2020-09-23
近期流行各款韓式吐司,爆餡配料搭上不同風味醬汁,睇得又食得🍞之前上網見到好多人推介過呢間位於尖沙咀K11嘅一間本地品牌的鐵板三文治專門店,今次終於得閒同朋友們嚟食😍果然冇令我哋失望🤣_💛每款三文治都可以選擇單點/套餐,套餐包薯條/餐湯/沙律+飲品,可以根據大家喜好選擇唔同既配搭☺️因為今次叫咗四個套餐嘅關係,所以每一樣野都有試齊❣️_🌯沙律沙律醬係另上,非常細心,沙律菜亦都非常新鮮.🥣北海道野菜薏米濃湯用料非常足,有滿滿野菜,味道有啲似羅宋湯.🍟手切薯條(配蕃茄醬+$7)薯條食落去好香口,因為厚切關係,食既時候仲食到啖啖薯仔蓉_❕以下價錢為午市套餐價格❕🥪歐陸監獄鐵板三文治 $93 平時真係好少見三文治有通心粉,食落去嘅時候同肉丸幾配合,加上流心蛋,口感十分豐富.🍗大力水手鐵板三文治 $91炸雞塊大大塊兼外脆內軟,配上自家製醬汁,十分惹味.🦐🦀蝦乒蟹將鐵板三文治 $101小編再推介呢個💜軟殼蟹食落好香脆,再配上香甜小龍蝦,感覺好清新🌿.🥩慢調撕理食肉獸鐵板三文治 $101牛肉好有嚼口,而且牛肉味幾濃郁,配埋生菜一齊食好有食緊韓國烤肉嘅感覺_🍵苿莉/薰衣草洋甘菊花茶飲落清香,可以解油膩.☕️黑
🌯沙律
沙律醬係另上,非常細心,沙律菜亦都非常新鮮
🥣北海道野菜薏米濃湯
用料非常足,有滿滿野菜,味道有啲似羅宋湯
🍟手切薯條(配蕃茄醬+$7)
薯條食落去好香口,因為厚切關係,食既時候仲食到啖啖薯仔蓉
❕以下價錢為午市套餐價格❕
🥪歐陸監獄鐵板三文治 $93
🍗大力水手鐵板三文治 $91
炸雞塊大大塊兼外脆內軟,配上自家製醬汁,十分惹味
🦐🦀蝦乒蟹將鐵板三文治 $101
🥩慢調撕理食肉獸鐵板三文治 $101
🍵苿莉/薰衣草洋甘菊花茶
飲落清香,可以解油膩
☕️黑咖啡
味道唔算太苦,飲番杯真係非常清爽
🍷紅沙冰+$10
其實即係士多啤梨沙冰🍓,呢度都有好多唔同嘅特飲選擇,飲落去酸酸甜甜,好有夏日感覺