2020-07-15 133 瀏覽
甜品“ 抹茶心太軟”蛋味濃郁,唔會太甜,伴碟 麻薯好煙韌。 “朱古力心太軟” 朱古力味重。主菜什扒餐足料太份,岩哂大食嘅我, 煙肉腸仔雞蛋好香口,燒春雞吾會太齊(正常),豬扒鹹香好入味, 唔點醬都得 ,口感嫩滑。 紅花海鮮意大利飯(一般), 蜆肉有沙。小食“蜜糖芥末雞翼”香脆鎖住肉汁, 加上 蜜糖芥末醬汁更添美味。特飲“燕麥乳酪奶昔”, 甜而不膩,酸味中有燕麥嘅香味, 紫薯鮮奶打卡可以,但紫薯味偏淡。 服務質素十分好, 服務員冇嫌棄我麻煩,因為兩人去食晚餐,叫佐三個套餐有野飲,多佐一杯為有外賣,並且飲品選擇太多,樣樣都想試,所以分佐幾次落單,服務員(小姐),都無黑面,種提醒我食完先落單外賣第三杯野,真細心。
甜品“ 抹茶心太軟”
,種提醒我食完先落單外賣第三杯野,真細心。
2020-07-03
  • 燕麥乳酪奶昔
某日同媽媽經過位於旺角白布街, 十分驚喜地發現呢間一向係銅鑼灣幫襯開既HE SHE EAT, 所以就決定當晚係呢度食晚餐. 呢間HE SHE EAT 比銅鑼灣大, 樓高有兩層, 整間餐廳主要用吊燈配合鮮麗既牆身顏色為佈置, 吸晴度極高. 我地被安排到上層, 當經過樓梯位置時, 我完全被牆上面兩幅一男一女既畫像吸引, 而且二樓既裝潢更加有特色, 十分喜愛呢個塗滿粉紅色既小小角落, 加上一排好靚既吊燈襯托, 大大提升了整個用餐既投入度. 翻開MENU, 亦有令一番驚喜, 食物選擇比以前多左好多, 而且價錢亦相當合理.有選擇困難症既我地最後點左香辣大蝦柚子沙律, 三文魚茄汁意粉同埋香草燒春雞. 作為開胃菜, 呢個香辣大蝦柚子沙律絕對拎滿分, 除左有唔同既沙律菜既配撘, 而且大蝦既肉質彈牙有口感外, 柚子既味道配上香辣粉出奇地完美, 令本身淡而無味既沙律菜生色不少.而另外呢個三文魚茄汁意粉, 意粉用左我最愛既扁意粉, 軟硬度適中, 主角三文魚亦煎得十分香脆乾身, 食上口唔會有油淋淋既感覺. 我最鍾意有小小車厘茄做配撘, 而且配合適量既茄醬令胃口大開. 呢個牛油香草燒春雞配沙拉係我食過最好味既一

呢個牛油香草燒春雞配沙拉係我食過最好味既一個, 整碟都係我最愛既雞脾部份, 未食之前已經聞到好香既蜜糖味, 而且肉質非常嫩滑, 完全做到外脆內軟既口感.

最後, 成晚既主角終於出場, 就係每次食完都十分回味既原味厚焗鬆餅, 圓圓的形狀十分可愛, 口感鬆軟, 見到佢經常令我聯想到沖涼軟軟既浴棉, 配合埋焦糖醬同埋VANILA 雪糕簡直係會令你有人生十分美好既感覺.

總括而言, HESHEEAT 咁多年黎係食物方面仍然保持高水準, 亦都睇到佢加入左好多新嘗試, 力求創新, 呢份誠意完全值得我地KEEP 住再光顧
2020-07-15 89 瀏覽
Sea Urchin & Crab Meat Risotto每一粒飯都沾滿海膽汁,佢有少少腥味,如果怕腥嘅朋友就吾好點,不過個人覺得可接受,因為有啲芝士味。佢都好多蟹肉絲,而且有啲飛魚籽,口感好有趣。仲有一塊用小魚仔整嘅裝飾,如果再整脆啲會更好!Tiger Prawn Egg Pasta有啲似中式嘅龍蝦伊麵!有3隻蝦,都好彈牙,肉質爽口!仲有好多菇!如果湯底可以濃啲,就會更入到味~整體都好味,不過份量真的少少啲~真心推薦:Chocolate Trio Lava Cake有杯涷朱古力、心太軟、雪糕同慕絲~72元試到3樣嘢!得到3倍快樂!濃郁的朱古力,真係無人可抵抗~

Tiger Prawn Egg Pasta

整體都好味,不過份量真的少少啲~

真心推薦:
Chocolate Trio Lava Cake
有杯涷朱古力、心太軟、雪糕同慕絲~
2020-07-14 2658 瀏覽
行完呢頭又到開餐時間,諗起呢間餐廳係附近見佢門口有宣傳買一送一優惠,相當抵食,咁就推門啦,仲等咩呀?!!炎熱天氣,先黎個牛油果蟹肉沙律,顏色配搭So Freshing基本上係以凱撒沙律為基底,加埋牛油果同蟹肉都係我歡喜食物之一,入口有幾種口感,蟹肉真係蟹肉,並唔係求其用蟹柳代替就算,牛油果嘅綿滑口感,加上爽口沙律菜,作為打頭陣菜式,掂呀!想延續清新味道嘅感覺,捨棄成日飲嘅檸茶,改為呢杯顏色咁靚嘅西柚錫蘭紅茶 ($25),飲落有香甜西柚味,一杯份量絶對夠成餐飲,抵飲又好味!出菜速度都幾快,係我地仲食緊沙律之際,呢客煎香辣鷄肉意式蕃茄水牛芝士意粉 ($85)就上枱啦賣相吸引,鷄肉放於蕃茄意粉上,側邊有幾粒水牛芝士入口熱度夠,每條意粉都沾滿香濃蕃茄醬,可加少少水牛芝士增加口感,單食都好妹味而2舊煎香左鷄肉,外面有少少焦香,口感一D都唔嚡口同乾喎,少少辣味將味道又再提升!另一客主菜係白酒牛油汁蜆肉扁意粉 ($102),成件事簡簡單單,唔會好飽膩蜆肉頗飽滿同鮮甜,最重要食唔到有沙粒; 扁意粉有口感,配白酒牛油汁,清新利落,無一口cream膩感!主菜用餐完畢,甜品上場,幾款口味中選擇呢客岩鹽焦糖焗
行完呢頭又到開餐時間,諗起呢間餐廳係附近

賣相吸引,鷄肉放於蕃茄意粉上,側邊有幾粒水牛芝士

主菜用餐完畢,甜品上場,幾款口味中選擇呢客岩鹽焦糖焗鬆餅配雲呢拿雪糕 ($58),侍應放上枱後,一股蛋糕香味已飄上黎

即叫即做,牛油放上鬆餅上已呈現溶掉狀態,有兩款焦糖漿及糖漿淋上去食

識食當然配埋雲呢拿雪糕一齊食,一凍一熱,鬆餅口感相當鬆軟,香濃蛋味,甜度岩岩好!  超好食!!

即時叫番杯Latte ($32/大)一路食鬆餅,一啖香滑咖啡,滿足度爆燈^^
2020-07-10 72 瀏覽
好耐無食既hesheit感覺佢冇以前咁 🔥?四人同行 叫咗三個甜品 一杯嘢飲總括然而不過不失 以咁嘅價錢有少少失望個waffle都有蛋味既!orea Milkshake 唔會太甜...
好耐無食既hesheit
感覺佢冇以前咁 🔥?
四人同行 叫咗三個甜品 一杯嘢飲
總括然而不過不失 以咁嘅價錢有少少失望
個waffle都有蛋味既!

orea Milkshake 唔會太甜...
2020-07-09 76 瀏覽
大家都知道依家搵一間好食嘅餐廳都唔係咁容易所以我覺得呢一間餐廳真係好值得推薦因為佢有好多款唔同嘅食物而且甜品午餐晚餐嘅選擇都好多坐位都好舒服1. 燒鰻魚滑蛋蓋意式紅飯 $$98好大舊鰻魚而且下面都有滑蛋好香蛋味好好味再加上佢仲有配菜同埋飯個飯都係酸酸甜甜而且份量足夠再加上仲有一啲蔬菜比較健康而且鰻魚汁都好好味2. 燕麥乳酪奶昔 $$38我真係超級鍾意飲呢一個燕麥乳酪除咗好健康之外仲係沙冰嚟嘅夏天飲真係超級舒服佢嘅燕麥同埋乳酪味好香3. 朱古力三重奏 $$72最想就係介紹呢一個朱古力三重奏因為佢嘅朱古力心太軟真係超好食好香唔會太甜4. 白酒牛油汁蜆肉扁意粉 $$102而呢一個牛油蜆肉扁意粉好好味個蒜香好香而且個牛油味都唔會太大再加上佢嘅份量都好多仲有顯肉添5. 錫檸紅茶$$25呢一個紅茶好清甜好香好啱用嚟送飯同埋食嘢
大家都知道依家搵一間好食嘅餐廳都唔係咁容易

5. 錫檸紅茶$$25

呢一個紅茶好清甜好香
好啱用嚟送飯同埋食嘢

2020-07-08 48 瀏覽
食物方面:日本牛乳刨冰超級適合夏天來食!1️⃣茘枝// 三個之中最好味的一個,荔枝味道整體偏甜,配合牛乳刨冰來說最好不過!2️⃣白桃// 這個可以推薦,也是適合喜歡比較甜刨冰的寶貝!3️⃣宇治抹茶// 這一款我沒有友人整體感覺就是比前兩個較為淡,其勝利之處必定是其口感! 白玉就好似QQ彈糯米糍,是我最愛的一樣配料!喜歡有咬感的可以衡量要不要點這一個!4️⃣檸檬忌廉班戟卷// 這個很好吃!上面會有一個雪糕,旁邊的脆脆 口感亦非常之好!價錢方面:這家餐廳食物款式有很多,就甜品而已個人認為價錢合理!這裏的Hot Cake 也非常好吃,食物的質素絕對是高於價錢!熱食方面,真的要視乎你選擇的是什麼了~裝潢方面:整體地方和格局10分休閒,是幾個人聊天的好地方!一共兩層,廚房在地下,座位不過不失! 始終這個地方開了一段時間,所以整體感覺美麗之餘亦欠了一種「嘩,很乾淨舒服!」,就是正常而已~服務態度:這絕對是要商討的地方!剛入門口的時候,廚房的會熱情地打招呼,離開的時候亦會說再見。可是,一上到樓上要點餐的時候,服務生的態度顯然有所改善!

2020-07-07 1556 瀏覽
平時食完糖水經過旺角白布街都見到HesheEat💋呢間餐廳好多人,不過一直都無機會去試,今日一於同閨蜜👭去試下啦。疫情之下,餐廳依然人山人海,不過每一檯都有膠版隔開唔駛驚。近排愛上咗食牛油果🥑,又健康又可以減肥,所以我都揀咗個牛油果蟹肉凱撒沙律🥗,啲生菜好新鮮,咬落好爽脆,有芝士碎🧀、煎香嘅煙肉碎🥓、麵包糠同埋軟硬適中嘅牛油果🥑,係絕佳配搭。不過如果蟹肉🦀再多少少就更加好。店員推介我哋食牛油香草燒春雞配日式薯仔沙律,不過就要等長少少時間,不過係值得㗎,個雞唔會燒到好乾,雞肉依然保持鮮嫩,牛油同香草嘅味道完全滲晒入雞皮,非常之香脆。配菜都唔好睇少,沙律菜配黑醋可以中和番肉嘅油膩感,食完會覺得好清新😌。另外個日式薯仔沙律都好好味呀,好想再encore呀!😛我同閨蜜都揀咗鮮果茶🥭🍑🍍,我哋要咗杯白桃白茶🍑同埋夏日水果紅茶,果味濃郁,甜度啱啱好,好啱呢個天氣飲🏝🌞。呢度甜品都好出名,我哋要咗個荔枝乳酪同芒果西柚芝士蛋糕味嘅日本牛乳刨冰🍧,荔枝乳酪望落白雪雪,一絲一絲非常幼細嘅刨冰,有啖啖牛乳奶香味。而芒果西柚芝士蛋糕味更有層次,食到落底會有芝士蛋糕,不過西柚味反而唔太覺,主要係芒果味🥭,其實啱

疫情之下,餐廳依然人山人海,不過每一檯都有膠版隔開唔駛驚。

呢度甜品都好出名,我哋要咗個荔枝乳酪同芒果西柚芝士蛋糕味嘅日本牛乳刨冰🍧,荔枝乳酪望落白雪雪,一絲一絲非常幼細嘅刨冰,有啖啖牛乳奶香味。而芒果西柚芝士蛋糕味更有層次,食到落底會有芝士蛋糕,不過西柚味反而唔太覺,主要係芒果味🥭,其實啱晒我,因為我鍾意食芒果多過西柚!
2020-06-02
2020-07-07 63 瀏覽
HeSheEat又係一個中學回憶🤭今次有部分食物有買一送一嘅優惠(前提係要喺menu單點兩樣先可以再用個優惠)。-🔻白酒牛油汁燴藍貝扁意粉 原價$128 (買一送一款)我唔記得menu幅圖係點,個汁(?)稀到同湯一樣,所以意粉完全掛唔到汁🤔青口份量頗多,質素普通。順帶一提,個擺盤擺得有啲亂🤔▪🔻檸檬焦糖班戟卷 $58呢個係我呢間餐廳嘅最愛😍Crepe皮比印象中好似厚身左少少同偏濕🤔檸檬吉士餡依然咁好食☺🍋味道較酸所以唔會覺得膩,如果怕酸而且又有焦糖醬中和~而且仲有啲餅碎增加口感~-👅食後感:單睇今次旺角店同我之前食過幾次銅鑼灣店,我覺得味道今次差啲🤔不過有promotion都幾抵食🤣-👀個人喜愛度:6.5/10-🚩HeSheEat旺角白布街22號藝興大廈地下4號舖

🔻白酒牛油汁燴藍貝扁意粉 原價$128 (買一送一款)

🔻檸檬焦糖班戟卷 $58

👀個人喜愛度:6.5/10
🚩HeSheEat
旺角白布街22號藝興大廈地下4號舖

環境又正,閨蜜👭傾計打卡就真係一流!🍠紫薯鮮奶紫薯味道濃郁同鮮奶好夾!而且影相都超級靚✌️💕芝士奶蓋芒果紅茶奶蓋味道係鹹嘅,芒果紅茶感覺上比較清新,好fresh的感覺✨煎香辣雞肉蕃茄意粉雞肉份量多而且夠滑,最緊要辣度唔會好辣,反而係幾惹味個種,番茄🍅又酸酸甜甜禁非常開胃!法國田螺蘑菇忌廉汁燴通粉我覺得呢個菜式比較特別,唔係好多餐廳可以食到田螺!呢個份量適中,而且好香濃的忌廉汁味道希臘沙律希臘沙律大大份脆炸日本唐揚魷魚鬚熱辣辣炸完送上黎,粉夠薄,而且好香!香煎芝士玉子唔會煎得太過龍,而且加左沙律醬,味道更加出!炸單骨雞翼真係好方便,唔洗自己用手好麻煩禁,食落好脆又入味!
環境又正,
閨蜜👭傾計打卡就真係一流!

🍠紫薯鮮奶

紫薯味道濃郁同鮮奶好夾!而且影相都超級靚✌️💕
芝士奶蓋芒果紅茶

煎香辣雞肉蕃茄意粉

法國田螺蘑菇忌廉汁燴通粉

希臘沙律

希臘沙律大大份

脆炸日本唐揚魷魚鬚
熱辣辣炸完送上黎,粉夠薄,而且好香!

香煎芝士玉子
唔會煎得太過龍,而且加左沙律醬,味道更加出!
炸單骨雞翼
真係好方便,唔洗自己用手好麻煩禁,食落好脆又入味!
2020-07-05 51 瀏覽
同朋友嚟旺角搵個好正方坐吓食嘢傾吓偈,於是乎選擇hesheeat,我地叫咗🌟炸厚切黑毛豬滑蛋蓋意色紅飯,黑毛豬扒好脆口,黑毛豬果然唔同啲,滑蛋配上鮮茄飯,好醒神開胃🌟烤牛肋肉條扒意大利瓜及薯菜,嘩個牛肋肉好嫩滑,剛剛好熟而不過老,好有肉汁🌟炸天婦羅蝦餅,脆卜卜,好香回🌟朱古力三重奏,朱古力🍫味超濃。朱古力慕絲雪糕🍦,慕絲好滑溜,加上雪糕真係好配搭。朱古力心太軟,😋熱辣辣好流心架。朱古力特飲,朱古力味香濃❤️完美演繹,美滿嘅一餐
🌟炸天婦羅蝦餅,脆卜卜,好香回
🌟朱古力三重奏,朱古力🍫味超濃
。朱古力慕絲雪糕🍦,慕絲好滑溜,加上雪糕真係好配搭
。朱古力心太軟,😋熱辣辣好流心架
。朱古力特飲,朱古力味香濃
❤️完美演繹,美滿嘅一餐

2020-07-02 53 瀏覽
HeSheEat呢個名好幾年前就聽過 今日終於一試睇餐牌發現原來價格又幾親民叫左一個墨汁意粉 雞扒risotto 味道岩岩好 份量又夠另外仲有小食 蝦加蒜茸多士 多士好正😋😋而蕃茄醬既大蝦亦都夠鮮甜叫左兩杯野飲 比較推介milkshake 呢杯係燕麥yogurt milkshake 真係有齊燕麥同yogurt味 特別得黎又幾好飲最後當然唔少得甜品推介!呢個朱古力oreo雪花冰好正😋😋😋一句講哂 好味!😍😍😍
HeSheEat呢個名好幾年前就聽過 今日終於一試
睇餐牌發現原來價格又幾親民

叫左一個墨汁意粉 雞扒risotto 味道岩岩好 份量又夠

2020-07-02 802 瀏覽
今天和妹妹行完街,📍 身處旺角又毫無頭緒食什麼的時候,去hesheeat就最正Heee~~有齊主食和甜品任我們選擇,性價比又高,妹妹都超滿意啊~!店員安排我們坐上層卡位,闊落坐得好舒服,現在非常時期不想坐得太逼~~餐牌食物款款都好吸引!!流口水啦~~選擇困難症的我們真的好難選定食咩哈哈哈~!★★★牛油香草燒春雞配日式薯仔沙拉塗上蜜糖,清新精緻~!焗起來的雞肉特別嫩滑,雞皮有甜香蜜糖,金黃香脆!味道分佈均勻,肉嫩皮香。沙拉菜面有黑醋,酸酸甜甜好醒胃~薯蓉幼滑之餘還吸收雞肉的精華,份外美味啊啊!!★雜菌磨菇溫泉蛋意粉~~雞蛋和松露可謂是最完美的配搭,淡淡的蛋香加上濃濃的芝士香氣!!,質感滑溜可口,吃到停不了口呢!!(っ◔◡◔)っ ♥️★★單骨蜜糖芥末雞翼,雞翼炸得香脆,配上惹味的芥末醬,十分Match!★★★完美甜品作結!朱古力焦糖香蕉pancake配Oreo雪糕,濃厚的朱古力醬配上軟綿綿Pancake,和香脆焦糖香蕉形成對比,甜度適中~脆脆的焦糖碎塊,口感和Oreo雪糕讓整個甜點口感更豐富~我和妹妹都是pancake控~~超喜歡這個甜點!!★★★★芝士奶蓋士多啤梨紅茶,賣相超可愛的,芝士味

★★★★芝士奶蓋士多啤梨紅茶,賣相超可愛的,芝士味不會偏咸,口感順滑,濃稠度適中啊~飲品上面還有一大球士多啤梨雪芭,跟奶蓋意外非常撘,好像在吃士多啤梨cheesecake一般呢~~位置非常方便,若去旺角時還是會想去幫襯這杯芝士茶!

📍店名:HeSheEat

📍地址:旺角白布街22號藝興大廈地下4號舖
  • 單骨蜜糖芥末雞翼
2020-07-01 1200 瀏覽
上年的呢日,寶貝的預產期。雖然呢日寶貝沒有如期出世,也令我們夫婦二人值得記住,所以出去吃個 fancy 的晚餐。職員帶我們到樓上,初時未算太多人,但當我們點好菜以後,經已差不多坐滿了。單骨蜜糖芥末雞翼雞翼食落甜甜地,又帶點芥末的香味,但又唔算好辣。烤牛肋肉條扒意大利瓜及薯蓉牛肋肉烤得外面很香,裡面較原汁原味,老公說十分 juicy,而我少吃生肉的只是吃了外面,又唔會覺得很靭。白酒牛油汁燴藍貝扁意粉汁有很香的白酒味,被藍貝索哂好入味。而意粉帶點爽口,連埋灑上面的香草一齊食係散發著多種的香味。朱古力咖啡沙冰凍凍地,很香很滑的咖啡,飲完寧舍醒神。朱古力三重奏有朱古力慕絲雪糕、朱古力心太軟 和 凍朱古力特飲。老公已瞄準雪糕,而我也搶了兩啖,滑滑的朱古力。而心太軟的朱古力味香濃,是我的 favourite~最後喝個特飲,邊飲邊咬最頂的朱古力碎粒,增强不少咬口。
上年的呢日,寶貝的預產期。

單骨蜜糖芥末雞翼
雞翼食落甜甜地,又帶點芥末的香味,但又唔算好辣。

烤牛肋肉條扒意大利瓜及薯蓉

白酒牛油汁燴藍貝扁意粉
汁有很香的白酒味,被藍貝索哂好入味。
而意粉帶點爽口,連埋灑上面的香草一齊食係散發著多種的香味。

朱古力咖啡沙冰
凍凍地,很香很滑的咖啡,飲完寧舍醒神。

朱古力三重奏
有朱古力慕絲雪糕、朱古力心太軟 和 凍朱古力特飲。
老公已瞄準雪糕,而我也搶了兩啖,滑滑的朱古力。
而心太軟的朱古力味香濃,是我的 favourite~
最後喝個特飲,邊飲邊咬最頂的朱古力碎粒,增强不少咬口。
2020-06-09
2020-06-29 93 瀏覽
之前已食過幾次,就係俾佢嘅主餐買一送一吸引到,價錢非常之抵食,但大家要小心計,因為送嘅會係主食係最平嘅嗰份。要要係餐牌叫任何正價嘅物品,就可能用這個優惠。今次嚟到已改餐牌,我見佢定時都會改一改餐牌,可以無咁悶,但我原本係想食上次嘅款式🤣今次嘅明顯同之前嘅係縮咗水咁,份量覺得少咗好多🤭但整體都係抵食!今次叫咗兩份蜜糖芥末籽燒春雞配脆麵皮及沙律,半隻雞,都幾滑,個脆麵皮幾有趣。也叫咗兩份烤牛肋肉條扒意大利瓜及薯茸,牛肋條好味,也𣺉身,唔難咬。法國田螺蘑菇忌廉汁燴通粉我朋友勁鐘意食,我就覺得普通🙄黑松露蘑菇燴飯伴煎雞肉及溫泉蛋,雞肉好薄身,但味道還可以,如何改用埋意大利飯就更好。另外我哋每人一杯飲品,每人二百都唔使真係抵食😆
法國田螺蘑菇忌廉汁燴通粉我朋友勁鐘意食,我就覺得普通🙄
另外我哋每人一杯飲品,每人二百都唔使真係抵食😆
蜜糖芥末籽燒春雞配脆麵皮及沙律
烤牛肋肉條扒意大利瓜勾薯茸
黑松露蘑菇燴飯伴煎雞肉及溫泉蛋
法國田螺蘑忌廉汁燴通粉
2020-06-28
$175.5 (晚餐)
蜜糖芥末籽燒春雞配脆麵皮及沙律
烤牛肋肉條扒意大利瓜勾薯茸