2009-12-21
我就黎生日, 小玉婆婆同hip-hop瑤瑤提早同我慶祝 小玉做足功課, 就信佢一次, 黎左尼度食喇! 瑤瑤事先book 台, 但接電話既態度好差, 好似鬧人咁, 好冇禮貌! 一黎到, 鋪頭細細, 燈光柔和, 裝修別緻, 都可算係一個浪漫既地方。我地3個比錢間餐廳, 仲幫佢做埋宣傳, 因為坐bar 台, 望街, d 人行過都會望一望。 Poutine - 我鐘意食芝士, 但我覺得佢d 芝士唔夠多, 芝士味都唔重。薯條唔係好夠熱, 底哥d 薯條有汁, 林左, 我覺得唔係好好味。面頭冇汁, 脆卜卜, 好味! 煙肉粒唔叫多, 唔係好食到有煙肉味。 Spaghetti Pattanescaa - 我幾鐘意食d 意粉, 因為佢好有咬口, 正! 個醬味道幾特別, 唔係好多地方食到, 但係我印象唔深印, 因為整體黎講個意粉都係普通貨式。上面d 咸肉都ok, 如果冇咸肉, 其實成個意粉都冇野食。 Clam Chowder Pizza - 個包好薄, 好脆, 上面d 料算多, 而且個pizza 真係有clam chowder 味, 算正! Extra Hot Chicken Wings - 我最鐘意食!
Extra Hot Chicken Wings - 我最鐘意食! D 雞翼好大隻, 酸酸辣辣咁好好味, 而且都幾入味。佢仲有SUICIDE 級既辣度, 好想試下A__A 我地3個望住街係度 "損" 雞翼, 好不雅, 好好笑。
小玉同瑤瑤, 多謝你地!