2020-09-29 266 瀏覽
放假決定食個豐盛嘅早餐~呢間日式裝修,好似去咗日本餐廳食早餐咗😆🌠慢煮青醬雞胸沙律配無花果醬採用有機雞胸肉,份量都幾多而且雞胸肉都幾厚!因為慢煮關係將雞肉口感控制得好好非常嫩滑,濃濃雞肉鮮味😜配旁邊無花果醬甜中帶小小酸~感覺清新又開胃!🌠ℂ𝕠𝕥𝕚 𝔹𝕣𝕖𝕒𝕜𝕗𝕒𝕤𝕥"Recommed "完全用豐富形容~內有炒蛋、沙律、煙三文魚、雞扒、 酵母麵包同水果雞扒好香口,外脆內嫩,唔油膩😜再配沙律菜同炒蛋而且煙三文魚真係好大塊好厚!大滿足😆好欣賞呢間餐廳嘅選料,真係好新鮮!不論係沙律菜,甚至水果都好清甜爽口😜🌠 提拉米蘇 咖啡呢款咖啡平時都飲過好多間,但暫時最鐘意真係呢間餐廳用mascarpone cheese加忌廉打成濃厚cream,口感軟滑綿密!味道有啲似奶蓋😜初啖甜甜嘅味道,香滑過後又變成朱古力同咖啡嘅粉末苦澀在口中,久久不去~🌠 棉花糖泡泡咖啡本以為呢款咖啡會好甜,但原來唔係~最底層係朱古力醬,中層係好濃嘅咖啡比平時飲嘅Mocha 咖啡味更重!假日可以好悠閒咁食個豐盛嘅早餐真係好美好~😆
放假決定食個豐盛嘅早餐~
呢間日式裝修,好似去咗日本餐廳食早餐咗😆

🌠慢煮青醬雞胸沙律配無花果醬

慢煮青醬雞肉

🌠ℂ𝕠𝕥𝕚 𝔹𝕣𝕖𝕒𝕜𝕗𝕒𝕤𝕥

雞扒好香口,外脆內嫩,唔油膩😜再配沙律菜同炒蛋
而且煙三文魚真係好大塊好厚!
大滿足😆

🌠 提拉米蘇 咖啡

呢款咖啡平時都飲過好多間,但暫時最鐘意真係呢間

🌠 棉花糖泡泡咖啡

本以為呢款咖啡會好甜,但原來唔係~
最底層係朱古力醬,中層係好濃嘅咖啡
比平時飲嘅Mocha 咖啡味更重!

假日可以好悠閒咁食個豐盛嘅早餐真係好美好~😆
慢煮青醬雞肉
  • 慢煮雞胸肉沙律配無花果醬
  • 提拉米蘇咖啡
2020-09-27 1026 瀏覽
放假一有時間就必定出去chill下,朋友帶左我去新蒲崗食野,話新開左文青咖啡店☕️既原來係Coti呀🌟🌟岩岩先去完九龍灣新開既Coti,一嗰星期後又黎新分店🥳我一向都好鐘意Coti呢間餐廳既品牌,餐廳裝修走小清新風格,佈置簡約 ,樓底好高,燈光又好柔和,好舒服的感覺😊講明黎Chill,我揀左COTI Breakfast,另加煙肉,牛油果🥑同半熟蛋😋見到COTI Breakfast真係好開心🥳色彩繽紛❤️有沙律菜🥗鮮甜哈蜜瓜,大大塊煎雞扒,好厚身,而且煎得好嫩滑,🍞麵包烘得好脆身😊炒滑蛋真心吸引左我,每次幫襯都無令我失望呢,橙黃色既炒蛋😋另加既半熟蛋係太陽蛋黎既,yummy😚煎煙肉好香脆,係我喜歡的,牛油果🥑真係成隻上碟,成嗰早餐感覺好有水準😍🌟慢煮雞胸肉沙律配無花果醬😍潮流興慢煮,不用調味,原汁原味,好健康呀🎉 雞胸肉厚切,慢煮完嗰雞胸真係好嫩滑,配上無花果醬,酸酸甜甜❤️新鮮沙律🥗用料很豐富,有西柚,車厘茄和沙律菜🥗我另外再加左煙三文魚🍣同牛油果🥑煙三文魚大大塊,好新鮮,配埋牛油果真係好match😊🌟奶醬啡☕️因爲見到隔離枱嗰杯好吸引😍咖啡加花生🥜,重點嗰賣相贏左,杯邊好多花生,好岩打卡呀😚

🌟奶醬啡☕️因爲見到隔離枱嗰杯好吸引😍咖啡加花生🥜,重點嗰賣相贏左,杯邊好多花生,好岩打卡呀😚果然飲起上黎飲有濃郁既花生味,真是一杯不錯的選擇。

🌟熱Cappuccino ☕️☕️拉花好靚仔呀,啡味滿滿的,而且好大杯,沒有令我失望的咖啡

2020-09-27
  • 慢煮雞胸肉沙律配無花果醬
  • COTI  all  day  breakfast
2020-09-27 36 瀏覽
今日陪母親去采頤花園,行經見有間新開cafe,被海藍色牆身吸引住。餐廳佈局充滿柔和氛圍,簡約裝修,令人回想響日本cafe。Coti Breakfast $68,有香濃炒蛋,煎雞扒,煙三文魚,一條哈蜜瓜,酵母麵包。 雞扒煎到肉質嫩滑,哈蜜瓜切對等,花心機的擺設,仲有健康酵母麵包,香脆!配有怡人沙律🥗。brunch 分量剛剛好。慢煮青醬雞胸沙律$62,雞胸經過處理再慢煮,見到肉身上細紋有條理。肉質唔會”鞋”,配埋自家製青醬,添上幾分清新口感。焦糖布甸咖啡 - 焦糖味好香,又好match 咖啡,面頭仲有幾粒咖啡豆,入口唔苦,仲有點回甘味道!Flat White - 去每間Cafe 我都必點之選,飲盡不同口味gei flat white。咖啡味相對較重,又香。餐廳隔離另有食品店,都係同一集團,母親大人順便掃冰鮮雞髀雞扒,話好抵買~

餐廳佈局充滿柔和氛圍,簡約裝修,令人回想響日本cafe。

• 焦糖布甸咖啡
2020-09-24 56 瀏覽
可能唔係住新蒲崗呢一頭,我對新蒲崗嘅美食唔係太認識,好彩今次咁岩嚟到新蒲崗都食到一間都算幾好味嘅Bistro,lucky💗COTI早餐 $62咁豐富嘅早餐😭我可以日日食細心地以梅花間竹排列既香甜哈蜜瓜,煎脆了外皮的雞扒,配上嫩滑的炒蛋、煙三文魚、酵母麵包、沙律😍美味又充滿營養慢煮青醬雞胸沙律 $62經慢煮而成的雞胸肉,肉質嫩滑彈牙,直接食會有淡淡的青醬味徘徊於口中🤤沾上無花果醬後則添上了酸酸甜甜的風味,十分好吃。 沙律亦有配上一些水果使味道更豐富😛提拉米蘇咖啡 $48一層忌廉好似奶蓋咁覆蓋係香濃嘅咖啡上,將手指餅沾上忌廉和咖啡,就像在吃tiramisu 一樣☺️同時具備飲品和甜品特色的高質咖啡。咖啡果皮茶配蜜糖 $52一飲入口時口感像茶,慢慢會感受到咖啡的香氣,如果加入蜜糖,味道會變甜,增加了一股花香味🌸尾韻的果香亦會更突出。📍 Coti the Bistro新蒲崗五芳街31-33號永顯工廠大廈地下C號舖

COTI早餐 $62

新蒲崗五芳街31-33號永顯工廠大廈地下C號舖
  • 慢煮雞胸肉沙律
  • Coti   breakfast
2020-09-24 89 瀏覽
咁岩係新蒲崗食飯試一試呢間新開既cafe,環境舒適,感覺清新☺️試左兩個set dinner,每set都配沙律/羅宋湯,第1款試左烤蘑菇忌廉汁闊條麵,好creamy好多蘑菇第2款係自家製青醬大蝦長通粉,呢款好好味有驚喜,一樣有好多蘑菇做伴菜,大蝦都好爽口整體環境坐得舒適,食物性價比高,唔錯之選:)

自家製青醬大蝦長通粉
沙律

整體環境坐得舒適,食物性價比高,唔錯之選:)
自家製青醬大蝦長通粉
沙律
新蒲崗的工廠區之中,都有非常精緻的食店,COTI就係其中一家。在五芳街的地下,都是好易找到的餐廳。餐廳的裝修清雅,入到去坐都好舒服,而且好像去了另一個世界。先來一個COTI ALL day breakfast$65----一份好豐富而且都好經典的大早餐。食物就種類都好多而且高質素。炒蛋好滑而且有牛奶香味~好食!另外有好FRESH的沙律,一早來補充下VITAMINS及纖維素,健康又好味之選。同時又有一片雞扒,份量剛剛好唔會太滯,配埋個酵母麵包,質地好軟軟又有口感,真係非一般的包呢~!好滿足呀~!!!!Last but not least~亮點仲有個片大大的蜜瓜,甜甜的令成份早餐都圓滿了~飲料配左杯桃茶,香茶味又唔會太甜,好正~而且影相好靚,真係打卡之選~$48--雞扒流心蛋酵母麵包配Piccolo短笛咖啡$32雞扒比想像中大同厚呢,而且蛋係雙蛋呢~~~WOO....一路食都覺得廚師真心勁,因為孖蛋都可以煎到呢個又流心又滑但又唔爆WOR~~~好叻, 又好食~加左D $, 要多份牛油果,因為夾麵包有牛油果真係令成個食物提升去另一個層次,呢個選擇真係好好,牛油果的香同滑都係如預期中~!~YUM

$48--雞扒流心蛋酵母麵包配Piccolo短笛咖啡$32
雞扒比想像中大同厚呢,而且蛋係雙蛋呢

加左D $, 要多份牛油果,因為夾麵包有牛油果真係令成個食物提升去另一個層次,呢個選擇真係好好,牛油果的香同滑都係如預期中~!~YUMMY

咖啡夠濃也滑口,拉花都唔錯,感覺好高檔~!真係好IMPRESSIVE的一個早餐
2020-09-22
$80 (早餐)
  • Coti All Day Breakfast
2020-09-23 88 瀏覽
好耐冇黎新蒲崗,啱啱見完客又未夠鐘去下一個會,順便睇吓呢度有咩特色嘢食,上網搵到呢間咖啡店,發現咖啡品種都好多,雖然門口唔算容易搵,但終於都比我搵到。門口細細,但入邊裝修好有日本風格,同樓上嘅工廠大廈有強烈嘅對比,仲有一道門去隔離買急凍食品,我哋食完野都有去隔離買咗一啲急凍食物。下午茶餐由$40幾蚊起,加signature coffee$12,喺新蒲崗工廠區算係好高級,特色咖啡有超過10種,好多都係在十分專業咖啡店先至飲到嘅咖啡。芝士火腿牛角包🥐,水準合格。Coti Breakfast 水準出色,擺設得好精美,酵母麵包比想像中好食,煙三文魚有油份亦唔會好鹹,炒滑蛋香滑,雞扒皮脆肉嫩,加埋蜜瓜同沙律,豐富的下午茶。Tiramisu 咖啡,只有凍飲,濃香Tiramisu 味道,但唔會太甜,同咖啡混合一齊之後,順滑口感似有回甘味道甜品,唔用口飲用匙羹食會有唔同感覺。焦糖布甸咖啡,佢哋真係做到咖啡面燒咗一層焦糖,飲到一半仍然保持薄脆,但感覺唔會好甜,咖啡比較杰身,口感一樣順滑,咖啡豆選擇得好好,有層次感又回甘。估唔到喺工廠大廈區,隱藏一個咁有特色嘅咖啡店,佢哋嘅咖啡師傅超級專業,連好多冷門嘅咖

芝士火腿牛角包🥐,水準合格。

估唔到喺工廠大廈區,隱藏一個咁有特色嘅咖啡店,佢哋嘅咖啡師傅超級專業,連好多冷門嘅咖啡都可以做得到,勁。
2020-09-22
5 分鐘 (堂食)
下午茶
2020-09-21 46 瀏覽
雞扒流心蛋酵母麵包質感軟熟流心蛋外表吸引 蛋有一定厚度咬下有口感另外香煎雞扒賣相非常吸引 令人垂涎三尺配上厚度適中的酵母麵包 和無花果果醬健康天然又美味 值得一試另外飲品方面叫了杯棉花糖朱古力味道非常濃郁 雖然加入冰塊但沒有把朱古力的味道溝淡另加上一大塊棉花糖先把它放在口中溶化再渴一口冰凍朱古力 是人間一大樂事另外朋友叫一杯玫瑰紅豆鮮奶咖啡 玫瑰、紅豆、鮮奶和咖啡四層分明 用附上的木匙羹把他們攪拌好 紅豆甜配上咖啡甘香 還有鮮奶作伴味道獨特而出眾
雞扒流心蛋酵母麵包質感軟熟

另加上一大塊棉花糖

先把它放在口中溶化
再渴一口冰凍朱古力 是人間一大樂事
另外朋友叫一杯玫瑰紅豆鮮奶咖啡
玫瑰、紅豆、鮮奶和咖啡四層分明

用附上的木匙羹把他們攪拌好
紅豆甜配上咖啡甘香 還有鮮奶作伴
味道獨特而出眾
2020-09-20
2020-09-21 693 瀏覽
文青打卡Cafe越來越多 但係有時食物嘅質素先至係Cafe嘅重點呢間係新蒲崗工廠大廈裏面嘅餐廳可以話係一種上班一族嘅天堂同綠洲餐廳樓底好高而且加入唔同嘅射燈一入到黎覺得環境好優美而且夠光猛望一望呢度嘅餐牌發現到啲好有趣嘅嘢食其中一樣令我最深刻嘅係炸雞窩夫因為平時食嘅窩夫都係以甜嘅為主怎麼可能會配上一隻炸雞呢 另外還有一個餐牌大多以輕食麵包為主店員也推薦這裏的Coti breakfast 另外朋友也點了一個芝士火腿牛角包嘢飲方面都有好多特色好選擇經過店員詳細嘅解釋之後我哋決定叫一杯凍嘅抹茶鮮奶以及一杯天然蜂巢咖啡不消一會食物就來到了 賣相非常吸引!完全超乎你想像 擺設經過精心設計子健那個全日早餐裏面包羅萬有 炒蛋沙律雞扒煙三文魚酵母麵包仲有一大條新鮮又鮮甜嘅哈密瓜!嘢飲方面亦都非常吸引 漸變顏色嘅抹茶加上份量適中的冰塊 在餐廳的燈光配合下感覺真relax 另外那一杯蜂巢咖啡 一匙羹的蜂巢蜜糖另上 要大杯熱泡鮮奶加上一小瓶的咖啡 要動動手把他們攪拌此時此刻亦是打卡的好時間呢😍😍超優雅超美的在美食的陪伴下 我們渡過一個愉快時光
文青打卡Cafe越來越多

另外朋友也點了一個芝士火腿牛角包
嘢飲方面都有好多特色好選擇
經過店員詳細嘅解釋之後我哋決定叫
一杯凍嘅抹茶鮮奶以及一杯天然蜂巢咖啡
不消一會食物就來到了 賣相非常吸引!
完全超乎你想像 擺設經過精心設計

子健那個全日早餐裏面包羅萬有
炒蛋沙律雞扒煙三文魚酵母麵包
仲有一大條新鮮又鮮甜嘅哈密瓜!
嘢飲方面亦都非常吸引 漸變顏色嘅抹茶

在美食的陪伴下 我們渡過一個愉快時光
2020-09-20
  • 天然蜂巢咖啡
2020-09-21 437 瀏覽
在工廠林立的新蒲崗有這家外表甜美的餐廳💐看看MENU價錢也佛心所以進來吃了個早餐🥗進去感到非常柔和的一家餐廳😊有一些乾花設計感覺很舒適位置都算多👍🏻最貴的早餐是他們招牌 才65元👇🏼果皮冰糖檸檬冷泡茶 $3️⃣6️⃣👇🏼味道有趣 不太甜 帶有一點果皮的味道是一杯中式加西式的飲品不會中伏 可以一試👍🏻💜Coti Breakfast $6️⃣5️⃣炒蛋﹑沙律﹑雞扒﹑煙三文魚﹑蜜瓜﹑酵母麵包性價比極高👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻這個Breakfast 非常推薦這個因為真的很豐富沒想到蜜瓜會是這樣原條上這幾樣食材加在一起沙律先吃 然後吃點咸的 再用蜜瓜結尾真的很豐富🥳連牛油也放上一點香草點綴一下實在非常細心的一間餐廳💐💜雞扒流心蛋酵母麵包$4️⃣8️⃣雞扒是脆皮雞扒脆卜卜加上流心蛋🍳好完美的配搭不過先起來不太豐富💜Hot latte $3️⃣8️⃣拿鐵還好,不過不失,有點苦
在工廠林立的新蒲崗有這家外表甜美的餐廳💐

脆卜卜加上流心蛋🍳
好完美的配搭
不過先起來不太豐富

💜Hot latte $3️⃣8️⃣
拿鐵還好,不過不失,有點苦

• Coti  breakfast
2020-09-17 50 瀏覽
#肥doi遊新蒲崗返工食lunch梗係要對自己好啲,但疫情底下唔想出去食飯唯有食外賣,如果喺新蒲崗附近返工,可以試吓呢一間新開嘅Cafe!.推薦第一大原因,因為我哋係外賣自取,全單有七折,用一個超抵既價錢食到高質素嘅Cafe食物。一個餐除咗有主食,仲有沙律或湯,再配一杯凍或者熱飲。隔離仲有一間凍肉舖頭,食完飯可以去嗰度shopping,買完一次野,憑收據一個星期內再去買嘢有九折!(講明先我冇收錢做廣告,純粹真係覺得好抵想分享).第二個原因係,啲野食質素幾高!#原條鰻魚滑蛋飯👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻鰻魚嘅長度係要打斜放先可以放到入外賣飯盒,唔單止好大條仲要幾原肉,好抵食加好好食!淨係果一舊滑蛋,其實都已經可以撈飯,所有嘢加埋一齊係一種好高級嘅享受😍#燉牛肋骨飯牛肉好林好入味,加埋旁邊既少少蕃茄好清新,識落唔會好油膩。有少少特別嘅係,我哋發現其中一盒嘅燉牛肋骨飯有粒冬菇,我諗應該有加冬菇入去住但唔睇幾食到有冬菇味。#雞胸肉沙律沙律嘅份量唔多,係普通嘅沙律菜再加啲蕃茄同橙,雞胸肉嫩滑唔會癡牙,都幾適合健身人士或唔想食太多野嘅OL!#雞扒滑蛋飯👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻呢個超級推薦大家食!分量來講呢個絕對係
#肥doi遊新蒲崗

第二個原因係,啲野食質素幾高!

#原條鰻魚滑蛋飯👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

#燉牛肋骨飯

#雞胸肉沙律

#雞扒滑蛋飯👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
呢個超級推薦大家食!
分量來講呢個絕對係第一名,大大份嘅滑蛋好食之餘,可以覆蓋晒成個飯,再加上兩塊大雞扒,雞扒煎得香脆,肉質亦都非常嫩滑!
外賣自取
2020-09-09 230 瀏覽
開學前同朋友去咗新開嘅cafe😍Coti喺九龍同新界有幾間分店,我哋去咗新蒲崗分店,座位寬敞、燈光柔和,好啱同朋友傾偈😆門口係凍肉舖,比較低調🤣▫️🔸慢煮雞胸肉沙律配無花果醬 $73 🌟7/10Slow-cook Chicken Breast with Green Salad雞胸肉厚切6件,味道幾香,酸酸甜甜嘅無花果醬好開胃,沙律🥗都好豐富,有青蘋果🍏、車厘茄同西柚等新鮮生果同我鍾意食嘅沙律菜😋▫️🔹燉牛肋骨飯 $88 🌟 6/10Stewed Beef Ribs with Rice有幾件牛肋骨,份量好多,又香又腍,牛肉汁亦似日式牛肉飯嘅醬汁不過再濃味啲,幾啱撈飯👍🏻▫️🔸烤磨菇忌廉汁闊條麵 $69 🌟 7/10Baked Tagliatelle with Veloute Sauce忌廉闊條麵好creamy,而且有好多磨菇,價錢幾抵!(•̀ᴗ•́)و▫️🔹提拉米蘇咖啡 Tiramisu Coffee +$24 🌟8/10賣相好靚!面頭塊餅乾有啲糖粉,朋友話幾好食,整體嚟講幾好飲( ´∀`)▫️🔸棉花糖朱古力 Marshmallow Chocolate +12 🌟8/

🤣

🔸慢煮雞胸肉沙律配無花果醬 $73 🌟7/10

🔹燉牛肋骨飯 $88 🌟 6/10
Stewed Beef Ribs with Rice
燉牛肋骨飯

🔸烤磨菇忌廉汁闊條麵 $69 🌟 7/10
烤磨菇忌廉汁闊條麵

▫️
🔸棉花糖朱古力 Marshmallow Chocolate +12 🌟8/10
棉花糖朱古力

有4粒棉花糖,朱古力味偏淡,啱唔好甜嘅朋友仔\(//∇//)\
烤磨菇忌廉汁闊條麵
2020-09-07 52 瀏覽
出開新蒲崗發現新開咗間別樹一格嘅cafe,裝修走小清新風格,帶有文青氣息,於是試吓!伊比利亞豬肩肉伴野菜沙律、蕃茄蔬菜汁、鼠尾草炸薯條 (98)伊比利亞豬肩肉好香口,無花果醬酸甜開胃,野菜沙律爽脆。薯條剛剛炸起熱辣辣,香脆可口。提拉米蘇咖啡 (+$24)香濃嘅咖啡上面有一層厚厚嘅忌廉,邪惡又吸引!提拉米蘇窩夫 ($52)同提拉米蘇咖啡差唔多,只係ladyfingers轉咗做窩夫。窩夫有驚喜,原來係丹麥酥嚟!層次分明,充滿牛油香,口感鬆軟,好香口。

伊比利亞豬肩肉好香口,無花果醬酸甜開胃,野菜沙律爽脆。

薯條剛剛炸起熱辣辣,香脆可口。

提拉米蘇咖啡 (+$24)
香濃嘅咖啡上面有一層厚厚嘅忌廉,邪惡又吸引!

提拉米蘇窩夫 ($52)

2020-09-03 73 瀏覽
近日走到新蒲崗看到一間以藍色為主色,掛滿了一張又一張的美食展板,又有咖啡售賣,所以都心思思的入內細看。店內左右兩邊都掛滿了一棵棵的綠色植物,配以柔和燈光,簡約而舒適,與外面炎熱的天氣形成強烈對比,令我頓時覺得像荒漠中的綠洲。店中更設有Lunch Set,真是不錯的選擇。提拉米蘇咖啡來到時賣相真是攞哂分,以提拉米蘇般的造型配上底層的香濃咖啡,最頂更放上手指餅,真是一絕。提拉米蘇咖啡入口綿密,芝士味香濃,加上咖啡一同品嚐,更是啡香醉人。奶醬啡奶醬包就聽得多,奶醬啡就第一次飲,杯邊都掛滿了粒粒的花生粒,飲起來細滑而花生味濃郁,真是一杯不錯的選擇。慢煮雞胸肉沙律配無花果醬雞胸肉雞一向愛吃,貪佢大大塊肉,而這裡的雞胸肉給人一種嫩滑鬆厚的口感,咬起來柔軟味濃,配上無花果醬,酸酸甜甜更令人醒胃。烤蘑菇忌廉汁闊條麵香濃的忌廉汁包著煙韌的闊條麵,入口非常Creamy,更有烤蘑菇作伴,令味道更濃厚。原條鰻魚滑蛋飯上枱時看到整整一條長鰻魚,真的有隻碟咁長,而且其肉質甜美,甘香回味,配上蛋香細滑的滑蛋,真是整整一碟飯都可以輕鬆吃下。兩個人食幾樣野,唔算太過份啦,太美味了。千層蛋糕千層蛋糕最特別是他一層又一層的

店中更設有Lunch Set,真是不錯的選擇。

原條鰻魚滑蛋飯

兩個人食幾樣野,唔算太過份啦,太美味了。

千層蛋糕
千層蛋糕最特別是他一層又一層的層次口感,而且
他們每一層的厚薄恰到好處,配以細膩的忌廉,入口香滑輕柔,最重要是不會太甜,不太好甜品的我都一食愛上。

2020-09-02 220 瀏覽
新蒲崗五芳街有間幫襯開既小食麵包店早前結業 仲估緊會開咩舖頭 原來係Coti係到開分店 裝修向來簡單 休閑舒適既Coti係新蒲崗嘅分店都唔例外 座位擺放左一啲乾花 very cozy💕lunch menu選擇繁多 我地首先揀左個前菜慢煮雞胸肉沙律配無花果醬 上菜先知原來份量十足 厚厚既雞胸肉有成6件 慢煮既關系肉質仲好嫩滑 點少少無花果醬酸酸甜甜好開胃😋 旁邊仲有新鮮生果同蔬菜沙律👍🏻主菜我地就揀左原條鰻魚滑蛋飯同埋伊比尼亞豬肩肉伴野菜沙律薯條✌🏻 原條鰻魚都幾大條 少少焦香加上滑蛋真係好好送飯🍚 豬肩肉都好有驚喜 肥瘦均勻唔會煎到好乾身 加上醬汁味道不錯👅 除咗有兩塊豬肩肉之外 仲有香脆薯條同鮮果蔬菜沙律伴碟 好豐富😍午餐加$24就有特色飲品加配 全部都好特別 我哋就揀咗出邊未見過嘅奶醬啡同天然蜂巢咖啡試下😆 2杯都好靚岩哂打卡 奶醬啡杯邊塗上左少少花生醬 飲落好濃花生醬味 仲有好多花生 口感一流 不過咖啡味濃多少少就更好啦🥜 天然蜂巢咖啡可以邊有調配咖啡濃度同甜度 咖啡香滑 仲有淡淡蜂蜜味👍🏻最後我地仲試左件千層蛋糕🍰 擺盤相當精緻 餅皮好薄 忌廉幼滑 食完真係好飽好滿足🌟

原條鰻魚都幾大條 少少焦香加上滑蛋真係好好送飯🍚
伊比尼亞豬肩肉伴野菜沙律薯條