2009-01-03 38 瀏覽
我由大學一年級開始已經光顧這間EuroGoGo了,也有好幾年,不過至今也未能拆解它的名字。Euro?很歐陸風情嗎?倒也不覺呀!不過這裡的食物、環境和服務也相當不錯,值得我一去再去。是日選了這裡的招牌菜蜜糖雞翼、芝士蒜蓉包及Lemon Cheese Cake。蜜糖雞翼這個蜜糖雞翼用錫紙盤盛載,很有Homemade的感覺。它每次都不會令我失望,香甜的蜜糖加上醃得入味的雞翼,簡直是絕配。焗制時間掌握得很好,既能保留雞翼的肉汁,又能使雞皮香脆。不吃其他東西的話,我一個人也可吃掉兩客!芝士蒜蓉包芝士蒜蓉包也是我常吃的,四大片蒜蓉包上鋪滿微焦的芝士,麵包焗得鬆脆,蒜蓉味又香濃,一口咬下去,拉出長長的芝士絲,Yummy!Lemon Cheese Cake這個Cheese Cake是以推廣價$17換購的,平日賣$24。我很喜歡吃Cheese Cake,特別愛吃較濃較黏口的那種。這個Cheese Cake味道較淡,檸檬味比芝士味重,口感也頗滑,不過餅底就較遜色,沒有味道似的,而且軟淋淋。如果以Cheese Cake來說,這個Lemon Cheese Cake算是不合格,因為芝士味淡得幾乎吃不出來,個人認

蜜糖雞翼

Lemon Cheese Cake
。如果以Cheese Cake來說,這個Lemon Cheese Cake算是不合格,因為芝士味淡得幾乎吃不出來,個人認為叫做Lemon Mousse Cake更為合適。

從前愛到EuroGoGo,因為大學生收入不多,難得這裡各方面都不錯又價錢相宜,而且坐多久都不會被趕,是「天地堂」的好去處。現在收入多了,可以去更好的地方,不過對這裡就是有著一份感情。
招牌菜蜜糖雞翼
芝士蒜蓉包
Lemon Cheese Cake,可以更好
招牌菜蜜糖雞翼
2008-12-18 17 瀏覽
On the day my friend and i finished our work,we went to Sha Tin to have a big dinnerWe have tried many restaurant in the 沙田第一城,for example the shakey's pizza , SuperSandwich , TripleOOO,..........So we want sth special...finally, we chose euro Go Go!Since we only have two people...we ordered only Chicken Wings in Honey Sauce, Baked toast with cheese and mashed potato with bacon and cheese!!!The wings were a little bit over-baked and seems the honey sauce was only on top of them without totally f

The wings were a little bit over-baked and seems the honey sauce was only on top of them without totally favour the wings,but the skin is crispy!!
and smell good!!!My friend loved them but i am not ...hahaha

The toast was a normal one , nothing special and nothing bad........the cheese taste was not too good since i love sth strong!!!

finally,i appreciate the smashed potatoes!!! The bacon together with the cheese gave the favour of the smashed potatoes!!! and the smell of butter is relinice....although it is only a normal one, i think it really done sth i expected...(but it is not smooth enough)

In Conclusion, i got what i wantd but not expeced.........
and many ppl crowed in the restaurant...the environment was a little bit bad...
Something which need to improve is the speed of serving the food...

It is not what i expected

• smashed potatoes
2008-12-12 13 瀏覽
呢晚十點先出黎搵食,去到Euro Go Go係最後一個顧客﹗點左半個pizza,一個意粉仲有一客青口﹗Pizza係百寶,材料有菠蘿、蕃茄、腸仔、磨菇等,即叫即整所以等左成三個字先有得食,當然熱辣辣,薄餅皮很香脆,用料亦多,好食﹗意粉是鮮茄煙肉磨菇意,醬汁入口很鮮甜好有茄香,份量很不少,兩個人食完都已經飽了﹗青口焗得乾左少少,不過芝士配上大量蒜蓉香草很令我回味﹗一人都唔洗五十蚊,確係抵食,要彈的是等得太久,其他都沒有問題﹗

點左半個pizza,一個意粉仲有一客青口﹗

青口焗得乾左少少,不過芝士配上大量蒜蓉香草很令我回味﹗

今晚來到沙田連城廣場搵食, 個朋友話讓我決定, 於是我選了這間. 這餐廳是快餐店型式, 要到門口counter買票, 買完票後將編號放在枱上會有waiter送過來. reception小姐還很細心地問我幾多位用餐, 因為刀叉和碟會跟食物一起送來. 首先來一客蜜糖雞翼5隻, 醃得好入味, 表面的蜜糖甜味夠, 入面的雞肉夠熟不會有血, $26扺食焗薯皮有3件, 蕃茄醬混埋一些豬肉, 洋蔥, 我不記得太清楚, $20 ok啦!半份千島海鮮pizza, $32薄批, 脆卜卜, 味道打70分啦, 有一樣好處是如今很少餐廳會做半份, 這間願意這麼做, 合乎經濟原則, 又合乎環境不浪費食物, 扺讚!另外每人一枝裝的奇異果汁. $18枝既然是快餐廳型式, 我的要求相對低一點, 而店內不太嘈, 座位都舒服, 不失為一個與知己談心的經濟之選.

另外每人一枝裝的奇異果汁. $18枝

2008-12-06 16 瀏覽
上星期6 去左euro gogo 食左個至尊pizza,好好味呀,個底焗得唔錯,脆脆地咁...跟住個雞翼都好好味,有d 似燒野食燒果d 雞翼...龍蝦湯同埋焗薯皮就麻麻...其實覺得呢間店都幾唔環保,係呢個問題扣左分,同埋座位都幾迫下,等位等好耐...不過都係會再食,因為都幾抵!
跟住個雞翼都好好味,有d 似燒野食燒果d 雞翼...
龍蝦湯同埋焗薯皮就麻麻...
不過都係會再食,因為都幾抵!
黎親「Euro Go Go 」我都係食呢兩樣﹕「焗芝士吞拿魚意粉」及「蜜糖雞翼」 由於d食物係即叫即製既,所以一定要等一等。快既等5-10分鐘,慢既就.....15分鐘以上,視乎多唔多人啦~ 但如果食焗野,落完order轉頭就有,你咪仲驚....焗芝士吞拿魚意粉﹕$ 29,一個圓圓的錫紙兜,盛着滿滿的意粉,以這個價來說,份量是好ok的了~ 意粉面是焗得金黃的芝士及吞拿魚醬,真係好吸引~ 熱辣辣的意粉,加上 「辣椒仔」真係好味到難以形容~~~蜜糖雞翼﹕$ 25,一共有5大隻,雞翼焗得剛剛好,唔會太乾、硬,配上那與它緊貼在一起的蜜糖,可算是極品~ 我一個人都可以清左呢5隻wings呀!!! 試過辣味,雖味道唔差,但我始終都覺得「蜜糖雞翼」係最好味既~~其實呢度d食物既水準唔錯架,焗薯、pizza、焗飯....等等都有好多fans,只不過我就鍾情於我自己既喜好啫~
由於d食物係即叫即製既
,所以一定要等一等
。快既等5-10分鐘,慢既就.....15分鐘以上

熱辣辣的意粉,加上 「辣椒仔」
真係好味到難以形容~~~

,可算是極品

• 焗芝士吞拿魚意粉、蜜糖雞翼
2008-11-01 23 瀏覽
29/10/2008 約8:15pm黎到剛好有食客離座,所以即刻有位,如果唔係就要慢慢等喇2個人要了蘑菇肉醬意粉($29),菠菜汁龍利柳意粉($38)&半份超級薄餅($32)個收銀幾好禮貌,很清楚地重複俾你知有冇錯,之後俾個牌你埋位等等左十五分鐘倒啦,友人的肉醬意粉就黎,試了少少很濃味,個人不太喜過份濃味的食物之後到我個龍利柳意粉黎,真係有一條條菠菜係度,唔似得出面就係得汁冇菜,呢個加分呀!龍利柳都算多,有成6-7塊一啖放落口的size,我食哂成個意粉都幾飽半份超級薄餅,幾喜歡呢度有半份賣,可以令d想食又食唔哂既人食,3塊都滿滿鋪好食送,薄得黎又脆嫁喎,好食過Pizza Hut好多總括而言,呢度真係好抵食,一個意粉$2X至$3X係可以飽肚,比Pizza Hut外賣既又平又多 唯一唔好係紙食具用完即棄唔環保囉,一日都浪費唔少埋單都係$99我請友人補祝佢昨日生日快樂
29/10/2008 約8:15pm
黎到剛好有食客離座,所以即刻有位,如果唔係就要慢慢等喇
埋單都係$99我請友人補祝佢昨日生日快樂
正 半份超級薄餅
  • 菠菜汁龍利柳意粉
  • 超級薄餅
2008-10-22 6 瀏覽
真係奇怪. 網主要人修改先比登,我只是想講清楚價錢比食客知道.也沒有有宣傳成份~如果食評裡唔能夠將心聲寫的詳細..評來有什麼用~ .我覺好抵食. 真係好味先寫. 如果唔比登就算了。.以上是跟這個編輯說的話.. 昨午去了euro go go吃野, 實在太肚餓了,去到選了兩個套餐~和朋友一起吃, 叫了半份三件的pizza夏威夷款,叫了至愛的蜜糖雞翼, 奶茶. 檸茶,半份三件,每件都不細,最鍾意係餅底好薄, 好食過pizza hut ~比它還要薄~ 連朋友都讚~價錢望下去好像很貴,但相比PIZZA HUT還要便宜.蜜糖雞翼是看到食評,第二次來買.因為真係好食,味道好像BBQ燒出黎的蜜糖..正~個飲品其實都幾貴~ 成十幾蚊杯, 但叫套餐就變相只加五元,飲品, 我朋友話奶茶好飲. 我也覺得檸茶好飲. ,因為個茶底靚~ 其實檸茶是度度都有得飲到. 但係呢個個茶底靚,檸檬又新鮮.. 環境開放式,冷氣又夠,椅子是快餐店個隻. 但係都舒服~ 因為不迫。衛生乾淨,全部有餐紙巾及紙杯碟. 膠叉, 個D.
也沒有有宣傳成份~
如果食評裡唔能夠將心聲寫的詳細..
評來有什麼用~ .
我覺好抵食. 真係好味先寫.
如果唔比登就算了。.
以上是跟這個編輯說的話..

昨午去了euro go go吃野, 實在太肚餓了,
去到選了兩個套餐~和朋友一起吃,
叫了半份三件的pizza夏威夷款,
叫了至愛的蜜糖雞翼, 奶茶. 檸茶,
半份三件,每件都不細,最鍾意係餅底好薄,
好食過pizza hut ~比它還要薄~

連朋友都讚~
價錢望下去好像很貴,但相比PIZZA HUT還要便宜.
蜜糖雞翼是看到食評,第二次來買.
因為真係好食,味道好像BBQ燒出黎的蜜糖..正~
個飲品其實都幾貴~ 成十幾蚊杯,
但叫套餐就變相只加五元,
飲品, 我朋友話奶茶好飲.
我也覺得檸茶好飲. ,因為個茶底靚~
環境開放式,冷氣又夠,椅子是快餐店個隻.
但係都舒服~ 因為不迫。
衛生乾淨,全部有餐紙巾及紙杯碟. 膠叉, 個D.

• 蜜糖雞翼,餅底PIZZA
2008-10-21 10 瀏覽
這天要了一個菠菜龍利柳意粉蘑菇煙肉pizza和一個cookie cheesecake菠菜龍利柳意粉的意粉還ok但龍利柳醃得太久 只有一陣咸味...蘑菇煙肉pizza把煙肉弄碎再放上pizza上 很香很好吃cookie cheesecake足足$24 但沒有cheese味只有一陣微微的面粉和發粉味....好像在吃個雪凍了的scone 好想死
這天要了一個菠菜龍利柳意粉
蘑菇煙肉pizza
和一個cookie cheesecake

菠菜龍利柳意粉的意粉還ok
但龍利柳醃得太久 只有一陣咸味...

蘑菇煙肉pizza把煙肉弄碎再放上pizza上 很香很好吃

• 蘑菇煙肉pizza
2008-10-04 7 瀏覽
點解話即食最好,因為今次我買左外賣叫左個至尊pizza、再加焗辣雞薯皮及焗墨魚仔意粉先有一樣唔好就係外賣要等成二十分鐘﹗計住時10:00pm買﹗搭10:20先有得攞,很耐呢﹗兩個字之後返到屋企打開,pizza凍了不脆,不過食落很有橄欖香,都幾好食﹗薯皮用料很多,芝士鋪滿面,微辣惹味,下次會再叫多次﹗墨魚仔意粉茄醬汁很甜,份量亦多,三樣野兩個人食飽哂﹗
點解話即食最好,因為今次我買左外賣

叫左個至尊pizza、再加焗辣雞薯皮及焗墨魚仔意粉

薯皮用料很多,芝士鋪滿面,微辣惹味,下次會再叫多次﹗

墨魚仔意粉茄醬汁很甜,份量亦多,三樣野兩個人食飽哂﹗
2008-08-29 6 瀏覽
平日要在新城市搵食真係難過登天,因為上天下地都是人,每間食店都有幾十人排隊,見到都唔想食﹗今日行左來呢度,見到呢間Euro Go Go,聽就聽過好多次,食就第一次食﹗有室內及室外位,室內已見爆滿,沒有辦法下熱到死都要坐室外﹗點了個蒜蓉焗青口、千島海鮮PIZZA,仲有一個辣意粉。青口六隻三十蚊,蒜味香濃芝士味亦重,好食﹗很欣賞呢度既pizza可以叫半件,岩哂我地呢0的為食不過又食唔哂一個的人﹗即叫即焗,上台仲好熱芝士好軟,趁熱食就咩都好食架啦﹗食一件都飽飽地了﹗辣意粉好重辣椒仔既味,意粉我嫌佢腍身得濟,個醬好香辣辣地幾惹味﹗成二十蚊一杯凍檸茶,都係一杯兩份就算了﹗咁多野食埋單都係一人60蚊到﹗抵食啦﹗

有室內及室外位,室內已見爆滿,沒有辦法下熱到死都要坐室外﹗

點了個蒜蓉焗青口、千島海鮮PIZZA,仲有一個辣意粉。

青口六隻三十蚊,蒜味香濃芝士味亦重,好食﹗

成二十蚊一杯凍檸茶,都係一杯兩份就算了﹗

咁多野食埋單都係一人60蚊到﹗抵食啦﹗
pizza
青口
辣意粉
埋單
尋晚,接近20:00,同老公一齊去搵野食,本來想去越棧,不過....依舊要等位,但係,我地好肚餓.....所以就去咗間離o既euro go go.....唔記得幾耐世紀前去過一次....之後冇去過啦!!咁由排隊落order開始講起,我前面有兩個人,第一個,佢又要買coupon.....又唔睇d coupon點用......張張都問......攪咗5min.....好啦,算啦,到第二個.....又係一樣,咩都唔睇,走黎落order......佢問,有咩coffee好飲,o個個staff又每樣介紹......食過o既大家都知,佢最小有7-8樣coffee.......佢每樣都介紹.....又哂5min......買o個小小野等10min.....真係難以置信......好啦,到我坐低啦,等咗10min.....先有野食黎.....等10min都叫快餐????好野!!!!到個雞翼......等到我地食飽,再等多10min先黎,食第一隻,ok!!食第二隻,咸到苦!!!!!!我同大家講,你食開覺得冇問題,好好食o既,請你地繼續食,未去過o既朋友,如果你好多時間哂o既,都請你去下,如果你趕時間,我

我同大家講,你食開覺得冇問題,好好食o既,請你地繼續食,未去過o既朋友,如果你好多時間哂o既,都請你去下,如果你趕時間,我唸m記會岩你d!!!!!
2008-08-12 13 瀏覽
尋日我同屋企人3個去食,叫左一個千島海鮮pizza+cheese青口意粉以為等一耐就會到有得食, 點知等下等下30分鐘後個pizza先到,食完個pizza 仲要等個意粉又等左15mins左右.叫佢比幾杯水, 都要等叫左一次 10分鐘後都冇,叫多次, 等左5分鐘..仲之成程都係等. 間野又細, d位根本係close到 move唔到.如果大家唔係有好多時間, 千萬唔好去.
尋日我同屋企人3個去食,
叫左一個千島海鮮pizza+cheese青口意粉
以為等一耐就會到有得食, 點知等下等下
30分鐘後個pizza先到,
食完個pizza 仲要等個意粉
又等左15mins左右.

叫佢比幾杯水, 都要等
叫左一次 10分鐘後都冇,
叫多次, 等左5分鐘..

仲之成程都係等.

間野又細, d位根本係close到 move唔到.
如果大家唔係有好多時間, 千萬唔好去.
2008-08-12 17 瀏覽
今日lunch同daddy mammy出左新城市因為係呢度member有coupon所以黎食3個人叫左2個餐-白汁香腸火腿蘑菇意粉+salad+coffee少甜-香草汁粟米蘑菇意粉+蒜蓉包+milk t少甜用左coupon的關係 只係$45坐低幾分鐘野飲同salad同包就到野飲coffee就ok 但係milk t就唔多掂等左都幾耐先有意粉食 佢應該加快d speed!白汁果個:食左一啖 ok啦香草汁果個:好好味!!!蘑菇同粟米媾香草汁真係好正呀!不過我加芝士粉果時發現芝士粉果個樽真係唔多掂倒極都倒唔出 係咪想我倒到冇耐性而放棄 等佢可以慳返?
今日lunch同daddy mammy出左新城市
因為係呢度member有coupon所以黎食
3個人叫左2個餐
-白汁香腸火腿蘑菇意粉+salad+coffee少甜
-香草汁粟米蘑菇意粉+蒜蓉包+milk t少甜
用左coupon的關係 只係$45

坐低幾分鐘野飲同salad同包就到
野飲coffee就ok 但係milk t就唔多掂

等左都幾耐先有意粉食 佢應該加快d speed!
白汁果個:食左一啖 ok啦
香草汁果個:好好味!!!蘑菇同粟米媾香草汁真係好正呀!
不過我加芝士粉果時發現芝士粉果個樽真係唔多掂
倒極都倒唔出 係咪想我倒到冇耐性而放棄 等佢可以慳返?
2008-07-31 6 瀏覽
同女友在沙田行街街, 明知會多人, 怕等位6點半就去到, indoor的位都full 晒, 剛好有人走,等左5分鐘都唔駛就有位叫左四樣野1) 半份百寶pizza $322) 田螺焗薯蓉 $30 3) 辣肉腸, 火腿, 煙肉意粉 $34 4) 凍朱古力奶茶 $22 因為女友喉嚨唔多舒服, 所以好好味的蒜蓉包今次落選了.....基本上,除左個意粉, 其實三樣野都係等左十五分鐘左右就有得食, 但係, 個意粉, 等足七個字 (35分鐘!!!!) 呢樣真係要扣分, 想餓死人咩~好在女友仔好心機, 教我摺玫瑰, 消磨左D 時間因為想為所有野食黎個大合照, 所以, 到正式開動時, 個PIZZA 同薯蓉已經凍左.....薯蓉係幾多的, 但係, 可能凍左, 無咁香, 同埋有點糊口的感覺, 但整體還是OK的pizza, 夠薄, 幾惹味不過, 呢個價錢黎講, 又好似一般only最好食的, 我覺得係意粉, 除左因為佢好熱辣辣之外, 醬汁夠晒多, 又有芝士, 真係好香, 好好食朱古力奶茶, 幾新穎, 不過唔可以用品嚐奶茶的角度去評價因為, 茶味始終不夠是一杯可以再來一次的飲品, 好過成日飲埋D 周圍都有得飲ge
同女友在沙田行街街,
明知會多人, 怕等位
6點半就去到, indoor的位都full 晒,
剛好有人走,等左5分鐘都唔駛就有位
叫左四樣野
1) 半份百寶pizza $32
2) 田螺焗薯蓉 $30
3) 辣肉腸, 火腿, 煙肉意粉 $34
4) 凍朱古力奶茶 $22
基本上,除左個意粉,
其實三樣野都係等左十五分鐘左右就有得食,
但係, 個意粉, 等足七個字 (35分鐘!!!!)

呢樣真係要扣分, 想餓死人咩~
好在女友仔好心機, 教我摺玫瑰, 消磨左D 時間
因為想為所有野食黎個大合照,

但整體還是OK的
pizza, 夠薄, 幾惹味
不過, 呢個價錢黎講, 又好似一般only
最好食的, 我覺得係意粉,
朱古力奶茶,
幾新穎, 不過唔可以用品嚐奶茶的角度去評價
因為, 茶味始終不夠
是一杯可以再來一次的飲品, 好過成日飲埋D 周圍都有得飲ge野

所有食物, 份量黎講, 一個人係夠的,
唔算特別抵, 但係, 對於一個鍾意食焗野的人黎講,
佢絕對係一個有保證的選擇
朱古力奶茶