2022-06-15
同幾個friend揾左Finds食個北歐lunch。位置方便,餐廳環境好好,食物方面認真like,睇得出間野有誠意,份量又夠,見到出品覺得物超所值,性價比超高。成個lunch set 有湯/沙律,主菜,飲品,甜品,130-300之間,呢個價有500蚊既質素。1. 慢煮美國牛肋骨呢個係我最鐘意夠腍身,個sauce 又好夾。本人對牛肉比較挑剔,值得推介。2. 香烤脆皮豬腩肉好期待呢個香口野,個皮夠脆好重要。之前係其他地方食,整得唔夠脆會覺得好肥,好難食。呢到整得好好 。3. 芬蘭自制肉丸因為餐廳主打北歐菜所以叫左meatball,真材實料,切落去粒丸都唔會四散個薯蓉底都好好食。個sauce 好驚艷,原來係用越橘莓蓉同干邑汁整。又學到新野啦。4. 帶子香蒜意粉粒帶子好大粒,好好食。成個意粉唔會覺得好膩。整體成個dining experience 好好,環境舒服,所以同d朋友傾到唔記得左影甜品。
1. 慢煮美國牛肋骨
慢煮美國牛肋骨
2. 香烤脆皮豬腩肉
香烤脆皮豬腩肉
3. 芬蘭自制肉丸
4. 帶子香蒜意粉
粒帶子好大粒,好好食。成個意粉唔會覺得好膩。
帶子蒜香意粉