2021-12-02 521 瀏覽
同bobo慶祝佢邁向成為肥肥嘅第十一個月🥳黎咗呢間主打美國東西岸海鮮菜嘅餐廳🍽🇺🇸-🌮Appetizer Platter $258超級豐富嘅小食拼盤 兩個人share就啱哂😗包括脆炸海鮮丸子、辣肉腸炒蝦、香脆魷魚、炸魚柳墨西哥夾餅同薯條🍟海鮮丸子入面有八爪魚、蟹肉同蜆 幾得意😳而黎自西岸嘅taco係我最期待嘅小食🤩入面除咗有新鮮嘅魚柳 仲有好多配菜例如椰菜、蕃茄、紅洋蔥同牛油果醬🥑餅皮軟身有咬口 而且好香小麥味🌾 好味👍🏻-🦞Lobster Tail Salad $188龍蝦爽口彈牙 配上新鮮生菜同檸檬蛋黃醬🍋面頭加埋隻溫泉蛋 整道菜充滿鮮味又開胃🌱-🍗Grilled Chicken $198餐廳將芝士舖喺雞胸上面拎去燒🐥🧀慢烤後嘅雞胸香口惹味 同忌廉波菜醬好夾!配菜薯蓉充滿黑松露嘅香味 仲好大份添🥔-🍎Apple Crumble $108慶祝活動就梗係要食埋甜品先完滿架喇😌餐廳會幫客人寫字喺甜品碟 訂枱時同佢講就ok架喇😆香脆嘅crumble同多粒軟腍嘅蘋果撈埋一齊加埋球雲呢拿雪糕 真係變肥肥lu🍦🤣
同bobo慶祝佢邁向成為肥肥嘅第十一個月🥳
黎咗呢間主打美國東西岸海鮮菜嘅餐廳🍽🇺🇸
🌮Appetizer Platter $258
超級豐富嘅小食拼盤 兩個人share就啱哂😗

海鮮丸子入面有八爪魚、蟹肉同蜆 幾得意😳

而黎自西岸嘅taco係我最期待嘅小食🤩
入面除咗有新鮮嘅魚柳 仲有好多配菜
例如椰菜、蕃茄、紅洋蔥同牛油果醬🥑
餅皮軟身有咬口 而且好香小麥味🌾 好味👍🏻

🦞Lobster Tail Salad $188
龍蝦爽口彈牙 配上新鮮生菜同檸檬蛋黃醬🍋
面頭加埋隻溫泉蛋 整道菜充滿鮮味又開胃🌱

🍗Grilled Chicken $198
餐廳將芝士舖喺雞胸上面拎去燒🐥🧀
慢烤後嘅雞胸香口惹味 同忌廉波菜醬好夾!
配菜薯蓉充滿黑松露嘅香味 仲好大份添🥔

🍎Apple Crumble $108
慶祝活動就梗係要食埋甜品先完滿架喇😌
餐廳會幫客人寫字喺甜品碟 訂枱時同佢講就ok架喇😆
香脆嘅crumble同多粒軟腍嘅蘋果撈埋一齊
加埋球雲呢拿雪糕 真係變肥肥lu🍦🤣
2021-12-01 46 瀏覽
一直都聽過西灣河碼頭附近有好多情調西餐廳,今日我男朋友就帶咗我黎食好西🤩環境上來講真係冇得輸,望住好靚嘅海邊夜景,再配上餐廳嘅柔和燈光,靜靜地可以享受一刻二人世界!🦪Oyster HK$208生蠔食落好鮮甜,好肥美!海水味好重但一啲都唔覺得咸!🐟Salmon Sashimi West Coast Style HK$128經炙燒表面既三文魚,配燈籠椒椰子汁同埋墨西哥辣椒醬,三文魚嘅清甜得黎配埋墨西哥辣椒吊下啲味,真係好好食!🦆Duck and Rice HK$268本身芫荽飯可以選擇鴨或者海鮮,但因為我哋叫咗海鮮拼盤,所以今次就試吓叫鴨啦!估唔到啲芫荽燴飯真係超級香,而且仲有粒粒粟米同埋鴨肉腸,令到個口感更加上一層樓!芫荽唔算超級濃味,所以如果黎到為左超級濃味既可能未必岩,但真係好香,但對我嚟講已經係暫時喺心目中排名第一嘅芫荽飯!相對上鴨脾就咸左啲,所以都係專注返哂芫荽到好啲😂😂🥘Clam Bake HK$399一嚟到見到咁多海鮮真係好豐富,除咗蜆,青口,迷你八爪魚,迷你帶子粒,蝦之外仲有好大隻龍蝦!而且最正嘅係竟然有薯仔同粟米,完全滲晒海鮮湯嘅精華!湯底雖然勁海鮮味,但飲落去好清甜,龍

🦪Oyster HK$208

生蠔食落好鮮甜,好肥美!海水味好重但一啲都唔覺得咸!

🦆Duck and Rice HK$268

🥘Clam Bake HK$399

一嚟到見到咁多海鮮真係好豐富,除咗蜆,青口,迷你八爪魚,迷你帶子粒,蝦之外仲有好大隻龍蝦!而且最正嘅係竟然有薯仔同粟米,完全滲晒海鮮湯嘅精華!湯底雖然勁海鮮味,但飲落去好清甜,龍蝦味唔算太重!我完全係當咗佢係海鮮湯咁飲!最後個湯底梗係俾我哋清晒啦!

🍴悠悠閒閒耍廢的一天🍴推介指數 ❤️❤️❤️❤️🤍放假做什麼好呢?耍廢、放空、發呆亦不錯,就是想放慢腳步,好好喘息一下。什麼時候彷彿活在生存空間,而不是生活?慢活更是奢侈🥲鯉景灣沿海不少食肆,今次選擇主打西式海鮮,一面食海鮮一面曬太陽和看海,感覺放鬆~🥑Tuna & Avocado Tartare HKD148✨吞拿魚他他配上軟滑牛油果粒、酸豆、芝麻、芥末蛋黃醬,水準正常。旁邊有2塊多士,脆一點會更好~🌊 Cioppino Seafood Stew HKD178✨意式燉海鮮包括鮮蝦、青口、蜆、魷魚、八爪魚、帶子bb 等,配上蕃茄忌廉醬汁令味道更豐富。🔥Beer Battered Fish & Chips HKD198✨2大塊炸魚及粗薯條,分別蘸上他他醬或蕃茄醬,擠上檸檬汁可減油膩感😉🔥Appetizer Platter HKD258 ✨感覺豐富、炸魚柳墨西哥Taco、炸雞翼、辣肉醬炒蝦、炸魷魚、粗薯條、忌廉菠菜雅枝竹沾醬及多士2片。🧊Lychee & Jasmine Mojito HKD68🧊Iced Coffee HKD42☕️Cappuccino HKD38✨飲品正常發揮,mocktails
🍴悠悠閒閒耍廢的一天🍴
推介指數 ❤️❤️❤️❤️🤍

Tuna & Avocado Tartare

Cioppino Seafood Stew

Beer Battered Fish & Chips

🔥Appetizer Platter HKD258

🧊Iced Coffee HKD42
☕️Cappuccino HKD38
✨飲品正常發揮,mocktails 感覺清新。

總結:-
食物 ❤️❤️❤️❤️🤍
環境 ❤️❤️❤️❤️🤍
服務 ❤️❤️❤️❤️🤍
🔖Cull ’N Pistol Hong Kong (西灣河)
🪑西灣河鯉景灣蘇豪東A期太康街55號GA1-3號舖
2021-11-19 548 瀏覽
秋天真係好岩去海邊餐廳!吹下海風,食下異國菜,幻想自己去左旅行,撫慰返工🐶嘅心靈。今次就黎到西灣河嘅Cull ’N Pistol 一嚐美國東西岸海鮮料理。雖然個海就隔左成條馬路,但街邊唔會太多人與車。係半露天嘅海邊餐廳飲返一兩杯,又真係幾chill~▪️龍蝦海鮮大雜燴 $399大雜燴有齊龍蝦、蜆、青口、蝦、魷魚!個湯好香龍蝦味,蜆肉鮮甜飽滿無沙,龍蝦彈牙,每款海鮮都煮得啱啱好 唔會太老,略嫌龍蝦無乜鮮味。配料份量十足,有燒香左嘅粟米同軟腍薯仔。▪️慢煮鴨腿配煙鴨胸芫荽燴飯 $268好大碟燴飯!鴨腿經慢煮 肉質都幾軟腍,唔會太乾柴,不過調味就偏淡左啲。反而煙鴨胸幾岀色喎,好香口,連肥膏位都好軟腍。燴飯軟硬適中,荽味無想像中咁濃喎,反而有些少草青味,唔太岩我口味~ 燴飯仲加左好多粟米青豆增添口感,唔食青豆既朋友仔就要小心啦~▪️香辣鮮蝦脆玉米餅 $148餡料成座山咁高!牛油果醬、芒果、車厘茄、鮮蝦、芫荽、生洋蔥,食落幾清新幾juicy,估唔到最底嘅玉米餅keep到好香脆!不過朋友就覺得香甜芒果有啲格格不入啦。▪️西岸特式三文魚刺身 $128其實我本身麻麻地三文魚刺身,但係呢個有驚喜喎!三文魚表面經

▪️龍蝦海鮮大雜燴 $399

▪️慢煮鴨腿配煙鴨胸芫荽燴飯 $268
慢煮鴨腿配煙鴨胸芫荽燴飯

慢煮鴨腿配煙鴨胸芫荽燴飯

▪️香辣鮮蝦脆玉米餅 $148
香辣鮮蝦脆玉米餅

▪️西岸特式三文魚刺身 $128
西岸特式三文魚刺身

其實我本身麻麻地三文魚刺身,但係呢個有驚喜喎!三文魚表面經火炙,加埋燈籠椒椰子汁、墨西哥辣椒醬、脆炸粟米,食落好香口,辣辣地好惹味!

▪️Apple Gin Mile $88
Gin, Lemon, Ginger, Thyme, Apple, Somersby
Apple Gin Mile
幾大杯幾抵飲喎!香甜易入口,又唔會無酒味~
  • 西岸特式三文魚刺身
2021-11-18 114 瀏覽
Cull'N Pistol 主打海鮮🦞🦀🦪嘅酒吧餐廳,蘇豪東區嘅好選擇,可以一邊食晚餐🍽一邊欣賞海景🏞 🍺Asahi咁好環境下,吹下風同朋友chill下,梗係要嘆番枝啤酒先 🔹️Baja Cali Fish Taco香脆魚柳墨西哥夾餅混合蕃茄莎莎及墨西哥辣椒醬,餅底係小麥製造,味道好特別,魚柳好香脆,肉質又軟 🔸️Carnitas Pork Taco手撕醬燒豬肉墨西哥夾餅混合蕃茄莎莎、鮮忌廉及牛油果醬,豬肉味道好好味 🦐🦪🦑Cioppino Seafood Stew意式燉海鮮,有蝦、蜆、藍青口、八爪魚、蟹肉、帶子,個sauce 係辣蕃茄忌廉汁,令海鮮鮮味更提升😋 🦞🍛Lobster Pearl Barley Risotto龍蝦薏米飯,薏米飯比較高纖低脂,健康嘅薏米飯配上美味龍蝦汁及蕃茄汁,仲有芭馬臣芝士,口感好煙韌,真係好好味,值得一讚👍🍮Shore Tiramisu意大利芝士蛋糕,蛋糕鬆軟,咖啡酒味混合芝士剛剛好,份量都夠2人食😊

🍺Asahi
咁好環境下,吹下風同朋友chill下,梗係要嘆番枝啤酒先

🔹️Baja Cali Fish Taco
香脆魚柳墨西哥夾餅

🔸️Carnitas Pork Taco
手撕醬燒豬肉墨西哥夾餅
混合蕃茄莎莎、鮮忌廉及牛油果醬,豬肉味道好好味

🦐🦪🦑Cioppino Seafood Stew

🍮Shore Tiramisu

2021-11-18 126 瀏覽
🇭🇰Cull ’N Pistol Hong Kong·Clam Bake $399 l Sauteed Green Vegetables $48我地一開始就係比呢個Clam Bake吸引左 佢望落超靚 不過最後呢個就有少少失望🤭🤭佢既海鮮好似唔係解凍得特別好咁 食落口感麻麻 反而佢個麵包幾好食 用佢黎點個湯勁夾🍅之後佢既炒菜都唔錯 蒜味幾出 而且煮到岩岩好·Oyster Tuesday $9 l Crab & Heirloom Tomato Salad $158之後我地去個日咁岩佢有做promotion $9一隻生蠔超抵 我地就叫左10隻 不過佢地話個日既生蠔比較細隻 所以比多左幾隻我地 開心🥳佢地既生蠔係淡味少少既 但係都算新鮮 配埋佢個橄欖油同檸檬幾清新🦪🦪之後佢個蟹肉沙律都唔錯 佢蟹肉份量好多 而且個醬汁調得幾好味 配埋佢隻溫泉蛋超好味🦀🦀·#rbyeat#rby西餐#rby西灣河·📍西灣河鯉景灣蘇豪東A期太康街55號GA1-3號舖
🇭🇰Cull ’N Pistol Hong Kong

#rby西灣河
📍西灣河鯉景灣蘇豪東A期太康街55號GA1-3號舖
Oyster
Crab & Heirloom Tomato Salad
.‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️.🦞 S̥ͦe̥ͦḁͦf̥ͦo̥ͦo̥ͦd̥ͦ F̥ͦe̥ͦḁͦs̥ͦt̥ͦ @ 🌟 Cull ’N Pistol Hong Kong《👽食神大媽食海鮮》.💁‍♀️ 圖片展示美食為:Appetizer Platter HKD 258Lobster Risotto HKD 268Seafood Stew HKD 178Peachy Pineapple HKD 68.👽 大媽最鍾意入秋後嘅天氣,尤其可以坐起露天通風位置,真係人都舒暢啲。今次特登嚟到呢一間位於西灣河蘇豪區海旁、設有露天位置、主打海鮮嘅英國餐廳。可以一邊享受美食,一邊唔浪費咁好嘅氣候。.🤤 佢嘅餐牌都好豐富、好多選擇㗎!以海鮮作主打,大媽反正選擇困難症,就揀咗呢一款足夠兩個人食用嘅「特色小食分享拼盤」,一次過滿足晒所有願望 😝 拼盤包含有:脆炸海鮮丸子、辣肉腸炒蝦、香脆魷魚、炸魚柳墨西哥夾餅、黑西哥辣椒薯條、同忌廉菠菜雅枝竹沾醬。唔好以為製作求其,基本上每一款都好好味,仲要超級足料、大大嚿,如果胃口上嘅話其實淨係食呢個頭盤都已經飽咗啦!.🐟 主菜方面就當然要試推介菜式「烤龍蝦洋薏米飯」啦!最特別嘅係,佢用薏米喎!拆龍蝦嘅
‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️

炸魚柳墨西哥夾餅
辣肉腸炒蝦
香脆魷魚
脆炸海鮮丸子

🐟 主菜方面就當然要試推介菜式「烤龍蝦洋薏米飯」啦!最特別嘅係,佢用薏米喎!拆龍蝦嘅時候,就好似拆禮物咁嘅心情 🎁 拆開一睇,超厚肉超大件,開心 😆

Lobster Risotto

🦐 試完招牌龍蝦,當然要試下其他海鮮啦!大媽又係選擇困難症,冇問題,一於嗌呢個「意式燉海鮮」,一個大雜燴,乜都有,又方便又好味!😬 入面有蝦、藍青口、蜆、八爪魚、蟹肉、帶子,配上辣蕃茄忌廉汁!價錢超實惠,HKD 200都唔洗,但係就包羅萬有,超足料,真係飽飽,仲好好味呢 😋

Seafood Stew

😙 再叫杯特飲,Peachy Pineapple,大大舊果肉,最適合吹水時享用。唔好浪費咗咁好嘅氣候,記得黎呢度一路嘆美景,一路享用海鮮啦!

Peachy Pineapple

辣肉腸炒蝦
香脆魷魚
脆炸海鮮丸子
Lobster Risotto
Seafood Stew
Peachy Pineapple
蘇豪東沿住海邊好多餐廳可以飲酒食飯chill一chill,今次嚟試下呢間主打食海鮮既西餐廳!個人覺得菜式所有伴汁都整得好出色,賣相都唔錯,望住個海遊輪經過好清靜環境好舒服🥰✦ 𝙏𝙪𝙣𝙖 & 𝘼𝙫𝙤𝙘𝙖𝙙𝙤 𝙏𝙖𝙧𝙩𝙖𝙧𝙚 $𝟭𝟰𝟴吞拿魚他他、酸豆、芝麻、芥末蛋黃醬Steak Tartare比較常食到,但tuna + avocado 🥑 我就相對少,佢面頭落佐啲酸汁調味幾醒胃,以冷盤前菜黎講幾適合👍🏻 而且吞拿魚應該冇乜人唔中意吧🤪✦ 𝙈𝙤𝙟𝙤 𝘾𝙡𝙖𝙢𝙨 $𝟭𝟱𝟴 ⭐️西班牙辣肉腸煮蜆、蘋果酒、墨西哥辣椒薯條啲蜆大大隻肉厚😋 我最中意佢個綠色青汁,甜甜地好好食,我最後仲要就咁勺嚟飲同拎薯條點嚟食🙈 薯條好香脆,但原來都幾辣下🤣 呢味算幾抵食!✦ 𝘾𝙞𝙤𝙥𝙥𝙞𝙣𝙤 𝙎𝙚𝙖𝙛𝙤𝙤𝙙 𝙎𝙩𝙚𝙬 $𝟭𝟳𝟴意式燉海鮮、蝦、藍青口、蜆、八爪魚、帶子、辣蕃茄忌廉汁中意意式蕃茄汁既朋友就岩晒,海鮮有好多款,每樣少少,Share嚟食每人一兩隻過下海鮮癮!✦ 𝙇𝙤𝙗𝙨𝙩𝙚𝙧 𝙋𝙚𝙖𝙧𝙡 𝘽𝙖𝙧𝙡𝙚𝙮 𝙍𝙞𝙨𝙤𝙩𝙩𝙤 $𝟮𝟲𝟴 ⭐️烤龍蝦、洋薏米飯、巴馬臣芝士佢keep到好熱辣辣,個汁冇整到死鹹👍🏻 味道剛剛好

✦ 𝙏𝙪𝙣𝙖 & 𝘼𝙫𝙤𝙘𝙖𝙙𝙤 𝙏𝙖𝙧𝙩𝙖𝙧𝙚 $𝟭𝟰𝟴
吞拿魚他他、酸豆、芝麻、芥末蛋黃醬

✦ 𝙈𝙤𝙟𝙤 𝘾𝙡𝙖𝙢𝙨 $𝟭𝟱𝟴 ⭐️
西班牙辣肉腸煮蜆、蘋果酒、墨西哥辣椒薯條

✦ 𝘾𝙞𝙤𝙥𝙥𝙞𝙣𝙤 𝙎𝙚𝙖𝙛𝙤𝙤𝙙 𝙎𝙩𝙚𝙬 $𝟭𝟳𝟴
意式燉海鮮、蝦、藍青口、蜆、八爪魚、帶子、辣蕃茄忌廉汁

烤龍蝦、洋薏米飯、巴馬臣芝士

佢keep到好熱辣辣,個汁冇整到死鹹👍🏻 味道剛剛好唔會膩,龍蝦肉質相對實淨,味道幾新鮮!

✦ 𝙋𝙚𝙖𝙘𝙝𝙮 𝙋𝙞𝙣𝙚𝙖𝙥𝙥𝙡𝙚 𝙈𝙤𝙘𝙠𝙩𝙖𝙞𝙡 $𝟲𝟴
✦ 𝘿𝙧𝙖𝙪𝙜𝙝𝙩 𝘽𝙚𝙚𝙧 𝟭𝟲𝟲𝟰 $𝟱𝟰

2021-11-10 97 瀏覽
Good authentic and fresh seafood cuisine coupled with a vibrant atmosphere. Seating was comfortable with good sea views and the staff (Criselle) was both very friendly and eager to accommodate. The wide variety of seafood dishes, especially the seafood risotto and lobster roll were very fresh and reasonably priced for the size of their generous portions.  The macaroni and cheese appetizer was very heavy and filling (we couldnt finish).  Overall, worth the experience. I will be going back again to try other menu items. 😋
2021-11-06
  • lobster roll
2021-11-03 143 瀏覽
萬聖節晚上去了西灣河海邊附近食西餐,碰巧果晚秋風送爽, 一陣海風吹埋嚟,覺得真心正👍🏻近幾年鯉景灣附近開咗好多食肆,以酒吧同西餐居多,今晚我哋去咗Cull N’ Pistol, 呢度主打海鮮,而餐廳以藍色格調佈置,令到食客可以在海邊開懷地用餐French Oyster 🦪 $28 法國生蠔🇫🇷雖然不是好大隻,但肉質爽脆,海水味都濃,只落少量檸檬汁🍋,味道也鮮甜Avocado Tuna Tartare 🥑🍣 $148味道相當清新, 牛油果同吞拿,感覺健康,作為開胃前菜不錯Mojo Clams 🧆 $158平時都是用白酒煮青口, 用 Mojito 煮充滿青檸薄荷味, 比較特別啲,青口都新鮮多肉。另外連埋即炸薯條,非常香脆,食到停唔到口Seafood Stew $178有齊青口,大蝦,蜆及帶子,海鮮醬汁稍有辣味,配合海鮮好夾食海鮮當然要配白洒🍸Rose Wine 🍷 同 Cabernet Sauvignon 🍸都只係$68 飲多幾杯都得😉最後我們仲叫理Apple crumble,需時20分鐘, 分量都相當大,不過就甜咗啲😀

French Oyster 🦪 $28

Avocado Tuna Tartare 🥑🍣 $148
味道相當清新, 牛油果同吞拿,感覺健康,作為開胃前菜不錯

Mojo Clams 🧆 $158

Seafood Stew $178
有齊青口,大蝦,蜆及帶子,海鮮醬汁稍有辣味,配合海鮮好夾

食海鮮當然要配白洒🍸
都只係$68 飲多幾杯都得😉

2021-10-30 113 瀏覽
主打海鮮嘅Cull ’N Pistol Hong Kong,餐廳采用全開放式設計,客人可以拎住杯酒周圍走,同人Social下,輕鬆又愉快!Erdinger $88咁啱撞正有Promotion,成班人一齊飲酒,載歌載舞,仲有攤位遊戲玩,勁Chill!Appetizer Paltter $258齊晒所有送酒嘅小食,包括脆炸海鮮丸子、辣肉腸炒蝦、香脆魷魚、炸魚柳墨西哥夾餅、黑西哥辣椒薯條、忌廉菠菜雅枝竹沾醬、多士!Carnitas Pork Taco $48手撕醬燒豬肉墨西哥夾餅,Taco烤至香口,完美盛住所有材料,一咬即爆汁,滋味無窮!Smoked Pollo Chicken Taco $48燻雞肉墨西哥夾餅,內含大量牛油果醬、番茄莎莎、洋蔥、粟米等,配墨西哥辣椒醬,惹味非常!Baby Gem Caesar Salad $118以最嫩嘅羅馬生菜製成嘅凱撒沙律,新鮮爽脆可口!Apple, Banana, Orange Crumble $108三重生果加埋脆脆嘅金寶,配甜美嘅雲尼拿雪糕,甜酸怡人!

Erdinger $88

Appetizer Paltter $258

Carnitas Pork Taco $48

Smoked Pollo Chicken Taco $48

Baby Gem Caesar Salad $118
以最嫩嘅羅馬生菜製成嘅凱撒沙律,新鮮爽脆可口!

三重生果加埋脆脆嘅金寶,配甜美嘅雲尼拿雪糕,甜酸怡人!
2021-10-28 123 瀏覽
今晚二人世界, 近近地去左鯉景灣食晚餐。 鯉景灣海旁全部都係餐廳, 各有特色, 行行下有位外籍店員,叫我地入去試下, 望望餐牌, 價錢合理, 於是就入去試下。二人世界食豪dd, 是日晚餐Appetizer Platter龍蝦三文魚意大利雲吞, 腰果龍蝦海鮮大雜燴Appetizer Platter, 包括脆炸海鮮丸子, 辣肉腸炒蝦, 香脆魷魚, 炸魚柳墨西哥夾餅, 墨西哥辣椒薯條, 呢個拼盤睇見都流口水, 每款菜色都好特別, 推介辣肉腸炸蝦, 香脆魷魚同埋最精彩的 炸魚柳墨西哥夾餅。 辣肉腸炒蝦同香脆魷魚, 都係鮮甜彈牙, 醬汁味道豐富。龍蝦三文魚意大利雲吞, 腰果, 龍蝦同三文魚碎包滿整隻雲吞, 唔怪得咁大隻啦。 龍蝦海鮮大雜燴, 呢個大雜燴真係不同凡響, 大大隻龍蝦放喺面, 四圍放滿蜆肉, 青口, 鮮蝦,辣肉腸, 粟米, 薯仔。 所有海鮮都鮮甜美味。 份量極多。 不過最最最精彩係個湯。 海鮮湯充滿哂所有海鮮的鮮甜味, 廚師應該加左小小酒, 令到海鮮湯更加味道香濃豐富。 唔好意思都係咁話, 個湯我差唔多飲哂。 非常飽肚。

二人世界食豪dd, 是日晚餐

Appetizer Platter
龍蝦三文魚意大利雲吞, 腰果
龍蝦海鮮大雜燴

辣肉腸炒蝦同香脆魷魚, 都係鮮甜彈牙, 醬汁味道豐富。

2021-10-26 78 瀏覽
10 月連續四個星期五於西灣河蘇豪東舉辦德國🇩🇪啤酒節,除了有酒飲有美食之外,還可以玩遊戲贏取小禮物🎁!小編🐰上星期五放工也去了蘇豪東,感受一下熱鬧的氣氛。小編🐰去了其中一間有份參與啤酒節的餐廳進餐,藍白色調,充滿異國風情,餐廳主打各式各樣的龍蝦菜式,加上開放式設計,食客可以嘆住海景享受美食。🌸Lobster Pearl Barley Risotto 烤龍蝦洋薏米飯 $268洋薏米其實是磨去穀皮的大麥,含豐富纖維,屬低升糖指數的碳水化合物,質感黏稠滑溜,口感煙韌又綿滑。用來取代意大利米,好味又健康。龍蝦肉質結實,巴馬巨芝士香濃,倍感滋味。🌸Crab & Heirloom Tomato Salad 復古蕃茄蟹肉溫泉蛋沙律 $158復古蕃茄肉厚多汁,滿滿的蟹肉配上溫泉蛋及芥末沙律醬,清新又醒胃。🌸Oyster Platter $238蠔盤共有三款不同國家的生蠔,包括來自紐西蘭、南非、法國的生蠔。三款生蠔之中,小編最喜歡法國生蠔,最肥美,蠔味突出。

🌸Oyster Platter $238
2021-10-25 77 瀏覽
最近既天氣真係超舒服呀!(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)香港既秋天真係「世一」🍂 天朗氣清之餘又有陣陣微風🌞每日見到咁靚既天真係好想即刻衝去郊外玩 就算唔去都一定要chill chill佢~🍺岩岩嘅weekend lala_foodie就去左西灣河嘅蘇豪區chill啦~之前成日經過已經覺得好正👀今次終於有機會去 cullnpistolhk 坐低食番餐好既!◍ 𝚂𝚊𝚕𝚖𝚘𝚗 𝚂𝚊𝚜𝚑𝚒𝚖𝚒 𝚆𝚎𝚜𝚝 𝙲𝚘𝚊𝚜𝚝 𝚂𝚝𝚢𝚕𝚎 🐟 $𝟷𝟸𝟾首先要左個Cold Appetizer醒醒胃先 🍋由於朝早做完運動嘅關係 所以走唔甩一定要叫三文魚補充下蛋白質~🤤呢個Sashimi健康之餘仲好好食 半熟三文魚食落好嫩口 加埋脆炸粟米口感一流🌽◍ 𝚂𝚎𝚊 𝚄𝚛𝚌𝚑𝚒𝚗 𝚂𝚙𝚊𝚐𝚑𝚎𝚝𝚝𝚒 🍝 $𝟷𝟾𝟾一向都好中意食海膽😋所以第一時間比呢個意粉吸引住 意粉係用左carbonara style去整 食落超級creamy🧀加埋海膽一齊食啖啖都好滿足!🤤◍ 𝙲𝚕𝚊𝚖 𝙱𝚊𝚔𝚎 🥘 $𝟹𝟿𝟿黎得蘇豪區咁近海邊又點可以唔食下海鮮🦞所以2個人share左一份海鮮 有齊龍蝦、蜆、青口、蝦、魷魚~完全滿足到想食海鮮既心🧡拼盤仲跟咗一籃包比你

◍ 𝚂𝚎𝚊 𝚄𝚛𝚌𝚑𝚒𝚗 𝚂𝚙𝚊𝚐𝚑𝚎𝚝𝚝𝚒 🍝 $𝟷𝟾𝟾

◍ 𝙲𝚕𝚊𝚖 𝙱𝚊𝚔𝚎 🥘 $𝟹𝟿𝟿

黎得蘇豪區咁近海邊又點可以唔食下海鮮🦞所以2個人share左一份海鮮 有齊龍蝦、蜆、青口、蝦、魷魚~完全滿足到想食海鮮既心🧡拼盤仲跟咗一籃包比你點埋個汁一齊食!

💁🏿‍♀️Overall黎講係一餐好chill嘅飯 坐喺海邊可以慢慢食冇人趕 特別一讚餐廳既staff服務態度好好☺️會不時行埋黎睇下你有咩需要

如果帶小朋友黎的話會有好多entertainment 絕對係family friendly既餐廳呀~👨‍👩‍👧‍👧
2021-10-23
午餐
2021-05-15 990 瀏覽
小編今日又去食西灣河嘅西餐啦😋我哋今日食咗青口 蠔 同fish n chips😝😝今日係星期二所以每隻蠔都只係$9😱😱真係超級抵🤗🤗原本以為質素會唔係咁好🤔但係點知食落超級鮮甜🤤🤤🤤仲有幾隻係好肥美嘅添😚😚所以真係超級抵食😋😋我哋另外叫嘅白酒煮青口 白酒嘅汁幾好味😚有微微嘅酒味之餘 仲有啲忌廉汁同埋蒜蓉😛但係唯一就覺得個青口有啲太細隻😖唔係好食得出佢嘅味😵最後我哋仲叫咗個炸魚薯條😝😝值得一讚嘅係炸皮好薄同埋好香脆🤩🤩魚係偏向硬身嘅🤔不過我哋就覺得魚嘅調味可以再多啲🤭咁就會更加好味啦😙😋 好味:7.89/10🤑 價錢:7.85/10🤗 服務:8.09/10😝 環境:8.00/10😚 衞生:7.98/10🤩 整體:7.99/10

😋 好味:7.89/10
🤑 價錢:7.85/10
🤗 服務:8.09/10
😝 環境:8.00/10
😚 衞生:7.98/10
🤩 整體:7.99/10
Beer Battered Fish & Chips
Mussels with White Wine Garlic Cream (1lb)
Oysters
Oysters