Lobster 🦞 Tail Risotto成個意大利飯充滿住好濃郁嘅龍蝦湯味飯粒硬度適中帶綿密反轉龍蝦尾還啖啖肉! 出色Seafood 🍕 Pizza 好芝士啊 🧀 有好多粒魷魚🦑係中間重要的是薄底 所以特別脆邊 好似食緊梳打餅Angus🥩 Rib EyeGrill得還不錯 沒有過火候略嫌還吃到點筋裝修設計頗有時尚感 高高的天花增加空間感今次選擇靠窗坐 側邊的花朵配上吊燈 感覺很舒適建議大家可以去慶祝生日或者紀念日 絕對不失禮😉————————————————————————————#tst #尖沙咀 #尖東 #香港美食 #香港旅行 #香港好去處 #相機食先 #食左先講 #risotto #lobster #lobstertail #cheese #pizza #seafood #seafoodpizza #ribeyesteak #ribeye #steak #angussteak #finedining #yumyum #foodiehk #hkfoodie #foodie #dilettohk

Lobster 🦞 Tail Risotto

今次選擇靠窗坐 側邊的花朵配上吊燈 感覺很舒適
建議大家可以去慶祝生日或者紀念日 絕對不失禮😉
————————————————————————————
2019-05-03 94 瀏覽
尖東原來開左呢個幾grand geh 餐廳🥰.坐低就會上包先,外脆內軟,想再添食添!.Crab cake外層夠酥脆,蟹肉鮮甜,大滿足😆.Linguine Arrabiata($168)🍝🍝好惹味因爲幾辣下😝意粉炒得幾香口💁.Margarita 芝士同番茄都好多,餅底幾薄所以邊邊好脆口🐣#hk #hkfoods #hkfoodie #hkfooddiary#hkfoodblogger#hkdessert#coffee#hkig#goodwest#hkfoodies#hkfoodporn#dilettohk
尖東原來開左呢個幾grand geh 餐廳🥰

坐低就會上包先,外脆內軟,想再添食添!

Crab cake外層夠酥脆,蟹肉鮮甜,大滿足😆

2019-05-01 128 瀏覽
今次同姑媽去食晚餐👩🏻‍🦱佢揀左食西餐,佢話係朋友介紹。我地就來試一試,餐廳環境都幾高級🍴-🔹Caesar Salad($118)沙律份量岩岩好,飯前食就夠🥗菜都幾新鮮爽口,上面有啲麵包粒同魚仔,就咁食已經好好👍🏻佢另外比左一樽橄欖油同黑醋,但感覺同凱薩沙律唔夾,就無落到lu-🔹Prosciutto Pizza($268)Pizza個批底係薄批款,食落係脆口既🍕上面啲ham都好慷慨大大片,食落有啲鹹鹹地😋芝士用mozzarella cheese,無拉絲,但呢種芝士好香🧀pizza都幾大份,我地兩個人食唔哂,如果多個人share一齊食會好啲-🔹Lobster tail risotto($318)龍蝦尾大大條,就咁用叉已經可以輕易起肉🦞都好厚肉,爽口😋飯粒唔會太硬,口感對我黎講岩岩好,係個汁有少少酸酸地,有啲南瓜蕃茄味🍅-🔺佢地啲餐包都好食🍞
🔹Caesar Salad($118)
🔹Prosciutto Pizza($268)
🔹Lobster tail risotto($318)
龍蝦尾大大條,就咁用叉已經可以輕易起肉🦞都好厚肉,爽口😋
🔺佢地啲餐包都好食🍞
2019-05-01 169 瀏覽
Thank God it’s Labour Day!勞動節大胃有假放,無奈朋友個office興慶祝勞動節,灰爆的朋友明天是要上班的,作為fd子,點都要同佢食餐好嘅,等佢有體力度過勞動節上次食過呢隻包,超正,有溫度有口感,麵包籃又靚,食過返尋味裝橄欖油同黑醋嘅樽好趣緻,令大胃諗起《鋼鍊》嘅燒瓶裡的小人啲湯果真好有菇味,同今個晏晝大胃食嘅金寶湯餐差好遠食西餐試底藴,卡邦尼易煮難精,呢款較坊間特別,配搭鮮明,蜆肉大粒新鮮,意粉唔會太腍Parma Ham好夠味,pizza都幾飽肚食完呢餐,相信朋友會有精力過佢嘅5月1號

New  Bread

上次食過呢隻包,超正,有溫度有口感,麵包籃又靚,食過返尋味

裝橄欖油同黑醋嘅樽好趣緻,令大胃諗起《鋼鍊》嘅燒瓶裡的小人

Cream  of  Wild  Mushroom

啲湯果真好有菇味,同今個晏晝大胃食嘅金寶湯餐差好遠

Carbonara Spaghetti

Prosciutto Pizza

Parma Ham好夠味,pizza都幾飽肚

食完呢餐,相信朋友會有精力過佢嘅5月1號
2019-04-30
$315.5 (晚餐)
New  Bread
Carbonara Spaghetti
2019-04-30 99 瀏覽
呢間餐廳好方便,尖咀地鐵站一出就搵到,基本上次次早一日book都仲有位,今次已經係第2次黎呢度食afternoon tea,對上一次已經係2年前。呢間餐廳定期都會轉下唔同既tea set,都係好靚,打卡一洗,環境都唔錯,每張枱都唔算太近,坐得好舒服,而且服務態度都好好,叫人幫手影相,有求必應。今次呢個tea set好田園風,有好多草做裝飾,顏色好繽紛,味道都尚算滿意,但我覺得D食物好似有少少出水,可能都擺左一陣。
Afternoon  tea

Afternoon  tea
2019-04-30 242 瀏覽
由環境到裝修到食物都好舒服嘅餐廳推介生日飯,週年紀念慶祝,一班女人仔聚會嘅好地方。重點係就腳,響尖沙咀鬧市中央,食之前可以同fd行下街,食完再去飲野。講番野食先,點好菜後,一如既往會有餐前麵包,可以點橄欖油同黑醋。由於環境好舒服,又係梳化櫈,慢慢食慢慢傾計,無左平時香港好急住睇下啲野食黎未嘅感覺,haha。喱個牛扒唔太肥,好有肉汁,廚師煎得剛剛好因為我地係share食,份量都ok,4個人都分到一人一碟。聽講喱度甜品都唔錯,事實上又真係唔錯嘅
由環境到裝修到食物都好舒服嘅餐廳

推介生日飯,週年紀念慶祝,一班女人仔聚會嘅好地方。

USDA Angus Rib Eye Steak

喱個牛扒唔太肥,好有肉汁,廚師煎得剛剛好

Hokkaido Shellfish Scallop, Cordyceps Flower, Maitake Mushroom Risotto

因為我地係share食,份量都ok,4個人都分到一人一碟。
Carbonate Spaghetti

Baileys Tiramisu

聽講喱度甜品都唔錯,事實上又真係唔錯嘅
USDA Angus Rib Eye Steak
Carbonate Spaghetti
Baileys Tiramisu
2019-04-29 3629 瀏覽
好朋友約食飯, 咁啱大家都在尖沙咀收工, 就上網搵到尖沙咀有間"秘密花園", 好啱我地閨蜜食晚飯傾下計。 一層漂亮既樓梯帶領我地到"Diletto", 入到餐廳感覺好舒服, 見到有好多花花裝飾, 我最鍾意係天花燈內有好多花花, 真係啱啱閨蜜聚會。我地點完餐後, 店員就會上熱麵包, 枱上會有橄欖油同醋, 食完麵包湯就剛剛上枱。🔸Cream of Wild Mushroom🔸⭐⭐⭐⭐好濃郁既黑松露蘑菇, 保留了細細粒蘑菇碎增加了口感。🔸Prosclutto Pizza🔸⭐⭐⭐⭐⭐至愛既Prama Ham薄餅, 火腿不會過鹹, 加埋芝士蕃茄啱啱好, 薄餅邊帶脆。🔸Rib Eye Steak🔸⭐⭐⭐⭐七成熟剛剛好, 肉質仲好Juicy, 又夠濃牛味, 餐廳會提供三種醬汁, 喜歡原汁原味點海鹽。🔸Deep Fired Crab Cake🔸⭐⭐⭐⭐⭐蟹肉加芝士加埋炸得夠香口而不油膩, 令人一口接一口, 啖啖都係新鮮蟹肉💕舒服漂亮既環境, 是間不錯既西餐廳, 現場都見好多情侶共進晚餐, 下次要帶埋男人黎食。

🔸Cream of Wild Mushroom🔸⭐⭐⭐⭐
好濃郁既黑松露蘑菇, 保留了細細粒蘑菇碎增加了口感。

🔸Prosclutto Pizza🔸⭐⭐⭐⭐⭐

🔸Rib Eye Steak🔸⭐⭐⭐⭐

🔸Deep Fired Crab Cake🔸⭐⭐⭐⭐⭐

• Prosciutto  Pizza
  • Angus  Rib  Eye
  • Cream of Wild Mushroom
2019-04-26 2223 瀏覽
Guess what? That's amazing stunning atmosphere around you!成日聽人講食好西!究竟好西定義係咩?環境靚?食物質素好定係性價比高?其實對我黎講就算一碗米線定係雲吞麵再或者男人既浪漫.你食完埋單既時侯你只要覺得值得比錢咁咪就係好西囉!👇📌Classic Margherita –$218👉經典Pizza可一永遠都可再!食pizza最鍾意夠單一,唔好太花巧,尤其是mozzarella cheese, 只要簡單配合tomato己經好好味!今次亦都無失望!皮薄外脆,芝士份量並都足夠!食得過!📌Omaha Prime Grade Beef Rib Eye Steak (10oz) - $378 👉無論食咩都好,我都走唔甩雞同牛肉!去得fine dining無理由唔order steak?呢塊Rib Eye要大讚既係好抵食!10oz既份量,肉質夠tender,咬落全部都係肉汁!仲有2個小小焗薯仔!非常滿足!建議要試!

其實對我黎講就算一碗米線定係雲吞麵再或者男人既浪漫.
你食完埋單既時侯你只要覺得值得比錢咁咪就係好西囉!👇

📌Classic Margherita –$218

仲有2個小小焗薯仔!非常滿足!建議要試!
2019-04-23
15 分鐘 (堂食)
  • Omaha Prime Grade Beef Rib Eye Steak
  • Classic Margherita
2019-04-26 171 瀏覽
Diletto地點好方便,係尖東,P出口行少少就到。餐廳環境好清靜,枱與枱中間唔會太近,周圍有花草裝飾,比人好清新嘅感覺,唔焗促,好舒服,可以好寫意咁用餐。 點菜後送上烘得剛剛好嘅麵包,暖笠笠,配上我最鐘意嘅意大利醋,可以食好多,但要留肚食主菜。話明係7周年,當然唔少得飲杯香檳慶祝下啦~~~前菜有蟹肉凱撒沙律,蟹肉要花少少功夫拆殼,好新鮮。我地分別點了龍蝦湯及蘑菇湯,龍蝦湯湯味濃相對蘑菇湯有點失色,無乜蘑菇味,亦唔夠creamy別外仲有幾款前菜,十分精緻。來到主菜,有Barrramundi Fillet魚柳及Rib Eye Steak牛扒點左5成熟,有3款調味料跟住:燒汁、芥辣、鹽。牛扒肉厚,切開時已有豐富肉汁流出,肉質鮮嫰,唔點任何調味都已經好好食,如果要配上調味,個人比較中意燒汁。至於魚柳,唔好睇件魚柳細細塊,其實有2塊,好嫩,煮得剛剛好,配埋其他蔬菜配料,份量好充足,味道略淡,如果有D汁點下就好~~~甜品點了心太軟,可以預先ORDER係甜品碟上寫字。心太軟上枱時,我地用左好多時間影相,預左D流心會因為蛋糕本身嘅熱力而變硬。點知我地影完相,10分鐘過後,切開心太軟,朱古力仍然好澎
Diletto地點好方便,係尖東,P出口行少少就到。

前菜有蟹肉凱撒沙律,蟹肉要花少少功夫拆殼,好新鮮。
蟹肉凱撒沙律
我地分別點了龍蝦湯及蘑菇湯,龍蝦湯湯味濃
龍蝦湯
相對蘑菇湯有點失色,無乜蘑菇味,亦唔夠creamy
蘑菇湯
別外仲有幾款前菜,十分精緻。

牛扒點左5成熟,有3款調味料跟住:燒汁、芥辣、鹽。
Rib Eye Steak

Barrramundi Fillet
甜品點了心太軟,可以預先ORDER係甜品碟上寫字。
心太軟
心太軟上枱時,我地用左好多時間影相,預左D流心會因為蛋糕本身嘅熱力而變硬。點知我地影完相,10分鐘過後,切開心太軟,朱古力仍然好澎湃咁湧出黎,配埋雪糕一齊食,一熱一凍,為晚餐畫上句號。
2019-04-11
Rib Eye Steak
Barrramundi Fillet
心太軟
2019-04-25 85 瀏覽
最近在FB見到一間裝修得幾靚嘅餐廳仲要好近公司放工約埋同事一齊去扮下網紅😂😂😂一到步嘩左一聲樓底好高加上精緻的裝修好享受啊而且客人都係細細聲聊天食環境都夠開心一開始就來了麵包⭐️⭐️⭐️⭐️熱辣辣加上醋及橄欖油好開胃點了一客沙律⭐️⭐️⭐️⭐️沙律醬分平均我喜歡😘每人要了一客忌廉磨菇松露湯⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️好濃郁的味道要了一客龍蝦意大利飯⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️煮功好好、龍蝦好鮮味飯都好夠味算係好驚喜👏🏻👏🏻最後Rib eye steak ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️肉味好重七成熟加上三款醬及鹽好味!如果多些配菜會更開心服務員超細心及不停加水跟朋友吃了兩個多小時真的好適合三五知己邊吃邊聊天如果下午hightea 大玻璃有天然光線好像去了外國的餐廳下次會試下💕
最近在FB見到一間裝修得幾靚嘅餐廳

我喜歡😘

每人要了一客忌廉磨菇松露湯⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
好濃郁的味道

要了一客龍蝦意大利飯⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
煮功好好、龍蝦好鮮味
飯都好夠味

大玻璃有天然光線
好像去了外國的餐廳
下次會試下💕
2019-04-23 99 瀏覽
一行到入餐廳就覺得裝修都幾靚,完全係鍾意花卉的女仔的打卡好地方!不過覺得下午般呢間餐廳應該會仲拎,大玻璃窗可以透d日光入餐廳,有自然光影女神相應該冇得輸😆..一落完單後店員會先送上一份法包🥖,麵包質地好鬆軟,而且仲帶點微微的暖!加埋橄欖油和黑醋一齊食好開胃,如果橄欖油可以再香濃d就好啦😁三成熟的燒美國安格斯牛肉眼!外脆內留有肉汁,口感鬆軟,生熟的程度完全是我喜歡的💕安格斯牛排附上三種調味可按個人喜好選擇,我喜歡加上岩鹽,因為其他醬汁的味道會蓋過牛扒的牛味,但係岩鹽就完全相反,有吊起牛味的作用!比起牛排,我更喜歡黑松露意大利飯❤️超creamy🤤帶子帶有微咸,應該係預先已調左味。另外,好喜歡面頭裝飾的芝士薄脆,整碎佢撈埋落飯一齊食好香呀!

2019-04-23 89 瀏覽
今日約左個久未露面既朋友,朋友話想食西餐,咁無意中就搵到呢間位於尖東既西餐廳。間餐廳位置唔難搵,係余仁生大廈樓上,大大間余仁生側邊樓梯上去就搵到。餐廳環境寧靜,檯與檯之間距離唔密,所以私隱度都算高,可以同朋友仔傾密計。咁一開始order完就送左籃麵包,熱辣辣!點橄欖油一流。用黎做前菜我既至愛呀! 之後我地仲點左個鵝肝多士配蘋果,個鵝肝好肥美,一食落去d油脂出晒黎!配埋香脆既多士好Match😌😌仲有蘋果同菠蘿伴碟,好清新!呢個想再encore !😜之後再嗌左個黑松露野菌意大利飯,一黎已經有撲鼻而來既黑松露香味,意大利飯個軟硬度好適中,係我自己中意既口感,仲有啲野菌點綴更加令個飯成功加分!上面仲有一去炸芝士係個亮點🥰最後叫左個巴馬火腿pizza,大小剛剛夠兩日分,食完岩岩好飽肚,pizza好多火箭菜舖面,好吸引!🤗總括而言,哩間餐廳好岩係d特別節日去食,我覺得唔會失望!

總括而言,哩間餐廳好岩係d特別節日去食,我覺得唔會失望!
2019-04-22 93 瀏覽
在尖沙咀,發現了一間意式餐廳,裝潢格調顯得份外高級,男朋友在我生日的正日,帶我來這裡用餐~進到餐廳內,昏暗的光線,帶點浪漫的氣氛New bread 包可以沾上黑醋、油盛載油具既方便又可愛Natia water $75Mushroom soup $78黑松露蘑菇湯,濃而不膩,雜菌粒在每啖湯中,喝的時候同時能感覺到Linguine Arrabiata $168帶點微辣刺激感,充滿蕃茄味的一道意粉素食之選Scallops risotto $278Risotto 的飯粒雖然比平時的硬,但是也能輕鬆咀嚼到,可以看到裏面含有很多材料,例如蘑菇、帶子等

在尖沙咀,發現了一間意式餐廳,裝潢格調顯得份外高級,
男朋友在我生日的正日,
帶我來這裡用餐~

進到餐廳內,
昏暗的光線,帶點浪漫的氣氛

New bread

帶點微辣刺激感,
充滿蕃茄味的一道意粉
素食之選

Scallops risotto $278
Risotto 的飯粒雖然比平時的硬,
但是也能輕鬆咀嚼到,
可以看到裏面含有很多材料,
例如蘑菇、帶子等
2018-11-06
2019-04-21 123 瀏覽
每次去尖沙咀既巴士總站等車既時候,望過去對面馬路既樓上都會見到呢間餐廳好似裝修幾靚,每次都問友人唔知呢間係咩。友人見我成日問,所以上網搵到呢間餐廳同我黎食。呢間餐廳需要上一層才到,走過光鮮的樓梯後,就會入到一個燈光較柔和的環境,餐廳有不少花作裝飾,也有花牆,跟外面環境豁然不同。點餐後店員給予了餐包,餐包很香很鬆軟!Prosciutto Pizza ($268),呢個pizza一上枱已經聞到好香既味道,pizza有火箭菜、巴馬火腿和車厘茄,pizza是意大利那款薄皮,所以非常香脆,感覺像吃餅乾!巴馬火腿唔算好咸,配埋火箭菜和車厘茄一齊食感覺好清新,而且有大量我愛既火箭菜!Stuffed Whole Quail ($298),第一次食鵪鶉的我,感到很新奇,平時中菜燉湯燉鵪鶉聽得多,西餐食鵪鶉真係第一次!雖然體型小小,但內裡釀入了菇類,而且都幾creamy!鵪鶉食落有點像食乳鴿,個皮有點點脆!還附有鹽、燒汁和芥末俾你點,個人覺得3款都能帶出鵪鶉既鮮味,幾特別!總括黎講,餐廳環境舒適,而且很有置身世外的感覺。食物味道都唔錯,下次要黎試下佢好出名既tea set!

點餐後店員給予了餐包,餐包很香很鬆軟!

2019-04-18
2019-04-20 103 瀏覽
同朋友book咗兩個人黎到尖沙嘴食個tea~位置好就腳 一出地鐵站就係 今日落大雨都好方便環境好大好闊落 夠開揚 又有自然光咁嗌咗個tea set嘢食都幾好食~鹹點做得好好 甜品啲生果都好甜 唔會有藥水味或者好漏嘅問題出現呢個價錢真係唔錯 而且好夠飽從三點坐到接近四點 真係好舒服😌不過問題就係啲人手好似唔係好夠一入去得一個waiter喺度serve 我同fd都企咗一陣先有人招呼 可能咁啱今日假期同撞正落場時間其他都幾好 值得一試!(公眾假期都冇加價好難得
同朋友book咗兩個人黎到尖沙嘴食個tea~
位置好就腳 一出地鐵站就係 今日落大雨都好方便
環境好大好闊落 夠開揚 又有自然光咁
嗌咗個tea set

呢個價錢真係唔錯 而且好夠飽
從三點坐到接近四點 真係好舒服😌
不過問題就係啲人手好似唔係好夠
其他都幾好 值得一試!(公眾假期都冇加價好難得
2019-04-20
$213.5 (下午茶)