2022-12-18 112 瀏覽
🤎🤍🖤甜蜜意式雪糕🍦尖沙咀有間Gelato專門店,就算未食過都一定經過過🤪喺附近食完飯有啲口痕,睇嚟要食返啲甜品治一治啦🤤🤍Gelato🤍 $752球雪糕就係$75,今次揀咗GIANDUIA同埋OREO味🍦GIANDUIA就係朱古力加榛子粒🍫,香濃甜度適中,榛子粒令口感更豐富🌰OREO香甜,入口濃稠軟滑😋另外仲加咗+$5要朱古力醬,增加甜蜜滋味!🤎Tiramisu🤎 $70依度岀名嘅又點止Gelato呢? Tiramisu 都係必食㗎!提拉米蘇嘅咖啡味好香,而且入口軟滑😙一個人食晒就啱啱好啦!🍰留意到依度仲有熱食同飲品,睇嚟下午茶都可以喺度食喎!🥧BTW記得save post,方便向店員查詢有關食物啦❣📍Gelato-go📍尖沙咀彌敦道176The Nate號地舖
🤎🤍🖤

📍尖沙咀彌敦道176The Nate號地舖
2022-12-17
其他
Tiramisu
今日路過一間雪糕店,其實平時想食好耐,今次終於試吓!呢間係美國人氣連鎖甜品店Gelato-go🍦!蛋糕有好多款式,真係每件都好想食!但朱古力控既我當然要先試朱古力味道!Rocher金莎朱古力撻和Kinder Bueno ,仲叫左一球雲尼嗱香濃脆脆既oreo曲奇碎雪糕!Rocher金莎朱古力撻,用了意大利朱古力,味道香濃,切開有一層層鬆軟蛋糕,再配上花生碎!Kinder Bueno 中間和底部都有鬆軟的海綿蛋糕,香濃的朱古力醬,帶一點甜!雲尼嗱香濃脆脆既oreo曲奇碎雪糕球,感覺上有少少似雪葩,好滑!曲奇口感不錯!

2022-12-13 59 瀏覽
我發覺自己去山林道咁多次,次次都有經過gelato餐廳,都覺得入面坐係度既人感覺中上都好chill好relax,決定搵次真係要係繁忙生活中去嘆一次咖啡蛋糕, 今次終於有機會試啦!呢一間係來自美國嘅甜品店,充滿着美國嘅氣息。佢哋除咗多款不同類型嘅蛋糕,佢哋最出名嘅就係不同種類Gelato雪糕 入到去真係花多眼亂, 因為淨係睇顏色已經令你眼花繚亂, 佢淨係蛋糕都已經有十種, 再加埋色彩繽紛嘅雪糕, 我一入到去已經停低睇咗一陣慢慢揀 店員都好好招呼, 俾啲私心推薦我,最後我揀咗開心果蛋糕,Saguette Panini 長法包同一杯涷mocha。開心果蛋糕見到外觀係綠色嘅半球體,外層綠色嘅係開心果醬,夾雜着開心果碎,佢仲要係流心架!流出的醬甜得來有酸酸地嘅感覺,唔會太膩,酸酸甜甜感覺好正!Saguette Panini 長法包芝士多到流心一樣,煙肉 鹹鹹地配合流心芝士口感味道一流😋涷mocha呢度既mocha唔會太甜,同平時飲開連鎖店既唔同,可能係呢度d美食味道好已經好出,都唔使太甜只需簡單配合美食已經夠下次要試埋佢既薄荷雪糕先得!好想食但係實在太飽第2個胃都無位!下次再黎過雪糕盛宴先!

開心果蛋糕

Saguette Panini 長法包
芝士多到流心一樣,煙肉 鹹鹹地配合流心芝士口感味道一流😋

涷mocha

2022-12-12
  • Gelato
天氣開始凍但無阻我想食雪糕既心❤️ 食完飯朋友介紹左依間美國過江龍𝐆𝐞𝐥𝐚𝐭𝐨店,主打採用全天然食材既意大利雪糕另外仲有咖啡、蛋糕、鹹點同牛角包等供應🥐🍨雪糕口味有超過20款:招牌開心果、薄荷朱古力、Tiramisu芝士榛子朱古力醬、焙茶等等,由意大利雪糕師每日新鮮製作,款式花多眼亂勁吸引眼球𝐆𝐞𝐥𝐚𝐭𝐨比普通雪糕脂肪含量少,加上無添加人工色素,感覺更健康(可以放肆一下🤪)🔺𝐀𝐥𝐥 𝐃𝐚𝐲 𝐒𝐩𝐞𝐜𝐢𝐚𝐥 𝐒𝐞𝐭 $85依個combo set好抵包2球自家製意式雪糕加1杯咖啡☕️ 𝐌𝐢𝐧𝐭 𝐜𝐡𝐨𝐜𝐨𝐥𝐚𝐭𝐞 𝐱 𝐓𝐢𝐫𝐚𝐦𝐢𝐬𝐮 𝐆𝐞𝐥𝐚𝐭𝐨意式雪糕口感順滑綿密,薄荷朱古力薄荷味突出,仲有粒粒🍫dark chocolate 好好食 Tiramisu嘅咖啡酒味香濃,完全係神還原✨玫瑰咖啡香濃,配埋意式雪糕完全是天作之合✨🔺𝐏𝐢𝐬𝐭𝐚𝐜𝐡𝐢𝐨 𝐱 𝐒𝐚𝐥𝐭𝐞𝐝 𝐂𝐚𝐫𝐚𝐦𝐞𝐥 𝐆𝐞𝐥𝐚𝐭𝐨 $75開心果好濃郁,帶有奶香,混入左碎開心果粒 口感更加豐富,好推薦開心果口味海鹽焦糖係我最愛,入口先係香甜既焦糖味,再來是一股鹹香既海鹽衝上味蕾,鹹鹹甜甜令人又愛又恨( ˘ ³˘)♥好正喔
天氣開始凍但無阻我想食雪糕既心❤️
另外仲有咖啡、蛋糕、鹹點同牛角包等供應🥐

🔺𝐀𝐥𝐥 𝐃𝐚𝐲 𝐒𝐩𝐞𝐜𝐢𝐚𝐥 𝐒𝐞𝐭 $85
依個combo set好抵
包2球自家製意式雪糕加1杯咖啡☕️

玫瑰咖啡香濃,配埋意式雪糕完全是天作之合✨

2022-12-10 62 瀏覽
一直都有留意呢間gelato,開咗咁多年都屹立不倒就真係想試,咁啱喺附近staycation 就梗係買返去做宵夜啦,叫咗開心果同士多啤梨,$75。食第一啖士多啤梨味,嘩,真係衝擊我味蕾,係甜到上天花板,食咗2 3啖,真係攪唔掂,留俾朋友食。開心果就正常d,奶香重過nuts味,又係食咗幾啖就無食。終結,呢個價錢有更好嘅選擇。

開心果就正常d,奶香重過nuts味,又係食咗幾啖就無食。

終結,呢個價錢有更好嘅選擇。
外賣自取
2022-12-10 51 瀏覽
之前見到IG有人食,就已經bookmark咗,今次去完居酒屋喺附近,順便過嚟食埋雪糕😋意式雪糕最大嘅特色就係夠Creamy奶滑,同埋係手工製,比美式雪糕更健康2 Scoop Gelato🇮🇹🍦$75一杯揀咗開心果配Oreo,朋友個杯就揀咗薄荷朱古力同Cappuccino。通常有開心果一定會係我1st choice😚味道偏甜,開心果味濃郁,仲食到粒粒開心果。Oreo比開心果更加甜,奶味偏濃, Oreo碎唔算太多。薄荷朱古力嘅薄荷味好重,正合我意😆咖啡味道香濃。四款入面推薦開心果同Cappuccino除咗意式雪糕,仲有雪條、咖啡同蛋糕等等,全部都整得好靚好吸引🤩下次可以約朋友嚟呢度Hea下傾吓計食吓Tea😄

2 Scoop Gelato🇮🇹🍦$75

2022-12-10 40 瀏覽
每當經過尖沙咀這段路,都不禁被門口的大雪糕擺設所吸引,店內的雪糕都是gelato的,店內設有座位,方便買完即坐下吃,不用站著吃,還不用加一的~店內除了有售雪糕外,還有泡芙、蛋糕及飲品等,甜品確是一站式的,吃完飯來這裡吃,應該都很滿足吧~雪糕方面,點了3個球, 芒果、士多啤梨及乳酪,都快把杯塞滿了,心裡的確是大滿足的;而味道方面,相對平日吃的雪糕清甜很多,絕不是死甜的味道,吃後口腔是清爽的那種,味道亦相當濃郁~蛋糕是 Terimisu來的,外層包著朱古力淋醬,內裡則是Terimisu蛋糕,吃起來有著濃濃的咖啡味,幾吸引的~

咁大個仔都仲未去過歐洲旅行😫成日自己FF坐喺外國cafe一路嘆返杯咖啡 一路食Gelato唯有去住Gelato Go先😂 餐廳環境以青綠色做背景 入到去見到個雪櫃櫃對眼發哂光😍原來仲有牛角包甜品食😯▫️3球 Gelato ($88)有十幾款口味任你揀💁‍♂️👉薄荷朱古力鋪上碎朱古力 增添口感👉朱古力味好香濃 Gelato質感比一般雪糕更加綿滑👉焙茶味係我最鍾意的😍 茶味好夠好清新 甜度比較低可以食多幾啖▫️朱古力Tiramisu ($70)超邪惡嘅朱古力Tiramisu 面層淋滿朱古力醬 Tiramisu略嫌唔夠軟綿作為配咖啡嘅甜品係唔錯的
咁大個仔都仲未去過歐洲旅行😫
成日自己FF坐喺外國cafe
一路嘆返杯咖啡 一路食Gelato
唯有去住Gelato Go先😂
餐廳環境以青綠色做背景
入到去見到個雪櫃櫃對眼發哂光😍
原來仲有牛角包甜品食😯

▫️3球 Gelato ($88)
有十幾款口味任你揀💁‍♂️
👉薄荷朱古力鋪上碎朱古力 增添口感

👉朱古力味好香濃 Gelato質感比一般雪糕更加綿滑

👉焙茶味係我最鍾意的😍
茶味好夠好清新 甜度比較低可以食多幾啖

▫️朱古力Tiramisu ($70)
超邪惡嘅朱古力Tiramisu
面層淋滿朱古力醬 Tiramisu略嫌唔夠軟綿
作為配咖啡嘅甜品係唔錯的
2022-12-08 29 瀏覽
— #cowcow尖沙咀平時喺佐敦行去尖沙咀一直都有留意到呢一間食Gelato嘅舖頭今日收工去決定去試吓(*˙˘˙*)ஐ• ───── [ ☾𝐎𝐫𝐝𝐞𝐫 ]───── •⧐ All Day Special Set | $85↬ 2 scoops gelato↬ Ice coffee latte (+$12)⧐ Cheesecake | $60• ────── [ ☾ ] ────── •⸝⸝⸝☾ 2 scoops gelato我揀咗Chocolate同Hajicha tea 兩款味道個人認為Chocolate比較出色因為朱古力嘅味道真係幾香濃Hajicha tea就奶味比較重少少呢度嘅Gelato都好綿好滑可能因為係用咗全脂奶去整而且比普通雪糕更少脂肪同空氣係入面所以真係好滑(✿´༥`✿)⸝⸝⸝☾ Ice coffee latte即時沖泡嘅咖啡味道好香好濃⸝⸝⸝☾ Cheese cake 其實呢度除咗Gelato都仲有好多款蛋糕可以選擇今次我揀嘅係藍莓芝士蛋糕甜度相對比較高少少但芝士味都重細細個好cute( •̤ᴗ•̤ )♡• ───── [ 𝐑𝐚𝐭𝐢𝐧𝐠 ]───── •味道 𝟺 /
— #cowcow尖沙咀
平時喺佐敦行去尖沙咀
一直都有留意到呢一間食Gelato嘅舖頭
今日收工去決定去試吓(*˙˘˙*)ஐ

• ───── [ ☾𝐎𝐫𝐝𝐞𝐫 ]───── •
⧐ All Day Special Set | $85
↬ 2 scoops gelato
↬ Ice coffee latte (+$12)
⧐ Cheesecake | $60

Hajicha tea就奶味比較重少少
呢度嘅Gelato都好綿好滑
可能因為係用咗全脂奶去整
而且比普通雪糕更少脂肪同空氣係入面
所以真係好滑(✿´༥`✿)

⸝⸝⸝☾ Ice coffee latte

服務 𝟺 / 𝟻
衛生 𝟺 / 𝟻
抵食 𝟺 / 𝟻
• ──── [ 𝐈𝐧𝐟𝐨𝐫𝐦𝐚𝐭𝐢𝐨𝐧 ]──── •
📍Gelato-go (尖沙咀)
尖沙咀彌敦道176The Nate號地舖
2022-12-06
2022-12-07 22 瀏覽
秋涼就喺食雪糕嘅好時候 呢間美國過江龍意式雪糕店🇱🇷🍦單球 $45兩球 $75三球 $88勁多口味選擇,就算花多眼亂 心大心細,都可以試埋自己口味先買加上喺外國店員,都唔會有咩臉色今次試咗開心果、椰子、朱古力入口好順滑,又唔會太甜之前見好多人話溶得好快,但真心唔覺,起碼食完朱古力下面果2球都仲未溶到流再+$2要埋Cone,不得不讚,香脆得黎麥香味重,完全無俾啲雪糕整到淋曬📍Gelato-go尖沙咀彌敦道176The Nate號地舖
秋涼就喺食雪糕嘅好時候

呢間美國過江龍意式雪糕店🇱🇷🍦
單球 $45
兩球 $75
三球 $88

加上喺外國店員,都唔會有咩臉色

今次試咗開心果、椰子、朱古力

入口好順滑,又唔會太甜

📍Gelato-go
尖沙咀彌敦道176The Nate號地舖
2022-12-06 22 瀏覽
凍凍地,最啱食雪糕㗎啦😚同肥仔去尖沙咀睇燈飾,經過Gelato-go 即刻要入去食返杯雪糕先😎Gelato-go 係意大利雪糕,而且並無添加人造色素、香料、任何防腐劑或乳化劑,以百份百全天然成份製成。除咗雪糕同雪芭外,Gelato-go亦提供多款甜品、烘焙麵包仲有奶昔咖啡等🥰總有一款啱心水🥰🍦開心果x薄荷朱古力🍫雪糕開心果味濃郁帶奶香,甜度適中 x 薄荷朱古力薄荷味突出但唔會係假味,朱古力有咬口整體雪糕質地細滑綿密,令人滿月🤤🧁TIRAMISU 濃濃嘅朱古力包住TIRAMISU蛋糕,朱古力味適中唔會搶左TIRAMISU嘅咖啡酒味❤️兩者好夾❤️蛋糕口感鬆軟可口,令人忍唔住食完一啖又一啖

🍦開心果x薄荷朱古力🍫雪糕
整體雪糕質地細滑綿密,令人滿月🤤

🧁TIRAMISU
2022-12-06 22 瀏覽
路過尖沙咀,入咗去人氣意大利雪糕店 Gelato-Go 食雪糕Gelato-Go 門口有擺放左色彩鮮艷嘅雪糕裝飾,好友外國小店感覺,主要售賣每日新鮮材料製造嘅Gelato,另外仲有多款精緻甜品、蛋糕、麵包等入到去舖頭裏面,真係花多眼亂,有10幾款唔同口味嘅Gelato,可以叫店員一一俾你去試食,使到鍾意嘅味道先買我哋今日就點咗 #開心果、 #朱古力 和 #雲呢拿開心果Gelato:軟綿雪糕裏面有碎開心果,好有口感,好香滑朱古力Gelato:朱古力味非常香濃,又唔會太甜,朱古力控一定要試雲呢拿Gelato:雪糕質地幼滑,配上雲呢拿嘅香甜芳香,令人再三回味#金莎Rocher蛋糕單睇蛋糕外型,已經好有金莎嘅感覺外層係朱古力果仁脆皮,裏面係朱古力慕絲,香濃朱古力榛子味,加上慕絲軟滑質地,口感非常豐富,絕對值得一試

我哋今日就點咗 #開心果、 #朱古力 和 #雲呢拿

#金莎Rocher蛋糕
單睇蛋糕外型,已經好有金莎嘅感覺
外層係朱古力果仁脆皮,裏面係朱古力慕絲

2022-12-06 15 瀏覽
This Gelato shop has been famous for a while, and today is finally my turn to try it on👅。Most of the people will try their ice cream but I am attracted by their cakes, so I decided to bring them back to my house。I picked two cakes from at least 5 of them, and I am impressed the most of the pistachio one🧁。🐒Pistachio Cake💰$60Unexpected that an ice cream shop can made the cake so well too!!! The cake is coated by pistachio chocolate🍫 and inside got some blueberry sauce, sweet and sour can match per

🐒Pistachio Cake💰$60

Unexpected that an ice cream shop can made the cake so well too!!! The cake is coated by pistachio chocolate🍫 and inside got some blueberry sauce, sweet and sour can match perfectly!

🐒Kinder Bueno Cake💰$60

For the Kinder Bueno, the taste of Nutella is super rich, and a Marie cookie is inserted inside to increase the layer of cake which I love it

🐒Iced Americano💰$45
Last but not least, cake must be with coffee☕️
2022-12-05 12 瀏覽
成日在尖沙嘴行徍都會紅過呢間美國🇺🇸嘅意式雪糕🍦「Gelato Go」,但次次都冇緣份入去食,難得今日放假🏖又去尖沙咀行街經過咁就入左去食啦⋯⋯其實「Gelato Go」除左有雪糕🍦外重有蛋糕、鹹點三文治、咖啡飲品等供應,真係估佢唔到😜。Hojicha Tea 🍵 & Strawberry 🍓 先講下果hojicha Tea 🍵 佢味道似啲綠茶夾啲香料茶,好清香同唔會太甜👍🏻,而🍓食得出佢真係用新鮮士多啤梨你整成嘅雪糕,係特別清甜好味😋。Mango 🥭 & Mint Chocolate 🍫 朋友就叫芒果🥭及薄荷朱古力,芒果🥭都係用上新鮮芒果🥭來整成的芒果雪糕🍦,所以好清新鮮甜,薄荷朱古力佢兩者比例都好balance👍🏻。

Hojicha Tea 🍵 & Strawberry 🍓

Mango 🥭 & Mint Chocolate 🍫
2022-12-04 23 瀏覽
問你!冬天做咩最爽!緊係食雪糕啦~涼浸浸天氣食返杯意大利雪糕清涼感double!!🇮🇹🍦GELATO GO Rucotta Spinach Quiche 芝士菠菜蛋批芝士同菠菜永遠都咁夾加埋酥香既撻皮份量十足🍫Mocha 朱古力咖啡經典飲品呢間既mocha朱古力味比較重富奶香入口都幾滑Mint chicolate gelato 薄荷朱古力意式雪糕除左陣陣薄荷香仲有脆脆朱古力口感朱古力dark chocolate係黎加埋甜甜地既薄荷雪糕冇得頂呀~
問你!冬天做咩最爽!
緊係食雪糕啦~
涼浸浸天氣食返杯意大利雪糕
清涼感double!!

🇮🇹🍦GELATO GO
Rucotta Spinach Quiche 芝士菠菜蛋批