招聘中
$19,000-$20,000
月薪
餐廳: Harlan's
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2020-02-15 2637 瀏覽
每逢同至爱好友聚会,首选第一时间一定谂起Harlan's,上年嘅下半年至今,已光顧咗6次,就知我对Harlan's嘅喜爱程度有几深,Harlan's环境一流,每次都坐得舒服到吾捨得走,在The One19/F,有室內及室外,日间阳光充沛,令人活力冇限,夜景景至迷人,与朋友把酒用餐,会人流连忘返。在情人節嘅中午,相约好友午餐,首选当然系Harlan's☺在open rice网站预订第二日,已收到Harlan's至电confirm,实在令客户有受重视感觉,及安心知道预订成功,实在系贴心服务👍🏿👍🏿在13号再收到Harlan's来电,因为疫情关系,顧及客户衛生等情况考虑,由半自助改为 set lunch,咁一定冇问题啦。餐庁出品一向有信心,由暖烘烘嘅麵包🥖🥐,到沙律前菜🥗🥙,南瓜餐湯🍵,主菜牛扒🥘🍽及龍虾意粉🍝, 甜品🍰,以至ending咖啡☕,在Harlan's咁舒适环境下用餐,全部都美味可口,加上摆放精美及新鲜食材,又同自己肯定多一次,Harlan's 往后一定繼续系我首选用餐好地方😋😋
在情人節嘅中午,相约好友午餐,首选当然系Harlan's☺
2020-02-14
2020-01-18 2835 瀏覽
今日去左朋友既wedding party, 靚人靚天氣,加上Harlan’s個無敵靚景,心情特別好44 Degrees Cooked Scottish Salmon三文魚好嫩滑,上面加有少少魚子醬配埋藏紅花蒜味沙律醬,成個味道層次都昇華左,蠶豆蓉同埋紅菜頭做配菜味道都好夾Arborio Risotto珍寶蟹肉意大利飯,仲加入左意大利煙肉同蕃茄蔬菜燴肉,蟹味好香,味道好豐富,好濃郁,好好味Roasted Beef Rib Eye牛係嫩既,但外層煎得唔夠香,應該係roasted既關係,有d失色,配菜亦都有d求其,兩舊薯角加幾條豆角,主菜既plating仲差過前菜🙈Coconut Mango Mousse Cake Food plating好靚,味道不錯

Arborio Risotto

Roasted Beef Rib Eye

Coconut Mango Mousse Cake
Food plating好靚,味道不錯

2020-01-01 3596 瀏覽
一周年紀念日, 不能有任何低級錯誤出現😂⋯⋯平時可以食d平平地, 但到特別日子, 就要豪少少。 Harlan’s 超出我嘅預期, 超好, 只因為有少少雨令個view 有少少失色。Service 超好, 餐食雖然種類不多, 但好精緻。味道有如5 star hotel . 推介食物: 1. Scampi Tail 👍🏻👍🏻用龍蝦尾既肉, 配魚子醬。 好清新而味淡, 做到頭盤既要點, 打開胃部。 2. Onion soup 同一般既onion soup 唔同, 有一塊被湯浸泡的法包。 飲後, 口內都無好強烈既洋蔥味👍🏻3. M9 wagyu striploin steak 外皮煎得岩岩好, 有感似燒肉外皮。 5 成做得超好, 配英芥超正。 👍🏻4. White peach Lychee pudding 👍🏻不用多說, 正。 一道甜品要做到唔甜其實好難。 💋

推介食物:
1. Scampi Tail 👍🏻👍🏻
Scampi Tail &  Caviar Oscietre

2. Onion soup

Onion  Soup

3. M9 wagyu striploin steak
M9  Wagyu  striploin  steak

不用多說, 正。 一道甜品要做到唔甜其實好難。 💋
White  peach  Lychee  pudding
Spaghetti Lump  Crab  Meat
36   Ms  Iberico  Ham  &  Foir  Gras  terrine
Onion  Soup
M9  Wagyu  striploin  steak
White  peach  Lychee  pudding
Spaghetti Lump  Crab  Meat
2019-12-26 2743 瀏覽
聖誕假期又黎左harlan's食semi-buffet, 同之前黎過幾次一樣,食物依然保持到水準,而且每次嘅salad bar都總會有少少唔同款,呢一點令人感到持續有新鮮感而今輪最欣賞salad bar嘅其中一樣野食就係大大隻肥美嘅shrimp sashimi!是日Main Course揀左steak, medium rare煮得剛剛好,肉汁夠多,雖然唔係好大舊,但都夠飽甜品方面就有呢個咖啡味cake配雪芭,味道非常唔錯岩晒我口味,賣相依舊冇令我失望一啲都冇剩咁將佢食晒

一啲都冇剩咁將佢食晒
2019-11-20 5524 瀏覽
適逢Harlan’s推出 10周年Harlan’s X 海賀周末自助午餐供應日期:10月5日起,星期六日供應時間:11:30am至3pm收費:成人: $1010(兩位) 小童(3至10歲): $250(一位)*不會收取加一服務費這餐是我曆年來認為最高質的一餐,食物種類不多,但夠精,餐牌的食物,不是每款都有食,大約試左八成款式,只有凍蜆不好吃,冇鮮味,冇味道。其他都好好味個人最愛有鵝肝、帆立貝刺身、龍蝦、赤蝦壽司、海膽燒蠔、日式炸雞、牛柳... 非常美味。其他大酒店都冇呢啲質數可惜,不知海膽燒蠔太受歡迎還是出菜次數太少,我只見過一次,想再取,已無緣再食。
適逢Harlan’s推出 10周年

• 海膽燒蠔
  • 日式炸雞
  • 牛柳
2019-11-06 4410 瀏覽
A great place for celebration!除左自己生日,朋友生日都一樣要食餐好既~好多時除左食物之外,環境對整餐飯也非常重要Harlan’s 是位於尖沙咀The One 19/F,可以看到維景景色的吃飯好地方💕 室內環境寬敞舒服,而且沒噪音👍🏻不過因為是walk in,所以沒有坐在窗邊位,有點可惜啦😥吃西餐當然少不了餐前麵包,它們有幾款餐包選擇,麵包鬆軟,很不錯。主菜我們order了牛扒、鴨肉risotto 、帶子、黑松露薯條。整體來說,不過不失,建議大家吃扒,他們的肉質比較鮮嫩和juicy。

除左自己生日,朋友生日都一樣要食餐好既~
好多時除左食物之外,環境對整餐飯也非常重要

、鴨肉risotto
、帶子
、黑松露薯條。
公司聚餐, 到步先知有咩食...高檔餐廳, 氣氛環境服務都好好, 待應都好貼心, 而且景觀開揚, 落地玻璃唔駛行出去都睇到靚景! 夜景既話應該望景都夠飽。到食物方面, 屬半自助, 先享用salad bar,  蔬菜、水果多選擇, Main course 因為唔食牛我揀左豬, 肉質非常鮮嫩, 鋪面既紅色醬果就唔係好記得係咩, 酸酸甜甜, 但同個肉非常夾, 賣相都好靚!甜品精緻吸引...根本都唔捨得食...連環喪拍見d雪糕好似催促我快d食先開始品嚐!曲奇碎拌雪糕都唔係咩新鮮野, 好食囉士多啤梨...又係酸到盲公開眼, 唔知點解香港食親都酸.....整體好滿意, 雖然份量唔算多, 不過夠飽! 同埋咁樣先冇咁強罪疚感... 呢個價錢,有晒靚景觀, 好服務, 高質食物真心要讚!

酸酸甜甜, 但同個肉非常夾, 賣相都好靚!
曲奇碎拌雪糕都唔係咩新鮮野, 好食囉

呢個價錢,有晒靚景觀, 好服務, 高質食物真心要讚!

Pork Belly
Salad Bar
咖啡
題外話/補充資料: 呢個價錢,有晒靚景觀, 好服務, 高質食物真心要讚!
2019-06-25
午餐
Pork Belly
Salad Bar
咖啡
2019-10-26 3154 瀏覽
十週年聯合推出這個週末海鮮自助餐,用一個價錢分別可以食到海鮮自助餐以及海賀鐵板燒,二人超值價$1010不用加一收費,再配以露天用餐區及週邊的環境簡直一絕!食物質素非常高,海鮮類非常新鮮,尤其<生蠔>清甜,帶有淡淡的海水味非常肥美,可惜每人袛供兩隻。<波士頓龍蝦>非常多膏,<長腳蟹>肉質結實一梳梳帶甜味,不會像別的超鹹及空芯冇肉!特別推介這款<俄羅斯紅蝦> 刺身甜度十足,唯獨是有條很長的糞要先清除才可吃!可惜我食到最後先發現有這個,已經好飽袛能食到兩隻,應該係我第一輪攞海鮮時候已經畀人攞曬!估佢唔到咁嘅自助餐價錢仲有<parma ham & spanish ham>勁開心囉!夾住清甜嘅哈密瓜一流嘅配搭,而且火腿唔會太鹹。即炒意大利粉自選食材,係在芝士台製作,本來原意好期待,我選了煙肉帶子菠菜橄加欖油,賣相都好靚但食落超鹹…… 有專人即煎鐵板燒,<鵝肝>香口入口即溶,並沒有多士配送只有醬汁, 食落比較油膩,但係我的至愛食了很多。<燒牛肉及牛肉卷>則一般,但肉質都不會韌尚可!仲有個
[Harlan's & 海賀]十週年聯合推出這個週末海鮮自助餐,用一個價錢分別可以食到海鮮自助餐以及海賀鐵板燒,二人超值價$1010不用加一收費,再配以露天用餐區及週邊的環境簡直一絕!

[海賀] 有專人即煎鐵板燒,
<鵝肝>香口入口即溶,並沒有多士配送只有醬汁, 食落比較油膩,但係我的至愛食了很多。<燒牛肉及牛肉卷>則一般,但肉質都不會韌尚可!仲有個海膽燒蠔祗食過一隻,個盤長期吉著,都好好食的😢可惜!

另外[海賀]嘅刺身食材非常優質,帶子十分大粒很甜,油甘魚肥美油香味,吞拿魚沒有根,三文魚則一般!

最後甜品方便,生果盤新鮮清甜, 芝士蛋糕好味!

🥳適逢兩間餐廳十週年紀念呈獻,值得一嘗!🤗
生蠔、鵝肝、長脚蟹
2019-10-20
慶祝紀念
生日
  • 鵝肝
  • 自助頭盤
  • Seafood ship
2019-10-21 2801 瀏覽
每到週末,心情總是特別的緊繃,需要以美食放鬆一下;正好尖沙咀 THE ONE 的 Harlan's 迎來了十週年慶典,與同層姊妹店 鐵板燒海賀 合力推出同時蘊含豐富西日美食的【十週年週末海鮮自助午餐】,而定價只是$1010兩位不加一!部分朋友可能還記得,Harlan's 最初是2004年在中環 IFC 開業,一直以高質素的歐陸美饌成為名人時尚食府,後來才搬到坐擁高層美景的 THE ONE,並與日本銀座過江龍鐵板燒海賀同期開業。它們能夠再次聯手推出西日自助餐,絕對是老饕們的福音。十週年週末海鮮自助午餐逢星期六日供應,價錢為$1010兩位,額外成人$505/位,而3至10歲的小童則$250/位,而且餐廳不會收取加一服務費。先看看 Harlan's 這邊的西式頭盤,長檯擺著各式麵包、牛油、橄欖油、黑醋,也有供應新鮮沙律菜及多款配料的自助沙律吧。場內也有多款現成沙律,如泰式牛肉沙律、椰菜花沙律、韓式豚肉沙律、華都夫蘋果沙律;同時又有吞拿魚多士、雜錦凍肉、巴馬火腿及黑毛豬火腿拌上香甜蜜瓜,以及款式多並已細心切好的芝士拼盤。當然最吸引的還是凍海鮮:除了碩大多膏的波士頓龍蝦及去骨龍蝦鉗,場內還有阿拉
當然最吸引的還是凍海鮮:除了碩大多膏的波士頓龍蝦及去骨龍蝦鉗,場內還有阿拉斯加蟹腳、俄羅斯大紅蝦、青口、蜆、煙三文魚等海鮮選擇。而每位食客還可獲法國生蠔兩隻,絕對可以滿足海鮮癮了!

而在長檯另一邊則是小孩最愛的雪糕櫃、爆谷機,加上可供自由選擇配搭的 Live Cook Pasta 角落,這裡即點即煮的意粉口感非常好,吸收 Parmesan 芝士香氣後味道吸引,推介要試。
而場內也有新鮮水果併盤、紅莓杯子蛋糕、藍莓意式奶凍、芒果芝士蛋糕、Brownie、紅豆 Mochi、不同口味的 Macarons,以及甜魔媽媽私心推介的清甜香梨撻及軟滑白桃啫喱。
接下來轉到海賀場內,首先鐵板燒檯供應著鐵板燒牛柳、薄燒牛肉、三文魚、邪惡鵝肝,也有提供美味溫泉蛋、日式炸雞、牛筋蘿蔔等等美饌,全部都很吸引,特別是即點即燒的鐵板燒項目,多吃幾件已經值回票價!
壽司檯也化身自助餐區,提供多款即點即切的優質鮮甜刺身,包括甜蝦刺身、帆立貝刺身、三文魚刺身、油甘魚刺身、吞拿魚刺身等;而壽司則有三文魚青瓜卷、海鮮太卷、軟殻蟹卷、鰻魚青瓜卷、赤蝦壽司、帆立貝壽司、三文魚壽司、油甘魚壽司及鰻魚壽司等~
除了這些,同場還有鐵板炒飯、日式煮茄子、麵豉湯,以及絕對不能錯過的海膽燒蠔,平時在目利之銀次吃四件就要百多元,這裡卻是無限任吃,超滿足的!
正當我取了幾款鮮甜刺身以及美味壽司回餐檯,發現老公已經取了不少海鮮,加上每人兩隻、合共四隻法國生蠔,我們已經有個鮮美滿分的開始!為了吃得更盡興,兩人合力將心儀的鐵板燒項目也取回來,一口氣大快朵頤。
惠顧 Brunch buffet 又可加$48享用果汁、汽水任飲,或$188享用紅白汽酒任飲,這天兩口子也選了任飲套餐,令享受加倍。下圖就是美味的海膽燒蠔了,這天都忘了吃了多少回;壽司的質素也很好,比坊間酒店的出品高幾班,這天也吞了不少啊。
而這裡的鵝肝也是份外肥厚兼邪惡, 還是新鮮即點即煎的,我完全抗拒不了!一不做、二不休,索性也將香脆的炸雞送入口,邊吃還邊喝酒,完全是放棄治療~接著又有美味高質的鐵板燒牛柳及薄燒牛肉,嘴巴好幸福啊。

日式熱盤大放異彩,但 Harlan's 的即煮意粉也不能錯過。這天點了一份 Carbonara 共享,香濃的芝味以及 al dente 的口感,都帶來滿滿的幸福感,差一點想 encore 多份呢。
最後吃了不知多少隻燒蠔後,就進入甜品環節;好喜歡這裡的清甜的梨撻,然後 Macarons 及白桃啫喱都好吃有水準,再多來兜爆谷,拌上每位優質咖啡(也可以選茶),飽到最愛的雪糕也吃不下了!
除了美酒美食,這裡的海景也是令人無比的著迷。其實香港真的很美,香港人也非常的棒;很希望這個城市可以繼續得享自由、繁榮;香港人加油!
2019-10-12
用餐優惠
試食活動
2019-10-16 2431 瀏覽
最愛嘅閨密生日,今年選了Harlan’s 食Tea慶祝。位於尖沙咀The One 19/F的Harlan’s , 坐擁維港的靚景,有戶外嘅地方可以睇住日落🌄,先唔講食物住,淨係個view已經😍😍下午茶層架有三層,上層&下層都是甜點,中間層就是咸點,咸點兩款都好味,最令我驚喜嘅係 蟹肉雞蛋Muffin , 食落去個質地好特別。另一款是龍蝦🦞黑毛豬火腿多士,呢個都好好味。至於甜點方面,每樣都平均質素,我自己就比較喜歡 Raspberry & coconut Panna Cotta, 酸酸甜甜幾夾。飲品方面我就叫左杯coffee cuppacinno☕️呢個下午茶食物種類唔算好多款式,但是每樣食物水準都唔錯,同埋價錢係好合理,可以嘆住個靚View 傾住計享受著美食係好幸福的事情☺️
最愛嘅閨密生日,今年選了Harlan’s 食Tea慶祝。

下午茶層架有三層,上層&下層都是甜點,
另一款是龍蝦🦞黑毛豬火腿多士,呢個都好好味。

飲品方面我就叫左杯coffee cuppacinno☕️

2019-10-15
慶祝紀念
生日
2019-09-25 3753 瀏覽
💰⚖️💰貴,因為.....貴在餐廳裝潢。貴在個超級無敵高清大夜境。貴在服務一流。貴在你可以無限refill餐廳自己做嘅各款麵包。貴在碟上面除左係食物佢仲係另一種風景。貴在個甜品係無敵。我會覺得好難忘,但整體都好難令到我再黎多一次🤭sorry...因為佢真係會食窮我🤦🏻‍♀️
💰⚖️💰
貴,因為.....
貴在餐廳裝潢。
貴在個超級無敵高清大夜境。
貴在服務一流。
貴在你可以無限refill餐廳自己做嘅各款麵包。
貴在碟上面除左係食物佢仲係另一種風景。
貴在個甜品係無敵。

2019-09-14 3990 瀏覽
週末海鮮自助午餐, 12:00-2:30(可坐到3:00)openrice coupon(8折) semi buffet黎,前菜已經有龍蝦,蝦,蟹腳,刺身,麵包,湯,各種沙律,壽司冷麵等....選擇好多,🤣🤣🤣都已經食飽左~~~~到main course有牛,魚,雞,豬,4款..... 好彩唔太大份😛. dessert ,又係出去dessert bar任選,生果連甜品都接近10款,最重要係好食~~~👍🏼👍🏼靚view加好service, 值呀~~

靚view加好service, 值呀~~
2019-09-09 3531 瀏覽
選定在這裡慶生是朋友說過對這餐廳有興趣,結果食物、服務都讓人很滿意,環境舒適優雅,服務員貼心!先給我們餐前小食及餐包,餐包軟熟,調味過,配上特製的醋,結果份外可口!之後是前菜,朋友選煙熏帶子,煙熏效果很gimmick, 但味道一般。而另一前菜是龍蝦沙律,龍蝦啖啖肉肉質鮮甜,配上酸酸甜甜的汁,美味又開胃😋再來是選了macaroni 及肉扒。Macaroni 很多配料,配上濃濃的芝士汁,濃香但又不膩,恰到好處。而肉扒選了7成,肉質嫩滑,若醬汁更濃一點更上層樓。最後甜品部分-苺果撻,紅苺鮮甜,餅底鬆化,還細心替朋友寫上祝賀!😋👍🏻👍🏻

2019-09-01 3843 瀏覽
近排社會環境氣氛都好緊張下,所以喺適合嘅時候要放鬆下,今日又揸車遊車行順便去The One 19樓食個靚夜景西餐鵝肝香脆唔油膩,配鴨肉凍,無花果龍蝦沙律真係好新鮮,蝦肉彈牙夠鮮甜黑松露蘑菇湯香味濃厚,上面d泡泡好幼滑生蠔冰凍,加上三文魚子同廚房精心配製嘅醬汁,一啖入口,味道非常之夾龍蝦湯有大大件蝦肉,而且顏色金黃,入口非常順滑午柳5成熟,煮得剛剛好,好多肉汁豬頸肉上面有他他醬,酸酸甜甜又清新,可以中和一下肉類嘅油膩感好高興有一個非常滿足嘅晚上,所有嘅職員都非常親切主動

鵝肝香脆唔油膩,配鴨肉凍,無花果

龍蝦沙律真係好新鮮,蝦肉彈牙夠鮮甜

黑松露蘑菇湯香味濃厚,上面d泡泡好幼滑

龍蝦湯有大大件蝦肉,而且顏色金黃,入口非常順滑

午柳5成熟,煮得剛剛好,好多肉汁

好高興有一個非常滿足嘅晚上,所有嘅職員都非常親切主動
尖沙咀 The One 商場樓上有很多餐廳,選擇多質素也很高,不少人也喜歡來這邊覓食。這天我就來到以美景露台見稱的 Harlan's,原來除了上來喝酒看夜景,也可以吃美味意式素食呢。餐廳裝潢走淑女高雅路線,女生應該都會很喜歡。這個露台的美景實在無敵,但夏日有太陽的時間就太熱了,晚上看夜景比較適合,或者吃完飯出去拍照留念。 水牛芝士及有機番茄沙律 HK$248 / 野菌泡沫忌廉湯配白松露油 HK$138看起來像泡沫咖啡那杯,其實是野菌忌廉湯啊!上面用牛肝菌打了泡沫,造型有趣之餘,喝起來更是超香濃!沙律有這個很大舊水牛芝士配法國雜色小番茄,碟底還有更多番茄汁,我最喜歡吃這款沙律了。有風景這麼好的露台給人喝酒,這裡的 Cocktail 和 Mocktails 當然都有精心設計。 Strawberry Surprise HK$108 這杯是無酒精Mocktails,用草莓、菠蘿汁和牛奶打成果昔,上面再有忌康和士多啤梨花裝飾。 Wine Lover HK$148 有酒精這杯則用了白酒、Rum、橙汁、雪碧、青檸和雜莓做。 甜洋蔥忌廉長通粉配伏特加番茄汁 HK$268喜歡吃芝士的人最愛吃意大利菜,因

餐廳裝潢走淑女高雅路線,女生應該都會很喜歡。

Strawberry Surprise HK$108

Wine Lover HK$148
有酒精這杯則用了白酒、Rum、橙汁、雪碧、青檸和雜莓做。

甜洋蔥忌廉長通粉配伏特加番茄汁 HK$268

喜歡吃芝士的人最愛吃意大利菜,因為通常都有無限芝士,由前菜到主菜每道都要用幾款芝士。這個意粉用焦糖洋蔥、番茄和芝士煮,另外再有個加了伏特加酒的番茄汁,吃起來很香濃而且層次豐富。

番茄醬焗忌廉芝士菠菜意大利雲吞 HK$298

芝士菠菜意大利雲吞完全被焗過的芝士覆蓋著,雲吞入面有包芝士和菠菜,先煮過再鋪一層芝士拿去焗,多重芝士多重口感,十分有趣。

Tiramisu

經典甜品有一個全新造型,這裡只用芝士沒有混忌廉,吃起來更香濃,中間有浸過咖啡的手指餅,吃起來還帶有酒香。上面有烤過的榛子和杏仁脆脆,白色的是杏仁泡沫,吃起來竟然是中式杏仁茶的味道,實在非常有趣好吃。

薄荷朱古力撻

好久沒吃薄荷朱古力,吃這個一盤滿足!白色的乳酪雪糕很清爽,血橙果凍富清香。朱古力撻上面是黑朱古力慕絲,下層朱古力夠軟滑而且薄荷味十足,整個都好好吃。

下次想在尖沙咀鬧市找素食,原來抬頭就有啊!