2019-04-23
早兩日返左深圳食正宗啲既麻辣串串鍋, 返到香港個辣癮又起, 點知係openrice搵到旺角有間類似, 仲要$138任飲任食, 就打算試下。BOOK左8pm, 我承認係遲左5分鐘先到, 點知都係要等位等到8:30pm左右先有得入, 最慘係門口位等位又逼又焗, 之後見到其他人冇book位, walkin都早過我地入, 連book左8:30既人都同我地同步入座, 其實好似冇book過枱錦, 個經理一直話要等人埋單先, 錦你又一直比其他人入?! 其實唔合理~入到去坐低, 已經覺得坐得好唔舒服, 又逼又細, 環境又冇特色, 最慘係張枱又細, 放野食既碟又大隻, 成張枱放個GAS爐再放一碟野已經full左, 之後望下個雪櫃, 雖然$138我唔預期會好多野食, 但未至於咁少掛 仲要係啲肉類一直比人清左, 好耐都冇新既加落去, 好似長期要人食齋。再講, 個湯底味道其實唔算差既, 好夠麻但唔夠香, 整體黎講真係寧願返上深圳食, 深圳平靚正, 你地抄都抄得唔夠足。最後埋單係$390/2個人, 唔知係公眾假期定咩原因唔係$138一位, 不過我都唔想再特別去追問, 拿拿臨走人好過我地食完之後都覺得: 真係食一
我地食完之後都覺得: 真係食一次就夠!! 唔會再幫襯, 而且食完好唔滿足。總之就好失望~~