2020-12-01 357 瀏覽
其實間野好耐啦 但小編呢一兩年都冇食過 咁就幫佢寫返個食評啦🤪未入去之前有hockey 比賽 就系間餐廳外邊買左個smoothie 飲一飲愛上首先望落好健康$32 抵過買黑糖珍奶佢唔會好甜 又好fresh 軟殼蟹炒意粉個味好似章魚丸 正都幾夾 軟殼蟹炒得好脆芝士泡菜豬肉炒飯 佢中間系凹落去 裝左好多芝士 勁邪惡 😈每次必叫但有少少辣韓式炸雞漢堡三個包既醬都唔一樣其中有更辣既韓式辣醬其餘 我都唔系好食得出 😅但應該系沙律醬 / 檸檬醬都幾好食 但唔驚喜巴馬火腿菠蘿薄餅 系最普通 厚批一般

其實間野好耐啦

巴馬火腿菠蘿薄餅
系最普通 厚批
一般
2020-11-21 442 瀏覽
星期六lunchtime到又一城,到EXP取票,見有人在外等候以為要等,但原來餐廳內都有充足位置,幸運被安排到單邊位置。位置望到半開放式廚房,見廚師們都有口罩和手套。不是第一次到訪,仍然覺得食物有多款選擇,每次都可嘗到不同的菜式。今次兩人叫了兩款前菜和一個主菜,份量都足夠。迷你韓式炸雞漢堡 ($96)- 推薦芝士焗薯塊配牛油果醬 ($64)- 需時20分鐘,即焗,新鮮- 整體是推薦唯獨是當中的sour cream不合我個人口味煙鴨胸蘆筍炒飯 ($88)- 這碟相對普通

迷你韓式炸雞漢堡 ($96)

- 推薦

芝士焗薯塊配牛油果醬 ($64)

- 需時20分鐘,即焗,新鮮
- 整體是推薦
唯獨是當中的sour cream不合我個人口味

煙鴨胸蘆筍炒飯 ($88)

- 這碟相對普通

2020-11-21
  • 迷你韓式炸雞漢堡
2020-11-09 677 瀏覽
weekend路過九龍塘但又未食早餐見到EXP門口居然有一條長長ge 人龍之前未食過佢地早餐所以決定試下雖然前面有十幾個人排緊隊但大概等左5分鐘就可以先係門口買野食先oder左個$65 ge 日式早餐份量令人滿意亦好似日本版all day breakfast 咁有好多唔同種類ge野食當中最好食就係條德國腸而其他食物都不過不失唯一我唔太中意ge就係呢碟野9成食物都係凍ge而我又咁岩order左杯凍野飲
weekend路過九龍塘但又未食早餐
當中最好食就係條德國腸
而其他食物都不過不失
唯一我唔太中意ge就係呢碟野9成食物都係凍ge
而我又咁岩order左杯凍野飲

睇戲之前唔太餓,但又想食下呢間,因為好耐無來了~食物係好食既,仲好飽tim!不過服務態度一般,其實我無要求好高,但起碼我地舉手想要d咩你都停一停低腳步,而唔係望左一眼就閃走,或者對眼望住遠處咁聽人講野。(係灰色同灰黑色衫個d,唔知係咪高職位d,唔使理客人d要求,佢地就點d紅色衫既做。)
睇戲之前唔太餓,但又想食下呢間,因為好耐無來了~

食物係好食既,仲好飽tim!

2020-10-28 618 瀏覽
今早以為時間多,開門即入嘆返個;早餐買咗漢堡扒,苦候久等肚好餓!左鄰右里食飽走,我個餐仍未到喎!三問侍應才知道,原來廚房漏單喎!急急送來焦漢堡,硬食燶咗的一個!心情當然唔多好,一天開始就咁過!EXP會唔會檢討一下呢🤔
今早以為時間多,開門即入嘆返個;
早餐買咗漢堡扒,苦候久等肚好餓!
左鄰右里食飽走,我個餐仍未到喎!
三問侍應才知道,原來廚房漏單喎!
急急送來焦漢堡,硬食燶咗的一個!
心情當然唔多好,一天開始就咁過!
EXP會唔會檢討一下呢🤔
2020-10-28
$50 (早餐)
2020-10-20 744 瀏覽
星期日行到咁上下有啲肚餓 求其搵咗又一城呢間超多位嘅餐廳坐下 平時weekend啲繁忙時間 都要排隊 下午茶時間就唔算多人環境正常 有啲似快餐嘅感覺👇🏼雜莓茉莉 泡太多 飲落去只有些少嘅莓味👇🏼passion fruit 青蘋果烏龍 冇咩特別有啲似出街買樽裝嘢飲嘅感覺👇🏼柚子沙律 份量真係好少 得兩隻蝦 $7x👇🏼parma ham pizza pizza係即焗嘅 熱辣辣都幾好食 不過本人鍾意食薄邊多d呢餐其實平平無奇 只可以講係正常 埋單二百幾 除咗個Pizza我覺得值回票價 其他我都未必會再叫
環境正常 有啲似快餐嘅感覺

👇🏼雜莓茉莉 泡太多 飲落去只有些少嘅莓味

熱情果青蘋果烏龍

👇🏼柚子沙律 份量真係好少 得兩隻蝦 $7x
泰式柚子蝦沙律

Parma  ham  pizza

2020-10-06 796 瀏覽
近期流行蔬果汁代餐減磅,蔬果汁嘅好處係清腸胃排毒,減體脂。唔習慣斷食嘅大家/鍾意食嘢嘅大家,我推薦你哋試吓呢種方法減肥🤍 我而家自己都試緊-今次經過又一城呢間EXP - Drinks To Go,見到佢有好多種水果或者蔬菜汁賣,所以就叫咗杯試吓🍎ABC汁:蘋果紅菜頭同甘筍榨成,聽落好似好難飲,但係其實好易入口㗎!呢間嘅ABC汁加咗檸檬,蘋果味比較重,所以$33值得一試,試完呢間再睇吓呢種減肥方法適唔適合你啦!(記得叫佢走糖!)

ABC
外賣自取
ABC
2020-10-06 455 瀏覽
近來試飲蔬果汁,希望幫到減體脂,咁就多啲 quota 可以食好嘢!今晚無 dinner time! 仲要無時間回家打汁🙁經過又一城見到 EXP 旁有 Drinks to Go,有好多不同蔬果汁😍仲要有 ABC 汁, 即蘋果、紅菜頭、甘荀、檸檬打汁!好好味呀!下次無時間就可以嚟買杯😍
今晚無 dinner time! 仲要無時間回家打汁🙁
下次無時間就可以嚟買杯😍
ABC  汁
ABC  汁
今日去又一城行街,到左夜晚就上openrice睇下附近有邊間餐廳好食,偶然見到呢間餐廳評價好似唔錯就去試試,點知佢地嘅服務態度實在「震驚」我!去到餐廳就撳咗飛仔等叫位,等到叫到我地時,我拎張飛仔俾個男店員睇(身高大約180,戴黑框眼鏡,約30-40歲,身型略胖),佢望左望我地張飛就叫我地「等一等」,ok我諗可能係未執好檯。點知佢陸續叫左好幾個排喺我地之後嘅飛,入座人數都係同我地一樣,我再走去問又叫我地「等一等」!我地之後再等左一陣,哇!唔對路喎!排喺我地後面嘅不斷入座!問之前嗰帶位男店員究竟咩事啊?!佢望一望我地張飛,話「我唔知你地嗰number」「咁宜家俾你入去得未」,態度惡劣!雖然食物味道還好,除左呢位叫飛帶位男店員外,其他店員都態度有禮。之後再睇睇openrice食評,好似帶位嘅職員原來都曾被「點名」(雖然唔知係唔係同一位啦)。

2020-09-20 833 瀏覽
EXP 係讀書時期,一完SEM就會同同學一齊去食飯🤣🤣今次喺附近學車學完啱啱好就有得食下午茶😳👾窩夫配炒蛋煙肉 $48✨個蛋係幾滑嘅同窩夫呢個配搭係幾好👍👍起碼唔係配麵包咁乾🤗煙肉就冇乜特別都食得出係現成野🤭👾意大利泡沫咖啡 (跟餐)✨成個餐最加分咖啡香味都有,不過不失但一跟埋呢個餐就會覺得個咖啡特別精緻🤣🤣其實呢一個餐都幾貴我諗主要係因為佢喺又一城性價比唔高,我唔會再返去食下午茶😂@meatymonsters#勇敢作反食肉獸#mm九龍塘 #日式西餐
EXP 係讀書時期,一完SEM
就會同同學一齊去食飯🤣🤣
煙肉就冇乜特別
都食得出係現成野🤭
👾意大利泡沫咖啡 (跟餐)✨
成個餐最加分
咖啡香味都有,不過不失
但一跟埋呢個餐
就會覺得個咖啡特別精緻🤣🤣

其實呢一個餐都幾貴
我諗主要係因為佢喺又一城
性價比唔高,我唔會再返去食下午茶😂

@meatymonsters
#勇敢作反食肉獸
#mm九龍塘 #日式西餐
2020-05-21
2020-08-31 1151 瀏覽
話說平時去開都食牛扒烏冬,個牛好稔好好味,煮得剛剛好。由於食得果個牛烏冬太多,今次轉下,試佢個軟殻蟹炒意粉。個意粉偏酸,由於本人不好酸野,所以覺得麻麻,但個軟殻蟹真係好好味。碟野一來到,當然二話不說咬落個軟殻蟹度啦,哇,點知d汁噴出來,好彩我有用個碟兜住,真係眼睇住d汁飛咗去碟的另一端!個軟殼蟹炸得剛剛好,又唔油膩,裏面啲肉鮮美。飲品叫咗芒果樂園,呢度啲果汁一向多選擇又鮮榨,真材實料,凍飲但上面唔會有冰阻住你個咀。埋單一個人141蚊無任何優惠,但食物高質就ok
埋單一個人141蚊無任何優惠,但食物高質就ok
2020-08-30
  • 軟殼蟹炒意粉
2020-08-25 620 瀏覽
The only thing I like about this restaurant is its view of the ice rink. But actually even the dining environment isn’t nice too because it’s SUPER NOISY! We literally had to shout at each other in order to make ourselves heard lol. What's more, you have to wait for a LOOOOOOOONG time for each dish to be served, such that a three-course meal would probably take you 3 hours..... Then the worst is the food itself! I had a fried soft shell crab spaghetti. Oh my god. I know soft shell crab spaghetti

Then the worst is the food itself! I had a fried soft shell crab spaghetti. Oh my god. I know soft shell crab spaghetti is supposed to be soft, but not soft in the sense that it's WET AND SOGGY!! Moreover, the spaghetti is really bland without any sauce.......

Finally, the oven puff cake is, again, very bland. I honestly dunno what to expect, but as the ice cream quickly melted, the puff cake quickly became soggy. But the brownish edges aren't crispy either. Instead, they're just hard and stiff...

I can assure you that you can easily make a spaghetti of much higher quality yourself... It's not a good place for friends gathering either because of the extremely noisy environment. DON'T RECOMMEND!!!!!!!!
2020-07-23 1261 瀏覽
同家姐喺九龍塘行到攰攰地家姐推薦左一間食下午茶嘅餐廳就係EXP,佢話呢間野又平又好食咁當然要去試吓啦!好彩我地當日係平日所以都唔算好多人,我哋入去唔使等都已經有位,嗰度環境都幾大同埋都好闊落,坐得都好舒服。首先我哋嗌左個卡邦尼意粉同埋一個蕃茄煙肉手工pizza,意粉煮得啱啱好唔會太淋,口感適中醬汁都非常之creamy 。另外個手工Pizza仲要係熱辣辣,用料十足,口感鬆脆。另外加$12仲可以有鮮榨果汁添!非常抵食。呢間野冇令我失望,一定會再嚟!

呢間野冇令我失望,一定會再嚟!
2020-07-12 1122 瀏覽
疫情又來襲,出街食野都要搵啲衛生環境好啲嘅餐廳。今日就揀左又一城EXP。相比平時,今日停嘅時間唔算耐。係停嘅期間就係出面買左野飲先 。係出面買入去餐廳飲嘅好處就係可以飲住等,又可以免加一。停左10分鐘左右就入得,見到啲枱都係隔住俾顧客坐,確保有一點五米嘅距離。兩個人食呢,我地揀左兩個主食,一個小食。基本上我地每一次黎,我地都會叫呢個蕎麥面。尤其是係夏天,食返啲凍凍地、酸酸地嘅野特別正!大蝦爽、彈牙!上面嘅水果又唔會覺得特別酸或者死甜,剛剛好。呢個炒意粉就係朋友推介,食落都好香,加上啲花生粒同蒜粒仲香,但又唔會覺我肥膩。呢個就係第一次試嘅,但呢個就一般般,冇咩驚喜。只係原先以為得一個牛油果醬,點知原來仲有酸忌廉,相比下就酸忌廉個味正啲。煙肉就得兩塊最後都係食剩左啲薯塊,其他都清哂呀

相比平時,今日停嘅時間唔算耐。
係停嘅期間就係出面買左野飲先 。
雜莓茉莉

係出面買入去餐廳飲嘅好處就係可以飲住等,又可以免加一。

兩個人食呢,我地揀左兩個主食,一個小食。
大蝦西柚芒果冷蕎麥面

大蝦爽、彈牙!上面嘅水果又唔會覺得特別酸或者死甜,剛剛好。
泰式豬頸肉炒意粉

芝士焗薯塊配煙肉牛油果醬

最後都係食剩左啲薯塊,其他都清哂呀
2020-07-11
大蝦西柚芒果冷蕎麥面
泰式豬頸肉炒意粉
  • 雜莓茉莉,大蝦西柚芒果蕎麥面
2020-07-07 746 瀏覽
性價比指數: 🌕🌕🌕🌕🌑好味指數:🌕🌕🌕🌗🌑服務指數: 🌕🌕🌕🌑🌑環境指數:🌕🌕🌕🌗🌑.係又一城溜冰場隔黎既餐廳, 食物可以, 但勝在價錢算平、部分食物配搭都略有特色,而且有多款鮮果汁可以選擇-.Dinner✦ Mango Rice Paper Roll $62.✦ Spaghetti Bolognese $82.✦ Tomato Mozzarella Pizza $92.✦ Vit Burst (orange, grapefruit, green apple) $33.✦ Power Ginger (green apple, carrot, orange, ginger) $33.Total: $332.2 (included 10%service charge)..-✧ Mango Rice Paper Roll 成個組合我都勁鍾意,有芒果同紅菜頭既米紙卷!仲有埋芒果汁點,好fresh. 不過紅菜頭真係未必個個鍾意,唔鍾意菜青味既人慎選😛.❖評份:🌕🌕🌕🌕🌑..✧ Spaghetti Bolognese ❖評份:🌕🌕🌕🌑🌑..✧ Tomato Mozzarella Pizza厚批,
性價比指數: 🌕🌕🌕🌕🌑
好味指數:🌕🌕🌕🌗🌑
服務指數: 🌕🌕🌕🌑🌑
環境指數:🌕🌕🌕🌗🌑
Dinner
✦ Mango Rice Paper Roll $62.
✦ Spaghetti Bolognese $82.

✧ Mango Rice Paper Roll
❖評份:🌕🌕🌕🌕🌑.

✧ Tomato Mozzarella Pizza
厚批,重香草茄醬味,都幾好食
❖評份:🌕🌕🌕🌕🌑.