2018-06-16 82 瀏覽
將軍澳一向都冇咩好味既韓國野食,但自從知道天晉匯開左Goobne Chicken,特登同朋友去個邊睇戲兼食飯,回味一下,因為之前係韓國食係超好味😋😋,結果無令我失望,絕對有韓國食既水準👍🏻當日2個人點咗4樣野,有:鐵板軟芝士甜辣烤雞一份既份量好足夠2個人食,熱辣辣,超正,辣味好夠,最鐘意佢無骨,容易入口,配埋隨碟送既醃蘿白,正!韓式雞蛋卷好靚,有幾層蛋卷包住,好啱食再配埋野飲Somersby Apple Rita + 鯊魚之淚最初好擔心鯊魚杯野係藍色會中伏,但飲完一啖之後,即刻覺得自己傻豬黎既,想太多。杯鯊魚好適合打卡影相,有條鯊魚玩具裝飾,再加酸酸地既沙冰,同烤雞,絕配!!!! 總結:Goobne絕對可以encore,好有韓國既味道,啲雞食落去唔肥,食多咗唔會太有罪惡感🤣🤣。值得再食😋😋😋😋😋

當日2個人點咗4樣野,有:

鐵板軟芝士甜辣烤雞

韓式雞蛋卷
好靚,有幾層蛋卷包住,好啱食

再配埋野飲
Somersby Apple Rita + 鯊魚之淚

總結:

2018-06-09
5 分鐘 (堂食)
用餐優惠
信用卡優惠
2018-06-16 67 瀏覽
雞全部都係雞,但係係非油炸嘅雞,Goobne經常強調呢一點,好多人都唔會佢哋係炸雞,其實係烤雞。所以佢哋啲嘢食一啲都唔熱氣,而且雞嘅款式亦有好多唔同嘅味道,配菜亦有好多選擇。餐廳環境闊落,又方便朋友擺BB車,小朋友坐嘅位置空間足夠。蛋卷外層的蛋好滑,內的餡料十分豐富,口感相當豐富,而且份量相當多有10件。呢度嘅烤雞份量非常之多,如果兩個人嚟食下一碟雞一定要打包走。對於我呢個芝士迷黎講,"Deep Cheese"係無得走雞嘅必點項目之一,重點Goobne嘅雞肉好滑,外層嘅皮雞皮好香嫩。芝士嘅味道均勻地遍布雞件,每一啖入口都有濃郁嘅芝士味。蔬菜非常新鮮,而且份量有時相當充足,沙律醬汁唔會過多,蔬菜味道鮮甜。 西柚沙冰,食雞唔一定要配啤酒,陪沙冰都幾好,西柚味都好重,但並唔係嗰啲糖漿嘅味道,味道青青甜甜好Flash。

2018-06-10 126 瀏覽
之前都沒有註冊,這次忍不住要吐槽一下!兩個人點了一個蜜糖咖哩烤雞,一個香辣炒年糕。總共347蚊!味道極度一般,價格極度不合理。進店也完全沒有人理,店里兩個服務員服務為零,還要收加一,what?!接下來最重要的是:在烤雞裡面吃出了個鐵絲!!!吃出了鐵絲!!!吃出了鐵絲!!!重要的事情說三遍!!!完全沒有合適的解釋和賠償!服務員面無表情地哦了一聲就走開了,說好的服務呢??店裡總共也就五六桌人,你有那麼忙嗎?在將軍澳吃過最差的餐廳!沒有之一,絕不再回來。
蜜糖咖哩烤雞,香辣炒年糕
2018-06-10
2018-06-09 80 瀏覽
呢日放假去開將軍澳探朋友,咁就同佢喺呢區食下飯啦。朋友鍾意食烤雞,話要嚟食goobne,我等食肉獸當然讚好! 天氣太熱,又勁口渴,我地即刻坐低叫返個香桃韓式米酒$150,有好濃郁的香桃同米酒味,好正👍👍家下諗返都好回味!韓式雜菜牛肉拌粉絲$128,幾多料,幾多雜菜同牛肉。啲粉絲好彈牙,牛肉好入味!咖哩蜜糖烤雞$195,好大份雞,都幾好食。雞肉好重啲蜜糖汁,咖哩幾入味囉!雞肉仲好鮮嫩!人蔘雞湯$128,人蔘味道幾重下,冇乜鹽唔太鹹,同埋個湯好鮮甜,無味精。隻雞唔知係咪新鮮,但係食唔到雪味,絕對唔會係出面街買一包預製的人蔘雞湯包。2個人食左$650蚊,傾計傾足幾粒鐘,飽到捧住個肚走!

2個人食左$650蚊,傾計傾足幾粒鐘,飽到捧住個肚走!
2018-06-09 82 瀏覽
差唔多間間分台都食過哂,每間都有好同唔好既地方,今次入將軍澳食,一行4大1小,晚上8點多去到,唔算好多人,好快就有位啦⋯⋯我地叫左一份原咪一份辣咪烤雞,雞肉多汁嫩滑,上到黎仲好辣手,食個時都係等一陣先食啦韓式蛋卷就大人小朋友都好岩食!不過今次個蛋就有點老啦!再叫多杯無酒精既沙魚飲品,小朋友就最開心佢既韓式飯真係好多芝士好正,唔太辣,好岩口味!叫左窄柚子酒,唔太甜酒精味濃了點整體餐廳清潔好服務,靜靜地最岩聚會食飯傾下計啦。

韓式蛋卷就大人小朋友都好岩食!不過今次個蛋就有點老啦!
再叫多杯無酒精既沙魚飲品,小朋友就最開心

整體餐廳清潔好服務,靜靜地最岩聚會食飯傾下計啦。
2018-06-04
2018-06-04 65 瀏覽
炸雞時間🎼🎼🎼同兩位閨蜜約食飯,想搵個靜靜地既地方食飯吹下水。。成日都聽日人講呢間炸雞好好食,甘就一於去試下啦。。呢間鋪係天晉,可能係平日啦,地方又較遠較入,所以吾洗等位又無乜人去。我地7點去到,店面眼見得10枱客左右。不過座位睇落就真係吾太舒服,好多2人枱好迫,所以2個人食飯都坐得吾舒服囉😶我地3個人就坐左係半梳化位。甘睇下餐牌先,其實選擇就吾算多既,炸雞🍗,沙律,粉絲,部隊鍋,飲品甘我地叫左個果蜜炸雞🍗,應該都有一隻雞,算好大份,店舖表明吾係炸,係焗既!所以要等耐少少,而雞又真係吾油,個皮脆脆同啲雞肉算滑,有小小肉汁。起碼吾鞋口先!除左原隻炸雞仲有炸雞件添,不過今次就無試啦。。韓式粉絲:睇落粉量吾多,但食落好飽肚!排得好靚靚甘,都係普通既材料無乜特別。粉絲q彈,拌一拌好食魚糕湯:入面有魚糕,丸類,洋蔥,小唐菜,個魚糕湯甜甜地,幾好飲既。不過飲完好口渴鯊魚飲品:港女打卡飲品🐋似係檸檬🍋飲品,酸酸地既冰沙,分有酒精同無酒精。真係打卡必備不過食物份量都算好大碟,所以多啲人就可以點多啲食物,少人一兩碟就食飽啦。食餐飯,吹下水,甘就過一個開心晚上🌃
炸雞時間🎼🎼🎼

韓式粉絲:

魚糕湯:

鯊魚飲品:

食餐飯,吹下水,甘就過一個開心晚上🌃
2018-05-29
2018-06-04 110 瀏覽
係油塘放工諗到去將軍澳靜靜地食個晚飯 點知遇到一間服務勁差既Goobne Chicken😠之前試過旺角果個間 其實同將軍澳呢間差不多 一樣都係食辣味雞同年糕意粉 份炸雞都香脆同夠辣 而年糕意粉都好有韓式風味 只衰在太多洋蔥👍但講到服務 呢間餐廳絕對係差中之差 首先落單既時候 個侍應行左過黎知道我地落單就叫我地等一等 之後竟然係走到水吧同其他同事傾計 搞到成個鋪面都無晒人😡之後要叫多2次先有人黎落單 之後我地叫左杯柚子沙冰 侍應不單只拎住佢走遍成間鋪 上枱既時候仲要插隻手指入沙冰 相當嘔心😰
2018-06-03 54 瀏覽
自從幾年前在尖沙咀食過一次Goobne 之黎就念念不忘,一直都無機會再食=)咁arm今日中學同學食飯,將軍澳又有一間Goobne, 就梗係要去試食!!第一樣食物 : 果味蒜香烤雞+甜辣烤雞@hkd218一碟有2款唔同口味既烤雞,岩哂樣樣都想試既我地! 講返隻雞, 無論係果味定甜辣味都好入味, 唔油膩,甜甜地幾開胃,做頭盆岩哂,但係“果味蒜香” 都有少少辣,不過只係少少,都可以接受,係好食既! 5個人食剛剛好=)第二樣食物:韓式炒粉絲雞蛋卷@hkd148呢個係穩陣之選,去親食韓國餐廳必食, 個醬汁好有驚喜,係酸酸甜甜既沙律醬,呢個強烈推介一定要點醬食,好味指數會連升多幾級=)第三樣食物:砂鍋魚糕湯@hkd150呢個唔好睇佢細細煲,入面魚腐,魚旦, 韓式春卷, 樣樣都好足料! 五個人分完都仲有得再分! 不得不讚個魚湯,好入味好好飲, 我真係好少會飲湯,但我真係都忍唔住成碗飲哂!第四樣食物:鐵板芝士韓式烤肉炒飯配醬燒豬肋骨@143芝士控既我, 覺得最正就係呢個!芝士配醬燒汁真係絕配,特別之處係食完都唔覺太膩,豬肋骨好軟好入味, 好值得推介!另外我地5個人,每人一款飲品,我叫左西柚沙冰@58,

第一樣食物 : 果味蒜香烤雞+甜辣烤雞@hkd218

第二樣食物:韓式炒粉絲雞蛋卷@hkd148

第三樣食物:
砂鍋魚糕湯@hkd150

第四樣食物:鐵板芝士韓式烤肉炒飯配醬燒豬肋骨@143

另外我地5個人,每人一款飲品,我叫左西柚沙冰@58, 睇相以為好細杯, 點知原來都好大杯! 食完成餐飯都未飲哂, 凍冰冰,岩哂依家熱甜辣辣既天氣! 消暑一流!

總結! 5個人食,除返開都係200幾蚊一個人,都好抵食!! 呢度韓式食物真係好好味, 一定要再返黎食!

Somersby Apple Rita $88
Cass Rita $88
2018-06-03 47 瀏覽
將軍澳開左間炸雞店雖然有好多人等 但等左十幾分鐘左右就可以入座喇.菜式種類好豐富單是炸雞已經有4,5種選擇 有辣 有唔辣 喜歡食濃味嘅仲可以揀有溶岩芝士嘅炸雞/排骨當然仲有其他大路野例如 拌飯 部隊鍋 韓式年糕 粉絲等.而我當日點左..1. 芝士溶岩甜辣炒雞 -喜食辣嘅就岩晒 雞嘅邊炒到又脆又香口-食兩食太辣的話 沾埋旁邊嘅溶岩芝士 即時解辣!2. 餡料多到爆出黎嘅蛋卷-厚火腿粒 紫菜 紅蘿蔔絲 青瓜絲等-仲配有幾種特製嘅醬汁 好惹味!3. 飲品 有驚喜 桃味檸檬沙冰 -最特別係有條鯊魚仲點綴!!-可選有酒精/無酒精.上菜速度好快員工動作好快手又有禮環境寬敞乾淨 坐得幾舒服
將軍澳開左間炸雞
雖然有好多人等
但等左十幾分鐘左右就可以入座喇
菜式種類好豐富
單是炸雞已經有4,5種選擇 有辣 有唔辣
喜歡食濃味嘅仲可以揀有溶岩芝士嘅炸雞/排骨
當然仲有其他大路野
例如 拌飯 部隊鍋 韓式年糕 粉絲等
而我當日點左..
1. 芝士溶岩甜辣炒雞
-喜食辣嘅就岩晒 雞嘅邊炒到又脆又香口
-食兩食太辣的話 沾埋旁邊嘅溶岩芝士 即時解辣!
2. 餡料多到爆出黎嘅蛋卷
-厚火腿粒 紫菜 紅蘿蔔絲 青瓜絲等
-仲配有幾種特製嘅醬汁 好惹味!
3. 飲品 有驚喜 桃味檸檬沙冰
-最特別係有條鯊魚仲點綴!!
-可選有酒精/無酒精
上菜速度好快
員工動作好快手又有禮
環境寬敞乾淨 坐得幾舒服

2018-06-02 27 瀏覽
If you are ordering 2 types of chicken as 1 dish, expect to wait another 15 minutes! The staff is too busy to care for your wait!
外賣自取
2018-05-31 456 瀏覽
今日約左個BEST FRIEND係屋企附近食飯吹水, 估唔到GOOBNE CHICKEN 係TKO竟然開左分店!!之前食過出面尖沙咀個間已經覺得好正, 但又要BOOK位又限時又多人, 今次呢度正正子呀!又近屋企, 又唔使BOOK, 又唔使等, 又冇人趕!! YO!!韓式炒粉絲雞蛋卷 $148煎雞蛋卷入面包住左韓式既粉絲, 仲有紅蘿蔔, 餐肉, 黃瓜, 紫菜同埋芝士, 口感豐富, 再加上上面既茄汁醬, 芥味醬, 同埋一齊上碟既千島沙律醬, 味道配搭得宜, 令一食完一卷又想再食一卷。 砂鍋魚糕湯 $150相入面係韓國街頭街尾最多既雕魚板串,但係上鍋既時候已經幫我地剪好左一片一片!!勁多雕魚板串同埋魚糕!!!我真係好大意食魚糕!!湯入面仲有好多入晒味既白蘿蔔!!湯飲落去有小小酸辣, 但魚糕魚片食落口又係第二個味道, 好特別好新奇!!同埋呢個魚糕煲真係會令人想食韓國街邊既魚糕店, 真係好想快啲飛一轉首爾!! 鐵板芝士韓式烤肉炒飯配醬燒豬肋骨 $143,芝士豬肋骨係韓國已經唔係新野, 但去到食既時候真係會好飽好濟, 但今次呢個鐵板芝士韓式烤肉炒飯配醬燒豬肋骨鐵板將芝士融化, 配上烤牛肉炒飯好似冇

韓式炒粉絲雞蛋卷
韓式炒粉絲雞蛋卷 $148

砂鍋魚糕湯
[BEST] 砂鍋魚糕湯 $150

[NEW] 鐵板芝士韓式烤肉炒飯配醬燒豬肋骨 $143
,芝士豬肋骨係韓國已經唔係新野, 但去到食既時候真係會好飽好濟, 但今次呢個鐵板芝士韓式烤肉炒飯配醬燒豬肋骨鐵板將芝士融化, 配上烤牛肉炒飯好似冇咁濟, 個牛肉炒飯雖然唔係好覺佢有牛肉, 但係味道非凡, 個汁超濃味, 配埋半溶既芝士, 我簡直愛上了,最可惜係豬肋骨得2條。

食得太多邪惡野, 野飲方面叫返D FRUITY D既先得, 我地都揀左 蜜糖西柚茶(HOT) $38。出乎意料咁正, 勁大片勁厚身既西柚, 再加蜜糖茶, 超清新潤喉, 真西柚!!正 =]
韓式炒粉絲雞蛋卷
砂鍋魚糕湯
2018-05-30 72 瀏覽
平時淨係去K字頭食炸雞,今日黎會一會韓式Goobne,聽人講都話好味,又點可以唔試。環境方面,坐位夠曬寬敞,光線明亮,俾人一種舒適感。Menu都特別過人,亦細心為你準備食炸雞工具。你明唔明佢究竟有幾多種味道?當你心大心細之際,竟然細心到有一雞兩味既選擇,份量一樣,就可以試到兩款口味。今次我地叫左果味蒜香烤雞(圖上)+甜辣烤雞(圖下)。本人比較鍾意果味蒜香,小清新自然,皮脆肉嫩,加左果味(檸檬?)令到你越食越開胃。其次,鐵板芝士炒飯都好正,你知啦,溶曬既芝士熱食係超👍🏻好食。雖然豬肋骨成為了配角,但都不失禮,肉夠淋,醬汁甜甜地,同一般既燒汁唔一樣。芝士要拉極唔斷先得

環境方面,坐位夠曬寬敞,光線明亮,俾人一種舒適感。

Menu都特別過人,亦細心為你準備食炸雞工具。

今次我地叫左果味蒜香烤雞(圖上)+甜辣烤雞(圖下)。

芝士要拉極唔斷先得
  • 果味蒜香烤雞
2018-05-22 1491 瀏覽
同事前排吃了炸雞,話雖然好好味,但覺得好熱氣和好油膩,吃了兩三小件就要收手,噢!聽完之後,我決定馬上約她去一間主打烤雞的韓國餐店,相信她必能吃得開懷。我心水的烤雞店就是……Goobne Chicken,它有幾間分店,今晚就揀了都近大家的將軍澳分店。餐店門面以黑色主調,紅色燈光招牌鑲在門口正中央,好搶眼!走進內裏,以灰色磚牆設計配黑白的傢俱,牆上只掛了幾幅菜式相片,並沒有花巧的擺設, 裝潢簡約平實,感覺很舒適。地方都很寬敞闊落,設有多張二至四人枱,亦有幾排長沙發座配四人枱,枱與枱之間有不少空間,坐得舒適,亦出入方便。齊齊研究餐牌,有兩款新推介菜式餐牌外,還有一本厚厚的木餐簿。話明主打烤雞,當然有很多款式選擇,包括四款鐵板軟芝士烤雞、六款雙拼烤雞和十款不同口味烤雞。除烤雞外,還有其他菜式選擇,如炒年糕、雞蛋卷、拌粉絲、部隊鍋、魚糕湯、鐵板芝士系列、烤肉、辣筋麵、沙律等等,而飲品就有酒精和非酒精類。******************************既然可一次過嚐兩種口味,當然要揀雙拼。經一番商討,揀了一份果味蒜香烤雞+甜辣烤雞 Fruity Soy Garlic Chicken +
齊齊研究餐牌,有兩款新推介菜式餐牌外,還有一本厚厚的木餐簿。話明主打烤雞,當然有很多款式選擇,包括四款鐵板軟芝士烤雞、六款雙拼烤雞十款不同口味烤雞。除烤雞外,還有其他菜式選擇,如炒年糕、雞蛋卷、拌粉絲、部隊鍋、魚糕湯、鐵板芝士系列、烤肉、辣筋麵、沙律等等,而飲品就有酒精和非酒精類。
果味蒜香烤雞
既然可一次過嚐兩種口味,當然要揀雙拼。經一番商討,揀了一份果味蒜香烤雞+甜辣烤雞 Fruity Soy Garlic Chicken + Sweet & Spicy Chicken ($218)。嘩!熱辣辣上枱,仲件件金黃,每份差不多有15-16件,而每件的體積亦不少,份量十足,見到都流晒口水!
甜辣烤雞
馬上穿上膠手套和拿起夾子開動!看着兩隻肥美的大雞脾,真是相當誘人,一人取一隻,以雞脾代酒,乾“杯“,哈!我揀了一隻甜辣烤雞脾,全件緊緊沾滿醬汁,不多不少,先嚐到甜味,慢慢滲出稍稍香辣味,加埋面頭香脆可口的花生碎粒,味道很討我喜歡。雞脾肉質非常細嫩,還富有肉汁,烤得相信入味。
果味蒜香烤雞
輪到果味蒜香烤雞,雖不是雞脾,但肉質也很嫩滑,平時不吃雞皮的我也忍不住口,又薄滑又香脆可口,最重要是一點都不覺油膩,味道甜甜地,有些蒜香,但不算太香濃。
漬白蘿蔔
一份烤雞都配上一小碗漬白蘿蔔, 仲可免費添加。漬白蘿蔔爽脆多汁,酸酸甜甜,一解口腔的香濃味, 清新過後又再來吧!
韓式牛肉雜菜拌粉絲
同事還點了一客韓式牛肉雜菜拌粉絲 Korean Japchae ($128),用料豐富。它選用了多款不同顏色的配料,伴着韓式粉絲,粉絲上再放了些牛肉,拼成一朵燦爛的花兒,色彩豐富,很美!見到已令人胃口大開。
韓式牛肉雜菜拌粉絲
伴着粉絲有冬菇、木耳、蔥、紅蘿蔔、紅椒、洋蔥、雞蛋 等,全部切成一絲絲,好用心!吃前先拌幾拌,拌勻所有食料,很豐富吸引。粉絲 炒得乾身而不油,條條分明滑身,絕不會黏在一起,口感Q彈,烹調入味,味道剛好,不會太鹹,伴着多款蔬菜同吃,吃得健康。腍嫩的牛肉 夾雜着少許筋,更有咬口,帶有麻油香,加埋甘香的芝麻 更好吃。
玉竹茶
其實我很一jar鮮果韓式米酒,但可惜她肚子有些不適,不能喝,嗚……她點了一杯玉竹茶 Ploygpnatum Odoratum Tea ($20),是韓國的茶包,味道有些似炒米茶,好舒喉解膩,配烤雞好岩。
蜜糖西柚茶
而我就要了杯蜜糖西柚茶 Honey Grapefruit Tea ($38),嘩!單單面頭那塊橙紅的大西柚 已令我很喜悅。味道酸酸甜甜,清新滋潤,吃埋那塊鮮西柚 和杯底的糖西柚乾,舒喉解膩,好喝又好吃!
非採用油炸烹調方式,而是烤製,不單止能保持雞肉嫩口,最緊要是低熱量、低膽固醇和低納和無反式脂肪,吃落不熱氣又不油膩,較為健康,當然吃得開懷,結果這大大份雙拼烤雞都被我倆吃光,放肆!?
題外話/補充資料: 用HSBC信用卡,惠顧烤雞可半價享有50%任何飲品;指定菜式70%
2018-05-21
$222.2 (晚餐)
漬白蘿蔔
蜜糖西柚茶
2018-05-21 101 瀏覽
朋友話Goobne Chicken嘅炸雞係佢食過最好味嘅炸雞 所以今晚忍唔住叫佢帶我去試下😝健康嘅我地嗌左個意大利青醬雞胸肉沙律 沙律嘅份量都幾多 唔同嘅蔬菜配上雞胸肉 味道清新😋但青醬略嫌油膩同埋份量唔多蜜糖咖哩烤雞味道不俗 金黃色嘅外皮仲灑上杏仁粒 好吸引😋 雞皮香脆可口 雞肉嫩滑多汁 而且烤嘅感覺無咁熱氣😝 蜜糖咖哩烤雞就咁食已經好好味 點醬又係另一種風味😆 芥末醬同蜜糖咖哩嘅配搭好有趣 甜甜地又帶有辛辣味隨餐附上嘅醃蘿蔔酸酸甜甜 加上清爽嘅口感可以保持口腔清新 令我覺得炸雞一啲都唔油膩😆餐廳嘅佈置簡單舒適👍🏻而且仲會一路播放流行曲 對於鍾意聽歌嘅我黎講係一大加分位😆不過服務一般 我地請店員幫我地加水 但到到埋單都未幫我地🤧
意大利青醬雞胸肉沙律

不過服務一般 我地請店員幫我地加水 但到到埋單都未幫我地🤧
2018-05-17
蜜糖咖哩烤雞
2018-05-16 108 瀏覽
朋友住將軍澳,突然間好想食kfc,但我朋友話太熱氣,建議不如食Goobne烤雞。店內環境闊落,坐得舒服,我們一共4位。韓式BBQ醬煙燻烤雞+原味烤雞雞肉嫩滑,韓式BBQ醬味小小甜,幾惹味但我比較喜歡原味烤雞,保留了雞肉原汁原味,配上不同的醬汁,味道更多配搭鐵板軟芝士蜜糖咖哩烤雞(無骨)蜜糖咖哩再加芝士,其實這樣的配搭,味道還有得輸嗎?? 烤雞無骨啖啖肉,肉質尚算嫩滑鐵板芝士韓式烤肉炒飯配醬燒豬肋骨豬肋骨有兩條,捲上熱辣辣的芝士,再配埋烤肉炒飯,很邪惡但好味飲品選擇多,味道都很不錯鯊魚之淚要了有酒精的,但飲落像波子汽水。香桃韓式米酒,三款米酒之中最少酒精的,味道像蜜桃乳酪,如果米酒味道出多少少就完美了。Mojito清新解膩,這一款是沒有酒精的。
朋友住將軍澳,
突然間好想食kfc,
但我朋友話太熱氣,
建議不如食Goobne烤雞。
店內環境闊落,坐得舒服,
我們一共4位。

韓式BBQ醬煙燻烤雞+原味烤雞
雞肉嫩滑,韓式BBQ醬味小小甜,幾惹味

但我比較喜歡原味烤雞,保留了雞肉原汁原味,
配上不同的醬汁,味道更多配搭

鐵板軟芝士蜜糖咖哩烤雞(無骨)
蜜糖咖哩再加芝士,其實這樣的配搭,
味道還有得輸嗎??

烤雞無骨啖啖肉,肉質尚算嫩滑

鐵板芝士韓式烤肉炒飯配醬燒豬肋骨
豬肋骨有兩條,捲上熱辣辣的芝士,
再配埋烤肉炒飯,很邪惡但好味

鐵板芝士韓式烤肉炒飯配醬燒豬肋骨

飲品選擇多,味道都很不錯

鯊魚之淚要了有酒精的,但飲落像波子汽水。

香桃韓式米酒,三款米酒之中最少酒精的,
味道像蜜桃乳酪,如果米酒味道出多少少就完美了。

Mojito清新解膩,這一款是沒有酒精的。

2018-05-15
  • 原味烤雞