2020-03-14
今日咁岩悶悶地,唔想齋食個晚飯咁悶,就諗不如去個有board game玩既cafe都幾好,有野玩又可以慢慢坐。一黎到就覺得個環境都幾舒服,柔和既燈光,再加埋有梳化坐,感覺都幾自在。我地兩個人就嗌左個二人套餐,包一款小食、兩款主食、兩款甜品及兩款飲品。首先黎既係飲品1. 乳酸沙冰清新脫俗既乳酸味,刨冰🍧刨得好均勻,中意飲凍野既你就必定唔可以錯過,而個乳酸既味道仲可以中和埋之後食既主菜👍🏾2. 夏威脅果仁碎碎朱古力賣點係有好多可可脆脆,而朱古力味道就唔算濃郁,如果多啲果仁就會更好!之後就到小食3. 蜜糖雞翼雞翼皮相當之脆,蜜糖既黏將其口感加以昇華,份量有6隻,小食來說,相當不錯🤤終於到戲肉主食喇4. 特濃龍蝦汁蟹肉帶子意粉龍蝦汁既濃郁亦夠creamy,頗鮮甜,略帶鹹味,值得一讚係意粉口感非常煙韌!5. 德國鹹豬手配薯角呢個真係必定要推介,冇諗過係cafe都食到出面西餐既質素,豬手外脆內軟,唔會太韌,夠晒惹味但唔會太過油膩,絕對要一試😋食完主菜當然要繼續玩board game enjoy下🧩🎲,主流玩開既board game都齊全,包括猜猜畫畫、Rummikub、uno層層疊等熱門遊戲,無論
首先黎既係飲品
1. 乳酸沙冰
清新脫俗既乳酸味,
刨冰🍧刨得好均勻,
中意飲凍野既你就必定唔可以錯過,
而個乳酸既味道仲可以中和埋之後食既主菜👍🏾
2. 夏威脅果仁碎碎朱古力
賣點係有好多可可脆脆,
而朱古力味道就唔算濃郁,
如果多啲果仁就會更好!
之後就到小食
3. 蜜糖雞翼
雞翼皮相當之脆,
蜜糖既黏將其口感加以昇華,
份量有6隻,小食來說,相當不錯🤤
終於到戲肉主食喇
4. 特濃龍蝦汁蟹肉帶子意粉
龍蝦汁既濃郁亦夠creamy,
頗鮮甜,略帶鹹味,
值得一讚係意粉口感非常煙韌!
5. 德國鹹豬手配薯角
呢個真係必定要推介,
冇諗過係cafe都食到出面西餐既質素,
豬手外脆內軟,唔會太韌,
夠晒惹味但唔會太過油膩,
絕對要一試😋
食完主菜當然要繼續玩board game enjoy下🧩🎲,主流玩開既board game都齊全,包括猜猜畫畫、Rummikub、uno層層疊等熱門遊戲,無論二人前來抑或成班frd聚,都必定玩得好過癮。
講左咁耐,當然要到甜品啦,相信大家都等左好耐,大家記住可以同佢講你想幾時上個甜品
6. 紐約芝士餅
淡淡既芝士味,
整體來說,不過不失。
7. 士多啤梨比利時窩夫
呢個亦係必食推介,
窩夫出既時候係熱辣辣,
配合凍既cream,
冰火交融,一凍一熱,口感一流,
極力推薦🤩
最後,我地都坐左約4個鐘,係一頓既豐富又滿足既晚餐體驗!