2025-03-07
店名: Green Orange地址:上環永樂街50號昌盛大廈2樓上環站A2出口,行1分鐘環境: 4.5/5價錢: 4/5味道: 4.5/5呢間慶祝餐廳一定要bookmark呀!同朋友特登預約咗呢間西餐廳,可以靜靜地傾吓偈👭🏻餐廳燈光偏暗沉,氣氛一流👍🏻環境亦都好舒服,適合同朋友飲返兩杯🍷法國生蠔❤️❤️❤️❤️❤️$1/ 隻(優惠價)一上到嚟就俾呢個優惠價吸引🤩只要你嗌二人套餐或者按人頭點主菜,就可以用一蚊加購一隻法國生蠔🦪,每人最多可以叫五隻,最後我哋叫咗半打生蠔🥳生蠔咬落去鮮甜,亦都唔會有沙,好有蠔味,性價比超高🙆🏻♀️香煎北海道帶子沙律伴芒果醋汁❤️❤️❤️❤️$168新鮮沙律菜🥬配上四隻煎得金黃北海道帶子,帶子肉質嫩滑,煎嘅時間剛剛好,唔會太過硬,配上新鮮嘅沙律菜🥒同新鮮水果🍏,加醋汁,酸酸甜甜好開胃🤤燒阿根廷紅蝦伴海膽蛋黃醬扁意粉❤️❤️❤️❤️❤️$278大大隻紅蝦🦐配上海膽蛋黃醬,每條意粉都掛上醬汁,好濃郁☺️而且配上三隻紅蝦,肉質爽口,海膽醬亦都冇腥味,呢個可以encore‼️10安士紐西蘭肉眼牛扒配阿根廷青醬❤️❤️❤️❤️❤️$328牛扒🥩揀咗五成熟,肉質粉嫩唔會太熟,而且咬落去好有濃濃嘅牛味,而且外焦內
地址:上環永樂街50號昌盛大廈2樓
上環站A2出口,行1分鐘
環境: 4.5/5
價錢: 4/5
味道: 4.5/5
法國生蠔❤️❤️❤️❤️❤️
$1/ 隻(優惠價)
香煎北海道帶子沙律伴芒果醋汁❤️❤️❤️❤️
燒阿根廷紅蝦伴海膽蛋黃醬扁意粉❤️❤️❤️❤️❤️
10安士紐西蘭肉眼牛扒配阿根廷青醬❤️❤️❤️❤️❤️
牛扒🥩揀咗五成熟,肉質粉嫩唔會太熟,而且咬落去好有濃濃嘅牛味,而且外焦內嫩,旁邊亦都有配菜薯仔、車厘茄🍅等等,呢個值得大推🤗
開心果巴斯克芝士蛋糕❤️❤️❤️❤️
呢間餐廳有寫字畫碟甜品🍰,可以自由揀你想寫嘅字以及畫咩公仔,充滿心思,用嚟慶祝絕對推薦❗️記得訂位時要講清楚啦,芝士蛋糕唔會偏甜,每一啖都有粒粒開心果🙌🏻