2020-10-31
之前一早已經將DragonFly放左喺To-go-list入面,但一直都未有機會去🤭今次放假適逢喺中環食飯,一於就直落去埋DragonFly飲返杯🍻DragonFly位於大館入面,門口見到入面若隱若現嘅湖水綠色燈光已經好吸引🥶入到去真係好驚喜,好似平時電影見到嘅場景咁🎇湖水綠色嘅燈配合19世紀波希米亞風裝修設計,凝造左好神秘嘅氛圍但又好有氣派嘅感覺✨由bar枱、一枱一櫈、decor到playlist都係精心設計過💚根本每一處都係打卡點,完全逃離左現實嘅感覺🌌除左環境一流,cocktail方面都好唔錯👍🏻佢地嘅cocktail list係會regular轉,所以每次嚟都可能會有驚喜🥶而價錢方面都徘徊喺$100-150,以呢個環境嚟講價錢算fair💚順帶一提,可以r下啲staff傾計,或者會有免費shot 送㗎🥃