2021-10-27
之前成日見到foodie打卡呢度嘅三文治,今日嚟到中環街市又見到佢,終於有機會試吓佢嘅鐵板三文治!! 🔘法國飛甩鴨毛腿鐵板三文治 好足料嘅三文治,一絲絲嘅鴨腿肉食落好香口,肉質非常唔錯,配搭大量醋漬胡蘿蔔絲,中和返個油膩咁,最估唔到係有啲橙肉,三文治雖然好大但包得好好,所以都好容易食!! 🔘蝦兵蟹將鐵板三文治 主角係酥脆嘅軟殼蟹同埋小龍蝦沙律,建議要即場食因為炸嘢擺得耐會淋左,仲要讚下麵包個邊邊好脆!! 🔘粉紅羽衣甘藍藜麥沙律🔘凱撒沙律三文治都已經幾出色,估唔到沙律更加有驚喜,食嘅時候已經覺得足料,睇返個Menu原來真係足料到爆,例如caesar salad竟然有藍莓,芝士碎同埋沙樂美腸有咸度基本上落好少沙律醬已經好夠味,感覺佢每個沙律都盡量做到有堅果有生果有菜同埋蛋白質,營養好均衡!! 叫咗大份嘅沙律,本來可以揀三至四款,但下午五點左右只剩返呢兩款沙律,想試沙律嘅可能要早啲嚟!! 🔘炸魷魚圈 $38一攞個外賣紙袋,呢個炸魷魚圈係最香嘅,份量幾多,味道都唔錯!! 結論係最最最推介沙律跟住先係三文治!!
🔘法國飛甩鴨毛腿鐵板三文治
🔘蝦兵蟹將鐵板三文治
🔘粉紅羽衣甘藍藜麥沙律
🔘凱撒沙律
🔘炸魷魚圈 $38
結論係最最最推介沙律跟住先係三文治!!