餐廳: Glasshouse (形點 I)
資訊:

2021-05-07 238 瀏覽
朝早約咗朋友去元朗睇太陽花, 行完後中午食lunch時間到Yoho, 商場裏面太多餐廳了, 搵到呢間Green House, 裝修得田園風格 好多綠色嘅擺設。有個大落地玻璃窗, 天然彩光好光猛, 又望到出邊嘅花, 環境唔錯嘅。朋友叫咗荔枝玫瑰茶 蘑菇意粉 味道都OK我叫左和牛芝士煙肉漢堡 士多啤梨特飲表現都係正常 不過不失。總結 午餐來講 價錢偏貴。又唔可以講話唔好食 但又唔算好好食,不過環境係唔錯。
又望到出邊嘅花, 環境唔錯嘅。

朋友叫咗荔枝玫瑰茶 蘑菇意粉 味道都OK

我叫左和牛芝士煙肉漢堡 士多啤梨特飲
表現都係正常 不過不失。

總結 午餐來講 價錢偏貴。
又唔可以講話唔好食 但又唔算好好食,
不過環境係唔錯。
2021-05-07 195 瀏覽
平日午餐時間入去食 Lunch set, 點左個$88 '雲吞鴨肉湯河‘等左陣碗野黎到。。原來係碗雲吞河。。。問左侍應係咩一回事,有兩個唔識答我,第三個黎到面無表情答我係無鴨野,呢碗係 ‘雲吞。鴨肉湯。河粉’。。。下,我心入面反左白眼,如果係甘,係咪應該寫 ‘雲吞鴨湯河’ 會好少少🙄環境係👌🏻既,服務態度同食物係 yoho mall黎講算係差衛生都好麻麻,因為有帶小朋友去,我用濕紙巾抹枱時用到第3張紙巾都仲係好污糟🤷🏻‍♀️Errrrr, 唔緊要啦,當下次醒少少啦甘😅

等左陣碗野黎到。。原來係碗雲吞河。。。

Errrrr, 唔緊要啦,當下次醒少少啦甘😅
雲吞鴨肉湯河
2021-05-07
2021-05-03 278 瀏覽
行過YOHO 就俾佢既店面深深吸引住😳綠油油既花草🍀再配上落地大玻璃 好浪漫🌹椰香青咖喱青口.蜆$148椰香味好香☺️食落去青咖喱味偏重 辣辣地🤪最正係 唔使再心大心細 食青口定蜆好🧐依家一個價錢 兩種享受🥳龍蝦鵝肝星洲炒米粉配西班牙火腿$168看似簡單既星洲炒米 實則材料高級豐富😎有齊龍蝦鵝肝西班牙火腿🤩好夾好正👍🏻炒米粉唔會炒到好乾 輕鬆食曬成碟😽煎餅愛好者🥞:香芒印度煎餅$78個人最中意呢款 因為好多奶 夠曬甜😋印度煎餅拼沙嗲醬$58呢款就好酥軟 食落去有飽肚感 好滿足😝飲品:荔枝玫瑰冰茶$52朝日啤酒$88 (生啤酒)
行過YOHO 就俾佢既店面深深吸引住😳

印度煎餅拼沙嗲醬$58
呢款就好酥軟 食落去有飽肚感 好滿足😝

飲品:
荔枝玫瑰冰茶$52
朝日啤酒$88 (生啤酒)
2021-05-03 2020 瀏覽
同爸爸媽媽行Yoho,佢哋見到Glasshouse環境好靚,又想試吓六點左右入到去唔算好多人仲有窗邊位坐,望到yoho戶外花園環境同glasshouse 嘅設計好配襯感覺好舒服我哋叫咗一個二人晚餐額外再單點一個主菜二人套餐都幾抵食入邊有晒前菜、餐湯、主菜、甜品、飲品餐湯係「意大利蔬菜湯」好濃郁嘅蕃茄味而且菜嘅份量都頗多店員仲好細心拎兩個小碗俾我哋分享前菜我哋叫咗「炸薯條配黑松露蛋黃醬」同「炸雞粒拼單骨雞翼」炸薯條真係不得了,夠熱夠香夠脆作為薯條控既我真係要比好高分佢薯條外面包着一層脆衣所以每一條都好脆媽媽仲一路食一路讚未食過咁好食嘅薯條仲清晒旁邊嘅黑松露蛋黃醬炸雞粒都炸得唔錯夠熱又唔會好油單骨雞翼好脆,少少微辣飲品額外叫咗「芒果雲霧」同「紅豆椰子冰」芒果雲霧係芒果沙冰上邊有厚厚嘅椰奶味道好清甜,唔會有化學嘅芒果味紅豆椰子冰係椰子沙冰我見爸爸飲得好開心應該味道都唔錯「香辣龍蝦意粉」呢一個意粉套餐要額外加$28分量都算幾多而且炒得非常有鑊氣食到入邊加咗蒜蓉、金不煥、辣椒好有東南亞風味龍蝦肉嘅份量都唔孤寒「美國頂級西冷配秘製京醬」牛扒同樣需要加$28用鐵板上碟,送到黎嘅時候仲出緊煙配菜有大量

六點左右入到去唔算好多人
仲有窗邊位坐,望到yoho戶外花園環境
同glasshouse 嘅設計好配襯
感覺好舒服

我哋叫咗一個二人晚餐額外再單點一個主菜
二人套餐都幾抵食
入邊有晒前菜、餐湯、主菜、甜品、飲品

餐湯係「意大利蔬菜湯」
好濃郁嘅蕃茄味
而且菜嘅份量都頗多
店員仲好細心拎兩個小碗俾我哋分享

前菜我哋叫咗「炸薯條配黑松露蛋黃醬」同「炸雞粒拼單骨雞翼」

炸薯條真係不得了,夠熱夠香夠脆
作為薯條控既我真係要比好高分佢
薯條外面包着一層脆衣
所以每一條都好脆
媽媽仲一路食一路讚
未食過咁好食嘅薯條
仲清晒旁邊嘅黑松露蛋黃醬

炸雞粒都炸得唔錯
夠熱又唔會好油
單骨雞翼好脆,少少微辣

飲品額外叫咗「芒果雲霧」同「紅豆椰子冰」
芒果雲霧係芒果沙冰上邊有厚厚嘅椰奶
味道好清甜,唔會有化學嘅芒果味
紅豆椰子冰係椰子沙冰
我見爸爸飲得好開心應該味道都唔錯

「香辣龍蝦意粉」
呢一個意粉套餐要額外加$28
分量都算幾多
而且炒得非常有鑊氣
食到入邊加咗蒜蓉、金不煥、辣椒
好有東南亞風味
龍蝦肉嘅份量都唔孤寒

「美國頂級西冷配秘製京醬」
牛扒同樣需要加$28
用鐵板上碟,送到黎嘅時候仲出緊煙
配菜有大量洋蔥辣椒青椒
香味十足,旁邊嘅薯仔都係煎過好好食
牛扒我叫五成熟
切開仲係淡淡嘅粉紅色
肉質軟嫩,容易入口
亦唔會太多筋
配嘅秘製京醬酸酸甜甜
我建議點少少就足夠

老人家一定要食飯先滿足
所有額外加咗「馬拉盞炒飯」
同樣炒得好香好有鑊氣
味道配得好好,唔會好咸
入邊有大量蝦仁
少少微辣嘅味道會令人食唔停口

套餐有包兩個甜品
有「是日甜品」同「即焗牛油軟曲奇」
是日甜品係隨機的
今次係朱古力波波入邊有好濃郁嘅朱古力慕絲
味道唔算好甜,口感都非常厚實

牛油軟曲奇送來嘅時候是非常之熱
曲奇充滿牛油香味
上面配上冰凍嘅雲呢嗱雪糕
一凍一熱嘅感覺係超級好味

我見我哋有四個人
就貪心額外叫多咗一個「脆皮雲呢拿疏乎厘」
呢個要多人分享先食得晒
上碟嘅時候見到超級大個
趁熱切開蓬鬆嘅疏乎厘
一定要超級快食晒
如果唔係就會縮
呢個爸爸媽媽都讚好好食
有蛋香,而且脆皮令到疏乎厘嘅口感更加有層次

總結:餐廳環境舒服,而且店員都有禮貌
嘢食好啱我嘅口味,偏向東南亞風
淨係價錢都唔算貴,合理價錢
一定會再嚟食😍

2021-04-26
一直以來,我也不知道GLASSHOUSE是有提供下午茶的茶式。這一次是我的女性好友約了我看電影吃下午茶,我才知道GLASSHOUSE隱藏了這個性價比高的下午茶。環境很好,外面是一個小花園主角登場了,滿滿三層的食物第一層是一些冷盤小吃這個芒果冷盤最好吃,因為酸中帶甜,很開胃中間則是熱食這個蟹肉包很有驚喜,肉質夠鮮,調味也很適宜(其他也很好吃,只是這個最有驚喜)這個泰式蝦餅也很喜歡,因為剛炸出來,外層很鬆脆第三層則是甜點這個芝士蛋糕的芝士味較平常的那些濃,所以我很喜歡!這個下午茶也會包括兩杯飲品總結來說,這個價錢真的很吸引,每個人一百多就可以吃到那麼多的美食。

環境很好,外面是一個小花園

主角登場了,滿滿三層的食物

第一層是一些冷盤小吃

這個芒果冷盤最好吃,因為酸中帶甜,很開胃
中間則是熱食
這個蟹肉包很有驚喜,肉質夠鮮,調味也很適宜
(其他也很好吃,只是這個最有驚喜)

這個泰式蝦餅也很喜歡,因為剛炸出來,外層很鬆脆

第三層則是甜點

這個芝士蛋糕的芝士味較平常的那些濃,所以我很喜歡!
這個下午茶也會包括兩杯飲品

2021-04-19
  • afternoon tea
2021-05-02 160 瀏覽
意粉得幾條,不過個汁幾好味。侍應服務態度唔好,唔耐煩。性價比唔高,嘢食份量唔多,叫咗個四季Pizza,其中一款啲鹽未煮溶,非常之鹹,入口仲食到一粒粒粗鹽。未必會再幫襯。
意粉得幾條,不過個汁幾好味。
侍應服務態度唔好,唔耐煩。

性價比唔高,嘢食份量唔多,

未必會再幫襯。
2021-05-01 1235 瀏覽
Glasshouse食過好多次, 因為款式多, 份量多而且味道唔錯高CP, 今晚朋友約左小妹食飯諗唔到食咩, 小妹就提議去食Glasshouse🤣🌟Blue Sunset🍹🌟Tangy Violet🍹🌟栗米湯🌽🍲栗米湯味道香甜, 雖然栗米粒攪到好碎但仍然有少少口感🌟龍蝦湯🦞🍲龍蝦味道濃郁, 質感濃稠🌟吞拿魚法式尼斯沙律🐟🥗沙律菜口感爽脆, 吞拿魚份量幾多, 成個沙律食落幾清新🌟炸薯條配黑松露蛋黃醬🍟薯條依舊非常酥脆可口, 黑松露蛋黃醬好惹味而且一d都唔會覺得膩🌟美國頂級西冷配秘製京醬🥩西冷點左medium rare, 用左熱辣辣嘅鐵版上枱, 淋埋微辣醬汁香氣四溢, 牛扒外皮微脆焦香, 牛味重肉汁豐富, 味道唔錯! 另有薯仔洋蔥紅綠椒等配菜, 同樣惹味!🌟酥炸富貴鴨伴森巴醬配黑松露炒飯經油炸過嘅富貴鴨外皮酥脆, 鴨肉幾juicy, 炒飯嘅黑松露幾多, 非常慷慨, 所以味道好香好濃郁!🌟是日甜品❤️🧁外層係一個紅色心型嘅白朱古力殼, 入面包住酸酸甜甜嘅慕絲!🌟香蕉火焰焦糖燉蛋🍌🍮小妹每次嚟都必點甜品之一, 上枱後店員會為你點火, 頂層燒到微微焦糖色, 燉蛋口感幼滑細膩加埋焦糖香蕉片同特濃咖啡

🌟Blue Sunset🍹
🌟Tangy Violet🍹

🌟栗米湯🌽🍲
栗米湯味道香甜, 雖然栗米粒攪到好碎但仍然有少少口感

🌟龍蝦湯🦞🍲
龍蝦味道濃郁, 質感濃稠

🌟吞拿魚法式尼斯沙律🐟🥗
沙律菜口感爽脆, 吞拿魚份量幾多, 成個沙律食落幾清新

🌟炸薯條配黑松露蛋黃醬🍟

🌟美國頂級西冷配秘製京醬🥩

🌟酥炸富貴鴨伴森巴醬配黑松露炒飯

🌟是日甜品❤️🧁
外層係一個紅色心型嘅白朱古力殼, 入面包住酸酸甜甜嘅慕絲!

🌟香蕉火焰焦糖燉蛋🍌🍮
小妹每次嚟都必點甜品之一, 上枱後店員會為你點火, 頂層燒到微微焦糖色, 燉蛋口感幼滑細膩加埋焦糖香蕉片同特濃咖啡☕, 無得輸😋!

🌟即焗牛油軟曲奇
牛油曲奇亦係餐中甜品嚟, 軟曲奇熱辣辣牛油味好香, 加埋雪糕一齊食好幸福🥰
2021-04-28
  • 炸薯條配黑松露蛋黃醬
  • 法式香蕉焦糖燉蛋
2021-04-30 231 瀏覽
星期五放工當然要鬆一鬆,朋友來過這裏好幾次,今次我們選了二人tea set。食物一如既往的精緻,所以我們拍照也拍了好一陣子呢。先吃最上的一層。中間的八珍甜醋燴啤梨一片一片捲製成一朵花,吃下去酸酸甜甜很開胃。旁邊的三文魚子牛油果紙紙卷感覺清新,而吞拿魚他他撻也很新鮮。中層最喜歡的是迷你龍蝦漢堡,龍蝦肉份量頗多,每一口都吃到,滿足!松露豬肉餃子飽滿,餡料豐富。而松露棒棒蝦的松露味不算突出,不會搶去蝦的味道。這層最欣賞的是巴馬火腿半布拉塔芝士多士,巴馬火腿不會過鹹,跟香脆的多士一起吃,味道很搭配。甜品方面有九款,喜歡吃朱古力的我首先吃朱古力布朗尼,沒讓我失望,如果份量再大一點就更好了🤩 再試黑朱古力蘭姆酒蛋糕,酒味香濃, 而黑朱古力令整個蛋糕不會太甜。朋友是芒果控,吃了芒果慕絲蛋糕和芒果布甸,兩款甜品的芒果味都很突出,而她比較推介芒果布甸,因為口感明顯跟自己弄的不一樣。接着我們試了馬卡龍,沒像中那麼甜,而且杏仁較重,不錯!蘋果玉桂果茶的玉桂味非常香濃,加了蜜糖後既中和了玉桂味,還有陣陣蜂蜜香,適合我的口味。

食物一如既往的精緻,所以我們拍照也拍了好一陣子呢。

2021-04-29 109 瀏覽
男侍應態度差,丟低張單行開就表示你要埋單,佢處理完又就咁丟返喺枱比我。自問成晚冇特別做過唔好嘅行為,冇咩得罪佢,無端端要受佢氣咁。環境幾好,不過唔會再幫襯,貼錢買難受。
2021-04-29 201 瀏覽
和朋友去了元朗元龍街9號形點一期1樓的glasshouse下午茶。這是一間輕食西式餐廳,餐廳裝修得很綠化,走田園風,而且座位闊落坐得舒服。菜式則以fusion為主。店員服務殷勤有禮,招呼我們在靠近玻璃窗的卡位安座,很有私隱,讓人感覺自成一角。我們點了AFTERNOON TEA SET for 2, 餐茶點了香茅芒果花茶及玫瑰草莓花茶。花茶好香,而且茶具好精緻。AFTERNOON TEA SET 放在金色架上,賣相高貴,分開三層,由上層的咸點食到下層的甜品。上層有八珍甜醋燴草莓,酸酸甜甜好開胃。三文魚子牛油果米紙,口感清新作。吞拿魚他他撻,好精緻細細個,一啖一口。第二層有迷你龍蝦漢堡,有些澱粉質,有飽腹感。黑松露豬肉餃,外皮煎得香脆,有黑松露的香味。巴馬火腿配布拉塔芝士多士,火腿有些鹹香味,好惹味。酸甜棒棒蝦,有點像泰式炸蝦球。最後是甜品部分,相當精緻,細細件,一啖一口,不會感到就係滯。總結:glasshouse 是一間裝修清新綠化又有活力的輕食西餐廳,座位坐得舒服,而且服務周到,和朋友在這裏食個tea set,傾下偈,過一個愉快的下午😄👍

菜式則以fusion為主。

花茶好香,而且茶具好精緻。

上層有八珍甜醋燴草莓,酸酸甜甜好開胃。
三文魚子牛油果米紙,口感清新作。

吞拿魚他他撻,好精緻細細個,一啖一口。

第二層有迷你龍蝦漢堡,有些澱粉質,有飽腹感。

黑松露豬肉餃,外皮煎得香脆,有黑松露的香味。

巴馬火腿配布拉塔芝士多士,火腿有些鹹香味,好惹味。

酸甜棒棒蝦,有點像泰式炸蝦球。

2021-04-22 1099 瀏覽
住附近咁耐第一次食呢間glasshouse,今日時間尚早,六點鐘唔使等位🥳就一於同老公試下啦😝地方都幾大,裝修感覺好relax,檯與檯之間非常闊落出面落地大玻璃窗望到yoho出面好靚嘅花景,即刻開心曬🥰🥰有二人餐四人餐,而且食物種類選擇做好多.好豐富添Appetizer 香炸蜜糖單骨雞翼香香脆脆幾juicy,配上蜜糖,惹味😛吞拿魚法式尼斯沙律好大碟蔬菜種類的好多.新鮮開胃😋😋Mango smoothies & Blue sun set打卡一流真係好飲又呃like😜😜🥰最愛龍蝦湯,加15蚊升級好大碗濃郁嘅龍蝦香,仲有好多粒龍蝦🤩🤩賣相仲好鬼靚,creamy 飲完都飽咗一半哈哈😄雜菌黑松露芝士薄餅上枱嚇親我哋,超級size.真係大胃王都夠曬飽黑松露非常多好香濃,加上芝士,非常match ,批邊非常脆口好似食緊pizza薯片咁.十分推介👍👍美國頂級西冷扒配備製京酱算是一個fusion菜式,鐵板上仲係粉紅色剛剛好.🤤🤤醬汁自己隨意淋上.京式口味.有驚喜甜品是另一個驚喜Dairly dessert & Soft cookie超有質素,軟曲奇外表皮脆卜卜,配搭雪榚.雙重口感😬😬Daily dess

地方都幾大,裝修感覺好relax,檯與檯之間非常闊落

出面落地大玻璃窗望到yoho出面好靚嘅花景,即刻開心曬🥰🥰

有二人餐四人餐,而且食物種類選擇做好多.好豐富添

Appetizer
香炸蜜糖單骨雞翼
香香脆脆幾juicy,配上蜜糖,惹味😛

吞拿魚法式尼斯沙律
好大碟蔬菜種類的好多.新鮮開胃😋😋

最愛龍蝦湯,加15蚊升級
好大碗濃郁嘅龍蝦香,仲有好多粒龍蝦🤩🤩

賣相仲好鬼靚,creamy 飲完都飽咗一半哈哈😄

雜菌黑松露芝士薄餅
上枱嚇親我哋,超級size.真係大胃王都夠曬飽

美國頂級西冷扒配備製京酱

甜品是另一個驚喜
Dairly dessert & Soft cookie
超有質素,軟曲奇外表皮脆卜卜,配搭雪榚.雙重口感😬😬

Daily dessert 亦是重本製作.賣相好精美.口感扎實得來好香👍

份量超級多,三人都夠食😜😜最緊要樣樣都好味🤭
Yoho越來越多餐廳,有好多都係喺其他大型商場有分店嘅,就好似今日食既Glasshouse☺️☺️之前喺尖沙咀k11 musea同埋中環ifc有經過過,同元朗店一樣,佢哋嘅裝修一致,都係好光猛,好多綠色嘅擺設,感覺都幾chill今日同好朋友兩個人撐枱腳,唔使諗咁多,揀二人餐就省卻好多煩惱😆😆四百幾蚊,價錢都OK。頭盤薯條配黑松露蛋黃醬薯條香脆,有啲仲好長!黑松露蛋黃醬超級好味,好香,所以我哋點得好乾淨😋😋另外仲有個炸雞粒配單骨雞翼,有個泰式醬汁,一樣幾惹味炸雞粒幾juicy👍🏼👍🏼 皮夠脆,唔錯😁😁+$15 龍蝦湯龍蝦味都幾重,仲有好幾粒蝦肉碗湯都幾大,分量幾多,所以飲完都有少少飽😆😆成餐飯我最鍾意嘅,就係我揀嘅主菜:香辣龍蝦意粉個意粉比較幼身,但係非常彈牙質感好好雖然叫做「香辣」,但我覺得冇乜辣味,但係真係好香,有陣九層塔/香草味,係清新既👍🏼👍🏼至於甜品,係一件由餐廳揀既蛋糕,同埋一個soft cookie🍪 曲奇暖粒粒,上面脆,下面軟,配埋上面嘅雪糕嚟食,真係好滿足🔥🔥我同朋友都覺得依間餐廳性價比幾高,環境又舒適開揚,係元朗一個唔錯嘅選擇😎😎

四百幾蚊,價錢都OK。

頭盤薯條配黑松露蛋黃醬
薯條香脆,有啲仲好長!
黑松露蛋黃醬超級好味,好香,所以我哋點得好乾淨😋😋

另外仲有個炸雞粒配單骨雞翼,
有個泰式醬汁,一樣幾惹味
炸雞粒幾juicy👍🏼👍🏼
皮夠脆,唔錯😁😁

+$15 龍蝦湯
龍蝦味都幾重,仲有好幾粒蝦肉
碗湯都幾大,分量幾多,所以飲完都有少少飽😆😆

成餐飯我最鍾意嘅,就係我揀嘅主菜:香辣龍蝦意粉
個意粉比較幼身,但係非常彈牙
質感好好

2021-04-21 247 瀏覽
「型點」位於西鐵綫嘅元朗站,呢個商場滙聚左好多時尚嘅品牌同集團連鎖店,我未去過係因為以為好遠,原來有港鐵接駁又真係好快好方便,呢度地方寬敞,好行又有新鮮感,好容易就消磨左幾個鐘, 攰攰地好自然就要搵個地方歇下腳🤩🤩Glass House 貼住戶外花園,餐廳配合中空設計,同時擺放左好多綠色植物☘️🌴,甚有大自然氣息,我同朋友一眼就喜歡呢到🌟🌟🌟再睇呢度嘅食物都幾多元化, Pizza🍕,粉麵中西合璧,唔怪得知weekday嘅下午,餐廳一樣都好旺場。揀咗一份二人tea set🍮 , 侍應沿路端上,已經引來不少目光👀,我哋見到呢個奇妙嘅三角,更加未食已經心心眼喇😍😍😍別緻嘅製作,由上而下一層一層🎡,鹹甜美點有多款選擇:沙律法包🥖黑松露餃子🥟炸蝦棗🍗、魚子醬米卷🫐果仁撻🥯、芒果布甸🍮、士多啤梨慕絲🍧、色彩繽紛嘅馬卡龍🍏、迷你嘅凍餅🍰⋯⋯逐件品嚐,每件都各具特色,賣相味道都very good 呀,談談笑笑,歎下咖啡真係非常咁寫意🤩🤩🤩Glass house 名副其實,落地玻璃天然採光充足,外望花園平台🌴🌿,喺度食野好坐又舒適,影相靚,心情更加靚,magic 只不過係一份tea set ,開心💕原來真

Glass house 名副其實,落地玻璃天然採光充足,外望花園平台🌴🌿,喺度食野好坐又舒適,影相靚,心情更加靚,magic 只不過係一份tea set ,開心💕原來真係咁簡單🌟🌟🌟
有2位朋友去過元朗Glass House 食晚飯,都推介我食佢地既乳豬臘腸炒飯,見佢哋講到多七情上面,都令我有所動容,想去試試係咪真係咁好食。如果真係好好食嘅話,又唔係成日食貴野嘅情況下,$350 一碗又有乜所謂,對不對?苦等差唔多30分鐘名菜終於上枱,烤至金黃色的外表,配襯着臘腸炒飯加幾條青菜,賣相確係唔錯,萬二分肚餓既我急不及待就要食佢個乳豬,姨,咁鞋既,完全同我思想當中,皮脆肉嫩濃郁脂味的感覺完全唔同,勁似煲完湯嘅肉,十分鞋口。再試下個炒飯,因為炒飯十分油膩加上臘腸太甜,所以除咗第一二啖有香口惹味嘅感覺,第三四啖開始已經十分確喉,需要不斷飲水,才能舒緩喉嚨的不適感。因為用了$350去點有誰會捨得棄飯走人呢?對不對?幾經努力下差唔多食完整碗飯,感覺幾受罪的,第一個感覺,名過於實,呢個飯有生之年應該唔會再食第二次。大家唔好中計。又貴又唔好食!寫呢篇食評,除咗告戒大家唔好中計之外,都想同大家講唔好盡信做sales嘅朋友所講嘅說話。😂唔好太易相信「水怪」😂😂😂 期待可以同大家繼續分享食評。謝謝大家寶貴嘅時間。

因為用了$350去點有誰會捨得棄飯走人呢?對不對?

幾經努力下差唔多食完整碗飯,感覺幾受罪的,

期待可以同大家繼續分享食評。
謝謝大家寶貴嘅時間。
乳豬臘腸炒飯
煲湯肉
2021-03-07 526 瀏覽
咩餐廳憑咩收哩個價?憑咩收10%服務費?你地有服務㗎咩!!坐足全程冇人斟水問個外賣盒問左三次!叫佢黎斟水斟到成檯都係!唔抹返乾!!!!紙袋濕Q曬問左兩次先同我換一個紙袋全程d侍應都唔講嘢係咪啞L左????最後埋單都係叫左兩次!等待期間真係好想直接起身走!Pizza超級難食!!服務態度極差令人討厭令人反感食物好與壞已經其次!!!好耐未試過食餐飯可以食到條氣咁唔順!d食物價錢都唔咪話平服務態度仲不如茶記d阿姐阿叔我依家係咪俾錢買難受?!!!!
咩餐廳
憑咩收哩個價?
憑咩收10%服務費?
你地有服務㗎咩!!
坐足全程冇人斟水
問個外賣盒問左三次!
叫佢黎斟水斟到成檯都係!
唔抹返乾!!!!
紙袋濕Q曬
問左兩次先同我換一個紙袋
全程d侍應都唔講嘢
係咪啞L左????
最後埋單都係叫左兩次!
等待期間真係好想直接起身走!
Pizza超級難食!!
服務態度極差
令人討厭令人反感
食物好與壞已經其次!!!
好耐未試過食餐飯可以食到條氣咁唔順!
d食物價錢都唔咪話平
服務態度仲不如茶記d阿姐阿叔
我依家係咪俾錢買難受?
!!!!

2021-03-06