2023-03-07
👍🏻:餐牌真係好多食物款式可以選擇,如果大家揀唔啱都可以叫職員建議。我哋就係因為太多人,所以叫咗職員幫手推介,睇吓我哋食啲咩最抵!1️⃣Panzanella Salad通常人多都係會叫一份沙律做前菜,所以今日我哋就揀咗一個雜菜沙律,入邊嘅份量都幾多,而且有唔同材料例如鯷魚、橄欖、番茄等等。另外仲加埋有意大利扁麵包,成個沙律感覺幾清新。2️⃣Bruschetta另外,我哋仲叫咗一份車厘茄脆包,我自己覺得食落去幾酸,原來係因為佢哋用咗意大利嘅陳醋再配落去車厘茄到,所以酸味會更加突出。感覺上都幾好食,因為幾開胃㗎!3️⃣Crispy Beef Cheek首先,我哋叫咗一份佢哋嘅招牌菜,就香脆牛面頰配烤蒜蛋黃醬。我見好多台嘅食客都會叫呢一款,所以就叫咗一份!估唔到牛面頰真係肉嫩又多汁😋,佢嘅蛋黃醬好夾。4️⃣Corn Ribs呢一個真係好得意!竟然係粟米一家,又有燒粟米又有粟米蓉最令我意外嘅係竟然仲有幾粒爆谷🍿每一款嘅粟米食落去嘅口感同埋味道都唔一樣,我自己最鍾意就係粟米蓉,因為感覺上甜啲。5️⃣Heritage Carrots有三款唔同嘅迷你甘筍,真係幾特別😂有我哋平時喺街市見到嘅橙色甘筍之外,仲有黃色同埋紫色
2️⃣Bruschetta
有三款唔同嘅迷你甘筍,真係幾特別😂有我哋平時喺街市見到嘅橙色甘筍之外,仲有黃色同埋紫色。佢哋用咗杏仁牛油去烹調,所以食落去會有一浸杏仁嘅味道。
6️⃣Roast Cauliflower
芝士焗椰菜花,同平時嘅煆西蘭花一樣咁邪惡,芝士可以拉絲😌椰菜花嘅口感好腍,連啲莖都好好味。
7️⃣18 Hour Smoked Brisket
最後仲有呢個聽過18小時煙燻而成嘅牛腩,最特別嘅地方係佢哋用咗特色健力士啤酒汁去煮,雖然未到較為特別。肉嫩又多汁,正呀!