2020-10-05
上星期去食晚飯,朋友就提議近近地去The One 19樓既Harlan’s,入到去第一個感覺係覺得好靚,餐廳個樓底好高,仲要有埋落地玻璃既景,比到人一種好高級既感覺,由於我哋三個人都比較細食,所以淨係各自叫咗湯同兩個主食最後加多個甜品已經覺得好夠飽。落單之前侍應上左Set麵包比我哋,估唔到佢哋啲麵包都幾好食,我連續食左三個,之後我哋叫咗三個龍蝦湯,龍蝦湯個味道好新鮮,用嚟點麵包食都好好食,不過份量就唔係話好多,另外仲叫咗龍蝦意粉同埋鱈魚,呢兩道主食味道都比較濃郁,鍾意食清淡嘅人可能未必好啱,但係我自己就覺得好好食,最後我哋仲叫咗個甜品拼盤,個甜品拼盤有各式各樣的甜品,我哋三個人食個份量就稍為多咗少少,不過總括來講呢間餐廳除咗平時食飯,同朋友慶祝生日或者周年紀念,都係一個好好嘅選擇。
龍蝦意粉
鱈魚