2010-09-03 20 瀏覽
朋友仔生日, 她提議去一間pizza 店dinner.她話這間店雖然細細間, 但係都好多人去吃, 而且要訂位先喎一去到門口, 見佢入面都好似平平無其, anyway, 入去試一試先行~~(1) 叫了一個cesar salad 再加三文魚(補多$20), 好fresh, 清清地好醒胃(2) 炸蝦 -- 新鮮即炸, 蝦肉都幾足, 不過就食不到蝦味, 可能佢地炸得太耐, 但又不至太燶(3) 夏威夷pizza -- my favour, 個日只有薄底, 可能我們吃不慣, 覺得佢條邊邊好多黑色焗燶皮..不過都好好吃, 又大大塊, 我們吃不晒仲要打包.(4) 飲品--選擇不多, 只是order icy tea, 都要$30杯, 沒有清水提供美中不足(1) 地方好狹窄, 傾唔到密計, 如果一大班friend (over 6), 入去坐就好有難度...美中不足(2) 食到咁上下, waitress話要交枱, 我老友訂枱時佢又無講明有時間限制, anyway個度也坐得不耐, 真係食完要轉換場地...
朋友仔生日, 她提議去一間pizza 店dinner.
她話這間店雖然細細間, 但係都好多人去吃, 而且要訂位先喎

2010-08-31
生日
woo this is my second time to have dinner at Daddyos. pizza 餅底很脆, 但略厭four cheese都唔夠cheese味.cheese fries就很好味~個pasta都很yummy!!overall soho區來說daddyos係好抵食~~不過要預先book位~~比較細間~~唯一不好是要收砌生日蛋糕費~~

cheese fries就很好味~
個pasta都很yummy!!

cesar salad
4 cheese pizza
cheese fries
2010-08-28
cesar salad
4 cheese pizza
cheese fries
2010-08-15
因為朋友生日, 從開飯找到DADDYOS咁熱既天氣行上去D斜路都幾係野BOOK左台8:30pm不過都要等10-15分鐘左右先有位地方好細一眼望曬, 唔計BAR台, 只有2張4人台同埋2張2人台如果係6-7個朋友去坐1張台一定好逼食物方便嗌左肉汁薯條, 雞翼, garlic番茄海鮮意粉, 三文魚pizza, 仲有一個garlic唔知咩意粉最好味係個薯條, 不過佢d cheese 唔係好有味雞翼勁油! 用叉一吉起d油倒流到隻手garlic番茄海鮮意粉 & pizza , d味好濃同埋好咸最後一個好似係garlic香草意粉, 佢既味道係撈撈撈冷麵味, 不過係熱既overall 真係麻麻地不過service搭夠, staff好有禮貌!最後埋單$500, 仲送左$20 coupon!btw, 如果佢d野唔係咁濃味咁咸既就好
因為朋友生日, 從開飯找到DADDYOS
咁熱既天氣行上去D斜路都幾係野
BOOK左台8:30pm
不過都要等10-15分鐘左右先有位
地方好細
一眼望曬, 唔計BAR台, 只有2張4人台同埋2張2人台
如果係6-7個朋友去坐1張台一定好逼

最好味係個薯條, 不過佢d cheese 唔係好有味
雞翼勁油!
用叉一吉起d油倒流到隻手

overall 真係麻麻地
不過service搭夠, staff好有禮貌!
最後埋單$500, 仲送左$20 coupon!

btw, 如果佢d野唔係咁濃味咁咸既就好

就係中間個個唔記得咩名, 唔錯!
食唔到三文魚味
2010-08-13
10 分鐘 (堂食)
  • Poutine
2010-07-25 12 瀏覽
工作忙過不停,夏天又熱又焗...難得有一日得閒些...男友專登BOOK左位,今晚黎呢度試試~因為我係好鍾意食pizza~入到店舖,待應禮貌地招待了~店舖不大,座位很小~好快已經full晒~就係因為不大...所以氣氛很好~很舒服~加上,食到一半時~出面落大雨,雨點打左玻璃門上~看到朦朧的街道...感覺更好~兩個人點了三食物,都比較多人點的:雞翼秘製雞翼 : 要了原味帶小小辣味,味道很香,很惹味,而且雞翼好大隻~煙肉芝士肉汁焗薯條 : 新鮮,薯條卜卜脆,加上煙肉芝士肉汁,絕配,不過份量好似比起之前網友的細size啊~大隻佬肉食pizza : 唔....呢個我唔鍾意~pizza好食...好大個~但呢款口味不太啱我~好多肉,好咸,我諗有女仔就唔好叫這個口味~
兩個人點了三食物,都比較多人點的:

2010-07-17
2010-07-04 4 瀏覽
因為今晚要睇波所以食左個early dinner6:00開始,7:30走人同事仔食完極力推介所以到此一試total 5個女仔長通粉 pizza 薯條 d汁超多又濃所以食到好滯,女仔黎講份量都算多可能太早到,人流超少上菜速度又快價錢大眾化total食左$560~
2010-07-03
生日
Caesar salad($48)+ salmon($20) 三文魚大大塊,good
芝士煙肉焗薯條$4x,多d人食會好d,好滯...
白汁長通粉$7x,白汁又多味超濃
周打忌廉湯pizza$15x,好味,超大塊
芝士焗薯皮 $4x
辣雞翼$52,中辣,但唔係好辣,下次可以試大辣 ^^
2010-06-19 5 瀏覽
睇完場波後, 就轉戰去搵當晚的主菜, 中環區師傅始終唔多識路, 就由好友食家"乜都放入窿"引路啦, 兜兜轉轉終於搵到呢間食店! 好友食家"乜都放入窿"話想黎左呢間食店好耐, 所以師傅覺得是次介紹必定出色, 亦對是晚飯局亦寄予更高的厚望!去到食店前都差不多九點半, 未入店內已經能一眼睇晒店內有幾大, 店內係非常之細, 可幸就是食客唔多, 由於師傅恐怕會冇位, 所以亦有預先訂位, 而訂枱時段就分為兩段, 當然是晚係屬於第二段時間啦! 坐底後大家商量左一陣, 最後一致決定柯打火辣之最, 義大利煙花女麵同埋煙肉芝士肉汁焗薯條三款食物!落完單閒談左一陣後, 第一款率先登場嘅係義大利煙花女麵, 何謂義大利煙花女麵? 義大利煙花女麵即係辣味銀雪魚柳黑欖茄汁意粉, 賣相不差, 入口後發覺茄汁酸酸地, 但唔會過份地酸, 酸味洽到好處, 至於辣味亦夠辣, 非常搶口, 但可惜係點搵都唔搵唔到有銀雪魚柳, 三個人都連魚碎都搵唔到粒, 呢下真係似乎有少少搵笨之嫌喎, 而黑欖師傅就唔多識欣賞, 意粉師傅就略嫌硬身, 如果可以腍多少少應該更正, 總結係個汁似乎正過意粉!意粉都未食完, 火辣之最亦都登場, 火辣之最係

意粉都未食完, 火辣之最亦都登場, 火辣之最係一客辣味的薄餅, 由於師傅唔食洋蔥, 而食神同好友食家"乜都放入窿"都鍾意食洋蔥, 所以特意要求洋蔥只放在批的一半上; 第一啖入口發覺芝士味好香, 而批係薄批, 薄薄的脆脆的, 加上夠辣, 香香脆脆辣辣, 真的極度美味, 薄餅上係咩餡料對師傅黎講已經變得唔重要了; 最後係煙肉芝士肉汁焗薯條, 未入口已經聞到好香, 皆因煙肉香時芝士更香, 加上薯條入口後好有薯仔味, 薯條唔脆但亦唔腍, 整體真的不錯呀, 師傅覺得呢個薯條值得一試!

總括黎講食物質素甚佳, 環境清靜, 服務友善, 價錢亦唔貴, 埋單三百一, 平均每人一舊水, 非常抵食; 食飽飽大家再繼續吹下水, 侍應亦冇任何唔耐煩, 只是到了食店打烊, 才要求埋單, 感覺真的不錯, 是次之中區飯局確實令人滿意, 真的要多謝好友食家"乜都放入窿"的安排; 如果有機會師傅都會再黎, 最難得可以同食神和好友食家"乜都放入窿"食晚飯, 加上水準亦唔差, 咁笑臉又點走得甩呢?
義大利煙花女麵
煙肉芝士肉汁焗薯條
煙肉芝士肉汁焗薯條
2010-04-08 10 瀏覽
之前有聽同事講,呢間鋪仔好好味,今次放左工行下行下到左SOHO, 就碰下運氣睇下見唔見到DADDYOS.見到! 但係坐滿晒...好彩我地見到佢個一枱大枱已經食生日蛋糕,咁等多十分鐘,走左,店員好快手就清好張枱,就有位lu!!!!必叫2個小食 poutine 同 雞翼! 果然無吝嗇芝士,好香又keep 住脆! 至於雞翼,皮脆肉滑!之後叫左千島海鮮pizza, 今之皮就唔脆lu, 不過都d海鮮料真係真材實料,真係有蜆有魷魚,海鮮味spread out 到去成塊芝士到,一定好味過pizza hut 的!食食下又有一張大枱黎,店員服務好好,當你要飲水,擔心緊飲埋可能可耐先會fill 水既時候,已經有人fill緊水!!!!

2010-04-07
  • Poutine
  • 雞翼
2010-03-26
對上一再係上年年中,小豬食完佢既poutine後回味左好耐,所以我地今次同埋細佬一行3人去食book左8點半,因為有dd問題我地係晏左,上到去只係得bar table同我地訂左既table有位好險呢嗌左2*zeropoutine(加左價wo)caesar salad 加chicken半份bbq ribs仲有一個bbq chicken 既pizzapoutine一定會嗌,gravy分開上感覺係,seasoned fries一定唔會唔好食既,不過細份左,野又少左俾近$60一份,唔係話好值得啦caesar salad 加chicken個汁同D veges都ok不過,d雞好鞋呀!!ribs(半份)做價$68,合理啦有6條骨,細佬想食至嗌的新鮮食的確係好味既bbq chicken pizza真係好大個不過,佢用o個d雞咪就係salad o個d雞小豬同細佬同我對佢既comment都係一般雖然佢係thin crust,但係只有皮係有dd crispy,仲有好大既進步空間好食咩?佢仲可以的,真係唔係話唔好食不過,明顯地係衰過上次不過有樣野要讚既,佢地既service真係唔錯我地玩到11點幾佢都嗌我地慢

book左8點半,因為有dd問題我地係晏左,上到去
只係得bar table同我地訂左既table有位
好險呢

嗌左
2*zero
poutine(加左價wo)
caesar salad 加chicken
半份bbq ribs
仲有一個bbq chicken 既pizza

poutine一定會嗌,gravy分開上
感覺係,seasoned fries一定唔會唔好食既,
不過細份左,野又少左
俾近$60一份,唔係話好值得啦

caesar salad 加chicken
個汁同D veges都ok
不過,d雞好鞋呀!!

ribs(半份)
做價$68,合理啦
有6條骨,細佬想食至嗌的
新鮮食的確係好味既

bbq chicken pizza
真係好大個
不過,佢用o個d雞咪就係salad o個d雞
小豬同細佬同我對佢既comment都係一般
仲有好大既進步空間

好食咩?佢仲可以的,真係唔係話唔好食
不過,明顯地係衰過上次

不過有樣野要讚既,佢地既service真係唔錯
我地玩到11點幾佢都嗌我地慢慢,冇話趕客,呢樣野真係抵讚的
不過,如果food quality可以番番上次既水平就好了
salad,係就係好食,不過d雞鞋架!!!
poutine係好食既,不過份量細左wo
有待改善啦
2010-03-24
poutine係好食既,不過份量細左wo
2010-02-24
成日經過中環.望入去d pizza好似好正咁.終於可以去食啦入到去都幾full下..所以比較迫.服務都幾好.薯條.還可以啦.意大利粉.佢d茄汁我覺得幾好食.雞翼好好味嫁.一定要試啊pizza可以選擇2種味.不過要加錢.不過我男友.就覺得麻麻.
成日經過中環.
望入去d pizza好似好正咁.
終於可以去食啦
入到去都幾full下..所以比較迫.
服務都幾好.

薯條.還可以啦.
意大利粉.佢d茄汁我覺得幾好食.
雞翼好好味嫁.一定要試啊
pizza可以選擇2種味.不過要加錢.

不過我男友.就覺得麻麻.
還可以
一定要試啊
一定要試啊
  • 雞翼>3<
2010-02-12 5 瀏覽
2月10日星期三上午打去book星期五lunch, 指明一定唔坐bar枱, 女侍應稱"無問題"...兩日後...(即星期五11點29分)女侍應打嚟re-confirm我係唔係今日1點鐘兩位, 一心以為享受豐富的午餐4分鐘後...女侍應再打嚟, 竟然話無預枱俾我, 要我坐bar枱...我當然問佢點解la, 佢嘅答覆竟然係"因為今日有幾張大枱, 所以無細枱比我, 要我坐bar枱"...嘩...真係有d火火地...乜唔係先到先得ga咩???原來係有大食大, 即係唔使理d二三人ga la, 咁樣叫人點會番轉頭ar, 平時lunch都係靠我地呢d小貓三四隻撐住ja, 做生意要有d良心, 唔係一味淨係掛住搵$$$,之前聽聞佢想喺台灣開分店, 奉勸閣下都係安守本分, 一間小店的管理亦淪落至此, 何必要急於求成呢!!!其實之前有個女侍應好smart ga, 話頭醒尾又有禮貌, 不過好似幾個月都無見過佢lu, 應該無做, 而家呢個就真係好鬼趕客, 況且食物質素會因為客人太多變質, 明顯因為是粗製濫造的結果, 近期更加了價, 叫人怎可再回頭呀!!!食物固然重要, 服務質素亦相當緊要的...中環還有更多差

兩日後...(即星期五11點29分)
4分鐘後...

侍應再打嚟, 竟然話無預枱俾我, 要我坐bar枱
...
乜唔係先到先得ga咩
食物固然重要, 服務質素亦相當緊要的...
中環還有更多差不多類型的小店, 請好好珍惜現在擁有的~
緊記"不進則退"

2010-01-09 35 瀏覽
chicken inguini這個pasta係第一款來的食物。汁的味道ok,酸酸地有點點辣,開胃的。雞粒就比較硬了,太老了吧。poutine係第二樣上臺的。好正啊!d chesse係溶在薯條上面,芝士分量不吝嗇,有點肉碎提升味道。薯條幾脆,但如果薯肉更豐滿則更佳!chicken wings original都係好味道!另一款推介。沒有加辣,但已有辣味。雞皮脆,味道很香濃,肉質鮮嫩有汁,食到唔停,三個都唔夠!千島海鮮pizza係由waiterss建議食到一半先叫,以保pizza的熱度。8吋pizza的溫度ok,thin crust是crispy的,但是料就唔夠多啦,雖然chesse味ok,但海鮮分量不夠。hoegaarden當然不能少!食物幾好味道,店小小的不多人,服務都ok,不錯。

hoegaarden當然不能少!

食物幾好味道,店小小的不多人,服務都ok,不錯。
chicken linguini
poutine
wings
seafood pizza
poutine
wings
2009-12-27
今日同事仔正日生日,收左工之後一齊去中環散下步之後再去食晚餐Caesar Salad + Chicken本身好鍾意食雞肉加Caesar,所以變左必order的item,個sauce好濃,菜都好新鮮,係D雞肉老左少少~~~~Poutine加碼芝士同煙肉,入面果肉味既汁好好食~~~好大碟,我地兩個人食唔晒~~~自選Pizza:記憶力唔好,陣係記得自己揀左Pepperoni,不過Pizza焗得麻麻,個批底唔好食~~~總括黎講成間餐廳的菜式都唔差,下次可以再黎試
今日同事仔正日生日,
收左工之後一齊去中環散下步之後再去食晚餐

Caesar Salad + Chicken
本身好鍾意食雞肉加Caesar,
所以變左必order的item,
個sauce好濃,菜都好新鮮,
係D雞肉老左少少~~~~

Poutine
加碼芝士同煙肉,
入面果肉味既汁好好食~~~
好大碟,我地兩個人食唔晒~~~

自選Pizza:
記憶力唔好,陣係記得自己揀左Pepperoni,
不過Pizza焗得麻麻,個批底唔好食~~~

總括黎講成間餐廳的菜式都唔差,下次可以再黎試
2009-12-25 6 瀏覽
好耐冇上黎食... 頭果幾次食都已經係一年前, (印象唔錯, 幾好食) 今次同一個朋友黎, 感覺有d 差... 冇人招呼.....(因為佢有收加一服務費)呢d 餐廳仔, 最少最少最少都應該有兩個服務員掛......得一個, 呢頭送餐得黎又唔可以幫人點菜, 又唔可以執檯.....坐低又要等好耐先點菜... 因為個waitress..定唔知waiter ....太忙...點左poutine($40幾, 冇以前咁好食, 肉汁唔夠, 薯條又凍, cheese唔夠, 煙肉得幾粒...), 8" pizza ($88 ok 啦... ), 煙花女麵....($80幾 , 呢個幾唔抵... 都ok 好食. )食哂d野, 仲想叫多個雞亦................... 同個waitress 定waiter 講左...掛住傾計... 等左半個鐘....... 佢望住我地,, 我地又望住佢..忍唔住開口原來佢冇幫我地落單 其實初初唔一早點都係怕兩個人食唔哂d野...但過往次次都有點雞亦, 因為都幾好食... 今次真係幾失望.. 好心佢咪鬼收加一啦... 無啦啦要比多25 蚊咁 : /

食哂d野, 仲想叫多個雞亦................... 同個waitresswaiter 講左...
原來佢冇幫我地落單
其實初初唔一早點都係怕兩個人食唔哂d野...
但過往次次都有點雞亦, 因為都幾好食...

2009-12-23
上次俾人share meeting 完,只係食到冷冷的幾口。今次終於食到佢o既真味!客人時多時少,所以無咩人時會見到入面o個兩個廚恰陣。但係個waitress 妹妹/姐姐 就好nice 同talkative芝士薯條,一定一定要趁熱食。香口芝士加埋爽甜薯條,一絕。放耐o左會有水o架~~大隻佬pizza,上次食過係最好o既所以番撻,香濃芝士味,厚度適中又唔粉o既餅底,加o的肉碎、沙樂美腸,誠意推介好似係香蒜雞翼,中規中矩就無咩突破周打湯pizza,本住賴o野又如何o既心態,我指定o既,幾度以為係湯+pizza。但我叫o既又點會出事!敢說係比大隻佬更好食!香軟批底,每一啖你都食到係周打湯o既味道!味道o黎講真係好特別好似係每食滿$100 就有$5 coupon,如此類推咁好食,行上山食都抵,仲食乜鬼Hut

好似係香蒜雞翼,中規中矩就無咩突破

好似係每食滿$100 就有$5 coupon,如此類推

咁好食,行上山食都抵,仲食乜鬼Hut
2009-10-05
  • 周打湯pizza
2009-12-21 11 瀏覽
我就黎生日, 小玉婆婆同hip-hop瑤瑤提早同我慶祝 小玉做足功課, 就信佢一次, 黎左尼度食喇! 瑤瑤事先book 台, 但接電話既態度好差, 好似鬧人咁, 好冇禮貌! 一黎到, 鋪頭細細, 燈光柔和, 裝修別緻, 都可算係一個浪漫既地方。我地3個比錢間餐廳, 仲幫佢做埋宣傳, 因為坐bar 台, 望街, d 人行過都會望一望。 Poutine - 我鐘意食芝士, 但我覺得佢d 芝士唔夠多, 芝士味都唔重。薯條唔係好夠熱, 底哥d 薯條有汁, 林左, 我覺得唔係好好味。面頭冇汁, 脆卜卜, 好味! 煙肉粒唔叫多, 唔係好食到有煙肉味。 Spaghetti Pattanescaa - 我幾鐘意食d 意粉, 因為佢好有咬口, 正! 個醬味道幾特別, 唔係好多地方食到, 但係我印象唔深印, 因為整體黎講個意粉都係普通貨式。上面d 咸肉都ok, 如果冇咸肉, 其實成個意粉都冇野食。 Clam Chowder Pizza - 個包好薄, 好脆, 上面d 料算多, 而且個pizza 真係有clam chowder 味, 算正! Extra Hot Chicken Wings - 我最鐘意食!

我就黎生日, 小玉婆婆同hip-hop瑤瑤提早同我慶祝

Extra Hot Chicken Wings - 我最鐘意食! D 雞翼好大隻, 酸酸辣辣咁好好味, 而且都幾入味。佢仲有SUICIDE 級既辣度, 好想試下A__A 我地3個望住街係度 "損" 雞翼, 好不雅, 好好笑。

小玉同瑤瑤, 多謝你地!

Poutine
Clam Chowder Pizza