2025-05-06
我既黑松露薯條同埋梳乎厘都大份到食唔哂🤣📍墨西哥牛肉餡餅外皮金黃酥脆,內餡豐富,牛肉好嫩,仲有啲香料味,味道剛好唔會太重,食落真係好有滿足感。呢道餡餅作為小食或者午餐都非常合適,簡直係一口接一口!📍明太子醬軟殼蟹意大利粉呢個粉色意粉真係色香味俱全!🦀 明太子醬勁濃郁,鹹香惹味,粉身顏色靚到爆燈。最正係頂上嗰隻炸軟殼蟹,外脆內嫩,咬落嘅時候有種滿足感。微微辣味襯托住海鮮嘅鮮甜,真係食到想打邊爐!軟殼蟹同明太子醬嘅組合簡直係絕配,啲薄荷菜仲幫手中和咗個鹹香味,令成個菜式更加平衡。📍黑松露薯條睇落好似普通薯條,但一入口就知道唔簡單!😲 薯條炸得金黃香脆,上面淋咗香滑嘅醬汁,仲撒咗少少紅粉,香氣濃郁到爆!黑松露香氣撲鼻,醬汁夠晒creamy又唔會太咸,同薯條嘅脆口質感完美配合。食完一條想食十條,真係停唔到口!📍一番焙茶鮮奶(熱)呢杯野飲係大愛,好少係出邊飲到焙茶味,而且甜咁度適中,焙茶同鮮奶的醇厚結合左,焙茶味特出,飲落順滑。📍海鹽Kiri芝士奶蓋白桃烏龍茶呢杯飲品好有創意,奶蓋嘅芝士味濃郁,配上清新的烏龍茶,真係好搭。白桃味道清新,令整杯飲品更加有層次,海鹽嘅味道又帶啲鹹香,飲落甜度適中。📍
📍明太子醬軟殼蟹意大利粉
📍黑松露薯條
📍一番焙茶鮮奶(熱)
📍海鹽Kiri芝士奶蓋白桃烏龍茶
📍特濃開心果忌廉麻糬梳乎厘
一嚟就震撼我嘅視覺感官!💚 呢個梳乎厘勁靚,鮮綠色嘅開心果忌廉像瀑布咁流喺金黃鬆軟嘅梳乎厘上面,仲有開心果碎同紅色嘅小點綴,賣相爆燈!一刀切開,梳乎厘輕輕彈起,入面又濕潤又鬆軟,麻糬香甜有嚼勁,開心果忌廉濃郁得嚟又唔會太甜,啖啖都係幸福感!簡直係甜品界嘅戰鬥機!😍
🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹
#FourOFive