2022-08-18 505 瀏覽
麵包籃一坐低就會上枱特別推介Miffin好好食!又香又鬆軟😋而且仲可以配埋士多啤梨味牛油粉紅色吸睛好開胃🤩炭燒沙朗牛扒 五成熟牛味係香濃既 但略嫌肉質有啲乾又無乜肉汁 有少少失望😿但係粟米好清甜,,薯條點酸忌廉好好食😋肉醬千層麵 我係芝士控都覺得有點漏🤭勁creamy勁邪惡呀!茄味都好濃!食完真心覺得飽飽😂水牛雞翼 典型酸辣既味道 中間有西芹同青瓜配藍芝士醬 普普通通🙈甜品係另一個胃 朱古力brownie 配咖啡味雪糕份量都好大呀!同埋係偏甜既😋岩哂鍾意食甜品既朋友我會為左個麵色籃同士多啤梨牛油再去😂
麵包籃一坐低就會上枱
特別推介Miffin好好食!又香又鬆軟😋
而且仲可以配埋士多啤梨味牛油
粉紅色吸睛好開胃🤩

炭燒沙朗牛扒 五成熟
牛味係香濃既 但略嫌肉質有啲乾又無乜肉汁 有少少失望😿
但係粟米好清甜,,薯條點酸忌廉好好食😋

肉醬千層麵 我係芝士控都覺得有點漏🤭
勁creamy勁邪惡呀!茄味都好濃!
食完真心覺得飽飽😂

甜品係另一個胃
朱古力brownie 配咖啡味雪糕
份量都好大呀!同埋係偏甜既😋
岩哂鍾意食甜品既朋友

我會為左個麵色籃同士多啤梨牛油再去😂
黑松露野菌香草醬薄餅🍕黑松露味其實唔係好濃,唔鍾意太重口味的朋友都可以試下,醬汁同餡料分配頗為平均👍,雖然松露味唔濃,但都值得一試😆蝦、青口、蜆、三文魚、白魚番茄意大飯意大利飯都幾大份的😛,味道略嫌清淡,可以多啲咸味🧂相信可以付成碟飯增添色彩😜費城牛肉三文治配薯條🍟三文治🥪個包烘得幾脆,芝士味都係突出的,有件西瓜🍉配埋啲薯條三文治,食落都幾清爽布朗尼🍰雪糕配埋大量朱古力醬🍫極邪惡!朱古力味勁香濃,鍾意朱古力的朋友一定要試😍薯仔沙律🥗沙律係同平時大家食開落左好多沙律醬的薯仔沙律一樣,可以唔試😎午市跟餐仲有餐包,沙或沙律,飲品Dan Ryan's Chicago Grill (海港城) (尖沙咀)尖沙咀廣東道3-27號海港城海運大廈3樓OT315號舖
黑松露野菌香草醬薄餅🍕

蝦、青口、蜆、三文魚、白魚番茄意大飯

費城牛肉三文治配薯條🍟

布朗尼🍰

薯仔沙律🥗

午市跟餐仲有餐包,沙或沙律,飲品

尖沙咀廣東道3-27號海港城海運大廈3樓OT315號舖
2022-07-31
2022-07-27 516 瀏覽
一入餐廳🍴每個小朋友都有一張填色圖畫同兩支蠟筆🖍️,我D女已經好開心系度畫,之後每人在送一個氫氣球,真系開心到飛起😂問我可唔可以日日來🫣🫣每位12歲一下小朋友都可以叫一份兒童餐,價錢在用海港城Coupon後真系便宜過M記。⭐️Dan's Mini-Burger HKD75: 迷你漢堡🍔真系一D都唔迷你好大一個,還有薯條🍟、兩片西瓜同一粒士多碑梨,各方面相當唔錯阿女好鐘意。⭐️Chicken Finger HKD68: 炸雞柳外脆內滑,味道都可以配菜水果同漢堡一樣,但系份量相比漢堡少好多。⭐️香炸黃金洋蔥圈(Half)HKD52: 味道OK,都算香脆,但系好多油,食到第3塊已經唔想食。⭐️皇牌辣肉醬漢堡🍔HKD205: 份量相當大,我老公飯量都算唔錯,但系都勉強食曬好飽😂,漢堡扒有碳香味,辣肉醬一D都唔覺得啦,像一個相當出色漢堡包🍔,好好食。⭐️布朗尼咖啡奶昔 HKD72: 咖啡奶昔無咩咖啡味,好淡,插左一細舊布朗尼,一D都唔好食,價錢貴唔推薦大家飲。⭐️兒童餐蘋果汁HKD30和可樂HKD24:好普通,無咩特別。整體來講用Coupon後十分抵食,非常適合一家大小,小朋友特別開心😃

皇牌辣肉醬漢堡
2022-07-19
皇牌辣肉醬漢堡
  • 兒童餐
2022-07-23 623 瀏覽
因為有海港城券,所以試下海港城入面間Dan Ryan’s Chicago Grill周打黃金球(麵包碗)包較硬,湯入面的海鮮尚算足料,但只有好少湯招牌凱薩沙律普普通通,正正常常洋蔥圈全餐最好食的一樣炭燒美國肉眼牛扒叫了三成熟,但煎出來至少5成熟,有肉味,但煎得唔腍已大扣分數,牛扒表面燒得燶燶地,但唔脆嘅!薯條過得去,但喂呀!條粟米凍的!咩事?海鮮濃湯燴意大利飯蜆同青口凍的🙈飯還好,但不似意大利飯的口感,比較腍身迷你布朗尼美式甜品可能偏甜,甜得只吃了一半傳統芝加哥甘筍蛋糕餐廳送的,但不太接受到蛋糕加入了甘筍的味道😓不太啱口味好彩有海港城券,正價食真係心在淌血之前食又一城那間的質素好好多,今次試呢間真係大失所望!

周打黃金球(麵包碗)
包較硬,湯入面的海鮮尚算足料,但只有好少湯

招牌凱薩沙律
普普通通,正正常常

洋蔥圈
全餐最好食的一樣

炭燒美國肉眼牛扒
薯條過得去,但喂呀!條粟米凍的!咩事?

海鮮濃湯燴意大利飯
蜆同青口凍的🙈飯還好,但不似意大利飯的口感,比較腍身

迷你布朗尼
美式甜品可能偏甜,甜得只吃了一半

傳統芝加哥甘筍蛋糕
餐廳送的,但不太接受到蛋糕加入了甘筍的味道😓不太啱口味

好彩有海港城券,正價食真係心在淌血
之前食又一城那間的質素好好多,今次試呢間真係大失所望!
2022-05-05
2022-07-19 658 瀏覽
海港城地點方便,餐廳格局又好,服務員態度非常友善 + 美味食物,真係要寫下食評分享一下:# 經OpenRice 網上訂枱很方便,仲可以選擇AsiaMile 9折優惠👏(若用海港城coupon, 就冇9 折, 優惠不可同時使用, 咁又係)# 美式餐廳, 美式格局,坐位舒服, 碰巧對面枱坐了一位一歲大的小寶寶,很可愛😍# 服務員態度非常有禮貌,每位小朋友仲免費送上一個氣球🎈# 服務態度令我們有賓至於歸的感覺,由上餐包,點菜,換碟,全部都美容滿面😃# 餐包, 沙律,BB rib, 餐飲, 甜品 都保持水準, 好味道😋# 可用海港城coupon, 非常超值👍

# 服務員態度非常有禮貌,每位小朋友仲免費送上一個氣球🎈

# 可用海港城coupon, 非常超值👍
2022-07-16
慶祝紀念
生日
  • RIBS
海港城coupon半價食大份美國菜香炸黃金洋蔥圈 Half $52新鮮手切 入口香脆口感鬆化 配上經典 BBQ醬夠晒濃郁紐約人氣水牛城雞翼 8pc $132酸上青瓜 西芹同藍芝士醬 傳統辣醬入口好酸好辣 我覺得似泰式雞翼焗肉醬千層麵 $198香濃芝士同自家製番茄肉醬一層一層夾係Lasagna 淋上濃郁意式忌廉醬 入口既溶勁creamy 好邪惡呀Chicago Set menu $580周打蜆湯 湯比較小 料好多但比較咸 連埋個包一齊食我覺得一般烤16安士美國有骨肉眼扒配烤焗蒔蘿新薯及烤蒜球 medium rare 但好多根 咬落有啲辛苦 小失望呢朱古力雪糕新地California Sangria Regular $90白桃酒 紅酒 小紅莓汁 飲落比其他餐廳同款較甜~加一服務費(海港城優惠卷最多可用5張)Dan Ryan's Chicago Grill (海港城) (尖沙咀)尖沙咀廣東道3-27號海港城海運大廈3樓OT315號舖
海港城coupon半價食大份美國菜

香炸黃金洋蔥圈 Half $52
新鮮手切 入口香脆口感鬆化 配上經典 BBQ醬夠晒濃郁

紐約人氣水牛城雞翼 8pc $132

焗肉醬千層麵 $198

Chicago Set menu $580
朱古力雪糕新地

白桃酒 紅酒 小紅莓汁 飲落比其他餐廳同款較甜~

加一服務費
(海港城優惠卷最多可用5張)

尖沙咀廣東道3-27號海港城海運大廈3樓OT315號舖
  • 餐前麵包
2022-07-17 344 瀏覽
The steak is of great quality, yet the only downside is that the portion is really big. Eatigo discount is also available, but more pricy than The Grill Room. If you are looking for a date night, i would recommend Dan Ryan over The Grill Room based on the environment and location.I don't recommend the pasta. Really thick sauce that doesn't blend well with the pasta.

Steak
Steak
2022-07-14 382 瀏覽
很久沒來過這餐廳了,上一次都已N年前!今次因商場coupon活動,消費$200減$100,所以再來這店。我和朋友點了最愛nachos😘和洋蔥圈🧅Nachos很不錯,特別配上微辣蕃茄,非常開胃洋蔥圈也不錯,脆醬不算太厚,洋蔥亦爽甜Super green salad 這沙律用了很多superfood 如 baby spinach leave, 西蘭花、牛油果、藜麥和藍莓。有幾片青皮生果,以為是青蘋果,吃下才知道是啤梨😍配上松子和野莓醬,很清新好吃突然覺得自己好健康😆 Lasagna肉醬千層麵,味道挺不錯,很香濃,但可能太rich,所以吃了六份一已覺得很滯!另外每枱點餐後都會上麵包和muffin讓人客墊墊肚,但他們忘記了上,待我們吃完正餐才上🤣🤣還記得從前他們的muffin蠻好吃的,現在吃覺得非常一般,不知是他們變了,還是現在有太多好選擇總括而言,食物質素穩定地一般正常,有coupon來吃更覺經濟😂

我和朋友點了最愛nachos😘和洋蔥圈🧅

Nachos很不錯,特別配上微辣蕃茄,非常開胃
洋蔥圈也不錯,脆醬不算太厚,洋蔥亦爽甜

Super green salad

有幾片青皮生果,以為是青蘋果,吃下才知道是啤梨😍
配上松子和野莓醬,很清新好吃
突然覺得自己好健康😆

Lasagna

2022-07-07 489 瀏覽
時隔成年,再一次黎呢度食飯,充滿美式風格,熱鬧又溫馨,坐低先黎一藍麵包,有2個小餐包,一個muffin,高質素嘅麵包,muffin又香又甜又鬆軟,好想吃多一隻但又怕食唔落正餐😜叫左半份大蝦青瓜沙律、半份脆炸黃金洋蔥圈同埋一份炭烤8oz沙朗牛扒。大蝦青瓜沙律好清新,沙律汁夠晒酸,好開胃,青瓜片有啲乾,可能雪得太耐。洋蔥圈正常發揮,夠大圈,洋蔥味甜爽多汁,炸衣唔會太厚,醬汁微辣惹味。沙朗牛扒烤得好香,可惜過熟,肉汁蒸發左,肉質比較乾,不過牛味濃郁,都算林,如果有返多啲汁就好。配菜嘅粟米好大條,好香好甜好味😋

餐包籃
大蝦沙律半份
脆炸黃金洋蔥圈
炭烤8oz沙朗牛扒
2022-07-02
2 分鐘 (堂食)
餐包籃
脆炸黃金洋蔥圈
炭烤8oz沙朗牛扒
2022-07-06 401 瀏覽
阿女每日放學食咩都系一個大難題,今日她話想食漢堡或者雞翅,甘就一次滿足她2個願望啦選擇左Dan Ryan's Chicago Grill一間美國餐廳,海港城店門口有D細,但系入到去環境唔錯,一D都唔擠逼,人唔多坐得好舒服。Order左紐約人氣水牛城雞翅:可選擇辣同唔辣,我地選擇左辣,第一啖入口好酸微微辣,感覺味道好怪,但系食多兩只越食越好食,但系我女覺得好酸完全接受唔到,8只雞翅132有D貴Southwest Burger HKD188:好大一份我老公完全食唔曬,漢堡包好得,塊漢堡扒好有炭燒味,用料十足。全場最低兒童餐:兒童漢堡包餐,一個漢堡只系細我老公個DD咁多,又有薯條,兩片西瓜,一粒超大士多啤梨,只要HKD75蚊,真系好低又好味我女食得好開心,話日日都來食,兒童餐只系for 12歲以下小朋友先可以點。最後叫左個World's Smallest Sundae 48蚊買一送一,真系超級細,cream多過雪糕,好麻麻,唔建議大家食。限時90分鐘不過無咩人,所以都可以任坐,非常適合帶小朋友去食。
2022-07-05
  • 儿童餐
2022-07-05 341 瀏覽
今日突然想食西餐,就去海港城嘅Dan Ryan開餐!服務員先送上麵包,暖烘烘的,最鍾意佢自家製嘅士多啤梨牛油,用嚟搽麵包甜甜地酸酸地幾好味。辣肉漢堡包,真係幾辣,但好似無乜肉味咁,勝在大大份,一定夠飽。海鮮意大利飯,係熱辣辣整出嚟嘅,海鮮嘅份量都足夠,但啲飯索唔夠汁,口感差少少。甜品係朱古力brownie配雪糕,係好甜,但係今餐最好味嘅食物。叫咗杯士多啤梨沙冰,但真係好酸,味道唔夠天然,不過夏天飲就好涼快。食物質素麻麻,但服務員有禮貌,性價比唔算高,可來可不來。
今日突然想食西餐,就去海港城嘅Dan Ryan開餐!

食物質素麻麻,但服務員有禮貌,性價比唔算高,可來可不來。
2022-06-26 330 瀏覽
<讚👍🏻>.🥣啤酒黃金炸魚🥣:💰$215配薯角但份量唔多,特色他他醬幾濃,沾魚好夾好味👍🏽炸魚係手打混合白魚,兩舊炸魚都厚肉嫩滑,炸皮炸到金黃食落有少少苦。🥣肉醬千層麵🥣:💰$198睇落好似好細舊,其實麵多層同埋偏厚實,番茄醬酸甜度剛剛到,仲有番茄粒,整體味道好似食緊意式雲吞咁🙈.好味程度:⭐⭐⭐⭐抵食指數:⭐⭐環境指數:⭐⭐⭐⭐
<讚👍🏻>
🥣啤酒黃金炸魚🥣:💰$215

🥣肉醬千層麵🥣:💰$198

好味程度:⭐⭐⭐⭐
抵食指數:⭐⭐
環境指數:⭐⭐⭐⭐
2022-06-06 511 瀏覽
想食好耐,終於有時間試下。點知,真係搞唔掂,成個體驗好差水有怪味Carbonara 冇味Rib 還好,正常質素Vanilla Milkshake 冇味,好似牛奶咁下次請我都唔食!
想食好耐,終於有時間試下。
點知,真係搞唔掂,成個體驗好差

水有怪味
Carbonara 冇味
Rib 還好,正常質素

Vanilla Milkshake 冇味,好似牛奶咁

下次請我都唔食!

2022-06-06 504 瀏覽
喺海港城拎住coupon,突然又想食西餐,經過單位冇乜人排隊就直接入咗去上一次食已經係我好細個嘅時候,真係冇乜印象,今次食完真係好加分估唔到套餐都可以用coupon,真係非常之抵首先有個湯,非常傳統嘅周打健康,好濃郁,香港都冇乜邊間食到呢一種傳統嘅味道另外個牛扒真係要讚一讚,完美嘅五成熟,仲要口味濃郁,同朋友食得好開心單點左一個洋蔥圈,炸得非常好,唔油膩,炸粉又唔多,一啖接一啖套餐中跟住個甜品,好滿足另外仲想讚下侍應同經理都非常好禮貌,令人食得好開心

估唔到套餐都可以用coupon,真係非常之抵

套餐中跟住個甜品,好滿足

另外仲想讚下侍應同經理都非常好禮貌,令人食得好開心

2022-05-22 724 瀏覽
因為係海港城幫襯,送左幾張coupon,食滿200就可以減100,所以就book定呢間餐廳,初初見星期五book 都仲有位都有啲擔心係餐廳啲嘢麻麻所以冇人,你知啦海港城假日一般間間餐廳都一早book爆同要排隊,我哋book左星期日12點45分,去到都冇咩人未坐滿,餐廳係一般美式餐廳裝修(似芝士蛋糕工廠),不過呢間餐廳就比較多family 因為小朋友會送氣球,氣氛都唔錯,我一早睇定OpenRice 好快已經揀好咗食咩,等左15分鐘,頭盤送麵包籃,入面有3件,全部都好好味,特別係佢配個士多啤梨味嘅牛油真係好正,其中有一件係合桃蛋糕,好有誠意,之後好快主菜就送到,千層麵同沙朗牛扒,真心要讚兩個菜都好出色,個沙朗我哋叫7成熟,真係剛剛好,同食落有陣煙燻嘅味道,原條燒粟米超甜又爽口,薯條就脆脆哋不過一啲都唔油,千層麵份量超大份,除左肉醬麵同麵之間仲有啲好濃嘅cheese,食一啖充滿唔同口感,唔似平時某大薄餅公司果啲薯粉仲多過肉醬嘅千層麵,絕對值得一試,埋單扣埋coupon 都係4百令蚊,服務都唔錯,食到好滿足
2022-05-15
現金券