之前去過佢地旺角分店 最近佢地喺銅鑼灣開左新舖😍同樣延HIPHOP文化主題 主打一系列漢堡包🙌🏻夜晚 7 點後會有專業調酒師製作COCKTAIL架 夠晒chill🍸.📌烤洋蔥煎蛋芝味牛肉漢堡 $70任性的我走左牛🙏🏻漢堡包係牛油包 軟熟香甜 再搽埋牛油烘 好香口🧈洋蔥絲炒香過 軟淋清甜🧅煎蛋有脆邊 蛋黃熟度剛好 少少流心蛋漿🍳加左大啡菇+$30 軟嫩多汁 濃濃菌香🍄醬汁係自家製酸酸甜甜GHETTO醬 再配埋車打芝士片, 生菜同番茄片 好清新嘅DIY漢堡🧀🥬🍅.📌滋味粒粒巨蝦漢堡 $95 上次食完好高質 真係食過返尋味😋蝦餅巨厚 食到粒粒爽彈蝦肉 煎到外層微脆 勁香口🦐味道帶微鹹 搭配酸辣自家海鮮醬 好惹味🥰另外加配左芝士+$5同雞蛋+$10 成個漢堡包超有份量🧀🍳.➿套餐 +$18包粗薯條及指定飲品 其他飲品原價-$10✨1️⃣粗薯條-同M記一樣 幼薯條嚟 冇乜鹽 比較淡口 有薯仔味🍟2️⃣Zero-係玻璃樽仔可樂🥤.➿小食升級 +$10甜薯條炸到外脆內綿滑 乾身唔油膩 好清甜 味道有啲似雞蛋黃番薯🍠.📌炸雞塊 $68雞粒炸皮薄脆乾身 肉質幾嫩 細細粒 一啖一粒🍗面頭灑滿紫菜同香辣粉 好惹味

📌烤洋蔥煎蛋芝味牛肉漢堡 $70

Zero

➿小食升級 +$10
甜薯條

📌炸雞塊 $68
雞粒炸皮薄脆乾身 肉質幾嫩 細細粒 一啖一粒🍗面頭灑滿紫菜同香辣粉 好惹味 送酒一流🌶️
炸雞塊

📌朱古力Smoothie +$48
質地偏似沙冰 冇雪糕奶昔咁thick咁杰身🍧朱古力味幾濃郁 唔會好甜🍫忌廉香滑 融晒之後 奶味更出 有啲似飲緊維記朱奶🥛
朱古力Smoothie
粗薯條
Zero
甜薯條
炸雞塊
朱古力Smoothie
2023-12-21 68 瀏覽
行完Times Square買聖誕禮物,就去左附近揾野食,就喺隔離街,見到呢間我之前喺旺角食過嘅塗鴉風burger, 印像中幾唔錯,決定入去食dinner~Menu大致一樣,係銅鑼灣分店夜晚7點後會有專業調酒師調配限定cocktail🤩✨大啡菇芝味牛肉漢堡 - 大啡菇好多汁超juicy,牛肉似係人手打,幾香肉味,加埋生菜、蕃茄等配料一齊食,好有層次,好有味道😋✨滋味粒粒巨蝦堡 - 橫切面好厚身,一咬就食到彈牙粒粒蝦肉,同埋佢秘製醬好夾,唔係一般嘅沙律醬🤤✨炸洋蔥圈 - 其中一份burger加左套餐,我地揀左配洋蔥圈,炸得好夠火喉,入面嘅洋蔥夠腍可以一咬即斷,沾埋茄汁食好香口又帶點酸甜🥰✨單骨雞翼 - 我好欣賞個秘製Ghetto醬,沾所有野食都幾夾!個雞翼脆得嚟keep到裡面肉質嘅嫩👍✨Chocolate Smoothie - 邪惡之選,🍫朱古力味濃郁,連埋d cream飲好滋味~✨La Fee Sour - 我揀左杯cocktail,面頭用蛋白打左個泡沬,顏色粉藍咁帶點夢幻;飲到少少薄荷味同檸檬味,感覺幾refresh 🧡

型格漢堡店新分店喺銅鑼灣Times Square後面,比旺角店方便好多,雖然店舖面積細啲,但感覺cozy d幾舒服🍔塔塔醬魚柳漢堡🍔烤洋蔥煎蛋芝味牛肉漢堡兩個漢堡都好大,麵包脹卜卜好吸引,魚柳漢堡原來係double 芝士魚柳,好誇張,牛肉漢堡用料豐富,又香又juicy 🌽墨西哥粟米片🍟粗薯條兩個小食都唔錯,薯條炸得香脆,熱辣辣上枱🍹BEE' S KNEE 🍸Bartender特制咖啡酒晚上呢度有酒供應,漢堡配酒都係第一次試😃Bee’s Knee 係Gin 加檸蜜,飲到甜甜檸蜜味,反而酒味唔太出,幾好飲,幾啱女仔至於未來會推出嘅咖啡酒,whiskey 底酒味比較濃,配上咖啡香,另有一番風味

🍔塔塔醬魚柳漢堡
🍔烤洋蔥煎蛋芝味牛肉漢堡

🌽墨西哥粟米片
🍟粗薯條
兩個小食都唔錯,薯條炸得香脆,熱辣辣上枱

🍹BEE' S KNEE
🍸Bartender特制咖啡酒
晚上呢度有酒供應,漢堡配酒都係第一次試😃
GHETTO BURGER📍銅鑼灣勿地臣街12號地舖上次介紹過一間好有特色嘅漢堡店,既有hip hop氣氛,又有搶眼嘅neon lights同graffiti,留下好深嘅印象。12月同朋友慶生嘅安排未停過,知道ghetto喺銅鑼灣開咗新店,我決定帶朋友嚟呢度食漢堡、嘆cocktail,一嘗我試過嘅美味,同時感受一下跳脱自由嘅餐飲氛圍!呢間分店裝修同旺角差不多,都有美式快餐店嘅感覺,主色同樣係橙色,亦有招牌笑哈哈logo,喺銅鑼灣街頭最吸晴嘅店面非佢莫屬!呢度嘅店員非常友善,有位叫阿希(?)嘅店員唔單止好有品味,而且好了解各種餐點嘅特色,為我哋推介到好好飲嘅cocktail,令我哋用餐非常愉快! 💰$95 (+$18 可轉套餐)滋味粒粒巨蝦堡 🍔朋友一心想試下吉列豬扒漢堡,不過當晚咁啱賣晒,但佢又想同我share而唔想叫牛肉漢堡,於是我向佢推介咗我上次食過嘅蝦堡。佢同銅鑼灣店嘅滋味粒粒巨蝦堡餡料一樣,都係夾住蕃茄、生菜、沙律醬同炸蝦漢堡。但個人認為呢間分店嘅蝦肉更大更彈牙,食落仲有啲似泰式炸蝦餅,外皮酥脆,內餡多汁。麵包自身帶有牛油香味,再喺包上塗滿鮮黃色嘅牛油,食到朋友讚不絕口! 💰$
GHETTO BURGER
📍銅鑼灣勿地臣街12號地舖

[價錢 Price]
💰$95 (+$18 可轉套餐)
滋味粒粒巨蝦堡 🍔

[價錢 Price]
💰$68 (+$18 可轉套餐)
塔塔醬魚柳漢堡 🍔
而上次食過蝦堡嘅我,今次想試下佢哋嘅魚柳漢堡。呢個塔塔醬魚柳漢堡真係好抵食,價錢相對便宜但足足有兩大塊炸魚柳!而且魚柳嘅炸粉一啲都唔厚,唔會食到成口粉,魚柳嫩滑無雪味,食到一梳梳嘅魚肉,真係估佢唔到咁好食!

我特別想讚一讚佢嘅tartar醬,雖然食到粒粒酸瓜,但唔似一般嘅咁酸,食落好順口,而且同炸魚柳一齊食,能夠中和油膩感。

[價錢 Price]
💰$58 (+$18 套餐再+$10 加配)
炸洋蔥圈 🧅
由於賣晒粗薯條,所以我哋加咗少少錢,叫咗份炸洋蔥圈嚟試下。ghetto用咗新鮮洋蔥切圈上粉炸,而唔係洋蔥茸,所以炸洋蔥圈嘅size係大細不一嘅。炸漿脆而不厚,內裏嘅洋蔥唔會過生,兩種口感相輔相成,最啱點茄汁食。

[價錢 Price]
💰$48 (+$18 套餐再+$10 加配)
芝士墨西哥粟米片 🫕
上次食過ghetto嘅nachos,知道佢同sour cream好夾,今次食嘅nachos更有驚喜,因為上面仲多咗cheddar cheese,帶嚟雙重芝味!

[價錢 Price]
💰$108 (跟餐-$10)
El Diablo 🍸
Diablo一詞有惡魔嘅意思,但呢杯cocktail嘅賣相好靚、好pure,完全同惡魔拉唔上關係。如果你鍾意飲tequila,但又唔鍾意太濃烈嘅cocktail,咁一定要試試呢杯天使般嘅惡魔調酒!

El Diablo呈淡紅色,飲落酸酸甜甜,味道清爽,仲有薑啤嘅後勁,實在係好refreshing,同burger好夾!

[價錢 Price]
💰$58 (跟餐-$10)
朱古力Smoothie 🍓🥤
唔飲酒嘅我揀咗朱古力Smoothie,呢杯Smoothie同旺角分店好唔同,因為佢上面嘅cream無咁厚重,飲落比較light。朱古力味偏甜,但唔會死甜,又靚又好味,無理由唔叫返杯。
-大半年前係旺角已經去過呢間burger 店🍔今日收工去左銅鑼灣時代行街 發現時代後面有佢地個門面😮隱藏系鬧市中既美國特色漢堡店 原來已經開咗分店店內佈滿哂塗鴉勁有個性 🪩仲有霓虹燈裝飾美國街頭滑板場一樣🛹 每個角落都有特色打卡位Eat to live, but not live to eat! 見銅鑼灣嘅漢堡選擇同旺角一樣 漢堡單點大約$45-$110不等 一共有9款((另外跟餐+$18 可配粗薯條同指定飲品))💥甜橙醬吉列豬漢堡 💥貧民窟大魔王漢堡叫咗兩款同之前去旺角店食一模一樣嘅漢堡 味道依然🥰個人比較推介貧民窟大魔王漢堡漢堡入面夾住 煙肉、芝士、雙層牛肉、仲有薯餅添🤩🍔呢到既DRINK MENU 就有啲唔同啦🥂銅鑼灣新店仲有個bar枱位 🍹客人可以睇到Bartender調酒既英姿😂可應客人要求調配唔同既cocktail/ shots🍸

大半年前係旺角已經去過呢間burger 店🍔
今日收工去左銅鑼灣時代行街 發現時代後面有佢地個門面
😮隱藏系鬧市中既美國特色漢堡店 原來已經開咗分店

店內佈滿哂塗鴉勁有個性 🪩仲有霓虹燈裝飾
美國街頭滑板場一樣🛹 每個角落都有特色打卡位

見銅鑼灣嘅漢堡選擇同旺角一樣
漢堡單點大約$45-$110不等 一共有9款
((另外跟餐+$18 可配粗薯條同指定飲品))

💥甜橙醬吉列豬漢堡
💥貧民窟大魔王漢堡
叫咗兩款同之前去旺角店食一模一樣嘅漢堡 味道依然🥰
個人比較推介貧民窟大魔王漢堡
漢堡入面夾住 煙肉、芝士、雙層牛肉、仲有薯餅添🤩🍔

呢到既DRINK MENU 就有啲唔同啦🥂
可應客人要求調配唔同既cocktail/ shots🍸