2010-01-10 10 瀏覽
一月九日(星期六)同老公仔吃完美都後,行了陣街,覺得口渴,在APM,Happy Lemon是唯一之選吧是次試了熱飲:朱古力脆脆奶茶面的泡泡很散發著香濃的朱古力味道了內裡的奶茶都很滑!底有一粒粒似是涼粉的物體,染了朱古力味!好吃呢!
一月九日(星期六)

是次試了熱飲:朱古力脆脆奶茶
面的泡泡很散發著香濃的朱古力味道了
內裡的奶茶都很滑!
底有一粒粒似是涼粉的物體,染了朱古力味!好吃呢!
2010-01-09
2009-12-29 1 瀏覽
十二月廿五日(星期五)吃完了晚餐,有點口渴,同老公仔到happy lemon買了杯蛋糕珍珠奶茶其實在apm都沒有直接的競爭者了,它是唯一的飲品店難怪經常都多人呢今次買的蛋糕珍珠奶茶所謂的蛋糕是加了cream味道可以,下次還是少甜吧!
十二月廿五日(星期五)

其實在apm都沒有直接的競爭者了,它是唯一的飲品店
難怪經常都多人呢

今次買的蛋糕珍珠奶茶
所謂的蛋糕是加了cream
味道可以,下次還是少甜吧!
2009-12-25
聖誕節
2009-12-12 1 瀏覽
吃完午飯再去Happy Lemon買杯熱珍珠奶茶飲. 很愛此店之可愛女生logo, 因甚似我小學時規定的留海頭, 十分親切.珍珠size細細但不失煙韌, 奶茶奶味重過茶味, 飲不出茶香.

2009-11-30 6 瀏覽
十一月三十日(星期一)回到了觀塘,再乘車回家之前,到一到happy lemon飲杯!叫了荔枝味的奶茶由於單張印得不清楚,店員也叫錯了number...拿了我們的給別人...等多了一會!又香荔枝味,又不失奶茶香味!!好飲不過飲到底部的透明珠都飲不到...
十一月三十日(星期一)

叫了荔枝味的奶茶
等多了一會!
又香荔枝味,又不失奶茶香味!!好飲
不過飲到底部的透明珠都飲不到...
2009-11-30
黎apm見到佢開左間咁得意既店於是就買左一個細杯布丁可可朱古力味很足很香濃, 加埋啲布丁一齊飲幾特別不過份量太少=.=...而且飲到最尾好多冰雖然杯野唔係貴, 但都有少少被騙既感覺...好唔夠喉囉!下次一定要買大杯~都係貴兩蚊
黎apm見到佢開左間咁得意既店
於是就買左一個細杯布丁可可
朱古力味很足很香濃, 加埋啲布丁一齊飲幾特別

不過份量太少=.=...而且飲到最尾好多冰
雖然杯野唔係貴, 但都有少少被騙既感覺...好唔夠喉囉!
下次一定要買大杯~都係貴兩蚊
2009-11-19
2009-10-27 5 瀏覽
布丁奶茶幾好飲~佢D奶茶都係奶味偏重,好彩甜度岩岩好~加埋D布丁好香~都幾好味~不過佢GE珍珠奶茶就麻麻地~D珍珠太細,冇咩口感,仲有少少淋得滯TIM~
2009-10-26 6 瀏覽
十月廿五日(星期日)同老公仔等睇openrice送的<同門>,有點口渴,於是到happy lemon買杯荔之晶球飲!有荔枝味加上不蓋過奶茶味道!唯晶球的體積與飲管差不多,有部分吃不到!
十月廿五日(星期日)

有荔枝味加上不蓋過奶茶味道!
唯晶球的體積與飲管差不多,有部分吃不到!
2009-10-25
2009-10-12 1 瀏覽
要去apm拎書,點知要一點才開,時間尚早沒甚麼店鋪開了,無所事事下又想起這間鋪開了咁耐都買過奶茶飲,行到去又人少少,由於又想食布丁又想食珍珠,最後叫了布丁奶茶,加了3元要珍珠,最後變成布丁珍珠奶茶($15)今次奶茶有點苦澀味,茶味也唔夠香濃和幼滑.珍珠今次煮得過淋,還是喜歡彈牙的珍珠多點,布丁也唔夠滑,幸好還是不太甜,加上唔算大杯,飲完都唔會好飽滯值得一提是唔知係咪唔加得價,變相珍珠和布丁份量也少了很多.15元一杯有點不值呢??

布丁珍珠奶茶
2009-10-11
$15 (其他)
2009-10-10 5 瀏覽
十月四日(星期日)同老公仔回到觀塘後,買了杯水晶荔枝奶茶飲!上次在太古飲過不錯!已經成為了menu內的飲品,可見其受歡迎程度!荔枝味也蓋不著奶茶味!有點很似珍珠的透明粒粒!
十月四日(星期日)

同老公仔回到觀塘後,買了杯水晶荔枝奶茶飲!
上次在太古飲過不錯!
已經成為了menu內的飲品,可見其受歡迎程度!
荔枝味也蓋不著奶茶味!有點很似珍珠的透明粒粒!
2009-10-04
04-10-09晚上跟友人到apm消費, 大家都覺得好凍, 所以叫了一杯熱飲由於有優惠咭, 所以熱飲/ 加大杯都係收普通杯價錢我們飲了朱古力奶茶.呢杯野好特別, 我們研究過要熱飲先好飲重朱古力味之餘都不失奶茶香, 真係配合得好好~
04-10-09

由於有優惠咭, 所以熱飲/ 加大杯都係收普通杯價錢
我們飲了朱古力奶茶.
呢杯野好特別, 我們研究過要熱飲先好飲
重朱古力味之餘都不失奶茶香, 真係配合得好好~
2009-10-04
$12 (宵夜)
2009-09-14 3 瀏覽
今日去開apm食飯,又要等位,於是想買杯奶茶頂住先,見到有個叫椰香胚芽抹茶。試不啦我叫了少甜剛好飲到有椰香味、抹茶味都好香滑,同有粒粒胚芽,古不到都可以飲到似日本的味道

椰香胚芽抹茶。

試不啦
我叫了少甜剛好
飲到有椰香味、抹茶味都好香滑,

同有粒粒胚芽,古不到都可以飲到似日本的味道
2009-09-12
2009-09-07 6 瀏覽
現在珍珠奶茶店開到成行成市,都唔知系咪咁好造是日中午有成二十人以上排隊,見到就暈。。。但電影未開場米照等羅order左一杯什麽小藍莓果漾,但不用十分鐘就有啦杯野又ok喔,甜度適中,encore next time,服務中上啦,起碼有多謝比起其他旺角等成大半個鐘,又慢,吾憂做咁,真系想死大大杯又如何呢????
現在珍珠奶茶店開到成行成市,都唔知系咪咁好造

是日中午有成二十人以上排隊,見到就暈。。。

但電影未開場米照等羅

order左一杯什麽小藍莓果漾,但不用十分鐘就有啦

杯野又ok喔,甜度適中,encore next time,
服務中上啦,起碼有多謝

比起其他旺角等成大半個鐘,又慢,吾憂做咁,真系想死

大大杯又如何呢????

2009-09-05
2009-08-28 3 瀏覽
珍珠奶茶海藻珠呢間啲嘢好唔穩定,初開張都幾好,而家越嚟越衰,啲人又冇表情,鬥睇你唔到咁,唔係好想做生意咁冇茶味奶又淡,啲珍珠少得可憐,而家出面好多其他新鋪開到成行成市,又平又好飲啲人又好笑口,唔該真係諗諗計攪攪佢
珍珠奶茶海藻珠

呢間啲嘢好唔穩定,初開張都幾好,而家越嚟越衰
,啲人又冇表情,鬥睇你唔到咁,唔係好想做生意咁
冇茶味奶又淡
,啲珍珠少得可憐
珍珠奶茶海藻珠
2009-03-31
2009-07-16 1 瀏覽
行行下街好口乾又想飲珍珠奶茶啦買左杯細既試下真係好細杯喎-0-咁都要10蚊珍珠少!又冇味!而且唔係我鍾意既大大粒珍珠d奶呀茶呀既份量唔太岩喎好多奶==冇茶味冇下次
行行下街好口乾
d奶呀茶呀既份量唔太岩喎
好多奶==冇茶味
冇下次
2009-07-11 3 瀏覽
有coupon免費加大blueberry果漾好淡,冇乜blueberry味....唔好飲!happy lemon...我飲完一d都唔happy!
有coupon免費加大
blueberry果漾
好淡,冇乜blueberry味....唔好飲!
happy lemon...我飲完一d都唔happy!
$12 (其他)