昨日5點去食,我係第一個到,女店員親切的笑容和男店員非常有禮貌。好好味道,好抵食,會再去。鴛鴦鍋非常正啊,少辣就可以,因為唔夠辣可以再加辣。總而言之就是非常好味道啦。
2019-05-03 319 瀏覽
抱歉得2張相 因為已經餓到傻左😂話說前排忙裝修 成日埋頭苦幹到唔記得時間一回過神來發現已經11點幾+餓死💀Google大神話旺角有超平宵夜打邊爐即刻由荃灣答地鐵出油麻地🏃/餐廳係百寶利上面 夜媽媽己經冇人排隊等𨋢😎上到去仲有5分鐘看夠12點🕛但哥哥仔好好人叫我地入去坐住先唔駛係走廊熱住等🙆/一夠12點即刻叫左胡椒酸菜豬肚湯底急步出去拎飲品 有整整一個雪櫃任飲🥤除左一般常見款仲有好多台灣飲品揀👍跟住又去兩大個雪櫃任拎串串🍢有丸有菜有肉 仲有d特別野例如卷住一條完整尖椒既牛肉🐂牛孖筋 面筋等等 仲有得畫紙叫豬牛羊肉🥓🥩最後食個一丁 同個雪糕 完美😋/‼️重點來喇‼️平日12點後入坐 只需💲98一位(加一)任飲任食到飽飽🤰一程紅van番屋企🚀

抱歉得2張相 因為已經餓到傻左😂
例如卷住一條完整尖椒既牛肉🐂
牛孖筋 面筋等等 仲有得畫紙叫豬牛羊肉🥓🥩
最後食個一丁 同個雪糕 完美😋
‼️重點來喇‼️
平日12點後入坐 只需💲98一位(加一)
任飲任食到飽飽🤰一程紅van番屋企🚀
$120 (宵夜)
2019-04-23 529 瀏覽
早兩日返左深圳食正宗啲既麻辣串串鍋, 返到香港個辣癮又起, 點知係openrice搵到旺角有間類似, 仲要$138任飲任食, 就打算試下。BOOK左8pm, 我承認係遲左5分鐘先到, 點知都係要等位等到8:30pm左右先有得入, 最慘係門口位等位又逼又焗, 之後見到其他人冇book位, walkin都早過我地入, 連book左8:30既人都同我地同步入座, 其實好似冇book過枱錦, 個經理一直話要等人埋單先, 錦你又一直比其他人入?! 其實唔合理~入到去坐低, 已經覺得坐得好唔舒服, 又逼又細, 環境又冇特色, 最慘係張枱又細, 放野食既碟又大隻, 成張枱放個GAS爐再放一碟野已經full左, 之後望下個雪櫃, 雖然$138我唔預期會好多野食, 但未至於咁少掛 仲要係啲肉類一直比人清左, 好耐都冇新既加落去, 好似長期要人食齋。再講, 個湯底味道其實唔算差既, 好夠麻但唔夠香, 整體黎講真係寧願返上深圳食, 深圳平靚正, 你地抄都抄得唔夠足。最後埋單係$390/2個人, 唔知係公眾假期定咩原因唔係$138一位, 不過我都唔想再特別去追問, 拿拿臨走人好過我地食完之後都覺得: 真係食一

我地食完之後都覺得: 真係食一次就夠!! 唔會再幫襯, 而且食完好唔滿足。總之就好失望~~

2019-04-22
30 分鐘 (堂食)
睇完YouTube啲片覺得幾吸引 就諗住試吓 價錢幾平 但原來紅日係收168 一入到去覺得自己入咗桑拿房 係熱到痴線 食咗唔知有冇15分鐘 已經覺得自己好似沖緊涼🤦🏻‍♀️環境方面:地方好細,好多個gas爐,好多人 ,地下好油,張枱好窄,人貼人咁樣坐🤦🏻‍♀️我寧願你叫我等耐啲,比將闊啲嘅枱我😪唔係咁大地方就唔好擺咁多張枱😅你坐走廊位嘅 唔覺意一擰轉頭起身 就會撞到啲拎住一大堆食物嘅人 或者拎住個爐嘅員工🙂第二食物方面 佢分咗自己出去拎或者落單叫,但係冇得點數量嘅 只會按人頭比你,譬如你三個人叫蜆 就係得三粒✅有時廚房心情好就比四粒👏🏻可能佢人手唔夠 啲嘢又唔係嚟得快喎 等半個鐘先有一輪 佢嚟到我都食飽😂而出去拎嘅嘢食選擇唔多 肉類非常少 如果你想來食牛肉嘅話 就唔好嚟 有一款叫做麻辣牛肉 但係永遠都係空嘅👍🏻有啲人出去一大堆咁樣掃走 唔使3分鐘已經空咗 我唔知係咁啱啲人嘅問題定係餐廳唔知啲客人嘅反應咁熱烈啦從來都冇見到佢refill過 食咗兩個鐘一串都冇拎過👌🏻做得任食就唔好咁小氣 唔夠食材就唔好俾咁多客入嚟😥汽水又係搞笑😪竟然冇可樂🤗上網見到有樽裝可樂 覺得幾吸引 冇樽裝都算 罐裝都冇
第二食物方面 佢分咗自己出去拎或者落單叫,但係冇得點數量嘅 只會按人頭比你,譬如你三個人叫蜆 就係得三粒✅有時廚房心情好就比四粒👏🏻可能佢人手唔夠 啲嘢又唔係嚟得快喎 等半個鐘先有一輪 佢嚟到我都食飽😂而出去拎嘅嘢食選擇唔多 肉類非常少 如果你想來食牛肉嘅話 就唔好嚟 有一款叫做麻辣牛肉 但係永遠都係空嘅👍🏻有啲人出去一大堆咁樣掃走 唔使3分鐘已經空咗 我唔知係咁啱啲人嘅問題定係餐廳唔知啲客人嘅反應咁熱烈啦從來都冇見到佢refill過 食咗兩個鐘一串都冇拎過👌🏻做得任食就唔好咁小氣 唔夠食材就唔好俾咁多客入嚟😥汽水又係搞笑😪竟然冇可樂🤗上網見到有樽裝可樂 覺得幾吸引 冇樽裝都算 罐裝都冇呀救命🤦🏻‍♀️可能係咁岩冇貨 但你做得放題店 預返足夠嘅數量都好應該掛?食物質素一般 比普通火鍋店差小小 公道啲講 其實都唔係好比較到 因為食物選擇少好多
另外啲員工服務態度真係好好 好好禮貌 就算好忙 個環境好迫都好好笑容 譬如Gas冇火會即刻幫你換 加湯都加得好密 💪🏻
但係除此以外我真係搵唔到野讚🤦🏻‍♀️大家有心試串串就去返啲正宗嘅鋪頭 想任食嘅不如帶埋啲竹籤去普通任食邊爐算啦 包你冇咁嬲💀
2019-04-15 513 瀏覽
一早係Openrice Book 左枱,所以吾洗等位就有得坐!入到去就比個櫃裏面一串串食物吸引左,包羅萬萬有。個人推介水魷魚,牛柏葉,豬大腸,麻辣牛,好有街邊風味。麵仲有烏冬,韓國公仔麵,四川寬條麵(如味揀麻辣鍋 好Match)蔬菜種類都好多,有窩荀,蘿蔔,金菇等飲品都有汽水,如果驚熱氣,可以飲鴻福堂嘅菊花蜜同竹庶茅根,仲有芒果汁,荔枝烏龍茶,真係多到飲吾曬👍🏻湯底揀左蟲草花膠雞湯,真係有大大舊花膠!!非常足料,都適合吾食辣嘅朋友仔服務員收竹籤好快,叫佢換gas都好快手,即叫即到,加分

蔬菜種類都好多,有窩荀,蘿蔔,金菇等

服務員收竹籤好快,叫佢換gas都好快手,即叫即到,加分
2019-04-12 231 瀏覽
我同朋友叫左個小麻辣鍋,我地兩個都覺得已經好辣,所以建議唔係幾食得辣嘅朋友唔好選咁辣。串串嘅種類我覺得還好嘅,唔算好多,但都足夠。我覺得呢間店係一啲方面做得幾好。就係佢有啲食物係會跟人數俾野食你,例如你兩個人,佢會俾兩件食物你咁。咁較唔浪費食物。總體來講係唔錯嘅。
2019-04-12
2019-04-12 247 瀏覽
今日朋友帶了我去一間串串鍋食火鍋,環境比較細,不過座位也坐得也好舒服,先選擇湯底喜歡食辣就要試麻辣湯底或者唔喜歡食辣可以試胡椒豬肚湯底,這裡好方便是因為所有火鍋配料也是一串串比較容易取,食也很方便也不會熱到手因為是竹籤,我比較喜歡食鴨紅、芫荽卷牛肉、海鮮、沙白、安格斯牛和魚雲...等等。不妨試吓,味道也可靠湯底帶出食物鮮味,今次我食了胡椒豬肚痛湯底好香豬肚味但唔夠胡椒味道。
2019-03-30
2019-04-11 286 瀏覽
朋友話未試過食串串鍋,又見到Openrice有優惠,天時地利人和齊哂冇理由唔去試。我覺得叫串串鍋有少少噱頭成份,同普通打邊爐冇咩分別,食物普普通通,不過$138 做到任食都算抵食啦!環境乾淨整齊,但張凳仔坐得唔太舒服。鍋底揀左BB麻辣同雞湯鍋,5人以下鴛鴦鍋要加$20,5人以上免費,都算合理;追加配料基本野牛肉、豬肉同海鮮都齊。出面可以自助拎串串同蔬菜,但串串款式比較少。反而飲品好多款揀,樽裝可樂都有,抵贊!冇諗過BB麻辣都已經好辣,可惜只係死辣但唔香,食起冇好爽嘅感覺;至於雞湯味道普通,但都有花膠、蟲草花等材料,算係做足功夫。追加配料按人數俾,質素普通。至於丸類同芝士腸都好難中伏,寬粉好味😂邊爐鍋比較細同淺,放少少料已經好滿,建議可以換D深少少嘅鍋!雖然叫串串鍋,但串串選擇唔多,同普通打邊爐冇咩分別。不過勝在抵食同乾淨企理,都未至於係伏,不過再Encore就未必啦。
環境乾淨整齊,但張凳仔坐得唔太舒服。

出面可以自助拎串串同蔬菜,但串串款式比較少。

反而飲品好多款揀,樽裝可樂都有,抵贊!

追加配料按人數俾,質素普通。
至於丸類同芝士腸都好難中伏,寬粉好味😂

2019-04-01
2019-03-23 273 瀏覽
湯底得個辣吾香都算,加左20蚊叫左個鹹菜豬肚湯底,豬肚難食,鹹菜唔鹹。🤦🏻‍♀️配料款式好少,岀面自取既配料成日都冇。😑😑😑拎配料既碟,我拎頭三碟都有頭髮。😰😱個刻已好吾開心,不過都算la,塭個乾淨既碟,開開心心食一餐la諗住 (想試好耐,第一次尼冇位,返去book位再尼) 點知。。。。。同朋友尼食,食左幾個送已經想走,完全吾想再食。同食過既串串鍋完全吾同。🙄🙄🌚以後吾會再尼食,會叫埋身邊都吾好尼試。

以後吾會再尼食,會叫埋身邊都吾好尼試。
2019-03-23
10 分鐘 (堂食)
2019-03-23 171 瀏覽
係Facebook見到個推介,第二日就去左食喇.環境太擠擁,搭枱其實也不是重點.不過個爐的確太近,令我感覺有點辛苦.如果成班人去食,同一張枱就可以接受.但隔離都唔識,令到個感覺唔好.如果野食方面,呢個價錢呢個質素係值得讚賞.抵食之餘,野食有水準.任飲任食野飲方面都好多選擇.細樽裝可樂簡直無得輸.服務方面,我發現得兩個員工.佢地好忙,但仍然好好禮貌.我好欣賞呢度嘅員工.就算無停過,都仍然有笑容有禮貌.絕對係抵讚一切都很好,但仍有進步空間

係Facebook見到個推介,第二日就去左食喇.

環境太擠擁,搭枱其實也不是重點.
不過個爐的確太近,令我感覺有點辛苦.
如果成班人去食,同一張枱就可以接受.
但隔離都唔識,令到個感覺唔好.

如果野食方面,呢個價錢呢個質素係值得讚賞.
抵食之餘,野食有水準.
任飲任食

野飲方面都好多選擇.
細樽裝可樂簡直無得輸.

服務方面,我發現得兩個員工.
佢地好忙,但仍然好好禮貌.
我好欣賞呢度嘅員工.
就算無停過,都仍然有笑容有禮貌.
絕對係抵讚

一切都很好,但仍有進步空間

2019-03-23
2019-03-22 218 瀏覽
是晚6點未到上到去,雖然無訂位,但都好快按排入到座按排左既座位,沒有靠背,所以坐得有D攰. 不過影響不大食物方面,叫左個胡椒豬肚湯底,  好多料, 不過一D都唔香,完全無胡椒豬肚湯個種胡椒香味, 仲有少少豬臭味醬料區既麻油又係無麻油既香味, 豉油又淡而無味.  串串既選擇都可以.  對得住個價錢飲品選擇都還可以.有玻璃裝可樂7點半前離座138   ,  未到7點就左賣單 .  2個鐘任食黎講係平, 不過無下次, 真係唔好食
是晚6點未到上到去,雖然無訂位,但都好快按排入到座

按排左既座位,沒有靠背,所以坐得有D攰. 不過影響不大

飲品選擇都還可以.有玻璃裝可樂

2019-03-20
原定用優惠卷可減十五元品嚐一下。🤗當天打不到預定位,唯有先用OpenRice 預訂。再他們開市既時候,已問清一所有,可用才過去的。🗣一到大廈門口,除了好多人之外,還要留意排隊是分層數的,別排錯啊!👫👫👫👫上到去只是16:55分,已坐滿出面等開門的人,可能是廣告說大的原故吧!👬👭👬👬開門第一時間問那一個是OpenRice 預訂,當然立即過去,順路說明之前已電話優惠卷出示給店員。🗣之後坐下。開始叫湯底。🥘當叫完湯底及友人出去取食物中間。🍢🍢🍤🥩🥓店員突然走來說今天星期日沒有優惠卷可用😨😭。問是否繼續.....心裡想,我打電話上來,📱入來前再三跟你說了,那現在你問我是否繼續😡?那我可以不繼續嗎?只好想好味,有多人讚算吧⋯⋯多一點錢也嚐一嚐....沒想到誇大的食評,說有源源不絕的食物。是要我們三四次追問才一小一小的出。時間便這樣浪費🧭!莞茜牛肉串及劃紙的海鮮🦐🐟,安格斯牛🥩🍖🍢🍡。通通只叫了或可給你食到的只有兩次。每次只有四串及兩塊。人多,很快沒有莞茜牛🍡,這也是店鋪的主打,不明不預先安排足夠的給客人取。好味但沒有添貨等於限制取吧!😱😠算了寫紙安格斯牛🥩及海鮮🦐🐟應該沒問題吧!等了15分鐘🕡,

原定用優惠卷可減十五元品嚐一下。🤗
當天打不到預定位,唯有先用OpenRice 預訂。
再他們開市既時候,已問清一所有,可用才過去的。🗣

算了寫紙安格斯牛🥩及海鮮🦐🐟應該沒問題吧!等了15分鐘🕡,追問店員,一句回覆廚房剛上班,很快上給我。不明白不用煮,為什麼要等?不是開門前已應該準備好嗎?再煮一看全鋪沒有一檯是上了寫紙的,那不會是之前準備好的已給了人吧!再等十分鐘🕐,開始上檯,但不是我,是周圍的檯上了。
過了前後45分鐘🕘中間查問三次,答案回覆好快的過程,才收到第一次寫紙order。所以友人說立即要再填,否則根本時間到都未吃飽。🥺😡

第二輪也要等上半小時......🧭

而莞茜牛肉串🍢及其他添加的食物,在自助餐來說是太少只見添加了一次,外面食物是空的很多,追問才出。可見準備差,也不知是否人手不足的關係,如果是那他們是不合適串串邊爐了。😡😡😡

還有的是,在食的過程,收碟的人不足,往往檯細沒地方放。加湯找人也找不到!但好可愛的是時間還有半小時,便有人走來問是否足夠,收爐走?真的令我兩笑了。推了一次,另一次隔了15分鐘問。心裡真的好不高興結賬走人! 雖然食物ok,同新鮮,但服務及呢個價錢一點也不值🙅🏻‍♀️🤦🏻‍♀️$138+10+10%。無下次!😭
2019-03-14 262 瀏覽
要係附近信和中心處理公事,前一日老婆就提我附近有間串串鍋好火,可以順便book位食下...上到5樓一出電梯成條走廊都係等位既人,好在book左位啫~湯底揀左鴛鴦鍋,招牌重慶麻辣湯併飄香芫茜皮蛋湯。麻辣湯辣得嚟好惹味,最啱放肉係呢邊,另一邊就用嚟燙菜,甘就唔會索太多油啦~要入單既追加配料(免費)種類都好多下,仲要樣樣野平時單點都唔平架,好似鮮鵝腸、脆鯇片、安格斯牛⋯質素仲要唔錯下出面有2大個涷櫃可以拎野食 ,refill速度都快,飲品櫃有3個,仲有個甜品櫃放豆腐花雪糕添好少任食有得飲鴻福堂呢d貴牌飲品~串串入面最欣賞芫茜牛,食落好fresh ;大腸都唔錯,真係好大舊~因爲搭枱既關係,見到好多人食雞翼,忍唔住跟風,哇!估唔到甘夾~又幾好食!

2019-02-27
  • 鮮鵝腸
  • 脆鯇片
  • 大腸
2019-03-13 269 瀏覽
🥢旺角平食串串放題重慶火鍋🥢請支持即刻俾心👍🏻🥢終於都搵到一間香港又平又抵食又夠辣的串串鍋,重點是任飲任食的,前提係要唔怕焗唔怕熱仲有唔怕迫又嘈,因為真係實在太焗了🥢重慶麻辣+花膠木瓜蟲草花雞湯麻辣湯今次點到小辣,第一口食時都覺得幾夠辣,花膠木瓜湯本來就好甜,用來烚菜剛剛好🥢外面有雪櫃可以自取串串,特別的有麻辣牛肉,泡椒牛肉,還有豆皮,辣條,這些香港火鍋不常見的食材🥢泡椒牛肉的泡椒食落真的很辣又爽,最鍾意食呢樣,辣到爆汗🥢麻辣牛肉有醃過,似滑牛的感覺,但不算很辣,但要食的話一定要多點出去睇下,因為好快會俾人拿曬,個碟長期都是空的🥢牛梅花, 安格斯牛任食的牛都不會有期望,這兩款都還可以,牛肉跟麻辣湯很夾,食落肉質軟身無筋🥢熟蝦,沙白蜆,脆鮠片,水魷魚熟蝦有彈性有蝦味沙白蜆無沙夠甜有驚喜魚片食落不腥,但感覺不脆,味道算ok🥢飲品驚喜有細支裝可樂忌廉飲,但太受歡迎,經常無貨,就算有都是不凍的🥢當天星期六雖然有訂位,去到要都需要等多半個鐘左右先可以入座,而且樓下等𨋢排隊太多人,只是排隊上去都要10 分鐘🥢環境實在太迫太熱冷氣不夠,加上食麻辣
🥢旺角平食串串放題重慶火鍋

🥢請支持即刻俾心👍🏻

🥢重慶麻辣+花膠木瓜蟲草花雞湯

🥢泡椒牛肉的泡椒食落真的很辣又爽,最鍾意食呢樣,辣到爆汗

🥢牛梅花, 安格斯牛

🥢熟蝦,沙白蜆,脆鮠片,水魷魚
熟蝦有彈性有蝦味
沙白蜆無沙夠甜有驚喜
魚片食落不腥,但感覺不脆,味道算ok

🥢飲品

🥢環境實在太迫太熱冷氣不夠,加上食麻辣,實在有點頂唔順,缺氧暈暈地,價錢來講算抵食
星期六8:30 ( $570 人均$190)

Fun Fun 串串鍋

地址: 旺角西洋菜南街1A-1K百寶利商業中心5樓

...請按右上角按三點,要按[貼文通知] 就唔會錯過貼文啦

2019-03-11 139 瀏覽
因為收工收得晏 發現到竟然開到零晨所以即刻試試佢第一次 應該係冇咩人 好似包場咁百幾蚊仲要任食 個麻辣湯超正但bb辣已經好辣 因為會越食越辣但個麻辣牛肉超正之後我又去左第二次 但今次係星期三去仲要8點9點去 多人到嘔一定一定要book位 好釆我有book但真係一定要揀鴛鴦湯底 因為靜食麻辣湯底會好辛苦 不過麻辣牛肉可能真係太好食我出咗去三四次都拎唔到 錯隔離嗰家人勁冇品 次次岀面一有就比佢地拎哂 不過好彩臨走我都可以令到食不過咁多人食 好驚咁平民嘅價錢會加價不過真係好好食所以我應該會繼續幫襯
因為收工收得晏 發現到竟然開到零晨
所以即刻試試佢