5天前
Four O Five Coffee & Eatery @four0five_coffee 📍:香港觀塘成業街19-21號成業工業大廈地下2號舖🚗:觀塘地鐵B2出口 步行5分鐘📞:+852 2650-0028💲:~HKD240/head for dinnerFood quality✔️:特濃開心果忌廉麻糬梳乎厘、川味雞軟骨、鹹檸柚子沙冰👌🏼:明太子醬軟殻蟹意大利粉、海鹽Kiri芝士奶蓋槙之白宇總結:😋觀塘人氣工廈cafe 環境大但閒日夜晚都可以爆場就知幾旺 意粉就正常 梳乎厘有驚喜 可以獲封為觀塘最強梳乎厘‼️😋建議嚟食嘅朋友主打食梳乎厘 好大碟基本上唔滿足甜品係第二個胃嘅想法 我當梳乎厘係主菜 另外點咗意粉小食各一都係飽死🫨😋梳乎厘嘅款式超多 睇餐牌價錢係cafe價偏貴 但嚟到實在非常大碟 梳乎厘本身蛋香味濃 裏層又剛好唔會過生或過熟👍🏼有輕盈感但食多幾塊都會有飽足感 開心果醬就非常濃郁同埋份量好多 麻糬都好食 成個配搭係夾又正😋鹹檸柚子沙冰🍧聽個名都好特別 一入口嘅鹹檸好似話梅味然後就係清新嘅柚子味 以為會好衝突唔可以話夾但咁嘅配搭not bad 好飲😋諗住點嗰小食 但佢嗰川味雞軟骨份
📍:香港觀塘成業街19-21號成業工業大廈地下2號舖
🚗:觀塘地鐵B2出口 步行5分鐘
📞:+852 2650-0028
💲:~HKD240/head for dinner
Food quality
✔️:特濃開心果忌廉麻糬梳乎厘、川味雞軟骨、鹹檸柚子沙冰
👌🏼:明太子醬軟殻蟹意大利粉、海鹽Kiri芝士奶蓋槙之白宇
總結:
😋諗住點嗰小食 但佢嗰川味雞軟骨份量好多 應該叫大食就真 2人行實在唔friendly 味道就麻辣味好惹味 做小食冇得輸
🤔明太子醬軟殻蟹意大利粉🍝就正常 好易喺其他地方揾到相似嘅代替品 軟殻蟹炸得幾好 粉漿唔厚又唔會好油 意粉太乾身 醬汁太稠
🤔海鹽Kiri芝士奶蓋槙之白宇都係唔錯嘅 應該係沙冰太過驚喜
🤔服務幾好😌甜品落qr code有得揀後上 上甜品🍮仲即換碟