2020-07-07 1547 瀏覽
平時食完糖水經過旺角白布街都見到HesheEat💋呢間餐廳好多人,不過一直都無機會去試,今日一於同閨蜜👭去試下啦。疫情之下,餐廳依然人山人海,不過每一檯都有膠版隔開唔駛驚。近排愛上咗食牛油果🥑,又健康又可以減肥,所以我都揀咗個牛油果蟹肉凱撒沙律🥗,啲生菜好新鮮,咬落好爽脆,有芝士碎🧀、煎香嘅煙肉碎🥓、麵包糠同埋軟硬適中嘅牛油果🥑,係絕佳配搭。不過如果蟹肉🦀再多少少就更加好。店員推介我哋食牛油香草燒春雞配日式薯仔沙律,不過就要等長少少時間,不過係值得㗎,個雞唔會燒到好乾,雞肉依然保持鮮嫩,牛油同香草嘅味道完全滲晒入雞皮,非常之香脆。配菜都唔好睇少,沙律菜配黑醋可以中和番肉嘅油膩感,食完會覺得好清新😌。另外個日式薯仔沙律都好好味呀,好想再encore呀!😛我同閨蜜都揀咗鮮果茶🥭🍑🍍,我哋要咗杯白桃白茶🍑同埋夏日水果紅茶,果味濃郁,甜度啱啱好,好啱呢個天氣飲🏝🌞。呢度甜品都好出名,我哋要咗個荔枝乳酪同芒果西柚芝士蛋糕味嘅日本牛乳刨冰🍧,荔枝乳酪望落白雪雪,一絲一絲非常幼細嘅刨冰,有啖啖牛乳奶香味。而芒果西柚芝士蛋糕味更有層次,食到落底會有芝士蛋糕,不過西柚味反而唔太覺,主要係芒果味🥭,其實啱

疫情之下,餐廳依然人山人海,不過每一檯都有膠版隔開唔駛驚。

呢度甜品都好出名,我哋要咗個荔枝乳酪同芒果西柚芝士蛋糕味嘅日本牛乳刨冰🍧,荔枝乳酪望落白雪雪,一絲一絲非常幼細嘅刨冰,有啖啖牛乳奶香味。而芒果西柚芝士蛋糕味更有層次,食到落底會有芝士蛋糕,不過西柚味反而唔太覺,主要係芒果味🥭,其實啱晒我,因為我鍾意食芒果多過西柚!
2020-06-02