2021-10-25
嚟到大圍踩單車,當然要朝聖下呢間喺ig曝光率極高嘅cafe!記得當日好曬,好熱,去到嘅時候大約1點,人龍唔長,仲有啲凳仔可以坐下,等咗大約20(!?)分鐘到就有位了,唔算好耐✌🏻我哋點咗一共三樣嘢同一杯飲品,都大份同飽肚,建議唔好叫太多,食唔哂就無謂。呢到嘅signature係toast box,而我哋記叫咗個軟殻蟹盒子吐司。見到張相我諗都已經feel到嗰種澎湃感,係滿滿嘅蛋再加埋大大舊嘅軟殼蟹。個蟹黎講係炸得剛剛好嘅,而且都算乾身,唔會咬落成泡油,同埋佢都真係好足料,係原隻迷你軟殼蟹咁上😂而底下嘅蛋,雖然略嫌佢唔夠滑,但因為佢加咗好多蛋黃醬入去所以成個味係勁香勁好食🤣再加埋底下加左牛油去烘嘅丹麥多士(如果無食錯),邪惡感係一萬份阿痴線😂💩💩而我哋都一早都知會食唔哂㗎喇,所以另一樣叫咗燒鰻魚定食,冇咁heavy。味道整體唔差,係家庭式製作嘅味道,但重點我覺得係個飯素,真係好好食好惹味🤣另外我哋仲叫咗杯竹炭黑芝麻鮮奶,飲落似係冇咁甜嘅芝麻糊,味道幾得意,唔算甜,用嚟打卡一流添!最後呢餐以草莓蛋白牛乳蛋卷作結,眼闊肚窄咗,唯有放棄焦糖雞蛋吐司,留番下次食👐🏻👀
我哋點咗一共三樣嘢同一杯飲品,都大份同
飽肚,建議唔好叫太多,食唔哂就無謂。