2025-07-29
在戲院睇完一套優秀動畫後就來食晚飯,餐牌食品有中式、西式、馬來亞風味、有素、有辣,真多選擇。見四人餐內有想食的前菜、主菜、甜品,可以不用在主餐牌左翻右翻就直接揀咗四人餐!四人晚餐 $878 頭盤是日餐湯 四客兩客是甘荀湯,綿滑清甜。另外兩客升級 龍蝦湯 每份 +$20,味道濃郁,與甘荀湯形成對比,兩款湯都好味。炸雞粒及單骨雞翼配芝士醬 雞粒和雞翼入味、夠熱、夠香口,無論有沒有芝士醬都好食!吞拿魚牛油果藜麥沙律 多款材料全都新鮮,藜麥與沙律一齊食容易入口,是一份清爽的沙律。脆炸蔬菜春卷 春卷外脆內軟,有蘿蔔絲,蘿蔔絲味道較淡,想濃味一點可以蘸醬汁,清淡或濃味都鐘意!南瓜雞胸羽衣甘藍沙律配蜜糖檸檬汁 雞胸有蜜糖檸檬汁配搭後不覺乾及榎,沙律材料新鮮,估不到四款前菜都好食,沙律幾開胃! 主菜美國頂級西冷配秘制京醬 +$28配菜有辣椒及薯仔,京醬汁超辣很稀,如果喜歡食辣的會覺得幾特別,但京醬汁與西冷並不夾,西冷乾身,肉質一般,還是須要合適的肉汁配合更好。如果重選的話會慳番$28選松露焗豬扒飯。牛肝菌芝士意粉配馬德拉酒將芝士與意粉混合好後意粉順滑,食落不膩,味道適中。秘制燒烤醬片皮鴨青
頭盤
是日餐湯 四客
兩客是甘荀湯,綿滑清甜。
甘荀湯
龍蝦湯
雞粒和雞翼入味、夠熱、夠香口,無論有沒有芝士醬都好食!
炸雞粒及單骨雞翼配芝士醬
吞拿魚牛油果藜麥沙律
脆炸蔬菜春卷
南瓜雞胸羽衣甘藍沙律配蜜糖檸檬汁
美國頂級西冷配秘制京醬 +$28
美國頂級西冷配秘制京醬
將芝士與意粉混合好後意粉順滑,食落不膩,味道適中。
牛肝菌芝士意粉配馬德拉酒
薄餅食材有青蔥鴨肉等,香味彷如中餐北京填鴨,鴨肉偏瘦但不缺油份,味道與中式填鴨很相似,薄餅外圍脆,皮薄好食!
秘制燒烤醬片皮鴨青蔥薄餅
鴨子炸得皮脆,鴨子肉厚幾入味,有炸蒜片提昇香味。通常都是飯多過肉,見到富貴鴨的份量顯得炒飯細份咗,但已經食完薄餅所以飯量細都無問題,黑松露炒飯有菜有調味亦有炸蒜片,味道豐富,忽然想個炒飯份量多一點!
酥炸富貴鴨伴森巴醬黑松露炒飯
熱情果手打檸檬茶 +$18
茶味濃,少甜清新,有鮮果片,熱情果味足,好飲!
熱情果手打檸檬茶
熱咖啡
咖啡夠熱味道正常。
熱咖啡
是日蛋糕兩客
第一客: 味道較淡,似是芒果慕絲但有層層疊疊的口感,一旁有杏仁餅碎,一齊食味道幾夾。
甜品
甜品
喜歡陣陣飄香,香味的確吸引,表面上有一層脆皮內裡是軟綿綿的梳乎厘。 梳乎厘底部很熱,也有點香脆,切開後整個梳乎厘就好似一個洩氣的汽球一樣,但依然有輕微Q彈的感覺,配上酸的雜莓醬與梳乎厘混合好味,雜莓醬幾酸只須少少就夠啦!
香草脆皮梳乎厘配雜莓醬
頭盤: 炸雞粒及單骨雞翼配芝士醬
餐湯: 龍蝦湯
主菜: 酥炸富貴鴨伴森巴醬黑松露炒飯
甜品: 香草脆皮梳乎厘
飲品: 熱情果手打檸檬茶
除了四人餐還有其他套餐,侍應可能會按入座人數派餐牌,與侍應取多一點資訊會較好。以性價比來說,套餐比起單點更抵食,抵食又坐得舒適,感滿載而歸!