2025-05-01
🍕韓風甜麵醬煙豬腩肉比薩($128)芝士控必升級🧀熔岩火山芝士($40) ,將pizza點落去拉絲又得🤤,好似我咁懶直接食又得😜。鹹香豬腩肉配甜辣醬勁夾,全部嘢加埋邪惡度爆燈呀😈。💚 斑蘭葉焗原隻法國春雞($188) 一上枱斑蘭香攻鼻🌿!雞皮焗到微焦👍🏻,切開勁多肉汁雞肉鮮嫩💦!入面仲有香茅等嘅香料,食落去幾清新開胃🙂↕️。🍟 小食拼盤($148)又加咗邪惡芝士醬($25)🤣,直接全部淋落去🤤。小食全部都各有特色,我自己就比較鍾意炸雞同洋蔥圈🧅。 配咗2款醬汁可以輪住點,右邊嗰個我估係川椒麻辣醬?呢個超好食😋!🐟 泰式醃三文魚($138) 泰式生蝦食得多,三文魚真係第一次🤣。食落去酸酸辣辣幾醒胃。🥣馬來ABC湯($68)完全係俾佢個名吸引咗🤣,飲落去比較清淡,食得太滯口嗰陣飲一啖都幾舒服☺️。☕️ 厚泡沫黑咖啡vs ❄️白咖啡($34)唔係度度都飲得到泡沫黑咖啡😌,飲開americano嘅人又可以多個選擇。我就飲返有奶嘅白咖啡☕️。呢度嘅咖啡豆偏nutty,我哋個人都好鍾意。🍨甜品壓軸🌟黑芝麻窩夫配香草雪糕($94)窩夫即叫即製,外脆內軟。而且好少見會有芝麻味,芝麻味香濃得黎比平時食開嘅口
💚 斑蘭葉焗原隻法國春雞($188)
🍟 小食拼盤($148)
🐟 泰式醃三文魚($138)
泰式生蝦食得多,三文魚真係第一次🤣。食落去酸酸辣辣幾醒胃。
🥣馬來ABC湯($68)
☕️ 厚泡沫黑咖啡vs ❄️白咖啡($34)
🍨甜品壓軸🌟黑芝麻窩夫配香草雪糕($94)
窩夫即叫即製,外脆內軟。而且好少見會有芝麻味,芝麻味香濃得黎比平時食開嘅口味冇咁甜🤤,配埋雲呢拿雪糕一冷一熱,仲有芝麻醬同吉士醬夠晒滿足😌。
✨ 見到隔離生日仲有甜品畫碟添。