2019-12-20
睇咗人哋嘅留言以為好好食,但係唔係好岩我。啲嘢食好漏,同埋真係唔好有太多幻想會好好食好特別。首先個cream brûlée 跟個brioche,個包幾軟幾好食,之後cream brûlée 我幻想會好滑好易入口所以一匙放左入口,但係滑係好滑但係咸到好咸,咸係死咸,之後用黎搽面包都係好咸。食剩一半,我以為係咁所以黎望下人地既食評都係話好食,再問吓之前食過嘅朋友佢哋話唔咸咖喎,咁我就同個侍應講好喊,外國人女經理過嚟話幫我同廚房講整一個冇咁咸嘅。咁我個waffle 黎左,我就食啦,髀係炸得脆既,肉都好冧,waffle 都出色脆熱剛剛好,旦就好似唔夠流心,暫時加埋一齊食都ok , 之後第二啖,加糖漿就唔係好夾,拆肉放喺waffle 上面再加旦—-麻麻哋!Waffle 食到一半,新嘅cream brûlée 出嚟一試,其實一様咸,因為個cream brûlée 其實一早整好之後先放糖上面再燒,所以其實一樣咸都好失望,食完個waffle 望住個cream brûlée 真係食到想嘔,早知唔需要佢換,因為食唔落,漏到好想嘔😑麻煩佢打包個女經理就黑咗我一面。試完,但係我唔會再黎第二次。有位幾好肯換幾好
Foie gras Cream brûlée
試完,但係我唔會再黎第二次。
有位幾好
肯換幾好