2020-06-28 635 瀏覽
今日,我走到去又一城諗住睇車展,就睇咗寶馬,車都唔錯有機會都可以睇吓。見肚餓不如食嘢啦,就去到呢間野,大集團嚟嘅。呢間野我以前食過,都幾好食價錢都唔貴,但講真服務呢好麻麻。首先讚咗賣單嗰個幾好。我懷疑其他好多係Part-Time,所以都完全冇任何服務精神....我會想幾十年前我後生嘅時候做part-time都好有服務精神,收人錢財當然要做嘢。我真係好唔開心囉,凍檸茶黎都係得七成!本身個凍檸茶杯又唔係大個,係小氣㗎但係真係應該正常人都會小氣!我冇投訴啊,我問Waiter攞杯冰,諗住填番滿杯凍檸茶。點知都當我唱歌🎤,算數我開post講就可以啦沒吹水的!就係咁你要努力啊!

我真係好唔開心囉,凍檸茶黎都係得七成!

沒吹水的!

就係咁你要努力啊!
2020-06-16 1089 瀏覽
之前朋友介紹過,這間都幾好味,我地4個人,7:00pm 經過,等了一會兒,就入座了 原來店舖也幾大,直行行到盡頭,才坐下來!店內裝修得,好似幼稚園,每一張櫈,都不同顏色😂叫了三文魚pizza,都幾好泡菜炒飯,我覺得辣了一點軟殼蟹意粉,好味軟殼蟹沙律 ,好味蘋果冰茶, 普通omelette。疏乎厘,都好好味嘢食來得很快!整體,也不錯,下次會返嚟幫襯
店內裝修得,好似幼稚園,每一張櫈,都不同顏色😂

叫了
三文魚pizza,都幾好
泡菜炒飯,我覺得辣了一點
軟殼蟹意粉,好味

軟殼蟹沙律 ,好味

蘋果冰茶, 普通
omelette。疏乎厘,都好好味

嘢食來得很快!

整體,也不錯,下次會返嚟幫襯
2020-06-13
  • 軟殼蟹沙律
  • 軟殼蟹炒意粉
2020-06-10 777 瀏覽
今日自己一個吃Lunch :軟殻蟹🦀炒🔥意粉🍝加鮮搾果汁(🍎+🍓+🥝),D意粉炒得好惹味,軟殼蟹炸得不油不腻,成個餐包一杯鮮榨果汁🍹,既健康又解渴👍👍👍
  • 軟殼蟹沙律
  • 軟殼蟹炒意粉
  • ABC
  • 香草肉腸薄餅
2020-06-10 567 瀏覽
依間野喺學生時代已經開始食佢,但嗰陣時學生年代覺得呢間野都算貴,真係久唔久先同班同學一齊食,而家已經好少嚟九龍塘, 黎到緊係要再回憶下佢啦,叫咗個帶子墨魚汁意粉,一樣仲係咁好食,另外再叫多個呢期興健康嘅牛油果大蝦pizza、份量夠味道又好真係超值,仲可以睇班人溜冰😂
EXP一直是菲兒約朋友的勝地,坐得舒服,食物又岩口味🤩第一次叫烤雞串,剛剛好四人,一人一串,雞肉烤得剛剛好,肉質保持juicy❤️每次見的大蝦西柚芒果蕎麥面,特別夏天食好開胃和清爽,酸酸甜甜,蕎麥面已充滿了醬汁,很入味。我們還試了新菜式,軟殼蟹炒麵,充滿日式風味,味道像大阪燒醬汁的味道,還有鰹魚碎🌟菲兒本來麻麻地食pizza,但這裏的pizza很好吃,除了外型獨特,人手拉的餅底較薄,材料豐富和平均,醬汁不會太膩。最後必定要叫甜品,泡芙班戟個名已很特別,食落像泡芙皮,有咬口,班戟樣子,薄薄的,加上雪糕,凍熱交融~~oishi🥰晚餐時間通常要排隊一會兒,但通常不用等很久便有位置。環境對住溜冰場,挺舒服。食物質素頗高,保持水準,價錢合宜。
EXP一直是菲兒約朋友的勝地,坐得舒服,食物又岩口味🤩
馬來西亞沙嗲雞串

即焗泡芙班戟配雪糕
  • 即焗泡芙班䣬配雪糕
  • 大蝦牛油果醬薄餅
2020-06-02 577 瀏覽
1930到門口, 然後攞飛, 等咗5分鐘就有位,職員好貼心見我約女仔安排一張4人枱俾我 食物質素唔錯 order 軟殼蟹炒意粉及芝士泡菜飯, 果汁100%推介 新鮮好味道,枱與枱之間有距離,適宜拍拖/朋友聚會
2020-05-28
2020-06-02 424 瀏覽
對係我來講EXP係又一城裏面最佳之選, 每次黎都必定叫一杯鮮榨果汁同埋呢度最出名嘅大蝦牛油果千島醬pizza🍕🤤 同出面連鎖pizza店唔同,佢係即叫即做長條形狀的餅底,牛油果🥑加左落去同雞蛋同千島醬混合成件事+50分😘另外在叫咗個墨汁帶子意粉,味道我覺得可以再濃啲,但比好多地方出色了!帶子食落亦有口感,唔會咬落去即散。反正個軟殼蟹個人覺得有啲失望,外觀我俾9分,堆到成座山咁🤭但食落又喊又甜又酸,味覺太複雜搞到完全唔知食緊乜野🤦🏻呢個我俾4分....下次會想試其他salad~
下次會想試其他salad~
2020-05-24 565 瀏覽
星期日下午四點到又一城,試下呢一間。不用排隊等位,餐廳大約有150個座位。我們的座位對着溜冰場。我們點了兩款前菜:芒果米紙卷,迷你韓式炸雞漢堡,1 set有3個。芒果米紙卷:呢個係健康食品,芒果、紅菜頭、甘筍絲及蘿蔔絲,配一個辣汁。唔喜歡食健康食品嘅人千祈唔好叫,因為紅菜頭的味道唔係個個人都鍾意食。迷你韓式炸雞漢堡:這個炸雞都是帶辣味的,好好味,入面有一塊辣蘿蔔,是用韓國的辣醬汁。推介鮮榨果汁,我哋點了兩杯都好好飲。一杯係芒果樂園:芒果、橙、紅蘋果。一杯係生果快樂:橙、提子、青蘋果。餐廳推行環保,沒有提供飲管,只提供鐵匙羹。加1服務費。
星期日下午四點到又一城,試下呢一間。
不用排隊等位,餐廳大約有150個座位。
我們的座位對着溜冰場。
我們點了兩款前菜:
芒果米紙卷,迷你韓式炸雞漢堡,1 set有3個。
推介鮮榨果汁,我哋點了兩杯都好好飲。
一杯係芒果樂園:芒果、橙、紅蘋果。
一杯係生果快樂:橙、提子、青蘋果。
餐廳推行環保,沒有提供飲管,只提供鐵匙羹。
加1服務費。
2020-04-25 960 瀏覽
溜冰場隔離嘅景觀餐廳 次次來食都覺得環境好chill 平時多數會叫意粉 今日心血來潮好想食pizza 就叫左個lunchset 入面嘅菠菜煙肉意式pizza ~ 份量一點都唔少 長形咁切開左都有5-6件 但今日好肚餓 有信心可以ko 哈哈Pizza 應該係即燒的 上台超熱 一口咬落去 天呀 好chewy 嘅dough 係香港少有嘅高質素 每一啖都充滿左面粉嘅香味 根本dough 就係pizza嘅靈魂啊!之前都有食過佢其他pizza 印象最深刻係佢一d都唔會乾 入口好舒服跟餐可選的ABC 即是Apple + beetroot + carrot 真係好喜歡呢杯飲品 天然嘅味道 無人工甜味 飲完好refresh 😍😍

2020-04-24
  • ABC
2020-04-13 917 瀏覽
為了方便我們飯後回家,今晚選擇了又一城。今次選擇了溜冰場隔離的EXP。今晚我們點了幾款不同菜式:1.水牛城雞翼,正常口味。2.喇沙韓式炒年糕,有驚喜用韓式方法把喇沙和年糕糕炒在一起。3.芝士焗薯塊配煙肉牛油果醬, 牛油果醬加咗D生洋蔥所以感覺麻麻地。4.芝士泡菜豬肉炒飯, 好多芝士食上口比較漏,飯唔夠熱。5.蜆肉炒意粉,味道還可以口。這餐晚飯太部份的都是味濃,除了蜆肉炒意粉味道感覺清。佢嘅前菜份量都唔少,所以今次每樣都食剩咗D。
今晚我們點了幾款不同菜式:
1.水牛城雞翼,正常口味。
4.芝士泡菜豬肉炒飯, 好多芝士食上口比較漏,飯唔夠熱。
5.蜆肉炒意粉,味道還可以口。

2020-04-12
2020-04-05 579 瀏覽
💠海鮮忌廉湯意粉💠 $98 ___________________________恭喜大家又到咗星期六啦😊黎到EXP食返個lunch hea下先我發覺佢地ge意粉水準比以前高黎個意份軟硬適中又彈牙海鮮都食唔出有雪藏味 又多選擇個意粉湯底真係飲得 完全無味精ge感覺而且鮮甜 又creamy 湯意粉又幾得意 因為無咁heavy cream ge感覺 所以幾開胃🙈食物評分: 8.5/10____________________________環境開揚 座位寬闊 不過2人可能會俾人逼坐bar檯🙄 環境: 9/10服務員都好快手 會主動裝水 服務: 9/10______________________________餐廳🍴: EXP
💠海鮮忌廉湯意粉💠 $98

服務員都好快手 會主動裝水
服務: 9/10
餐廳🍴: EXP
2020-04-02 632 瀏覽
上星期去又一城附近聽講座,開始前想去探下個姨順便搵啲嘢食醫下肚,行過而生仔鍾意食嘅嘢XP見到外賣好抵食喎, $68一個餐仲要有埋鮮果汁一杯,買返去同佢一齊食先!叫咗個芒果西柚大蝦蕎麥面,同埋煙鴨胸蟹肉蘆筍炒飯,唔駛等好耐就已經有得拎,返到去仲係熱嘅唔錯!打開飯盒,嘩一聲,估唔到做緊折都有咁大盒飯,唔大食嘅話一盒都夠兩個人孖份食!炒飯夠乾爽,又有香噴噴嘅煙鴨胸同有好多蟹肉,食得好滿足!再嚟呢個芒果西柚大黑蕎麥面,呢個係冷麵嚟嘅,質地又酸又凍,令人越食越開胃!對我來講鮮果汁先至係主角,呢個價錢包埋兩大杯鮮果汁真係非常之抵!叫咗Jade同埋Capital C,見到啲材料都覺得夠晒健康!果汁大大杯,可以慢慢飲,清新健康之選!

外賣自取
2020-03-12 607 瀏覽
平時無咩去九龍塘食嘢🍴覺得呢間真係幾好味下次會去試pizza!🍕😆-🥭大蝦芒果西柚冷蕎麥面🦐原本諗住清淡啲冇咁肥先揀呢個😢所以原本無期望點知食落去完全係wow一聲🤩🥳好好味!好清新!🌬 賣相好色彩繽紛,喺蕎麥麵上面有三隻大蝦🍤好大隻而且剝左殼食落去脆卜卜好爽口😋仲有西柚,芒果,蕃茄🍅,全部蔬果都好新鮮😚蕎麥面嘅醬汁酸酸甜甜🍜全部野食落去都好夾☃️好滿足!-評分:8.5/10價錢:$96-🐷日式咖喱豬扒炒飯配炒蛋🥚相比之下,呢一味菜較為普通,就係普通食開嘅日式咖喱豬扒飯🍛豬扒外皮酥脆,肉質鮮嫩彈牙🐖啲炒蛋都幾滑幾香🥳但都係覺得太過平凡所以唔值呢個價😂-評分:7.5/10價錢:$90-📍EXP 九龍塘📍
平時無咩去九龍塘食嘢🍴覺得呢間真係幾好味
評分:7.5/10
價錢:$90
📍EXP 九龍塘📍
2020-02-29 721 瀏覽
受疫情影響,整個又一城冷冷清清,下午茶就選擇以往假日人山人海EXP。如今不用等候馬上有位先送上熱辣辣的菠菜煙肉手拉pizza,用料十足,味道天然,烤得非常香脆,滿意再來的是友人點的豬頸肉,與pizza相比略為遜色,可以不點。薯條只要是熱辣辣就加份。熱感十足,是可想像到的味道咖啡非常好飲,下午茶必點

薯條只要是熱辣辣就加份。熱感十足,是可想像到的味道

咖啡非常好飲,下午茶必點
2020-01-28
下午茶
2020-02-23 671 瀏覽
九龍塘又一城出左名係美食沙漠,EXP係裏面黎講都算係好食,今次係為左食個pizza特登去嫁😋EXP嘅pizza係人手即叫即做嫁,因為個廚房係開放式嘅,所以客人可以睇住成個製作過程,個廚師搓完麵團再加唔同配料,入爐到出爐可以全程mon實👀一路睇一路等,好快就有得食🤗**********<大蝦牛油果醬薄餅> $98個pizza底係人手拉出黎,所以係不規則形狀,每一個都係唔一樣嫁😍依種pizza個底好好食,唔會好似啲又乾又硬嘅麵包咁🙃個面塗左千島醬同牛油果醬,再加埋大蝦、碎蛋同蟹籽,係幾match嫁喎!!!好食過🍕hut個啲好多,性價比幾高🙊

**********
<大蝦牛油果醬薄餅> $98