2007-08-26 18 瀏覽
五時許突然想小吃一頓恰巧EXP正值少人時段座位也十分舒適便被吸引進去兩人點了*煙三文魚Pizza*印尼炒飯每件煙三文魚pizza有一塊厚厚的煙三文魚配合起鬆脆的厚批只能用完美形容服務質素也不錯值得一試
五時許突然想小吃一頓
配合起鬆脆的厚批只能用完美形容
服務質素也不錯
值得一試
2007-08-08 13 瀏覽
來過EXP已經好多次,今日先補番食評=)由第一次黎已經覺得好好味,係全家人都覺得好好味=)咁耐以來差唔多食過晒成menu既main dishes,pizza, 甜品果汁都有,全部都好好味,d食物每次都好快到,service都好好=)mon-thur HSBC credit card仲有10% off
來過EXP已經好多次,
今日先補番食評=)

由第一次黎已經覺得好好味,
係全家人都覺得好好味=)

咁耐以來差唔多食過晒成menu既main dishes,
pizza, 甜品果汁都有,
全部都好好味,
d食物每次都好快到,
service都好好=)

2007-07-22 6 瀏覽
之前去過又一城的分店都唔錯, 所以今次晚飯試吓呢間, 入到去人客不算多, 安排坐近冰場位置.Order了Pizza及意粉...蕃茄忌廉汁鮮蝦扁意粉- 賣相唔錯, 蕃茄忌廉汁唔會太漏, 鮮蝦都幾爽口.蟹肉Pizza- 配料有蟹肉, 蟹籽, 蛋白及蘑菇. 選擇了薄批, 所以十分香脆.服務方面都唔錯! 有禮和主動...

Order了Pizza及意粉...

服務方面都唔錯! 有禮和主動...
2007-07-03 10 瀏覽
最近喜歡到這裡用膳,因為住在附近,好味,價錢又不算貴. 這間在冰場旁邊的餐廳,主要食pasta和pizza,仲有各款鮮搾果汁.而我就最喜歡吃菠菜海鮮意粉,芥末牛柳pizza,再加杯芒果甜美子,真係perfect.兩人吃,份量剛好. 若有三五知己,可多點幾款小食,都好好味架,推介有小食拼盤及柚子沙律.正呀! 個人認為pizza和意粉都比pizzahut美味得多,最緊要係唔洗等位等咁耐,價錢合理,如果有AE白金咭仲抵呀...兩人食有半價,但記住星期六,日及公眾假期除外架.
最近喜歡到這裡用膳,因為住在附近,好味,價錢又不算貴.
2007-07-01 4 瀏覽
最近喜歡到此用膳, 佢係食意粉及pizza為主, 比pizzahut好食得多, 又唔洗等咁耐, 最鍾意食佢個波菜海鮮意粉及芥末牛柳pizza, 再加杯"三莓莓", 真係perfect, 如果多幾個人,可以叫埋小食tim, 價錢中等唔算貴, sevice都幾好.如果有AE白金咭2人仲有半價, 但要記住monday ~ friday, 公眾假期除外.
2007-06-22 12 瀏覽
忌廉汁西蘭花菠菜麵,麵太熟冇嚼勁。拼盤的蔗蝦一般,沙爹OK,軟殼蟹稍差,墨魚餅幾彈牙,豆腐沒吃到。鴨胸蟹肉飯,鴨胸不及格,蟹肉好少,不過五十不到的一個飯不能期待甚麼。Iced Mocca冇乜咩,三莓汁應是這裡最好的果汁。據說標榜健康云云...份量足夠,保證吃得飽,侍應的招呼很專業,完全沒法彈,空間狹窄,不能要求,環境算是這樣,只是剛巧碰上騎尼溜冰人士頗嚇人,還有不是餐廳客人的小孩跑來跑去......基本上以集團水準來說不能苛求,只是埋單時覺得以這個價錢理應可以找到坐得比較舒服一點的地方。
忌廉汁西蘭花菠菜麵,麵太熟冇嚼勁。

2007-06-02 7 瀏覽
又一城的EXP幾出名的,太古城這一間相對較新,在溜冰場隔鄰,喜歡否就見人見智啦,可以睇住人溜冰,但常常有溜冰人仕撞向你的隔鄰,當然是隔著玻璃的。至於食物,同又一城那間一樣咁好食。我們點了個忌廉汁西蘭花菠菜麵,忌廉汁整得好好味。另外我們點了個三文魚pizza,有些wasabi在三文魚上,pizza脆脆的,很好吃。價錢不太貴,是在太古城很不錯的食店選擇。
2007-02-22 5 瀏覽
同家人本來想飲茶,真係超級多人,等唔到枱。最後食EXP,估不到都OK。叫了蝦餅、軟殼蟹卷、鴨胸蟹肉飯、鱸魚意大利飯、芥茉牛肉pizza。蝦餅同軟殼蟹卷味道不錯,鴨胸蟹肉飯一般。鱸魚意大利飯同芥茉牛肉pizza最好,前者有鱸魚的鮮味,後者pizza皮薄鬆脆,可以一試。
2007-02-02 7 瀏覽
第二次去食. 第一次(剛開了幾天)覺得幾好, 但上星期再去, 發覺質素差了少少. 當日order了:- 白酒蜆肉意粉: ok- 大蝦意粉: ok, 但比想像中差, d汁太杰- 牛/雞satay : 我覺得ok, 上桌時已不熱, 但老公很怕佢d醬淋晒上去, 很一"pat"的感覺, 賣相不討好- 雜菌蒸豆腐: 好似蒸水蛋, 不過下面變左豆腐. 雜菌d汁好杰好咸, 豆腐一d味都無, 可能佢想用d咸味來中和番d豆腐, 但d味道好唔夾. 唔好食.基本上覺得好似食緊美心的can teen, 雖然不是太差, 但今之真係不太滿意. 另外, 用AE CARD dinner兩位50% off, discount後約$120, 所以都覺得抵返.

- 白酒蜆肉意粉: ok

- 大蝦意粉: ok, 但比想像中差, d汁太杰