2018-07-31
假日想嘆下飲杯酒食個豬手,最近食過呢間,都好鐘意個氣氛同埋啲食物啊!一入到去未睇主食menu先睇drink menu,當然要點draft beer啦,今次就試下呢個Leffe Blond~如果喜歡果味嘅可以選Floris,有唔同果味嘅啤酒,飲落唔會好甜但果味嘅清甜好易入口,女孩子會喜歡喔!朋友就揀左熱情果味,酸酸地~除左啤酒同薯條出名之外,另外一個signature就係青口啦~所以我地都點左半kg,佢地嘅青口醬汁有好多選擇,而我地就點左經典嘅白酒口味,底下嘅汁帶點creamy蘸偷訪嘅法包係精髓啊!青口半kg但量都勁多,兩個人食食極都食唔晒咁!青口有醬汁嘅配搭之外仲有本身嘅鮮甜添!另外Rich Man's Burger都是必點的,層次好豐富好邪惡!除左漢堡同cheese平淡嘅元素,仲有好多蔬菜解膩同平衡番添!重點係啲醬汁成件事係昇華左!切開左之外勁juicy呢!豬手大大碟都好吸引,表皮燒得勁脆!肉嘅量都好多,配上啤酒勁享受!仲好欣賞蔬菜嘅比例好多,仲燒得唔會太腍幾爽口~