2012-10-29 398 瀏覽
十月二十七日 (星期六)近排,架架仔要備戰長跑比賽,運動量也大增是日一如以往,一大清早就出一身汗架架仔跑了十五分里,十分口渴,連水樽的水都飲光了到Happy Lemon買杯珍寶裝的柑桔檸檬茶上次飲過偏甜,今次於是點半糖還記得由於上次那杯太甜的關係,飲不到柑桔味今次半糖又如何呢?只有輕輕的柑桔味,檸檬味相對濃得多,半糖剛好也吃到條條的茘枝菓凍,很有口感的飲後很解渴,是這杯的功勞!
十月二十七日 (星期六)

近排,架架仔要備戰長跑比賽,運動量也大增
是日一如以往,一大清早就出一身汗
架架仔跑了十五分里,十分口渴,連水樽的水都飲光了
到Happy Lemon買杯珍寶裝的柑桔檸檬茶

上次飲過偏甜,今次於是點半糖
只有輕輕的柑桔香
還記得由於上次那杯太甜的關係,飲不到柑桔味
今次半糖又如何呢?

只有輕輕的柑桔味,檸檬味相對濃得多,半糖剛好
也吃到條條的茘枝菓凍,很有口感的

飲後很解渴,是這杯的功勞!
2012-10-27
2012-09-21 131 瀏覽
從前很喜歡喝Happy lemon,特別係一邊食小食,一邊喝珍珠奶茶,簡單既享受。今日久別再黎飲珍珠奶茶,而家已經漲價了,餐牌莫明其妙的不見了原有既珍珠奶茶,烤珍珠奶茶,變為了黑白珍珠奶茶,黑白烤珍珠奶茶,店員話烤珍珠奶茶茶味會比較濃,索價$14,比當年貴了很多呢。珍珠依然像當年既一樣QQ既,但珍珠食落不夠甜味,奶茶茶尚算合格,但真的略甜希望珍珠奶茶既質素唔會因為熱潮既逝去而下降吧消費:$14

希望珍珠奶茶既質素唔會因為熱潮既逝去而下降吧
消費:$14
2012-09-15
10 分鐘 (外賣自取)
$14 (其他)
2011-12-30 78 瀏覽
每次在Happy Lemon都選珍寶裝,感覺最便宜。今次是我第一次喝朱古力蛋糕奶茶,大為失望。朱古力蛋糕奶茶($17):到底所謂的「蛋糕」在哪兒呢?整杯只有朱古力的味道,連奶茶味亦欠奉,實在非常普通。雖則今次不太滿意,但我仍然會再光顧,因為apm內沒有其他台式飲品可取代Happy Lemon,不過下次我一定不會再選「朱古力蛋糕奶茶」這款飲品。
每次在Happy Lemon都選珍寶裝,感覺最便宜。

今次是我第一次喝朱古力蛋糕奶茶,大為失望。

朱古力蛋糕奶茶
2011-12-27
1 分鐘 (外賣自取)
$17 (其他)
2011-11-17 19 瀏覽
十一月二日 (星期三)今日較預期早收工,可以相約老公仔一起回家到了APM,不少得到久未拜訪的Happy Lemon 飲番杯!依舊點了Oreo曲奇奶茶,另加大珍珠還要了大杯裝,因為珍寶實在太過飽和膩了每次都要走忌廉,一來不健康,二來過甜是次水準可以,唯獨是珍珠煮得有點不夠熟,質地偏硬奶茶選了半糖,是我們最喜愛的甜度!現在購買飲品加十元可換明年的月曆,而且內附coupons!
十一月二日 (星期三)

今日較預期早收工,可以相約老公仔一起回家
Oreo曲奇奶茶加大珍珠
依舊點了Oreo曲奇奶茶,另加大珍珠
還要了大杯裝,因為珍寶實在太過飽和膩了

每次都要走忌廉,一來不健康,二來過甜
是次水準可以,唯獨是珍珠煮得有點不夠熟,質地偏硬
奶茶選了半糖,是我們最喜愛的甜度!

現在購買飲品加十元可換明年的月曆,而且內附coupons!
2011-11-02
外賣自取
Oreo曲奇奶茶加大珍珠
2011-09-19 15 瀏覽
看過別人推介岩鹽芝士系列的飲品,作為芝士愛好者實在要試一試。岩鹽芝士系列有三款,包括綠茶、朱古力和咖啡,我選了珍寶凍咖啡。看着店員沖製,原來只是普通凍咖啡上倒了一些芝士。先不攪拌嚐嚐,面層的芝士味道很濃,就像吃溶化了的芝士般。之後拌勻了,每一口都有香濃的咖啡味,又有些鹹味,感覺很特別。個人認為芝士和咖啡兩種風馬牛不相及的食材能如此配撘,值得一試。

岩鹽芝士系列
看着店員沖製,原來只是普通凍咖啡上倒了一些芝士。
岩鹽芝士咖啡
先不攪拌嚐嚐,面層的芝士味道很濃,就像吃溶化了的芝士般。
芝士

2011-09-11
3 分鐘 (外賣自取)
$16 (其他)
岩鹽芝士系列
岩鹽芝士咖啡
芝士
Happy Lemon五周年,所以珍珠奶茶$5,仲要是珍保裝,正。時間是由一點開始,我兩點去到,好多人,排左好耐,到我個時已經無大珠,自動換成小珠,但都ok啦。我叫了走冰微甜,個人認為岩岩好,因為hl的珠奶一向偏甜,hl d珠奶我覺得比較重奶味,但是又唔失去茶味,好香滑。~~~~~買原之後仲有一張擦擦卡,有唔同獎品。
時間是由一點開始,我兩點去到,好多人,
排左好耐,到我個時已經無大珠,自動換成小珠,

但都ok啦。
我叫了走冰微甜,個人認為岩岩好,因為hl的珠奶一向偏甜,

買原之後仲有一張擦擦卡,有唔同獎品。
急不及待飲左一半
買細杯珍奶免賣升到大杯
2011-07-20
$5 (其他)
急不及待飲左一半
買細杯珍奶免賣升到大杯
  • 珍珠奶茶
2011-05-13 33 瀏覽
食完飯口渴想飲d爽野,去apm找找o係happy lemon停低睇一睇就揀左依杯→ 益力多綠茶!!!等左5分鐘.....一拎上手飲嘩!!!!! 咩黎ga...............?唔講真係唔知有益力多o係入面law =口=""之後我問返個職員「請問杯野有幾多支益力多ga?」佢用一個好不屑o既態度同我講「一支law...」 (帶少少"妙"咀) 唔係下嘩~~~~我去7仔買一排都唔使十蚊啦.....你細細杯賣成11蚊都唔係比得1支咁過份下嘩???唔拎去鑑證我諗都未必飲得出.............(同樣ge飲品我o係其他店鋪係落足3支, 沒錯~係3支)P.S. 千祈唔好同我解釋係健康著想呀, 落1支我唔見得你好冇良心= ="
食完飯口渴想飲d爽野,去apm找找
o係happy lemon停低睇一睇
就揀左依杯→ 益力多綠茶!!!

等左5分鐘.....一拎上手飲
嘩!!!!! 咩黎ga...............?
唔講真係唔知有益力多o係入面law =口=""

之後我問返個職員
「請問杯野有幾多支益力多ga?」
佢用一個好不屑o既態度同我講
「一支law...」 (帶少少"妙"咀)

唔係下嘩~~~~我去7仔買一排都唔使十蚊啦.....
你細細杯賣成11蚊都唔係比得1支咁過份下嘩???
唔拎去鑑證我諗都未必飲得出.............
(同樣ge飲品我o係其他店鋪係落足3支, 沒錯~係3支)

淡而無味
2011-05-09
5 分鐘 (外賣自取)
$11 (其他)
  • 沒有
2011-04-01 20 瀏覽
看到餐牌有意大利血橙咖啡,相當奇怪的組合,點細杯($13)試試看。管他血橙不血橙,都是橙,十三元不能有甚麼苛求。入口果然奇怪,一邊是橙汁味,另一邊是咖啡味,兩種口味不融和又不相沖,在我而言可以一喝。現在凡買一杯飲品加五元有A4文件夾,共兩款。
現在凡買一杯飲品加五元有A4文件夾,共兩款。
2011-04-01
2011-01-30 16 瀏覽
一月十日 (星期一)天寒地凍,我們飲開的珍珠奶茶也要轉熱飲了原以為沒有凍飲那麼滋味誰知原來熱飲也別有一番風味,感覺特別窩心加上煙韌無比的珍珠,吃落都特別覺温暖因這一次,我們也漸漸喜愛了熱的珍珠奶茶
一月十日 (星期一)
熱珍珠奶茶
天寒地凍,我們飲開的珍珠奶茶也要轉熱飲了
原以為沒有凍飲那麼滋味
誰知原來熱飲也別有一番風味,感覺特別窩心
加上煙韌無比的珍珠,吃落都特別覺温暖

因這一次,我們也漸漸喜愛了熱的珍珠奶茶

2011-01-10
熱珍珠奶茶
2011-01-23 17 瀏覽
到APM shopping, 行得累了就到Happy Lemon野飲,因為假日關係,好多人排隊,排左五分鐘先買到杯珍寶裝葡萄柚蘆薈綠茶,不過出示學生証有得減一蚊葡萄柚蘆薈綠茶($14)估唔到蘆薈果肉份量十足! 飲每一啖都食到一兩粒蘆薈,反而葡萄柚味唔算重,只係飲到甜甜酸酸的味道,但整體來說味道清新,解渴又好飲!
,不過出示學生証有得減一蚊

葡萄柚蘆薈綠茶($14)
葡萄柚蘆薈綠茶
2011-01-23
葡萄柚蘆薈綠茶
2011-01-04 7 瀏覽
十二月十三日 (星期一)在八記吃完粉麵,有點口渴,來到apm買飲品我們已很久沒飲Happy Lemon了今次想喝點清涼的,就選了茘汁綠茶飲品稍缺了點茘枝味綠茶倒香濃,至少達到清潤的效果算是不過不失,這裡我們最喜歡的還是Oreo珍珠奶茶
十二月十三日 (星期一)

在八記吃完粉麵,有點口渴,來到apm買飲品
我們已很久沒飲Happy Lemon了
今次想喝點清涼的,就選了茘汁綠茶
茘汁綠茶

飲品稍缺了點茘枝味
綠茶倒香濃,至少達到清潤的效果
算是不過不失,這裡我們最喜歡的還是Oreo珍珠奶茶
2010-12-13
5 分鐘 (外賣自取)
$13 (宵夜)
2010-12-18 8 瀏覽
放咗工都已經9:30,冇乜胃口,就去咗呢度叫咗杯珍珠奶茶,$13一杯珍寶都算抵飲夾大件,唔知係咪佢地趕住收舖,D冰多咗D,奶茶D奶少咗D,珍珠細粒而且少咗D,我飲咗唔夠半杯D珍珠已經冇晒,下次應該要叫D職員落番多D珍珠先得。
半杯D珍珠已經冇晒,下次應該要叫D職員落番多D珍珠先得。
外賣自取
2010-10-30 10 瀏覽
我都係第一次黎呢度飲野,不過可能係放學時間。所以人都比較多,等就等得耐左小小。不過都算啦,其實都預左。紅豆布丁抹綠都飲過幾間台式飲品店既紅豆,呢間既紅豆算幾淋。食落好有咬口,而且紅豆唔算太甜。味道也不錯。而布丁就係普通貨色,無乜特別。而個綠茶味都幾濃,唔會太甜。整體上都唔錯既,而且都算幾大杯。我覺得呢"餐"都唔錯,以前覺得呢個集團既飲品又貴又唔好飲。如果有機會,實會試下其他種類既飲品。
其實都預左。
紅豆布丁抹綠
錯既,而且都算幾大杯。

飲品。

2010-10-14
8 分鐘 (外賣自取)
2010-10-10 9 瀏覽
九月十六日 (星期四)放工後,同老公仔回到觀塘,想飲杯東東在apm除了Happy Lemon,便想不到有其他更好的肚又有點餓,可以飲oreo奶茶Oreo奶茶加珍珠-jumbo size都有一陣子沒有飲過今次似乎退步了奶味不夠,oreo少了,珍珠又少了大期望變大失望...
九月十六日 (星期四)

放工後,同老公仔回到觀塘,想飲杯東東
在apm除了Happy Lemon,便想不到有其他更好的

肚又有點餓,可以飲oreo奶茶
Oreo奶茶加珍珠-jumbo size
都有一陣子沒有飲過
今次似乎退步了
奶味不夠,oreo少了,珍珠又少了

大期望變大失望...
2010-09-16
2010-09-26 13 瀏覽
好耐無飲過happy lemon 的出品了, 市面上台式飲品的選擇多的是, 不過咁多間之中佢個logo 都係最可愛的今次飲左杯胚牙奶茶, 有3種size, 大杯份量就岩岩夠我飲, 我估有14安士左右胚牙的味道就好似麥精咁, 又可以話其實同飲一杯麥精味的珍珠奶茶差唔多, 胚牙粒在我的嘴裡面慢慢嘴嚼, 幾滋味的茶有點澀, 杯茶其實幾好飲架

茶有點澀, 杯茶其實幾好飲架