2021-04-15 173 瀏覽
夫妻午餐於旺角砵蘭街180號地下A號舖go go rock食西餐。店內環境寬敞清潔,店員禮貌推介,價錢平宜合理,豐儉由人,選擇很多。1. 香煎厚豬扒配野菌汁套餐 $68豬扒肉質鬆軟多汁,外層煎至金黃,野菌汁味道合宜適中,配上美味意粉 ,是日餐湯,更覺豐富滿足。2. 燒紐西蘭肉眼扒配紅酒燒汁套餐 $98香燒牛肉味濃郁,入口即溶,肉質幼嫩夾雜一陣陣紅酒燒汁味,更覺可口美味。3. 炸物拼盤 $58水牛芝士條,外層酥脆,內層夾著香滑芝士,好食。酥炸雞中翼,皮脆肉嫩,極佳小食。網絲炸蝦卷,香滑芋泥包著鮮甜嫩蝦,脆口惹味。4. 套餐加$15甜品tiramisu鬆軟幼滑,甜味剛好,餐後一杯甜品,更覺滿足。

店內環境寬敞清潔,店員禮貌推介,
價錢平宜合理,豐儉由人,選擇很多。

1. 香煎厚豬扒配野菌汁套餐 $68
豬扒肉質鬆軟多汁,外層煎至金黃,
野菌汁味道合宜適中,配上美味意粉 ,
是日餐湯,更覺豐富滿足。

2. 燒紐西蘭肉眼扒配紅酒燒汁套餐 $98
香燒牛肉味濃郁,入口即溶,
肉質幼嫩夾雜一陣陣紅酒燒汁味,更覺可口美味。

3. 炸物拼盤 $58
水牛芝士條,外層酥脆,內層夾著香滑芝士,好食。
炸雞中翼,皮脆肉嫩,極佳小食。
網絲炸蝦卷,香滑芋泥包著鮮甜嫩蝦,脆口惹味。

4. 套餐加$15甜品tiramisu
鬆軟幼滑,甜味剛好,
餐後一杯甜品,更覺滿足。

2021-01-18
  • 香煎厚豬扒配野菌汁套餐
  • 燒紐西蘭肉眼扒配紅酒燒汁套餐
  • 炸物拼盤
  • tiramisu
2021-04-14 1256 瀏覽
第一次試呢間餐餐,搵下去旺角食乜時搵到,感覺佢收費正正常常,環境乾淨又靚仔,加上食物睇得上眼佢Lunch包餐湯,有羅宋湯同埋一塊塗上羅勒醬嘅多士,多士烘得唔錯,湯味道似茶餐廳又唔係踩佢,真心係鍾意呢個味嘅沙律吧就有眼見咁多野,問過店方係一次性,欣賞而想拎多少少都歡迎,都有啲灰色嘅,因為佢又冇係餐牌寫明一次性除左沙律菜,佢仲有薯仔沙律,溏心蛋,燒南瓜沙律同涼拌大豆芽,另加青瓜,車厘茄,粟米等配料,唔算少唔算差厚切豬扒 $ 68厚切唔係厚切,不過佢冇講明幾cm所以冇野講,豬扒唔算乾,不過質素只係茶記出品,薄而唔靭,過得去。另配薯菜只係多兩粒新薯紐西蘭肉眼 $ 98肉眼薄又多筋,不過佢有一塊半左右份量,可惜用粉醃到又彈又冇牛味,完完全全變左塊茶記牛扒,真係超級降Grade。配意粉都仲有菜,咁計嘅話跟飯意粉比較抵食飽肚,薯菜真係變兩粒薯仔跟餐咖啡茶不過不去失,但留意+$15轉紅/白酒一杯係轉唔係加,轉左就冇咖啡飲,所以我冇加錢,亦聽到隔離枱一樣聽到咁就唔加錢,我會建議不如+$25多杯酒啦,或者出個優惠價配一枝酒去谷sales會更好!餐廳位置、裝修、沙律吧都係靚又有心機,可惜輸在主菜嘅質素,而

又唔係踩佢,真心係鍾意呢個味嘅

厚切豬扒 $ 68
厚切唔係厚切,不過佢冇講明幾cm

紐西蘭肉眼 $ 98

餐廳位置、裝修、沙律吧都係靚又有心機,可惜輸在主菜嘅質素,而且價錢雖然貴過茶記,不過免加一已經可以吸到少少客🤔
2021-04-06
2021-04-09 117 瀏覽
#iamhangrywestern【Western】Baked escargots with mushrooms ($68)Grilled spring chicken ($128)#newmenuLove the escargots, and the rich red wine gravy sauce!真係好鐘意個紅酒汁,超級香滑及有酒香,可惜燒春雞被去骨!法式蝸牛以菇代殼,差D以為唔食得,一開始仲搞錯左。值得一試!I was a bit disappointed when I found out the menu changed from what I saw from openrice, but nonetheless I decided to give it a try! Baked escargots were from the old menu and were well baked! I originally mistook the mushrooms for the shell (because they look exactly like it!) and was d
#iamhangrywestern【Western】
Grilled spring chicken ($128)
#newmenu

I was a bit disappointed when I found out the menu changed from what I saw from openrice, but nonetheless I decided to give it a try! Baked escargots were from the old menu and were well baked! I originally mistook the mushrooms for the shell (because they look exactly like it!) and was delighted that the shell could be eaten! It’s also got mashed potatos for the texture and flavour!

While I was horrified that the grilled *spring* chicken came almost boneless(?!) I was glad that there were 2 bones top and bottom to indicate that half a chicken was provided. Despite the horror, I enjoyed the sauce a lot and I can say that it is almost the best sauce I have ever had for chicken. The rich red wine flavour blended very very well with the gravy and the spaghetti side, giving everything a rich layer of red sweetness that gave me a tingly feeling!

The 4th photo shows some salad, and the 5th photo shows some burnt broccoli (ok they gave me some new ones when I asked). Bon appetit!
2021-04-09 92 瀏覽
假期大約下午五點幾入去,只有兩檯客人,最初心想應該伏多,我們叫咗tea set炸魚薯條和西多士加兩杯咖啡(忘記影相),tea set大約$49/set(唔肯定價錢),另外散叫卡邦尼意粉,炸魚薯條非常脆和熱要小心燙口,而且份量也算多,cp值超高,另外,西多士也很熱,味道跟茶餐廳差不多普普通通,卡邦尼意粉上有隻半熟蛋,很creamy好好食,埋單兩百幾算係咁啦!值得再來!
卡邦尼意粉

旺角砵蘭街有好多茶餐廳,但街上除咗茶餐廳林立之外,其實仲有一間隱世嘅高質西餐廳,可能平時路過會被忽視,但係當你入過去之後就會覺得充滿驚喜。午市套餐由$58起,已經包括沙律、餐湯、主菜同埋飲品,就算最貴嘅牛扒都唔過$100 ,睇落真係幾抵食。午餐餐牌上寫明包括有田園沙律,起初我以為只係一碟Standard嘅沙律菜,後來店員示意我哋可以出去自取沙律,先知道原來所提供嘅係自助沙律吧,而且仲不限次數任添任食,我覺得都幾驚喜!沙律菜都好新鮮,而且仲有幾款醬汁,不過我就按照個人喜好,揀咗薯仔沙律、茄子、南瓜、仲加啲粟米粒,而佢嘅麵包粒係焗得好香好脆好好食,整體上我都好推介!餐湯方面同一般餐廳都唔同,試咗幾啖覺得好好味但又唔知道呢個餐湯係咩材料,一問之下,原來係大蒜薯仔湯,味道香甜又不會太濃烈,非常特色!而蒜蓉多士亦都加咗香草,烘得香脆,非常好食!至於主菜方面,我覺得呢個價錢食到呢個質素真係非常超值,首先呢度嘅西餐係有擺盤,睇得出主廚嘅心思。雞卷入面釀入咗野菌,能中和肉類嘅油膩感;薯菜方面包括有薯仔、粟米、菜、仲有切得薄薄嘅蓮藕片,特色得嚟又好味。西冷牛扒大大塊,配上巴黎牛油汁,雖然我揀咗配意粉,但
自助沙律吧
大蒜薯仔湯
燒雜菜野菌雞卷配燒汁
西冷牛扒大大塊,配上巴黎牛油汁,雖然我揀咗配意粉,但亦有配上粟米同蔬菜,見佢牛扒汁上面都會唧上花紋,真係睇得出廚師嘅心思。
扒西冷巴黎牛油汁
既然午餐咁高質素,我哋決定一於試埋佢嘅甜品,西餐廳竟然都有疏乎厘pancake,就一於試吓,雖然呢個屬於日式甜品,但呢度嘅出品真係令你好有驚喜, pancake做得十分完美,完全係鬆軟嘅口感,配合埋雲呢拿汁、忌廉同鮮雜果,真心值回票價!
超級鬆軟鬆餅
餐茶就揀咗檸檬茶,佢嘅茶膽已經係凍上,所以整杯凍檸茶內係冇冰嘅,餐飲仲要超大杯,實在太抵喇!
凍檸茶
另外每日都有廚師推介寫喺黑板上面,所列出嘅價錢基本上都係平過出面嘅西餐廳,都幾抵食,我已經決心搵機會晚市再嚟幫襯!
燒雜菜野菌雞卷配燒汁
超級鬆軟鬆餅
2021-03-20 120 瀏覽
行完朗豪坊出去搵食行到砵蘭街俾佢門口嘅餐牌吸引住,晚餐$108起已經有餐湯,沙律,主菜同飲品,侍應生話有每日不同嘅廚師推介加$28可以跟餐~包括餐湯,沙律,飲品,又有每天唔同嘅即開即食生不過朋友唔食我就冇叫,我地就試了兩款廚師推介原條鹽燒海鱸魚~先加少少檸檬汁上面,皮脆鮮甜肉嫩又唔腥真的非常非常好味👍👍😋😋日本飛彈肉眼~油花豐富入口甘香比一般肉眼更為濃郁,肉質更加細膩,真正做到入口即溶的效果👍👍😋😋下次真係要再去試生同其他食品
下次真係要再去試生同其他食品
2021-03-15
  • 日本飛彈肉眼
  • 原條鹽燒海鱸魚
無意中搵到呢間位置方便加零負評又可以網上訂位既餐廳。一入到去Go Go Rock, 第一個感覺係餐廳既氣味不太討好, 雖然環境寬敞, 座位尚算舒適, 但卻有陣頗強烈既渠味, 潮濕味, 後巷既味道, 希望店家可以改善一下。我地都點左晚市套餐 - 香煎春雞皇, 🍷紅酒燴牛尾闊條麵同梳乎厘班戟。晚餐附送沙律餐湯, 沙律新鮮, 餐湯味道濃郁, 多士也香脆, 不錯, 很有誠意。香煎春雞皇 - 我揀配薯菜, Go Go Rock好有心思, 選用紫薯而唔係薯仔黎做配菜, 有時候廚師對食材的一個小變化也會令客人留下深刻印象。煎春雞更要大讚, 肉質新鮮嫩滑, 廚師的火候拿掐得剛好, 將春雞煎得外脆內軟。紅酒燴牛尾闊條麵 - 牛尾炆得好入味軟腍, 肉份量也充足。                             梳乎厘班戟 - 甜品就一般, 食唔到蛋香味。 感受得到Go Go Rock既廚師對烹飪既熱誠同心機, 每一道菜色都有佢既層次感同複雜度, 推介。
無意中搵到呢間位置方便加零負評又可以網上訂位既餐廳。

紅酒燴牛尾闊條麵 - 牛尾炆得好入味軟腍, 肉份量也充足。

梳乎厘班戟 - 甜品就一般, 食唔到蛋香味。

2K
2021-02-28 105 瀏覽
年近歲晚,雖然疫情被未受控,不過還是要準備過年,便來旺角逛逛。砵蘭街曾是香港的紅燈區,不過近年已經式微,不少食肆已經進駐這區,今天便是是這間特色的西餐廳。午市套餐:健康沙律吧、是日餐湯、主菜配飯或意粉,咖啡或茶。香煎韓國豬鞍扒配蘋果燒汁$72,韓國的豬鞍肉質比較紮實,口感豐富,配上酸酸甜甜的蘋果汁,味道更佳。馬沙拉牛油雞配飯$68,這個馬沙拉牛油雞,經常出現在印度餐廳,想不到這間西餐廳都有,咖喱香料味道十足,只是香而不辣,適合愛吃咖喱而不吃辣的客人。疏乎厘$98,需時約20分鐘,疏乎厘鬆軟,彈性十足,甜度適中,可以加點煉奶,增加甜度。藍啤梨芝士餅$48,芝士味道香濃,不會過甜。

午市套餐:健康沙律吧、是日餐湯、主菜配飯或意粉,咖啡或茶。

藍啤梨芝士餅$48,芝士味道香濃,不會過甜。
2021-02-27 144 瀏覽
原本食日式,但無意中見到這店,餐廳環境令我留意了其餐牌,很抵喎,於是一試。一坐下,見到百二蚊有半打生蠔連兩杯酒,當然毫不猶豫落單啦!半打選了美國及法國蠔,鹹味重😅⋯⋯老公話好,但我卻嫌處理差少少,因沖洗不淨,每隻都食到點殼。我們叫了豬鞍及羊架。先上沙律,以為是柚子醋伴沙律,其實味道有點像泰式,酸酸辣辣,但老公話好。續來南瓜餐湯及多士,我覺得湯的南瓜味都算不錯,多士亦香脆。主菜來了,感驚喜,因為價錢不貴,食物的賣相和份量都相當吸引。豬鞍大而厚,但肉質不鞋,老公話醬汁有濃濃牛油味。我的羊架,熟度恰到好處,不會過生,也不會過熟。伴的汁也配搭得合適,不單是鹹味哩。真的很想叫埋甜品,因見到「心太軟」有點吸引,但已經太飽,無緣了,只好留返下次啦。這餐廳值得推介,性價比高。
2021-02-26
2021-02-23 97 瀏覽
💛午市套餐健康自助沙律吧餐湯+牛油脆多士+飲品免收加一🥗一開始沙律吧已經有驚喜每人可享用一次多款前菜~推薦糖心蛋、酸辣木耳沙律菜選擇多而且新鮮還有脆脆麵包糠和多款果仁感覺質素比酒店還好🐷香煎厚豬扒配野菌汁($72)(⭐️8/10)豬扒煎烤味十足而且汁濃肉嫩不油膩配上弹牙的意粉份量和味道都是超滿足的🐟扒鮮三文魚配龍蝦汁($68)(⭐️6/10)魚皮香脆~魚肉也新鮮龍蝦汁味香調味稍為淡了少少⛳️午餐選擇多價錢平食物媲美酒店水準服務員有禮又熱心一定會繼續光顧真心誠意推介給大家

💛
午市套餐
健康自助沙律吧
餐湯+牛油脆多士+飲品
免收加一

🥗
一開始沙律吧已經有驚喜
每人可享用一次
多款前菜~推薦糖心蛋、酸辣木耳
沙律菜選擇多而且新鮮
還有脆脆麵包糠和多款果仁
感覺質素比酒店還好

🐷
香煎厚豬扒配野菌汁($72)(⭐️8/10)
豬扒煎烤味十足
而且汁濃肉嫩不油膩
配上弹牙的意粉
份量和味道都是超滿足的

🐟
扒鮮三文魚配龍蝦汁($68)(⭐️6/10)
魚皮香脆~魚肉也新鮮

服務員有禮又熱心
一定會繼續光顧
真心誠意推介給大家

2021-02-13 137 瀏覽
同朋友黎到旺角 揀左呢間西餐食lunch!如果係叫lunch set 有得出去沙律吧到砌蔬菜山 🏔😂😂第一次係沙律吧見到有糖心蛋! 有三種沙律汁揀有麵包糠已經點綴不小!仲要有果仁類揀!餐湯配一件脆口多士!Lunch set 揀左牛仔骨~有小小肥, 岩岩好, 唔會好乾法國螺😃羊柳 好有羊香味 超高質!叫左7 成 好似熟左小小 一切 係會有小小汁流出! 下次叫6成熟先😛😛最後更係要叫番個甜品啦! 加25蚊炸! 抵到爛! 好味! 佢仲有其他甜品選擇的喔!呢個lunch 我地食左2 個鐘 ! 無俾人趕 ... 輕輕鬆鬆 安安靜靜咁enjoy 呢個lunch
同朋友黎到旺角
揀左呢間西餐食lunch!

第一次係沙律吧見到有糖心蛋!

有三種沙律汁揀
有麵包糠已經點綴不小!仲要有果仁類揀!

餐湯配一件脆口多士!
Lunch set 揀左牛仔骨~
有小小肥, 岩岩好, 唔會好乾

法國螺😃
羊柳 好有羊香味
超高質!
叫左7 成 好似熟左小小 一切 係會有小小汁流出!
下次叫6成熟先😛😛

最後更係要叫番個甜品啦! 加25蚊炸! 抵到爛! 好味!
佢仲有其他甜品選擇的喔!

呢個lunch 我地食左2 個鐘 !
2021-02-12 95 瀏覽
餐廳在旺角砵蘭街, 門口的七彩霓虹燈招牌, 十分奪目搶眼, 裝修型格 ,燈光柔和, 座位舒適, 環境好有氣氛。燒鰻魚配吉列大蝦(午餐)$68 (健康沙律吧+餐湯+飲品)自助山沙律吧, 誠意十足,有十多款小食及沙律提供,最喜歡茄子及流心雞蛋。紅甘筍餐湯香甜美味。 半條燒鰻魚,十分肥美, 令人垂涎,表面燒到微微焦香, 香氣十足, 配上甜甜的燒汁 ,大口咬下去,香甜嫩滑,吉列大蝦, 外皮炸到金黃鬆脆, 熱呼呼, 配上軟硬適中米飯, 每口飯沾上甜甜的燒汁, 與鰻魚及吉列蝦一起吃, 啖啖是幸福的滋味。香煎韓國豬鞍配蘋果燒汁(午餐)$72韓國豬鞍烤至油光亮澤, 邊緣帶少少肥膏,上枱時,散發著柔柔肉香,輕輕一咬,已經好容易骨肉分離, 質感嫩滑,充滿肉汁, 配上蘋果燒汁,令人津津回味。煙三文魚牛角包(下午茶)$48酥脆的牛角包, 中間夾上大片滑溜的煙三文魚、 爽甜生菜,青瓜有事及新鮮蕃茄, 口感十分豐富及層次感, 滋味吸引。梳乎厘$98即叫即製的梳乎厘, 熱呼呼, 震騰騰,飄來陣陣誘人蛋香, 用叉輕輕按壓,質感綿彈,入口超級蓬鬆,亦可以添加雲呢拿吉士醬,疏乎厘沾上吉士醬後, 香甜美味, 別一番滋味,窩

燒鰻魚配吉列大蝦(午餐)$68
(健康沙律吧+餐湯+飲品)

香煎韓國豬鞍配蘋果燒汁(午餐)$72

煙三文魚牛角包(下午茶)$48

梳乎厘$98
即叫即製的梳乎厘, 熱呼呼, 震騰騰,飄來陣陣誘人蛋香, 用叉輕輕按壓,質感綿彈,入口超級蓬鬆,亦可以添加雲呢拿吉士醬,疏乎厘沾上吉士醬後, 香甜美味, 別一番滋味,窩心的飯後甜品

中午同朋友去旺角攞貨,再順便食晏。攞貨附近有間餐廳叫「Go Go Rock」,之前上網見到佢有下午茶時段任食,已經想試。雖然今日唔係,但見啲午餐都好抵食😄,所以決定幫襯。一入餐廳,經理就非常熱情招待,佢哋仲好有防疫意識,客人坐低前會再次消毒枱面。環境正正常常啦,感覺有啲似港式酒吧餐廳🎸,因為色調偏暗加用上黑白色地磚,不過都稱得上好整齊。餐廳有做午市套餐,共六款選擇,每款均可以自由搭配飯、意粉或薯菜。價錢介乎$58至$98不等,免收加一服務費。主菜以外,仲有湯、沙律同飲品,咁多嘢食絕對稱得上係一個完整嘅「套餐」🍽。套餐嘅沙律唔係求其比幾條菜你,而係設置咗一個自助沙律吧比客人自取,該區域仲要好乾淨!沙律款式比想像中多🥗,而且仲會補充。雖然餐牌寫每人只可拎一次,但我相信你真係好想食,佢都唔介意你再攞。我哋每款都夾咗啲試吓,包括自製凱撒沙律、螺絲粉、蛋、車厘茄同粟米青瓜等。當中嘅德國薯仔沙律超正🇩🇪🥔,薯仔粒混合洋蔥同脆煙肉粒,再夾埋沙律醬同醋,味道微酸又鹹鹹哋,好想再食啊!不過店員話主菜仲好食,叫我哋收手先。是日餐湯亦大有驚喜,顏色似粟米南瓜湯,但飲落會發現浸味好特別,從未飲過。我哋真係飲極
德國薯仔沙律
黃薑忌廉湯
是日餐湯亦大有驚喜,顏色似粟米南瓜湯,但飲落會發現浸味好特別,從未飲過。我哋真係飲極都講唔出係乜味,一問店員之下先知原來係黃薑忌廉湯😳。黃薑味道幾出,令忌廉湯有種獨特嘅香料味,同時湯品亦加入咗米粒同檸檬肉🍋,口味變得酸酸哋,好開胃。另外,伴旁塊蒜蓉多士亦好有誠意,又香又脆🍞。
香煎韓國豬鞍扒配蘋果燒汁
香煎韓國豬鞍扒配蘋果燒汁($72),🐷豬鞍賣相好靚,大大一塊,厚薄適中,肥瘦比例亦啱啱好。同時,廚師將豬鞍煎至金黃色,並能鎖住肉汁,肉質亦出奇地好軟稔,但絕對唔係講緊用鬆肉粉醃到毫無質感嗰種淋,好好食😋。醬汁亦係另一重點所在,微甜嘅蘋果肉粒同燒汁好夾,每啖食都覺得好惹味🍎。
安格斯牛仔骨配黑椒汁
安格斯牛仔骨配黑椒汁($98),我哋落單時問店員牛仔骨會唔會好大份,佢擰頭🙅🏻‍♂️,點知係呃我哋囉!因為牛仔骨仲大件過豬鞍,似牛扒多啲,我本身預期係串燒薄薄哋嗰種。🐮牛仔骨就屬正常水平啦,黑椒汁亦然,🦴近骨位嘅肉質較韌,但口感都唔柴嘅。我哋兩款主菜都係揀咗配薯菜,除咗大大球蕃薯蓉外,仲有燒茄子🍆、冬菇、蕃茄🍅同翠玉瓜等。
肉醬闊條麵配溫泉蛋
肉醬闊條麵配溫泉蛋($48),呢個係其中一個下午茶餐。店員話係不得不食推介,所以忍唔住食埋。🍝闊條麵個樣相對普通,不過味道都幾好,肉醬撈匀好夠食,而且仲有隻堅流心嘅溫泉蛋🥚。我食落仲覺得好似有浸薄荷味,幾得意,但朋友就唔覺。闊條麵就唔係Al Dente好有嚼勁嗰種,但亦唔算太淋。
巴黎牛油蘑菇焗田螺
巴黎牛油蘑菇焗田螺($68),好耐無食過田螺,估唔到呢度都有賣,造型仲要好精緻,因為帶有牛油香嘅田螺放喺蘑菇上面🍄,一次過食到兩款滋味。而蘑菇下低亦有大量蕃薯蓉,但食到尾真係太飽,食唔落。
凍檸檬茶
飲品方面,我哋都要咗凍檸檬茶,店員再次強調呢度好抵食,因為嗌凍飲都唔使加錢,哈哈😆。凍檸茶好大杯,有好多片檸檬,唔太甜,茶底亦唔澀。
題外話,鍾意食生蠔嘅人嚟呢度可能好開心,因為好似好抵食,$124有半打蠔同兩杯酒🥂,不過就唔係我個範。
總括嚟講,先唔好講我哋點解咁痴線、可以咁好胃口🙈,食得落嘅先決條件係要好食🤤!今時今日咁嘅價錢食到咁大份午餐,仲要有靚嘅擺盤,去邊到搵?我哋甚至懷疑搞手係咪只求打個和😅。另一邊廂,每一位店員都非常好客,會主動介紹菜式,仲幫你諗埋點嗌最好。食個午餐都咁好招呼,稱佢為六星級服務都唔誇張👍。基本上我哋都好滿意,但有樣嘢我一定要挑剔,就係呢度嘅薯蓉係用蕃薯整成,而唔係真·薯仔Potato,好失望啊。因為我係一個超級薯仔控,但又好唔鍾意食蕃薯🍠,我唔知係餐廳特色定點,下次再嚟要問清楚!不過我都係講笑,廢Up個人口味啫。小店用心經營,絕對值得推介🌟!
2021-02-04
德國薯仔沙律
黃薑忌廉湯
香煎韓國豬鞍扒配蘋果燒汁
肉醬闊條麵配溫泉蛋
2021-02-03 69 瀏覽
食西餐唔一定要貴 平都有平食🤭今日黎到朗豪坊附近食平價西餐 性比價都唔錯Set lunch包自助沙律吧 餐湯 飲品好鍾意佢個沙律吧🥰 好多選擇 唔同嘅沙律菜 配料 醬汁都有 仲有茄子同糖心蛋~雞扒仲大過隻手🥴 雞扒肉質嫩滑 同個汁好夾到加埋白飯真係好飽🤣牛排好似鐵板鋸扒餐廳嘅扒咁 所以嗌熟少少會好啲 牛排好諗 薯菜有大大舊薯角😆Carbonara $78意粉煙韌有口感 好掛汁~ 意粉好creamy仲有隻溫泉蛋 撈埋落意粉仲滑 好食😻總結呢間餐廳好抵食~平價好選擇
食西餐唔一定要貴 平都有平食🤭

意粉煙韌有口感 好掛汁~ 意粉好creamy
仲有隻溫泉蛋 撈埋落意粉仲滑 好食😻

總結呢間餐廳好抵食~平價好選擇
2K
朋友曾經介紹過呢間餐廳,話食物味美又幾抵食,仲推介我食生蠔🦪,呢日喺旺角,就行去開餐,食個early dinner😁當然要叫朋友推介$124嘅「半打生蠔加兩杯酒」;雖然已經係late afternoon,但仍然有午餐供應,咁我就叫咗$68嘅午市套餐「燒鰻魚伴吉列大蝦,跟意粉(要求份量少啲)、健康沙律吧、是日餐湯、咖啡或茶」,再加$58嘅甜品「朱古力心太軟配雪糕」,要嚟個大滿足😋- 生蠔新鮮有淡淡嘅海水味,肉質較為爽口,好食😋,白葡萄酒輕身好fruity😋- 沙律菜簡單新鮮,美味兼感覺健康😋- 餐湯係「羅宋湯」,熱辣辣味道濃郁😋- 「鰻魚吉列大蝦意粉」嘅鰻魚肉厚味鮮,吉列大蝦炸得好香口,配意粉食感覺新穎有趣😋- 「心太軟」非常流心,配雪糕同鮮忌廉食,一冷一熱刺激味蕾,好正😋呢餐食得非常飽飽😋;仲有,店員哥哥服務好好,抵讚

- 沙律菜簡單新鮮,美味兼感覺健康😋
- 餐湯係「羅宋湯」,熱辣辣味道濃郁😋

呢餐食得非常飽飽😋;仲有,店員哥哥服務好好,抵讚