2019-05-09 162 瀏覽
呢間位置People Mountain People Sea既 旺角,係一間樓上餐廳黎既,但佢哋店舖招牌係大廈當眼位置,好容易就已經發覺到。裝修風格比較偏夢幻,用藍色為主調,燈光色調相對上暗小小。小編覺得好適合唔同階段既情侶黎撐檯腳❤️1)龍蝦滙 💰468 8⃣️ ( 龍蝦包,烤蒜蓉龍蝦半隻及龍蝦什錦海鮮石鍋湯烏冬/飯)龍蝦包: 小編首先要讚下佢地有焗個包,令到麵包外層超級脆身,內裡因熱力而變得份外柔軟。基本上每一啖都一定會食到鮮甜龍蝦肉既存在,而且入面仲有d火箭菜 (Rocket Lead),所以帶點額外清爽既口感。附送既Lemon Cream Sauce同個包都好鬼夾,係完全兩種唔同既體驗。烤蒜蓉龍蝦半隻: 食龍蝦包覺得唔夠喉?放心因為仲有熱辣辣既蒜蓉龍蝦!Size真係可以算幾厚肉幾大隻,如果依個價錢黎講。睇相都見到幾多金黃色既蝦膏,如果唔係隔離檯有客人,我真係不停索曬佢哋!蝦肉好鬼彈牙而且又多汁,配埋d沙律菜食真係好癲!同埋隔離仲有d新鮮炸既薯條(蕃薯&薯仔)什錦海鮮石鍋烏冬: 小編試左啖湯頭覺得好濃郁龍蝦鮮味,問翻先知係用蝦頭秘製,唔怪得知所有湯都有蝦膏味道啦死野!烏冬份量足以應付兩

什錦海鮮石鍋烏冬: 小編試左啖湯頭覺得好濃郁龍蝦鮮味,問翻先知係用蝦頭秘製,唔怪得知所有湯都有蝦膏味道啦死野!烏冬份量足以應付兩個人,彈牙得黎又索曬龍蝦既精華,好難唔好食唔正Wor大佬❤️

2)Sparkle Apple 💰58 7⃣️
呢杯飲品係沙冰質地,味道比較酸酸甜甜,小編就覺得超級適合香港熱到想死既夏天。而且佢用左Sparkle Water做底,所以食落去係有氣,小編真心認為佢地都幾創意,將原本已有既野變得幾得意甚至更加加分❤️
2019-05-08 135 瀏覽
星期五要搵間餐廳食飯,真係好難,最終於搵咗呢間,比較少人而且地點還算安靜,適合傾偈。應該係十一點先關門,但店員十點就開始不停在身邊行來行去,希望我哋快啲走,呢點迷比較差德國豬手係比較好味, 皮脆肉嫩,有驚喜。龍蝦烏冬烏冬係冇味嘅漢保包,還可以

德國豬手係比較好味, 皮脆肉嫩,有驚喜。

龍蝦烏冬烏冬係冇味嘅

漢保包,還可以

2019-05-08 102 瀏覽
我同女朋友去食左了三個餸同兩杯野飲芝士肉醬墨西哥片加薯條,龍蝦Pizza ,芝士龍蝦通粉master magic 同 荔枝梳打芝士肉醬墨西哥片加薯條份量夠4個人做小食(兩個人的就建議唔好叫的🤦🏻‍♂️)肉醬好食的,但芝士醬的芝士味唔夠濃薯條同墨西哥片正常的(想食呢個的建議醬另上)龍蝦Pizza pizza 醬唔係好夠味(可能驚搶左龍蝦的味所以較淡左)攪到成個pizza 陣味偏淡pizza 上佩料同芝士都足料的,但個pizza 底(薄批來的)就偏淋,我覺得可以焗耐少少脆口d , 個口感會更好芝士龍蝦通粉佢用龍蝦汁燴通粉 上面加龍蝦肉同芝士焗,焗完上面仲有一隻蝦鉗 同 有d 好似翡翠苗的菜係面的佢個汁燴通粉好好食,加上焗完可拉絲的芝士色香味都齊,如果驚蝦汁的濃味加芝士會感覺好lau 的可食時加點 翡翠苗的物體落去感覺就會清新好多Master Magic 杯野幾好玩的,杯荔枝梳打粉正常野
我同女朋友去食左了三個餸同兩杯野飲
芝士肉醬墨西哥片加薯條,龍蝦Pizza ,芝士龍蝦通粉
master magic 同 荔枝梳打

芝士肉醬墨西哥片加薯條

份量夠4個人做小食
(兩個人的就建議唔好叫的🤦🏻‍♂️)
肉醬好食的,但芝士醬的芝士味唔夠濃
薯條同墨西哥片正常的
(想食呢個的建議醬另上)

龍蝦Pizza

芝士龍蝦通粉

佢個汁燴通粉好好食

Master Magic 杯野幾好玩的,杯荔枝梳打粉正常野
2019-05-07
2019-05-06 9014 瀏覽
終於吃到了! 上一次因爲太多人排隊失望撲空,這次夠醒目早早訂位,才可以在星期五晚上吃個飽飽!我們決定來個龍蝦之夜,就點了這個Kama 龍蝦匯,一次過滿足我們三個願望 哈哈!首先就有龍蝦包配薯條蕃薯條和半隻烤蒜牛油龍蝦,還有酸酸甜甜的沙律菜!雖然蒜蓉牛油龍蝦只有半隻,但size還算挺大隻厚身的,龍蝦拑也有啖啖肉呢。看見那邪惡的金黃色膏,就忍不住一口咬下去了,龍蝦肉肉質彈牙又充滿鮮味! 蒜蓉牛油伴隨著龍蝦的鮮味,真的相當惹味啊!接著就是這個龍蝦包啦!光看表面已經看到龍蝦肉快要滿瀉了!麵包烤的外脆內軟,塗上牛油就更加惹味啦。一咬下去就是啖啖龍蝦肉,新鮮又彈牙,最適合懶惰又愛吃的我們! 店員推薦我們加入檸檬牛油醬汁,真的更加突出龍蝦肉的鮮味又開胃呢!而龍蝦匯第三個重頭戲就是這個龍蝦什錦海鮮石鍋湯,我們選了烏冬作為主食。店員把它端上來的時候,龍蝦湯還在沸騰熱辣辣的呢!龍蝦湯濃濃的,而龍蝦頭的膏也融於湯裡,鮮甜滋味! 而除了龍蝦頭,還有各款海鮮:青口、蜆肉、鳴門卷等等,相當豐富。而烏冬的質感煙韌,非常好掛湯,一啖湯一啖烏冬好滿足呢!而我們也點了餐廳的特飲Unicorn Dream和Marshmal
終於吃到了!

我們決定來個龍蝦之夜,就點了這個Kama 龍蝦匯
,一次過滿足我們三個願望 哈哈!

首先就有龍蝦包
配薯條蕃薯條和半隻烤蒜牛油龍蝦
,還有酸酸甜甜的沙律菜!

看見那邪惡的金黃色膏,就忍不住一口咬下去了,
龍蝦肉肉質彈牙又充滿鮮味!
蒜蓉牛油伴隨著龍蝦的鮮味,真的相當惹味啊!

接著就是這個龍蝦包
啦!光看表面已經看到龍蝦肉快要滿瀉了!

麵包烤的外脆內軟,塗上牛油就更加惹味啦。

而龍蝦匯第三個重頭戲就是這個龍蝦什錦海鮮石鍋湯

龍蝦湯濃濃的,而龍蝦頭的膏也融於湯裡,鮮甜滋味!

而我們也點了餐廳的特飲Unicorn Dream
Marshmallow Fizz
兩杯都是走可愛風美美的,而味道就是甜甜的挺清涼呢。

5 分鐘 (堂食)
  • Unicorn Dream
  • 龍蝦匯
  • 烤蒜蓉牛油龍蝦
  • 龍蝦什錦海鮮石鍋湯烏冬
2019-05-03 117 瀏覽
都係因為龍蝦包先會揀黎呢間餐廳,但可能我有太高既expectation,所以食完覺得冇咩特別咁。除左龍蝦多士,我地仲叫左個青口意粉同埋一杯朱古力,都係普通啦,未必會有下一次。
2019-04-30 177 瀏覽
昨晚行街經過Day & Nite見龍蝦🦞包買一送一又返來,咁無理由唔食㗎餐廳地方唔係好大,但檯唔多唔逼,都坐得舒服,仲有龍蝦公仔做裝飾,幾得意先來買一送一的「龍蝦🦞包」$188,包烤得鬆脆,龍蝦肉也不少,如果多少少醬汁或牛油會更好,龍蝦肉是爽口的,吃不到雪味,這價位是值得的。來多客「關西大板燒」$65,有想回大板的味道,但大板燒有點鬆散,一夾起就散了,菜跌到一碟散開哂,可能個醬有點稀而且廚師好似只燒了一面,好彩醬汁個味道救番點點,不過下次會試另一樣。兩個人食都真係夠飽了,但聞到隔離檯的龍蝦湯好香,下次要試吓先。P.S. 買一送一的優惠唔知做到幾時,所以去之前最好打個電話問問啦😉

龍蝦🦞包(買一送一)

關西大阪燒

5 分鐘 (堂食)
龍蝦🦞包(買一送一)
2019-04-30 343 瀏覽
看食評不錯,心癢癢決定來試試地址位於旺角山東街50號1樓,不清楚可以看定位喇以龍蝦為主題的餐廳,店内设计幾精致。。。我點左必試招牌約150克波士頓龍蝦製作的龍蝦包。好期待呢道菜龍蝦包賣相:夠吸引,睇到食慾瞬間被調動起來la。龍蝦:肉質要新鮮兼彈牙,口感非常新鮮醬汁:特出了龍蝦本身的鮮味。麵包:表面焗得好脆,味道豐富價錢:當然係愈平愈好,抵食夾大件,性價比先夠高。Unicorn Dream 人手打造沙冰 ,賣相靚, 顏色夢幻, 冰爽個口感 唔會過甜。很棒,十分實惠,對比如此好的食材,這個消費價格很適當,整體給了四星,因為服務確實不錯。

以龍蝦為主題的餐廳,店内设计幾精致。。。

龍蝦包
賣相:夠吸引,睇到食慾瞬間被調動起來la。
龍蝦:肉質要新鮮兼彈牙,口感非常新鮮
醬汁:特出了龍蝦本身的鮮味。
麵包:表面焗得好脆,味道豐富
價錢:當然係愈平愈好,抵食夾大件,性價比先夠高。

Unicorn Dream

Unicorn Dream

2019-04-29
10 分鐘 (堂食)
2019-04-30 134 瀏覽
朋友相約到旺角食飯,餐廳是一間連鎖店,每間分店都有不同的主題,而這間分店就以食龍蝦為主的。餐廳在一樓及二樓,朋友訂了位,怎知他臨時有事,要稍遲才可到來,唯有我先去取位,知客帶我到一樓找位置坐下。餐廳在這裡開業大約兩年多,一樓有大約廿來三十個座位,餐廳呈長形,座位就靠窗一列排出,另外再有三、四張單獨的小桌。牆的上半鋪了白色反光的長磚,下半是灰藍色的木櫃及木框的裝飾,與木門同一系列,簡單得來又頗為舒適。等了一會,朋友還未到而餐廳已經差不多坐滿了。朋友終於來到了,他說這裡最特別的是龍蝦匯套餐($468),已經包括了多款龍蝦食品,如龍蝦包、半份烤蒜蓉牛油龍蝦及龍蝦雜錦海鮮石鍋湯烏冬/飯,如此就先點了這個套餐,我們選了飯,再加了朋友的Bubble Blue Soda ($55)及我的Mr. Coffeemal($58)兩杯飲品,有需要才再加單。先來的是兩杯飲品,Bubble Blue Soda是波子梳打汽水加雪糕,朋友說味道也甚為清新,而我的Mr. Coffeemal之焦糖咖啡caramel香味濃郁,上面還加了朱古力條、焦糖爆穀及雪糕,味道富有層次感。接著是龍蝦雜錦海鮮石鍋湯飯,石鍋端上來非常燙

朋友終於來到了,他說這裡最特別的是龍蝦匯套餐($468),已經包括了多款龍蝦食品,如龍蝦包半份烤蒜蓉牛油龍蝦龍蝦雜錦海鮮石鍋湯烏冬/飯,如此就先點了這個套餐,我們選了飯,再加了朋友的Bubble Blue Soda ($55)及我的Mr. Coffeemal($58)兩杯飲品,有需要才再加單。

Bubble Blue Soda

Mr. Coffeemal

接著是龍蝦雜錦海鮮石鍋湯飯,石鍋端上來非常燙熱,橙色的湯龍蝦味非常濃烈,湯飯裡除了有烤龍蝦外,還有青口、蜆、魷魚仔、蟹柳等海鮮,還有木耳及粟米等,海鮮味鮮甜,而木耳絲加添了湯飯的口感。

龍蝦雜錦海鮮石鍋湯飯

最後是龍蝦包半份烤蒜蓉牛油龍蝦一起上來,據店員說龍蝦包中的龍蝦,是用波士頓龍蝦,每天拆肉,限量發售,份量大約有150克。龍蝦肉爽實有鮮味及經過調味,法包亦烘得熱熱的很軟熟,夾著龍蝦肉來食又別有滋味。此外,還有半邊龍蝦及一隻鉗子,配有特別的白色的檸檬牛油醬,另有一些薯條、沙律菜及一件檸檬,美中不足的是即使後來店員給我們一把鉗,但要弄開堅硬的龍蝦殼也著實不容易。

龍蝦包、半份烤蒜蓉牛油龍蝦

整個套餐看似份量不很多,兩位女士用還可以,如果兩位男士用就未必足夠。不過食落都還可以,無需加添甚麼。不過在上餐方面,我們都認為如果先上龍蝦包及半份烤蒜蓉牛油龍蝦,然後才上主食的龍蝦雜錦海鮮石鍋湯烏冬/飯,效果可能會好些。
Mr. Coffeemal
  • 龍蝦匯
2019-04-30 92 瀏覽
有次放LUNCH,阿哥阿嫂介紹黎呢度食龍蝦包.用EXXXXO既APPS訂座有折.上次食完翻尋味,今次食LUNCH又同阿嫂黎食Peach & Lychee Tea HKD48 -勁大杯,2個人SHARE都得.清清地幾好飲!西班牙黑毛豬火腿伴脆多士 HKD55 - 一啖多士配一塊火腿.如果多士可以多一塊就VERY GOOD啦!旁邊有個蕃茄粒既伴碟,記得要夾埋一齊食,係點晴既作用。煙肉蘑菇忌廉汁意粉配62度溫泉蛋 HKD68 - 幾大碟 好抵食!!重頭戲 流心芝士龍蝦三文治配薯條及沙律 HKD118 - 芝士係拉絲嫁,而且龍蝦肉一D都唔少,勁正!!其實食完都幾飽酥炸大啡菇 HKD58 - 如果配啤酒一流!芝士醬,蜜糖芥未醬 薯條 HKD75 - 又係超大碟
上次食完翻尋味,今次食LUNCH又同阿嫂黎食

酥炸大啡菇 HKD58 - 如果配啤酒一流!

芝士醬,蜜糖芥未醬 薯條 HKD75 - 又係超大碟
2019-04-19
下午茶
小妹係一名龍蝦迷,日前相約朋友到位於旺角嘅Day and Nite by Master Kama食龍蝦套餐。Master Kama喺香港有幾間分店,主打龍蝦餐,好似龍蝦包、龍蝦湯麵、烤龍蝦... ...連龍蝦Pizza都有!小妹同朋友一行兩人,食量都算細,所以叫咗一個龍蝦匯加兩杯嘢飲就夠。龍蝦匯($468,每日限量供應)包括一個龍蝦包(大概有半隻龍蝦肉嘅份量)、半隻烤焗龍蝦、一個石鍋龍蝦湯烏冬或湯飯,小妹揀咗湯烏冬。龍蝦包非常足料,麵包經過烤焗,外層香脆,內裡軟熟,龍蝦肉經過蒜蓉同特製醬汁調味,突出龍蝦肉本身嘅鮮甜,成個包非常惹味。薯條係蕃薯薯條,香甜又香脆。烤焗龍蝦肉質Keep到爽口彈牙,可見烤焗時間拿捏得啱啱好,可惜龍蝦似冇咗應有嘅鮮甜,味道同質感不過不失,不過勝在蝦頭充滿蝦膏,鍾意呢啲重口味食物嘅朋友一定有驚喜。龍蝦湯烏冬都頗有驚喜,龍蝦湯「傑」身,可以掛到喺烏冬上面,令每條烏冬都有香濃嘅龍蝦湯味。嘢飲方面,小妹嗌咗一壺小國王蘋果茶($58),雖然係茶包茶,但杯同壺入面都配有新鮮青蘋果肉,令茶充滿蘋果香氣。朋友嗌咗一杯蜜桃荔枝茶($48),大大杯,有輕微蜜桃同荔枝味,茶味亦唔算突

朋友嗌咗一杯蜜桃荔枝茶($48),大大杯,有輕微蜜桃同荔枝味,茶味亦唔算突出,但夏天幾解渴。

成餐飯加埋一食咗$631,對兩個女仔嚟講都飽,喺香港食龍蝦餐,呢個價錢都正常嘅。
2019-04-15
2019-04-29 105 瀏覽
2019年4月29日星期一今日收工同老婆去咗旺角睇戲,行過見到一個龍蝦包買一送一嘅廣告吸引左我同老婆去醫肚排隊嘅人數都唔少,但係個龍蝦包個樣實在太吸引等左一陣終於到我上去啦環境唔錯本身想道理上是龍蝦包,但係上面嗰張相龍蝦匯更加吸引。龍蝦雜錦海鮮湯烏冬。味道非常正勁開胃海鮮有青口八爪魚蟹柳,湯裏面仲有個龍蝦頭。真材實料龍蝦包烤蒜蓉龍蝦。龍蝦嘅肉質好味。龍蝦包。淡淡都食到龍蝦。非常豐富。468食到咁多龍蝦非常抵。叫咗杯sparking Apple. Apple juice 加lemonade. 正食飽飽先去睇戲正
2019年4月29日星期一

排隊嘅人數都唔少,但係個龍蝦包個樣實在太吸引
等左一陣終於到我上去啦
環境唔錯

本身想道理上是龍蝦包,但係上面嗰張相龍蝦匯更加吸引。

龍蝦雜錦海鮮湯烏冬。味道非常正勁開胃
海鮮有青口八爪魚蟹柳,湯裏面仲有個龍蝦頭。真材實料

龍蝦包烤蒜蓉龍蝦。龍蝦嘅肉質好味。

食飽飽先去睇戲正

2019-04-25 731 瀏覽
4月開始熱(終於), 想食特別d, 坐得舒服d, 地點方便d. 唸起Day n Nite, 上次食過龍蝦三文治🥪同pasta都唔錯, 近排見到洗哂ig嘅龍蝦包相真係心思思想食. >龍蝦包 (HKD188)一陣龍蝦肉香飄黎, 係eye catching嘅大件龍蝦肉包, 一大啖咬落包身超鬆軟, 肉汁豐富, 點附上嘅檸檬牛油更香, 味道更加突出. 龍蝦肉口感非常新鮮, 食材100分; 旁邊沙律留返食哂龍蝦包慢慢食, 唔好嘥左一路食個包滴落木tray嘅精華, 連沙律菜食正勁多呢! 即炸薯條仲加入甜蕃薯條, 有醎有甜脆脆的, li個價錢真心高質又抵食.>龍蝦芝士Mac n Cheese (HKD208)有意大利飯同XL Size通粉揀, 我揀通粉. 喺香港未食過咁大「碌」嘅通粉ga. 用隔熱墊墊住嘅鍋超熱🥵, •勁•大•隻•龍•蝦•鉗•呀. 心急地折蝦鉗先🦞, 多肉+爽口, 其中幾啖起入鍋Mac n Cheese入面. Mac n Cheese可以用•超龍蝦•黎形容, 龍蝦濃湯底味超濃係重本之作, 因為長通粉大舊索到勁多汁, 芝士更加係拉絲到一個點, 加上啖啖龍蝦肉, 拆唒肉先食
龍蝦包

龍蝦包 (HKD188)
龍蝦Mac  n  Cheese
龍蝦Mac  n  cheese

龍蝦芝士Mac n Cheese (HKD208)
有意大利飯同XL Size通粉揀, 我揀通粉. 喺香港未食過咁大「碌」嘅通粉ga. 用隔熱墊墊住嘅鍋超熱🥵, •勁•大•隻•龍•蝦•鉗•呀. 心急地折蝦鉗先🦞, 多肉+爽口, 其中幾啖起入鍋Mac n Cheese入面. Mac n Cheese可以用•超龍蝦•黎形容, 龍蝦濃湯底味超濃係重本之作, 因為長通粉大舊索到勁多汁, 芝士更加係拉絲到一個點, 加上啖啖龍蝦肉, 拆唒肉先食仲保持住熱辣辣, 正!!!
Sparkle  Apple

Sparkle Apple (HKD58)
整到成座比薩斜塔咁高嘅蘋果青檸沙冰甜味好fresh, 飲到底都仲有蘋果味呢.
Master  Magic  Soda

Master Magic Soda (HKD48)
見到li個勁靚深藍漸層第一眼會估係碟豆花🍀, 咦有枝test tube嘅? Server話將裡面檸檬🍋汁斟入去就會變色. 試一試先🤩, 一倒, 係立即變紅又得嘅得左! 味道甜酸並重, 感覺清新, 咁啱今日突然轉熱, 簡直透心涼.
一般喺旺角區嘅餐廳洗手間都係「唔到最urgent都避免去要搵大mall嘅」, 但li度完全唔係嗰回事, 推門而入係獨立洗手間🚾, 乾淨得有點驚訝, 而且位置餐廳最內, 大大減低係人都用而整污糟哂嘅機會, 加分!
靚靚Menu ❤️
2019-04-24
龍蝦Mac  n  Cheese
Sparkle  Apple
  • Lobster Mac n Cheese
  • Sparkle  apple
2019-04-23 183 瀏覽
之前去中環一間餐廳試過龍蝦包,一試難忘!今日心血來潮又想食龍蝦包,上網搵到呢間餐廳嘅食評幾好,於是就黎試吓。我哋係假期嘅晚市時間嚟到,餐廳都未滿座,唔知同落雨有冇關係。本身見到餐廳人唔係好多仲有少少擔心,不過我哋叫咗兩款菜式都係好味嘅!首先我當然有試龍蝦包啦,$188嘅套餐係會有薯條、蕃薯條,同沙律。龍蝦包嘅麵包係我鍾意嘅軟包 (最怕啲硬包食到牙肉痛)。食得出麵包揸咗牛油,龍蝦撈左啲沙律醬。咁嘅配搭真係好正!另外我哋叫咗個龍蝦芝士燴飯。龍蝦湯底好濃郁,飯中混合左少少龍蝦肉,再加上有隻蟹鉗,飽肚又滿足。未試過嘅我會推介你來試吓!我會再搵機會試吓其他餐廳嘅龍蝦包做比較

龍蝦芝士燴飯
2019-04-19
龍蝦芝士燴飯
2019-04-22 6659 瀏覽
2019年4月11日 星期四返埋今日終於可以放返一個長假期,好好休息一下,所以同埋女朋友去旺角食返餐好既慶祝!見到呢間餐廳最出名就係龍蝦,身為龍蝦控既我地當然毫不猶豫咁就拎飛等位喇~~等左大約十分鐘左右就有位可以上去,一坐低我地就即刻點龍蝦匯呢個set,因為有齊晒所有龍蝦既菜式,另外我地仲各自點左一杯野飲。先到既係龍蝦什錦海鮮石頭鍋烏冬,有大大隻龍蝦頭,裡面仲有好多蝦膏添,邪惡得黎好好食。而個湯底一睇就知充滿龍蝦味,因為成個顏色已經變成橙色,飲落好鮮甜,無味精,飲完都唔覺得口渴。配料方面都好豐富,有各種唔同既海鮮,兩個人食好足夠。之後黎既就係最期待既龍蝦包同烤蒜蓉牛油龍蝦,雖然只有一個包同半隻烤龍蝦,但係賣相已經好吸引同香味不斷散發出黎。龍蝦包裏面有好多龍蝦肉,食落去好彈牙之餘仲因爲有調過味而有好豐富嘅牛油味,食完覺得好空虛,好想再encore。之後到烤蒜蓉牛油龍蝦,龍蝦肉好易就拆到出嚟,燒得岩岩好,唔會太老,仲好juicy添!!飲品方面我叫左mint lemonade,好重薄荷味,而且有一大舊冰係中間慢慢融,好有透心涼既感覺~~女朋友就點左unicorn dream,好色彩繽紛,上面
2019年4月11日 星期四

龍蝦什錦海鮮石頭鍋烏冬

龍蝦包&烤蒜蓉牛油龍蝦

Mint  lemonade

Unicorn  dream

女朋友就點左unicorn dream,好色彩繽紛,上面仲有綿花糖,而飲落去幾特別,好似飲波子氣水咁既味道

呢一餐真係食得好滿足,好想再黎瘋狂食龍蝦!!
2019-04-11
10 分鐘 (堂食)
龍蝦什錦海鮮石頭鍋烏冬
龍蝦包&烤蒜蓉牛油龍蝦
Mint  lemonade
Unicorn  dream
2019-04-17 116 瀏覽
龍蝦包呀⋯⋯龍蝦包,去到旺角突然想食龍蝦包,就會諗起哩到~龍蝦包:無失水準,一樣咁好味,個包有牛油香、少少脆。龍蝦一樣咁好味,啲肉唔係霉。薯條和蕃薯條,炸到岩岩好,熱辣辣,真係好味。日式雞軟骨餃子:不過不失,可以一試,份量都好足夠,個醬汁都幾好味。京風章魚大阪燒:大阪燒就淋左啲,叉都叉唔起,章魚就韌,就真係有啲失望。鮮茄虎蝦扁意粉:哩個意粉,我好多時都會食,蝦好爽口,意粉味道都岩岩好,唔會過酸或太淋。
龍蝦包呀⋯⋯龍蝦包,去到旺角突然想食龍蝦包,就會諗起哩到~