2019-06-28
上網見到呢間餐廳唔錯有Fine dinning 之餘亦可以散點黎食,所以緊係約埋男友黎食啦。餐廳入口於地面,需要上一層樓梯。上完樓梯後會發覺正門幾大,要稍為用一用力先可以將門拉開。餐廳內環境好唔錯,單係牆身就用上不少植物擺設,而且空間夠大樓底易都好高,令食客有種置身於花園感覺之中。Menu 簡單易明,分為Deluxe Dinner set 同A La Carte點好餐後會先黎一份意式軟包,包身微熱有陣陣香味,食落又幾鬆軟。另外會付上一壺,黑醋及檻欖油方便調味。Hokkaido Scallop with Black Truffle Risotto松露味特出,香氣濃郁。Risotto煮得外軟內韌,煎帶子煎得剛剛好,能保持嫩嫩的口感。Trio Cannelloni其實係卷狀的意大利麵,卷內放入餡料,表面鋪上醬汁,再進烤箱烤焗的。我鐘意呢碟有3款味道可試,有鴨肉肉醬、龍蝦味同蘑菇松露味,岩哂鐘意試唔同味既人。餐廳走嘅係Fine dinning 路線,適合情侶約會或者係朋友相聚,慢慢傾慢慢食。
另外會付上一壺,黑醋及檻欖油方便調味。