終於試到開心果疏乎厘💚為左個開心果疏乎厘而二訪Four o five🤗幾驚係期間限定會冇左🥹好彩有😆叫左2個午市套餐,lunch set menu同之前唔同左,都係包餐湯/田園沙律🥗但就多左包可樂/冷泡烏龍茶😃仲可以加$28配小食:棒棒雞鎚/酥炸海苔魷魚/炸番薯條🤩#特濃開心果忌廉麻糬疏乎厘 🥞💚❣️介紹左甜品先😝疏乎厘超挺身好靚仔😍唔係入口即溶一陣風style🙈係有啲鬆軟蛋糕feel der~就咁試開心果忌廉係濃郁架😍加埋疏乎厘蛋香,開心果味就會冇咁出🥹仲有片軟糯mochi🤗整體唔會太甜👍🏻雖然價錢進取,但大大份一定要share食呀~每日數量限定架HKD158#黑松露牛肝菌意大利雲吞 🥟❣️超濃郁黑松露🤩6大件意大利雲吞包住牛肝菌餡料,菇菌配黑松露忌簾真係絕配😎呢個價錢食到意大利雲吞👍🏻讚HKD118#冬陰功虎蝦意大利粉 🍝❣️大大隻虎蝦😋意粉夠al Dente🙂冬陰功味好濃又惹味~仲有啲辣架🌶️HKD118#酥炸海苔魷魚 🦑配 青芥末沙律醬 ❣️炸得酥脆唔硬,魷魚軟嫩😍點青芥末沙律醬好醒胃😚HKD28#炸蕃薯條 🍠🍟❣️fafafoodie 鐘意蕃薯條夠粗身😊條條都滿滿香甜蕃薯肉好正呀😋😋份量
終於試到開心果疏乎厘💚

#冬陰功虎蝦意大利粉 🍝❣️
HKD118
冬陰功虎蝦意大利粉

#酥炸海苔魷魚 🦑配 青芥末沙律醬 ❣️
炸得酥脆唔硬,魷魚軟嫩😍點青芥末沙律醬好醒胃😚
HKD28
酥炸海苔魷魚

#炸蕃薯條 🍠🍟❣️
fafafoodie 鐘意蕃薯條夠粗身😊條條都滿滿香甜蕃薯肉好正呀😋😋份量都唔少😌
HKD28
炸蕃薯條

#冷泡白桃烏龍茶 🧊🍵❣️
跟餐揀左冷泡茶,無糖清爽又解膩🫶🏻亦可以半價轉特飲
冷泡白桃烏龍茶

冬陰功虎蝦意大利粉
酥炸海苔魷魚
炸蕃薯條
2025-02-12 1204 瀏覽
聞名已久,終於有機會同朋友一齊來試試。餐廳地方寬敞,座位坐得很舒服,格調溫暖。由於晚餐多人光顧,所以用餐時間只有90分鐘。點了一份自選沙律,選擇了牛油果、無花果搭配柚子沙律汁,清爽的沙律搭配綿密的牛油果與香甜的無花果,柚子沙律汁的酸甜更提升了整體風味,令人胃口大開。韓式泡菜卡邦尼意大利粉配溫泉蛋這道料理完美融合了韓式與義式風味,泡菜的微辣與卡邦尼醬汁的濃郁相互碰撞,溫泉蛋的加入更增添了滑順口感,令人回味無窮。日本熊本縣草莓忌廉梳乎厘店員推介必點甜品之一,造型十分吸引,份量足夠3人享用,蓬鬆柔軟的梳乎厘搭配新鮮的熊本縣草莓與香濃的忌廉,每一口都充滿了幸福感。鮮奶咖啡(熱)、山政小山園【RICH】一番焙茶 鮮奶(熱)香濃的咖啡與醇厚的焙茶,都為這頓晚餐畫上完美的句號。

韓式泡菜卡邦尼意大利粉配溫泉蛋

日本熊本縣草莓忌廉梳乎厘

鮮奶咖啡(熱)、山政小山園【RICH】一番焙茶 鮮奶(熱)
香濃的咖啡與醇厚的焙茶,都為這頓晚餐畫上完美的句號。

呢間嘢好受歡迎,雖然係工廈入面,晚市七點八點都full house😯,訂咗位都要等下。但都係值得,因為啲主菜同甜品都好大份同好好味,兩個朋友叫咗:🍽黑松露意米飯伴巴馬火腿配黑醋($154)-呢個真心推介,黑醋配巴馬火腿好開胃, risotto 仲要有蒜片喺入面,成個層次豐富咗,好食清晒👍👍👍👍👍🍽明太子醬軟殼蟹意大利粉($149)-軟殼蟹成隻上豪俾你😚份量大碟,而且沾滿明太子醬,好濃味,同朋友都食唔曬 👍👍👍👍🍽特濃開心果忌廉麻糬疏乎厘($158) - 呢個係期間限定🫢,近期開心果大熱,點都要趁墟點返個😂有啲開心果醬爆多,麻糬造成一塊,鋪喺梳乎厘上面,咬落去又腍又煙韌,再加埋開心果醬,味蕾爆曬燈,當係下午茶正餐都得👍👍👍👍☕️一番焙茶鮮奶($26跟餐)-香濃嘅茶味,仲送咗個好cute嘅貓貓拉花🐱,成件事開心晒 🥰🥰☕️玫瑰鮮奶咖啡($21)-呢個都好好飲, 仲有玫瑰花瓣做decoration⚘️⚘️朋友都好滿意會再encore,下次想試吓佢啲牛扒🤫

朋友都好滿意會再encore,下次想試吓佢啲牛扒🤫
2025-02-10
20 分鐘 (堂食)
  • 特濃開心果忌廉麻糬疏乎厘
  • 玫瑰鮮奶咖啡
2025-02-10 27 瀏覽
香港觀塘這一家人氣咖啡店,主打西式美食和甜品,食物質素相當有水準。店內環境寬敞舒適,非常適合與朋友聚會的好地方。當日晚上6點就已經有七到八成的客人,之後更是全場爆滿!這間餐廳真的很有人氣,想品嚐美食的朋友記得要提前訂位哦!日本熊本縣 草莓忌廉梳乎厘 $158店員極力推介的甜品。即叫即製,需要等待大約20分鐘。梳乎厘的份量超大,使用了熊本縣的草莓,果肉鮮甜清香,搭配自家製的草莓忌廉,莓味濃郁。梳乎厘蛋味濃郁,口感軟綿,入口即化,讓人感到幸福滿滿!蒜香蟹肉意大利粉$138這款意粉分量超大,足夠兩人享用。意大利粉充滿蒜香和蟹肉的鮮味,蟹肉分量豐富,每一口意粉都充滿蒜和蟹肉的味道。川味雞軟骨$68川味十分獨特。雞軟骨香辣可口,味道非常惹味,讓人吃過不停!是一道很好的小食。山政小山園【槙之白】宇治抹茶(凍)$52這款抹茶來自京都宇治的山政小山園,每一口都能感受到抹茶的濃郁香氣,喜歡抹茶的朋友必選!海鹽kiri芝士奶蓋白桃烏龍茶 $39奶蓋濃郁滑順,帶有淡淡的鹹味,與清新的白桃烏龍茶完美融合,口感層次豐富。
日本熊本縣 草莓忌廉梳乎厘 $158
蒜香蟹肉意大利粉$138

蒜香蟹肉意大利粉
川味雞軟骨$68
山政小山園【槙之白】宇治抹茶(凍)$52

海鹽kiri芝士奶蓋白桃烏龍茶 $39

蒜香蟹肉意大利粉
2025-02-06 86 瀏覽
最近又好想食梳乎厘班戟,於是就來到呢間Four O Five Coffee & Eatery !餐廳除咗招牌嘅梳乎厘班戟之外,亦主打各種不同嘅西餐同埋咖啡等等~✨安格斯牛肉芝士漢堡外層嘅麵包輕輕烘過之後更香軟,中間夾咗牛味濃郁嘅安格斯牛肉漢堡扒、荷包蛋、蕃茄、芝士同埋菜等等,口感充滿層次~✨明太子醬軟殼蟹意大利粉軟殼蟹即叫即炸!每一條意粉都沾滿咗明太子醬,好Creamy,食到粒粒明太子,仲有洋蔥同埋翠玉瓜粒去增添口感~✨吉士焦糖梳乎厘班戟表面有一層脆脆嘅焦糖,梳乎厘班戟比吉士醬包圍住,旁邊仲有香脆嘅焦糖爆谷!梳乎厘班戟每一啖都好重蛋香味,口感係充滿空氣感得來又帶點實在~✨凍 朱古力咖啡牛奶、朱古力同埋咖啡嘅比例恰到好處~✨熱 山政小山園一番焙茶鮮奶拉花超可愛!味道以牛奶味為主,然後再有香濃嘅焙茶味襯托住~

✨安格斯牛肉芝士漢堡

✨明太子醬軟殼蟹意大利粉

✨吉士焦糖梳乎厘班戟
吉士焦糖梳乎厘班戟

✨凍 朱古力咖啡
牛奶、朱古力同埋咖啡嘅比例恰到好處~
凍  朱古力咖啡

✨熱 山政小山園一番焙茶鮮奶
拉花超可愛!味道以牛奶味為主,然後再有香濃嘅焙茶味襯托住~
山政小山園一番焙茶鮮奶

午餐
吉士焦糖梳乎厘班戟
凍  朱古力咖啡
山政小山園一番焙茶鮮奶
  • 吉士焦糖疏乎厘班戟
  • 朱古力咖啡
2025-02-02 1395 瀏覽
📍 Room 2, B, Chengye Industrial Building, No. 19-21 Chengye Street, Kwun Tong 觀塘成業街19-21號成業工業大廈地下2號舖Nestled in the heart of Kwun Tong, Four O Five Coffee & Eatery is a delightful haven for food lovers seeking a unique and memorable dining experience. This charming eatery offers an array of delectable dishes and beverages that are sure to tantalize your taste buds. Here's a closer look at their standout menu items:1. Black Truffle Mushroom Spaghetti 🖤🍄‍🟫🍝 with (Hot) Rose Latte (Whole Milk) 🌹🥛☕️ $1

1. Black Truffle Mushroom Spaghetti 🖤🍄‍🟫🍝 with (Hot) Rose Latte (Whole Milk) 🌹🥛☕️ $139 👍

Indulge in the rich and earthy flavors of the Black Truffle Mushroom Spaghetti. The perfectly al dente pasta is generously coated in a creamy mushroom sauce, infused with the distinct aroma of black truffle. Paired with the set's Rose Latte, which boasts a delicate floral note, this dish is a harmonious blend of luxury and comfort. The whole milk adds a velvety touch, making each sip of the latte a delightful complement to the savory spaghetti.

2. Tiger Prawn and Scallop Spaghetti 🦐🍝 with Lemon Lime Soda 🍋🍋‍🟩🥤 $159 👍

For seafood enthusiasts, the Tiger Prawn and Scallop Spaghetti is a must-try. The succulent prawns and tender scallops are cooked to perfection, nestled in a bed of spaghetti that's tossed in a zesty and flavorful sauce. The accompanying Lemon Lime Soda provides a refreshing contrast, cutting through the richness of the dish and leaving your palate refreshed and satisfied.

3. Extra Pistachio Cream Mochi Soufflé Cake 🍰 $158 👍

To satisfy your sweet tooth, the Extra Pistachio Cream Mochi Soufflé Cake is an exquisite choice. This dessert is a symphony of textures, combining the light and airy soufflé with the chewy mochi and the luscious pistachio cream. Each bite is a heavenly experience, offering a perfect balance of sweetness and nuttiness.

Overall Experience👍👍👍😋✨✨✨

Four O Five Coffee & Eatery is a hidden gem that promises a delightful culinary journey. Whether you're in the mood for savory pasta or indulgent desserts, this eatery has something for everyone. Make sure to pay them a visit and treat yourself to a memorable dining experience!
Black Truffle Mushroom Spaghetti  Set
(Hot) Rose Latte (Whole Milk)
Tiger Prawn and Scallop Spaghetti  Set
Lemon Lime Soda
2025-02-02
15 分鐘 (堂食)
慶祝紀念
團年飯
(Hot) Rose Latte (Whole Milk)
Lemon Lime Soda
2025-01-25 421 瀏覽
不可睇小觀塘工廈的美食鋪頭,Four O Five Coffee & Eatery 主打西餐和甜品,特別是梳乎厘必食!以 QR Code 落單,方便快捷。⭐跟餐檸檬蜂蜜梳打$21賣相淡黃色還有一片檸檬乾,清新蜂蜜檸檬混合一體,微微甜不錯。⭐安格斯牛肉芝士堡$148即炸薯條外脆內軟,用牛油烘過漢堡包鬆軟,厚切安格斯牛扒有牛味,配上芝士、生菜、蕃茄和半熟蛋,好食。⭐虎蝦帶子意粉$159新鮮滾熱辣送上,兩隻大大的虎蝦,肉質彈牙,兩隻帶子清甜爽口,意粉軟硬適中,配搭香草,提升了意粉的味道。⭐特濃開心果忌廉梳乎厘$158即叫即製作,有兩大件鬆軟超厚、蛋味香濃的梳乎厘,用煙韌香甜的麻薯點綴,配上香滑忌廉混合的濃郁開心果醬,還鋪滿開心果及杏仁片,好滿足,不錯。餐廳整潔,環境寬敞,座位都係梳化,強WiFi提供,服務員恩勤有禮。是一間有水準的餐廳。
⭐跟餐檸檬蜂蜜梳打$21
賣相淡黃色還有一片檸檬乾,清新
蜂蜜檸檬混合一體,微微甜不錯。

⭐安格斯牛肉芝士堡$148

⭐虎蝦帶子意粉$159

⭐特濃開心果忌廉梳乎厘$158

2025-01-23
10 分鐘 (堂食)
  • 安格斯牛肉芝士漢堡
  • 特的濃開心果忌廉麻薯梳乎厘
  • 虎蝦帶子意粉
2025-01-24 1541 瀏覽
大大隻軟殼蟹炸得酥脆可口,鹹鹹香香,幾惹味!明太子醬汁好濃郁,意粉都好彈牙!!!幾好味好厚嘅安格斯牛肉芝士漢堡,牛肉肉質嫩滑,又好juicy!仲有新鮮沙律菜、蕃茄同埋芝士,口感層次都好豐富!!原味梳乎厘配楓糖漿見到都覺得好吸引,梳乎厘彈彈下,食落口蛋香味好濃郁,口感綿密!配埋甜甜嘅楓糖漿、士多啤梨、香蕉同埋藍莓山政小山園宇治抹茶,有濃郁甘香嘅抹茶香味!!朱古力咖啡香濃,口感順滑!!餐廳舒適寬敞,啱哂同朋友一齊食飯傾計!

山政小山園宇治抹茶,有濃郁甘香嘅抹茶香味!!

朱古力咖啡香濃,口感順滑!!

餐廳舒適寬敞,啱哂同朋友一齊食飯傾計!
2025-01-23 2054 瀏覽
餐廳藏於大廈內,位置有點隱蔽,不太收到網絡,不過餐廳很貼心,入座時已經給我們Wi-Fi 🛜和密碼,無阻我們享受美食。這裏用上淡淡的裸色牆身加上軟軟的沙發感覺很舒適唷~而且餐廳有甜品提供,吃完晚餐可以一條龍在這裏吃甜品,對女生們來說當然加分!♡川味雞軟骨$68 🥢必點🥢平常都是吃椒鹽味道的雞軟骨多,川味雞軟骨第一次吃,想不到又很不錯呢!雞軟骨充滿口感,伴隨着又香又辣的川味,味道很惹味,一口一口吃不停啊!♡吉列魚柳意大利包配青芥末蜜糖沙律醬$118是非一般的魚柳啊!份量絕對足夠飽肚,非常大塊的吉列魚柳,魚柳還比我的手大唷~吉列魚柳炸得金黃香脆,包裏還有青瓜絲和蘿蔔絲,配上青芥末蜜糖沙律醬更加滋味。🥞兩個疏乎厘送上來的時候,我們都有點驚訝,因為size比想像中大,份量也比想像中多,而且旁邊還有配料,感覺很真材實料啊!職員送上疏乎厘給我們的時候,旁邊客人看到都忍不住要點一個,就知道有多吸引啊!想不到在這個比較隱蔽的地方,會有這麼吸睛的疏乎厘呢!♡特濃開心果忌廉麻糬疏乎厘$158 🥢必點🥢擺盤很漂亮唷~杏仁片包圍整個疏乎厘,餐廳絕不吝嗇,大量的開心果忌廉醬差不多鋪滿整個表面啊!吃到有開心果味,還
餐廳藏於大廈內,位置有點隱蔽,不太收到網絡,
不過餐廳很貼心,入座時已經給我們Wi-Fi 🛜和密碼,
無阻我們享受美食。
這裏用上淡淡的裸色牆身加上軟軟的沙發感覺很舒適唷~
而且餐廳有甜品提供,吃完晚餐可以一條龍在這裏吃甜品
對女生們來說當然加分!

♡川味雞軟骨$68 🥢必點🥢
平常都是吃椒鹽味道的雞軟骨多,
川味雞軟骨第一次吃,想不到又很不錯呢!
雞軟骨充滿口感,伴隨着又香又辣的川味,
味道很惹味,一口一口吃不停啊!

♡吉列魚柳意大利包配青芥末蜜糖沙律醬$118
是非一般的魚柳啊!份量絕對足夠飽肚,
非常大塊的吉列魚柳,魚柳還比我的手大唷~
吉列魚柳炸得金黃香脆,
包裏還有青瓜絲和蘿蔔絲,配上青芥末蜜糖沙律醬更加滋味。

🥞兩個疏乎厘送上來的時候,
我們都有點驚訝,
因為size比想像中大,份量也比想像中多,
而且旁邊還有配料,感覺很真材實料啊!
職員送上疏乎厘給我們的時候,
旁邊客人看到都忍不住要點一個,就知道有多吸引啊!
想不到在這個比較隱蔽的地方,會有這麼吸睛的疏乎厘呢!

♡特濃開心果忌廉麻糬疏乎厘$158 🥢必點🥢
擺盤很漂亮唷~杏仁片包圍整個疏乎厘,
餐廳絕不吝嗇,大量的開心果忌廉醬差不多鋪滿整個表面啊!
吃到有開心果味,還有開心果碎和煙靭的麻糬,
非常滿足呢!

♡吉士焦糖疏乎厘班戟$108
疏乎厘輕輕一搖就有Q彈Q彈的感覺,
爆谷和吉士醬包圍着兩大塊的疏乎厘,吉士醬多到滿瀉啊!
梳乎裏的表面有一片焦糖,
吃下去是甜絲絲的焦糖香味,十分邪惡的感覺唷!

✔️餐廳設加一服務費
2025-01-17 16 瀏覽
餐廳位置於觀塘工廠大廈地舖 但門口有點隱蔽 幸好有指示牌能找到餐廳 在平日的晚上去到全場爆滿 等位時聞到食物香味好吸引 最緊要是見到不同款式的梳乎厘班戟好想食!✨烤香草澳洲羊架伴西蘭花苗 $218羊架賣相吸引 烤得外脆內嫩 沒有羊臊味 口感鮮嫩多汁 配埋Rosemary汁味道恰到好處✨蒜香蟹肉意粉 $138意粉煮得剛好 保留了彈牙口感 蟹肉份量不少 另外加了蒜片所以有濃濃蒜味好香但又不會蓋過蟹肉味 🥞吉士焦糖梳乎厘班戟 $108作為梳乎厘pancake愛好者 無論主食食得有幾飽都一定要食埋甜品😆 pancake份量好大 2大件pancake疊到頗高 上面有滿滿的吉士醬 和燒到表面好靚的焦糖 pancake質感棉密 有蛋香味 連埋吉士焦糖一齊食都唔會太甜 旁邊的爆谷可以增加口感 整份上枱時見到動L咁好滿足 梳乎厘pancake仲有其他味道 而且不定時會有期間限定味 好想試埋其他🤤

✨烤香草澳洲羊架伴西蘭花苗 $218

✨蒜香蟹肉意粉 $138

🥞吉士焦糖梳乎厘班戟 $108
  • 蒜香蟹肉意粉
2025-01-16 1860 瀏覽
每隔一排過嚟又有新嘅Pancake口味,Keep住有新驚喜。呢排清緊假,終於可以平日嚟嘆個Lunch Set喇🥳,同埋鎖定要食新出嘅開心果梳乎厘💚,開心果迷一定唔可以錯過!🧡 明太子醬煙三文魚意大利粉好大碟,呢個價係幾實惠。Lunch都有整埋三文魚玫瑰花,好吸引😍。超多醬好掛麵,食落有少少辣辣哋嘅後勁。不過食到最尾會有啲鹹,同人Share食就啱啱好喇。🧡 冬陰功虎蝦意大利飯推介畀鍾意食辣嘅朋友🔥!本身以為會偏鹹,不過又拿掐得幾好。惹味得嚟有陣好Fresh嘅羅勒葉味滲出嚟,飯質都炒得唔錯👌🏻。💚 特濃開心果忌廉麻糬梳乎厘整得好細心,好有層次感。份量好驚人!!平時飲杯開心果奶蓋,閒閒地都40零蚊,呢度嗌個Pancake就有勁大攤開心果奶蓋Cream😳,個味道係一樣嗰隻味,好濃郁✨!呢款特別加咗麻糬大福,食落口感豐富啲,真係超飽肚🤰🏻!🍹 朱古力咖啡杯身仲有做到Dirty效果,味道夠濃郁,唔錯!🍹 海鹽Kiri芝士奶蓋白桃烏龍茶正路嘅選擇,好清爽,海鹽味可以再出啲就更好。‧ ‧ ‧ ‧ ‧ ‧呢度嘅梳乎厘Pancake出名超大份,佢嘅2嚿係大份過出面疊住3層嗰啲㗎🥞!質感都整得幾鬆軟、唔會太

🧡 明太子醬煙三文魚意大利粉

🧡 冬陰功虎蝦意大利飯

💚 特濃開心果忌廉麻糬梳乎厘
整得好細心,好有層次感。

🍹 朱古力咖啡
杯身仲有做到Dirty效果,味道夠濃郁,唔錯!

🍹 海鹽Kiri芝士奶蓋白桃烏龍茶
正路嘅選擇,好清爽,海鹽味可以再出啲就更好。

‧ ‧ ‧ ‧ ‧ ‧
呢度嘅梳乎厘Pancake出名超大份,佢嘅2嚿係大份過出面疊住3層嗰啲㗎🥞!質感都整得幾鬆軟、唔會太濕✨,我呢個Pancake控都做咗熟客仔💁🏻‍♀️

Lunch Set有優惠價🌟追加Pancake,仲係正常Regular Size,不過口味就可惜冇包括新出嘅開心果味。如果你係第一次幫襯,我推介可以一試吉士焦糖梳乎厘🥞,Lunch加$78真係抵食,靚得嚟又好好味🙌🏻。
‧ ‧ ‧ ‧ ‧ ‧

餐廳環境寬敞, 座椅舒適。踏入下午茶時段, 人流明顯旺盛, 雖播著柔和音樂, 但只聽見四周高談闊論的聲音。餐廳門外放有電子餐牌, 唯只可作參考, 未必與當日供應相乎。下午茶時段沒有 tea set, 只有 a la carte。餐廳需以 QR code 下單, 但竟接收不到網絡訊號, 雖然餐廳有提供免費 wifi, 但基於網絡安全的考量, 還是需向店員求助, 借用他們的手機下單, 感覺極為不便。午市套餐 $128 + 10%1) 田園沙律2) 冬蔭功虎蝦意大利飯3) 冷泡白桃烏龍茶田園沙律有藜麥, 青瓜, 車厘茄, 火箭菜, 沙律菜等, 清新爽口, 以黑醋調味, 黑醋質感稠密, 味道偏甜。冬蔭功虎蝦意大利飯賣相味道均不俗, 意大利飯不會太硬, 冬蔭功味濃, 香辣惹味。內有翠玉瓜, 車厘茄, 菇菌等同烹, 增添口感。虎蝦有兩隻, 已細心開邊, 方便去殼, 虎蝦肉質爽口, 是有質素的主菜。冷泡白桃烏龍茶烏龍茶味略微不足, 入口略澀。

午市套餐

午市套餐 $128 + 10%
1) 田園沙律
2) 冬蔭功虎蝦意大利飯
3) 冷泡白桃烏龍茶
田園沙律

冷泡白桃烏龍茶

冷泡白桃烏龍茶烏龍茶味略微不足, 入口略澀。
2024-12-03
午市套餐
田園沙律
2025-01-10 1818 瀏覽
今日二訪觀塘區人氣爆燈嘅西餐廳Four O Five, 兩點 下午茶時間依然係全場滿座, 餐廳位於 工業區成業街, 地鐵站行過餐廳都係幾分鐘路程相當方便, 熱食同甜品嘅質素都相當有水準👍。黑松露牛肝菌意大利雲吞:忌廉滑溜黑松露香濃, 意大利雲吞大大粒,每一口都好滿足。韓式泡菜卡邦尼意大利粉配溫泉蛋:平時我都好鍾意食韓式泡菜,韓式泡菜加上卡邦尼意粉巧妙嘅融合好驚喜,泡菜酸酸甜甜惹味之餘感受到濃郁嘅奶香慢慢滲出, 加上溫泉蛋令意粉更香滑美味👍特濃開心果忌廉麻薯梳乎厘:即叫即制, 一碟有兩件軟乎乎超厚嘅梳乎厘,濃濃嘅蛋香,麻薯柔軟香甜, 混合濃郁嘅開心果忌廉,鍾意食開心果 嘅朋友不能錯過👍另外佢哋仲有一個獨立房可供十人聚餐,好啱一班知己親友相聚用餐👍
黑松露牛肝菌意大利雲吞:
忌廉滑溜黑松露香濃, 意大利雲吞大大粒,每一口都好滿足。
韓式泡菜卡邦尼意大利粉配溫泉蛋:
特濃開心果忌廉麻薯梳乎厘:

之前黎食過晚餐,發覺左呢間卧虎藏龍的工廈西餐廳,今日星期日唸住過黎嘆個悠閑午餐。估吾到星期日都有午餐menu,最平$88包埋前菜同飲品,真係性價比超高!前菜有忌廉湯/沙律。過左午餐時段黎,餐廳都坐滿晒人,就知受歡迎!🐟深海盲曹配菠菜番茄汁珍珠粉盲曹厚身啖啖肉😋魚肉幾滑,皮脆👍🏻配左個珍珠粉幾特別,係粒粒意大利粉😆番茄汁酸酸地幾開胃。🐮香煎美國封門柳拌薯蓉兩大舊封門柳,外表煎得好香,切開入面係完美三成熟😍肉味濃有咬口。rosemary 汁入面有野菌同炸洋葱,配埋香滑薯蓉好正😋🐤棒棒雞鎚香口脆卜卜,賣相一流,可以拎住枝骨揸住食😆🍰伯爵茶珍珠梳乎厘必食😍差不多每枱相有叫,即叫即整。上枱熱辣辣超鬆軟Q彈!淋上香濃伯爵茶醬,彈牙珍珠,香甜不膩,多重口感。🍵山政小山園宇治抹茶宇治抹茶飲品真係不會令人失望,抹茶味超香濃!☕️flat white 飯後一定要飲杯咖啡,入口順滑😋🌟工廈有呢個質素的西餐廳真係好難得👍🏻住附近真係會日日來😆

過左午餐時段黎,餐廳都坐滿晒人,就知受歡迎!

🐟深海盲曹配菠菜番茄汁珍珠粉

🐮香煎美國封門柳拌薯蓉

🐤棒棒雞鎚
香口脆卜卜,賣相一流,可以拎住枝骨揸住食😆

🍰伯爵茶珍珠梳乎厘

🍵山政小山園宇治抹茶
宇治抹茶飲品真係不會令人失望,抹茶味超香濃!

☕️flat white
飯後一定要飲杯咖啡,入口順滑😋

🌟工廈有呢個質素的西餐廳真係好難得👍🏻住附近真係會日日來😆

2024-12-29
午餐
2024-12-29 1534 瀏覽
完成左個大project,今日去咗同事介紹的觀塘Four o Five coffee and eatery食晏慶祝,佢就好似以前嘅speak easy bar 咁隱藏在工廈內。我哋嘟QR codec睇咗$88午餐,主食有好多選擇,輕食如沙律,飽肚嘅意粉到豐富嘅肉類都有。先來前菜,可以點餐湯/沙律。佢仲可以加點炸小食,個酥炸海苔魷魚配青芥末沙律醬好香口,魷魚夠厚,有口感。是日餐湯係粟米濃湯,而田園沙律好健康,用紅酒醋醬調味好開胃。想食肉慰勞下自己嘅我們,主食就點咗要加錢嘅紐西蘭牛柳配蜜糖燒番薯,我要咗五成熟。兩片牛柳加上軟支西蘭花及番薯,補充我嘅需要。BBQ汁慢煮豬腩肉配燒菠蘿,個豬腩肉好大件,成件東坡肉咁大,佢煮得熟又保留到肉汁好嫩滑,我將原件燒菠蘿切片配豬腩肉非常之夾。同事話依度嘅梳乎厘班戟好好食,我哋就跟餐+$78.8叫咗個吉士焦糖梳乎厘班戟,份量好大好好味,足夠兩個人食。餐飲叫咗杯芒果菠蘿沙冰 ,啲沙冰好綿,上面好大個cream。另外海鹽Kiri芝士奶蓋槙之白宇治抹茶,有好濃抹茶甘香,小甜剛剛好。個奶蓋非常厚又好味。原本怕唔夠時間慢慢飲嘢,所以加咗錢轉外賣杯,但係佢哋想食品嘅速度

先來前菜,可以點餐湯/沙律。

原本怕唔夠時間慢慢飲嘢,所以加咗錢轉外賣杯,但係佢哋想食品嘅速度都幾快外賣紙杯比正常堂食杯細啲,我哋下次會用返堂食杯。