2019-07-11 29 瀏覽
好耐收工都無試過去happy hour,今晚終於happy Friday 就同埋同事去鬆一鬆。呢間bar係尖沙咀金巴利道,地鐵站行幾分鐘就到,好方便。一入到去已經覺得環境同氣氛好好,燈光暗暗地,再加上音樂感覺好chill好relax,三五知己去傾下計既好選擇。而且仲留意到有得篤波同玩ping pong game,所以一定唔驚會悶親。我地因爲係happy hour去,所以有特價既set同野飲,性價比好高。我地叫左個mini漢堡加黑松露薯條。佢既份量岩岩好,2個mini size都唔算太細,加埋黑松露薯條,新鮮炸起熱辣辣,連黑松露醬配搭感覺新鮮。另外,我地仲叫左蜜餞雞翼同炸雞軟骨。雞翼甜度岩岩好,total有5隻,外皮煎得香口,好似食緊bbq既雞翼咁。至於雞軟骨就鬆脆有咬口,用黎送啤酒一流。值得一提就係呢間bar會送蝦條,而且不斷refill好大方。總結黎講,呢間bar環境一流,出面望住個靚景,成班frd想放工chill下,傾計放鬆,都值得去試試。

Happy  hour 時段嘢食都算幾抵 ,啲alcohol比起出面都算好平 ,cocktail  shooter個啲好多酒都有happy hour優惠都幾suprise,星期一去所以人比較少個場都算靜,音樂夠大幾有氣氛、環境冷氣都算幾舒服,但係覺得食物份量比較少 尤其係pizza, 對意粉比較滿意,味道同份量方面都比較好,但總括來講價錢都算幾抵,意粉好好味好濃芝士,另外cocktail感覺上酒嘅份量唔多,冇咩feel,係Happy Hour叫做比較抵食。仲要一開始去食嗰陣得一個店員,成日都唔見咗人。
2019-07-08
2019-07-10 27 瀏覽
去尖沙咀睇戲前食個早啲既晚餐,搵左搵就去左DK Bar & Restaurant。六點半倒時間尚早無乜人,環境舒服,最啱做左成日野想放鬆下食個飯去。入座後一黎就比左碗蝦片比我地,微辣、脆卜卜,非常之可口,我不停食、佢不停refill,人生一樂也!回歸正題,野食揀左杯refresher、burger同卡邦尼意粉,野飲清甜、burger做得精緻味道老不錯,卡邦尼意粉味道濃郁,不過略嫌少少膩。整體感覺不錯,可再食!
2019-07-08 91 瀏覽
呢間bar係鬧市入面,有neon lights又有好多大電視,有得睇桌球又有得睇足球,仲有蝦片任食添。我叫左個mini burger跟黑松露薯條,黑松露令薯條既味道好豐富,burger有煮過既oninons,好多芝士同一小塊菜,岩飲酒時食。朋友就叫左羅宋湯,見湯有好多材料,佢話味道好,酸酸添添咁。仲叫左和牛(100g),和牛既質素唔錯,我唔中意食太生既牛,佢都煮得幾熟,但唔會老。最後就叫左芝士蠔呀,蠔唔係煮到好老,有芝士既汁加蠔,味道都唔錯。見佢happy hour既時段小食同飲品都幾平,可惜我唔多好酒,如果唔係真係會係咁食蝦片係咁飲酒。見果度仲有D遊戲同桌球可以玩,好有FEEL呀,真係好岩同35知己黎呀!
2019-07-08
2019-07-04 653 瀏覽
喺尖沙咀食完飯冇乜嘢做,又唔想返屋企,就想去飲杯野😬😬😬又唔想去諾士佛台咁嘈🤔🤔就去咗金巴利道Mw商場😎嗰度成幢都有唔同嘅bar選擇😎😎今次就揀咗呢間DK bar!入到去地方都唔算細,仲有一張波枱同埋一張大枱可以俾人玩step cup😎😎仲有party房👍🏻👍🏻如果一大班人嚟都唔怕冇地方坐👍🏻👍🏻仲有幾個大電視👏🏻啱晒睇波嘅朋友🤓🤓吧枱都裝修得幾靚,落地大玻璃可以俾你望到成條金巴利道😯😯個觀景都唔錯😌😌值得一提嘅係佢嘅小食係蝦片😋😋而唔係普普通通嘅花生😋😋好啱飲酒嘅時候食😎😎仲要嗰waitress 好熱心咁成日幫我fill 蝦片👏🏻👏🏻搞到我都有啲唔好意思😂😂😂呢度有shisha 可以試,但係今次淨係叫咗三杯呢度既signature cocktail🤔🤔首先第一杯叫devil ,呢杯嘅酒味真係好重,基酒已經有三款烈酒!😯😯好適合鍾意重酒味嘅朋友😌😌配合埋新鮮藍莓😎😎第二杯叫secret garden,呢杯係沙冰嘅形式上台🙆🏻🙆🏻一啲都唔重酒味,感覺好Fresh😍😍酸酸地,基酒係自家製嘅雲呢拿gin ,配合埋蛋白,口感豐富👍🏻👍🏻第三杯叫Bueno perfecto,呢杯都好有驚喜!都

第三杯叫Bueno perfecto,呢杯都好有驚喜!都係以沙冰形式上枱🙆🏻🙆🏻有Bailey同埋Oreo😋😋甜得來又唔會冇晒酒味🙆🏻🙆🏻好適合女仔飲嘅一款雞尾酒👏🏻👏🏻👏🏻
總括而言,三杯雞尾酒都非常之合心意,調配得好好!
2019-07-03
$150 (宵夜)
今次同朋友係第一次嚟 DK bar & restaurant,我哋大約730去到,而Happy Hour 係4-9pm,所以好多野食同野飲都平好多👍🏻晚餐係度食傾下計都幾好feel,坐窗邊可以望下街景。我坐嘅係bar枱,亦都有sofa可以坐到6,7個,仲有間房仔應該可以book,我見有人係裡面唱k😂👍🏻外面亦都有得篤波等等.... 坐底會首先比蝦片,蝦片無額外收費食完仲會添,幾好(蝦片好味😂)🥰🔸美國安格斯牛肉迷你漢堡伴車打芝士+松露薯條🔸$88松露醬好香亦幾濃,分量都落得算大方,薯條係粗嗰隻炸得唔錯。迷你漢堡嘅肉都幾足料,麵包外有少少脆裡面就幾鬆軟。就咁叫就要$88,但Happy Hour 叫呢個再加埋下面個雞翼就$98,所以Happy Hour 抵食好多!🔸水牛城辣雞翼🔸雞翼係跟餐嘅,如果單叫就$58, Happy Hour 單叫就$32,平成$20! 雞翼就無乜辣嘅感覺,無譚仔土匪咁好味😂😂🔸西班牙蟹肉薯波🔸 $58食落似炸薯餅,外面脆卜卜裡面就薯蓉咁好腍,不過蟹肉嘅味道唔算好出。🔸Ruby Red🔸 $68 一杯 ,Happy Hour 就 $48 一杯裡面有 Apple Ju

蝦片

🔸西班牙蟹肉薯波🔸 $58

Ruby Red

🔸Ruby Red🔸
$68 一杯 ,Happy Hour 就 $48 一杯

裡面有 Apple Juice, fresh strawberry, fresh blood orange, ginger, lemon juice and syrup,唔會好甜,水果味都算出,幾清新。

Mango paradise

🔸Mango paradise🔸

$68 一杯,Happy Hour 就$48 一杯

裡面有 Mango puree, coconut milk, milk, lemon juice, syrup ,呢杯就沙冰咁,偏甜嘅但好香芒果味,好飲!

總結就係Happy Hour 嚟😂一試無妨,會再幫襯~

蝦片
美國安格斯牛肉迷你漢堡伴車打芝士+松露薯條
水牛城辣雞翼
西班牙蟹肉薯波
Ruby Red
Mango paradise
2019-06-27 114 瀏覽
星期一通常對返工一族來講是一件很灰的事,因為又要上班了。我女朋友也是一樣,佢灰,我都灰。於是今日接佢收工帶佢去Bar 飲下野鬆一鬆。酒吧門口個招牌非常注目 即時打個卡先入面有張桌球枱,啱晒同D朋友 一路玩,一路飲下野環境氣氛都唔錯入到去店員來一盤蝦片 醒醒神(後尾發覺原來食完佢可以免費再添加的)小食款式都幾多。❣️安格斯美國牛肉迷你漢堡 漢堡非常多汁,外脆內Juicy配埋芝士蕃茄新鮮配料,絕對會食完想再食❣️伴車打芝士松露薯條 黑松露落得幾重料,薯條又新鮮熱辣辣大大條 佐酒真係一個完美既配搭❣️卡邦尼意粉 女友最愛,佢話芝士味濃郁,意粉軟硬度剛剛洽到好處❣️蜜糖香燒雞翼 一層薄薄嘅脆皮再加一層薄薄晚蜜糖再呷一口啤酒🍻太滿足了誰說Monday一定是Blue?
星期一通常對返工一族來講是一件很灰的事,
因為又要上班了。
我女朋友也是一樣,佢灰,我都灰。
於是今日接佢收工帶佢去Bar 飲下野鬆一鬆。

酒吧門口個招牌非常注目 即時打個卡先

入面有張桌球枱,啱晒同D朋友 一路玩,
一路飲下野

環境氣氛都唔錯

入到去店員來一盤蝦片 醒醒神

(後尾發覺原來食完佢可以免費再添加的)

小食款式都幾多。

❣️安格斯美國牛肉迷你漢堡
漢堡非常多汁,外脆內Juicy
配埋芝士蕃茄新鮮配料,絕對會食完想再食

❣️伴車打芝士松露薯條
黑松露落得幾重料,薯條又新鮮熱辣辣大大條
佐酒真係一個完美既配搭

❣️卡邦尼意粉
女友最愛,佢話芝士味濃郁,意粉軟硬度剛剛洽到好處

❣️蜜糖香燒雞翼
一層薄薄嘅脆皮再加一層薄薄晚蜜糖

再呷一口啤酒🍻太滿足了

誰說Monday一定是Blue?

• 卡邦尼意大利粉
  • 蜜糖香燒雞翼
2019-06-27 129 瀏覽
朋友即將出嫁,同佢嚟到尖沙咀試婚紗,試完後就係婚紗街見到一間樓上酒吧,準新娘想係度搞個告別單身派對,我哋就做先頭部隊上去視察環境先,滿意嘅先同一班姊妹嚟開派對上到去,環境都唔錯一坐低,職員就拎咗好大杯小食比我哋係咖喱味嘅蝦片,好好食呀之後睇睇餐牌我哋尚早,Happy Hour時段超平Ruby Red $68好香生果味,再加少少酸酸甜甜入口味濃,好飲👍唔識飲酒嘅啱哂,易入口Purple Diamond $108雜莓 加 Cocktails好大杯,物有所值小食水牛城辣雞翼(後面)好重芝士味,鍾意食芝士嘅真係要食佢佢d配料醃製蘿蔔好好食蜜糖香辣雞翼(前面)好甜蜜糖味,外脆內軟安格斯牛肉迷你漢堡伴車打芝士及松露薯條 $98安格斯牛肉好香嫩滑,又多肉汁,話就話迷你,其實一啲都唔細㗎松露薯條好大份,多到食唔哂👍燒豚肉片、蕃茄乾、番茄忌廉汁意大利粉 $98好濃郁芝士香味,再配埋大量蕃茄乾和豚肉冇諗過酒吧都有啲咁正嘅嘢食,準新娘即刻決定係度搞告別單身派對🎉我都好期待下次再嚟食過😋

上到去,環境都唔錯

一坐低,職員就拎咗好大杯小食比我哋
係咖喱味嘅蝦片,好好食呀

之後睇睇餐牌
我哋尚早,Happy Hour時段超平

Ruby Red $68
好香生果味,再加少少酸酸甜甜
入口味濃,好飲👍
唔識飲酒嘅啱哂,易入口

Purple Diamond $108
雜莓 加 Cocktails
好大杯,物有所值

小食
水牛城辣雞翼(後面)
好重芝士味,鍾意食芝士嘅真係要食佢
佢d配料醃製蘿蔔好好食

蜜糖香辣雞翼(前面)
好甜蜜糖味,外脆內軟

安格斯牛肉迷你漢堡伴車打芝士及松露薯條 $98

安格斯牛肉好香嫩滑,又多肉汁,話就話迷你,其實一啲都唔細㗎
松露薯條好大份,多到食唔哂👍

燒豚肉片、蕃茄乾、番茄忌廉汁意大利粉 $98

好濃郁芝士香味,再配埋大量蕃茄乾和豚肉

2019-06-26 44 瀏覽
陪姊妹喺附近揀野,行到好鬼攰,求其搵左間吧坐低飲杯野。好在未夠9:00,食物、嘢飲都有優惠。Cocktail happy hour價最平$68就有一杯。嘢食仲抵,$98可以有個main course加小食。先叫咗個pizza,細細個,批底都幾脆!不過都等左一陣,等到我哋好肚餓之後有雞翼食蜜糖燒雞翼,都幾好味!伴碟嘅酸蘿蔔都幾醒神。迷你漢堡配黑松露薯條最後上枱。黑松露薯條熱辣辣,而且都幾多黑松露醬!今晚飲咗杯Margarita。好耐無咁chill 下次再飲過~
陪姊妹喺附近揀野,行到好鬼攰,求其搵左間吧坐低飲杯野。

好在未夠9:00,食物、嘢飲都有優惠。
嘢食仲抵,$98可以有個main course加小食。

先叫咗個pizza,細細個,批底都幾脆!
不過都等左一陣,等到我哋好肚餓

之後有雞翼食

蜜糖燒雞翼,都幾好味!
伴碟嘅酸蘿蔔都幾醒神。

迷你漢堡配黑松露薯條最後上枱。

黑松露薯條熱辣辣,而且都幾多黑松露醬!

今晚飲咗杯Margarita。
好耐無咁chill
下次再飲過~
2019-06-25
8 分鐘 (堂食)
2019-06-23 127 瀏覽
今日同女朋友收工想去尖沙咀飲杯嘢食啲野,唔想次次都去諾士佛臺,就揀咗呢間位於附近嘅樓上酒吧入到去環境似足酒吧,娛樂豐富,有beer pong及桌球坐低之後服務員奉上小食,同女朋友叫兩支corona消下暑先餐牌選擇非常多,價錢親民有dinner set及happy hour價等等蜜糖香燒雞翼,一碟有五隻,熱辣辣每一啖都充滿蜜糖味飲酒必嗌既椒鹽雞軟骨,送酒一流安格斯迷你漢堡配黑松露薯條同女朋友叫咗兩隻焗生蠔,入面有菠菜煙肉配上芝士汁,見到芝士都流曬口水最尾埋單三百幾蚊,飲飽食醉以呢個價錢黎講,抵!

入到去環境似足酒吧,娛樂豐富,有beer pong及桌球

坐低之後服務員奉上小食,同女朋友叫兩支corona消下暑先

蜜糖香燒雞翼,一碟有五隻,熱辣辣每一啖都充滿蜜糖味

飲酒必嗌既椒鹽雞軟骨,送酒一流

安格斯迷你漢堡配黑松露薯條

最尾埋單三百幾蚊,飲飽食醉以呢個價錢黎講,抵!
2019-06-19 101 瀏覽
是日放工後約咗好姊妹敘舊,揀咗一間位於尖沙咀嘅酒吧,一路傾計一路食下野。呢度除咗可以飲飲食食之外,仲有好多小遊戲玩添。坐低之後,店員好快就為我地送上蝦片,等我哋可以一邊飲野一邊食小食,仲有不停為我地refill。怕肥嘅我哋,飲品只點左兩杯健怡可樂,咁就可以留返quota食其他野。蜜糖香燒雞翼:雞翼外脆內嫩,蜜糖份量適中,燒得非常香,伴碟仲有椰菜沙律,除咗可以令賣相更佳之外,仲可以消除油膩感,值得一讚。千島海鮮薄餅:呢個薄餅係即叫即製,所以製作需時。薄餅薄身而脆口,加入蕃茄醬,千島醬,扇貝,蝦,魷魚,煙肉,翠玉瓜同芝士去焗,材料相當豐富,味道一絕,芝士味比預期重,幸好無肥膩嘅感覺,唔多食芝士嘅我都接受到。卡邦尼意大利粉:卡邦尼意粉嘅忌廉味十分香濃,入口好滑,意粉口感彈牙,非常美味。如果想賣相更佳,建議可以加隻溫泉蛋。埋單每人都係百幾蚊,可以坐足成晚,咁嘅價錢都算非常超值。

呢度除咗可以飲飲食食之外,仲有好多小遊戲玩添。

蜜糖香燒雞翼:

千島海鮮薄餅:

卡邦尼意大利粉:

埋單每人都係百幾蚊,可以坐足成晚,咁嘅價錢都算非常超值。
2019-06-18 96 瀏覽
2019年6月18日約左朋友食飯。由於買左飛睇票,所以食個快飯就去睇戲。上openrice 睇左。見到佢都幾多好平就黎左試。由於我地太早。佢都冇乜人。正!唔洗等位。都幾易搵。個地圖都幾清晰。好可愛。 下次要夜啲黎。氣氛應該會好好。好多選擇下次要再黎試佢既其他野。因為要睇戲。叫左兩杯mocktail. Rudy red. 正!酸酸甜甜。Passionista. 甜甜。迷你漢堡,好juicy. 加上我個人好中意迷你漢堡。好夠飽。卡邦尼意粉。好有奶香。本身諗住份量唔多。可以一陣食埋爆谷。但原來好夠飽!
2019年6月18日
約左朋友食飯。由於買左飛睇票,所以食個快飯就去睇戲。
上openrice 睇左。見到佢都幾多好平就黎左試。
由於我地太早。佢都冇乜人。正!唔洗等位。

都幾易搵。個地圖都幾清晰。
好可愛。

下次要夜啲黎。氣氛應該會好好。

好多選擇

下次要再黎試佢既其他野。

因為要睇戲。叫左兩杯mocktail.
Rudy red. 正!酸酸甜甜。

Passionista. 甜甜。

迷你漢堡,好juicy. 加上我個人好中意迷你漢堡。
好夠飽。

卡邦尼意粉。好有奶香。
本身諗住份量唔多。
可以一陣食埋爆谷。
但原來好夠飽!

2019-06-18
2019-05-11 354 瀏覽
預早訂定位, 有得坐窗邊位的確係幾好景, 起碼有街望, 不過酒吧格局, 枱椅子都是高枱, 椅子亦沒有靠背, 坐得比較累~叫左5樣野食~1. 煙三文魚酸菜沙律 $88佢個英文係用Coleslaw, 呢個Coleslaw 同我平時係德國餐廳食嘅有d唔同, 亦都唔係我expect嘅味道, 一般出面嘅coleslaw係用沙律醬整嘅, 而呢個.....似係腌酸蘿蔔...完全係無沙律醬, 只可能係用左醋....兩回事黎...味道唔係話差....但唔係個回事......可能係比英文誤解咗....所以扣左分...但d火箭菜係幾新鮮的, 煙三文個味亦唔會話好唔好, 就係煙三文嘅味道2. 水牛城辣雞翼 $58唉...第二個中招嘅菜式.....又係比英文fake左....英文寫Buffalo Wings....正常Buffalo Wings就係最少有醋, 辣椒仔, 喼汁,蜜糖味道...而且係要Shake埋佢架!!!! 一般出到黎都係紅色......但佢呢到嘅....只食到有現成BBQ Sauce嘅味....同店員確認一下, 佢又好肯定咁話無錯, 咁錯嘅就一定係我啦........都係個句....味道唔係差,
1. 煙三文魚酸菜沙律 $88
Smoked Salmon & Coleslaw Salad

2. 水牛城辣雞翼 $58
唉...第二個中招嘅菜式.....又係比英文fake左....英文寫Buffalo Wings....正常Buffalo Wings就係最少有醋, 辣椒仔, 喼汁,蜜糖味道...而且係要Shake埋佢架!!!! 一般出到黎都係紅色......但佢呢到嘅....只食到有現成BBQ Sauce嘅味....同店員確認一下, 佢又好肯定咁話無錯, 咁錯嘅就一定係我啦........都係個句....味道唔係差, 只係唔係我expect的味道....佢個Blue Cheese Sauce對我黎講就無用, 我超唔鍾意個隻味....我試左一啖, 差d要切左條脷出黎 (不過係個人口味不同者, 而且都證明佢呢個真係Blue Cheese)....
Buffalo Wings with Blue Cheese Sauce

3. 意大利巴瑪火腿 $108
出面一般Parma Ham....好似會好少落cheese....而且仲要係芝士粉......英文寫話有18個月.....我無證據又唔可以話佢唔係.....而且cheese 已經蓋過左佢嘅原味, 呢個又唔係pizza.....唔好落cheese 得唔得呀.......
18 Months Parma Ham

4. 美國安格斯牛肉迷你漢堡配黑松露薯條 $88
終於有返d正常野食...呢個burger ok, 仲有肉汁....而且個松露醬都可以....
Angus Beef Mini Burger

5. 德國酥脆咸豬手$178
豬手都ok....味道係幾好的.....乾身之餘留有少少水份.....唔會似柴皮.....配芥末籽好味~
德國酥脆咸豬手
另一提, 每一枱都會有杯咖哩味蝦片, 本人反而幾欣賞, 係無限添加的.....而且好好味...XDDDD......不約而同...同男朋友都覺得蝦片係會令我地返轉頭嘅原因...否則....都未必會有下次.......蝦片加啤酒~~有緣再見 XD
Angus Beef Mini Burger
德國酥脆咸豬手
  • 咖哩蝦片
喺尖沙咀呢度有樓上酒吧,有做dinner set。😯 好適合夜晚嚟食飯,同時chill一chill。🥴⁣⁣⁣⁣Set C ($188):⁣⁣⁣煙三文魚他他伴意式多士及墨西哥番茄醬 [好味度:9/10]⁣⁣⁣每塊多士細細塊,而且好鬆脆。🤤 有牛油嘅香味啦,令佢更加香。😋 而且佢啲煙三文魚呢隻好細粒,完全融入到個墨西哥番茄醬,所以呢個水準好高!👍⁣+⁣⁣⁣德國酥脆鹹豬手 [好味度:6/10]⁣⁣⁣呢個豬手去曬骨,食起嚟好方便!😁 肥肉同瘦肉個比例呀啱啱好,仲有有啲皮都幾鬆脆⁣⁣,佐酒唔錯。😏⁣⁣⁣⁣香脆墨西哥脆片 ($28) [好味度:7/10]⁣⁣⁣呢個係happy hour價,真係好鬼死抵!🤑 份量都唔少,仲有三款spread可以,係蕃茄莎莎,牛油果,仲有芝士醬。😛 我雖然鍾意芝士,但佢個番茄莎莎真係好好食。😂⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣其他評分⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣靚靚度(8/10)⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣性價比(8/10)⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣回頭度:應該會⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣
Set C ($188):⁣⁣⁣

回頭度:應該會⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣
⁣⁣⁣⁣⁣⁣
煙三文魚他他伴意式多士及墨西哥番茄醬
香脆墨西哥脆片
哩間bar個全名真係無得輸,大玩潮語粗口,不過openrice都show唔到佢地個真名😂小編好欣賞佢地環境唔錯,牆上有幅好型嘅噴畫,又有得玩beer pong、桌球,重點係佢多部大電視環繞成間吧,保證睇波零死角😎野食方面仲抵到小編以為佢印錯價錢去confirm😆Set dinner連一款小食只係$98‼️我地叫左2個dinner set,分別係安格斯牛肉漢堡(2個)伴車打芝士黑松露薯條🍔同埋卡邦尼意粉🍝小食就揀左一客薯條🍟同一客水牛雞翼(5隻)🐔無論係main dish定小食份量都好大而且味道唔錯😋最中意嘅係個雞翼,炸得岩岩好之外個秘製醬汁真係無得輸超級好食🤤個意粉都好足料,唯一係淡味左少少,幾岩中意食得清淡啲朋友👍🏻另外9點前happy hour酒類飲品-$30,所以朋友杯Hogarden Draft Beer$48幾抵飲🍺不過我中意飲cocktail多啲所以叫左杯Refresher$48加Rum酒(+$20) 🍸其實係荔枝味cocktail,有大量荔枝果肉真係好fresh🥰總括而言哩間野食同酒都cp值好高,仲有免費蝦片無限refill,小編同朋友表示一定會再去dklm🤣