2020-09-23 88 瀏覽
好耐冇黎新蒲崗,啱啱見完客又未夠鐘去下一個會,順便睇吓呢度有咩特色嘢食,上網搵到呢間咖啡店,發現咖啡品種都好多,雖然門口唔算容易搵,但終於都比我搵到。門口細細,但入邊裝修好有日本風格,同樓上嘅工廠大廈有強烈嘅對比,仲有一道門去隔離買急凍食品,我哋食完野都有去隔離買咗一啲急凍食物。下午茶餐由$40幾蚊起,加signature coffee$12,喺新蒲崗工廠區算係好高級,特色咖啡有超過10種,好多都係在十分專業咖啡店先至飲到嘅咖啡。芝士火腿牛角包🥐,水準合格。Coti Breakfast 水準出色,擺設得好精美,酵母麵包比想像中好食,煙三文魚有油份亦唔會好鹹,炒滑蛋香滑,雞扒皮脆肉嫩,加埋蜜瓜同沙律,豐富的下午茶。Tiramisu 咖啡,只有凍飲,濃香Tiramisu 味道,但唔會太甜,同咖啡混合一齊之後,順滑口感似有回甘味道甜品,唔用口飲用匙羹食會有唔同感覺。焦糖布甸咖啡,佢哋真係做到咖啡面燒咗一層焦糖,飲到一半仍然保持薄脆,但感覺唔會好甜,咖啡比較杰身,口感一樣順滑,咖啡豆選擇得好好,有層次感又回甘。估唔到喺工廠大廈區,隱藏一個咁有特色嘅咖啡店,佢哋嘅咖啡師傅超級專業,連好多冷門嘅咖

芝士火腿牛角包🥐,水準合格。

估唔到喺工廠大廈區,隱藏一個咁有特色嘅咖啡店,佢哋嘅咖啡師傅超級專業,連好多冷門嘅咖啡都可以做得到,勁。
2020-09-22
5 分鐘 (堂食)
下午茶