2022-05-13 1568 瀏覽
📍𝕮𝖆𝖚𝖘𝖊𝖜𝖆𝖞 𝕭𝖆𝖞 🚙#cynincwb #eatincwb▪和風鰻魚炒飯 🐟(牛肉)62°C 溫泉蛋稻亭湯烏冬 🍜ℍ𝕖𝕒𝕝𝕥𝕙𝕪 𝔹𝕠𝕨𝕝 🥗黑松露蛋黃燒牛小排飯 🐮曲奇朱古力冰沙 🍪草莓奶蓋紅茶 🍓芒果奶蓋紅茶 🥭-----。-----。-----。-----。-----。-----。-----。-----。-----。-----。-----。-----房間空間感大而且有不同房型 適合跟閨蜜或一大班朋友一齊gathering 😍😍▪
📍𝕮𝖆𝖚𝖘𝖊𝖜𝖆𝖞 𝕭𝖆𝖞 🚙

草莓奶蓋紅茶 🍓
芒果奶蓋紅茶 🥭

2020-11-11
2022-04-06 2239 瀏覽
位於銅鑼灣,有獨立房間的餐廳,早上是咖啡店☕晚上是酒吧🍸是我的私心推介✨即使是兩個人,也能享受乾淨又清靜的私人唱K、看Netflix電影、閒聊的好地方,每人最低消費$120,非常合理❣️.韓式泡菜石頭鍋飯 $98賣相普通但味道唔錯,中間有雞肉,但整體太淡.🍝海鮮香蒜橄欖油炒意粉 $118蜆肉較多,其他配料相對較少,意粉口感彈牙,整體味道偏重香蒜味,但太多油.加配餐湯$10普遍罐頭南瓜湯,挺濃味的.Latte $40咖啡味不太濃,整體偏甜.Americano $38普通的咖啡,不會太酸.– 總體評分 – (食物普通,但價錢合理,私隱度高)環境:9/10 食物:6.5/10服務:8.5/10
韓式泡菜石頭鍋飯 $98
賣相普通但味道唔錯,中間有雞肉,但整體太淡
🍝海鮮香蒜橄欖油炒意粉 $118
加配餐湯$10
普遍罐頭南瓜湯,挺濃味的
Latte $40
咖啡味不太濃,整體偏甜
Americano $38
普通的咖啡,不會太酸
– 總體評分 – (食物普通,但價錢合理,私隱度高)
環境:9/10
食物:6.5/10
服務:8.5/10

2022-02-28 1606 瀏覽
係依家咁高峰既疫情入面,想食個午餐又唔想同咁多人係同一個空間食嘢,呢度真係啱晒,已經唔係第一次黎呢度食lunch ,鐘意呢度既原因係佢有獨立房間,而每個房間都乾淨又夠哂清靜,依家又有埋Netflix 可以煲下劇,食物方面又唔算差,選擇又多元化叫左份美國肉眼有餐湯同沙律仲有叫咗個韓式泡菜石頭鍋飯而且最重要既係2個人3百幾蚊,呢個時候真係啱晒我呢度又鐘意出街食嘢又唔想咁多人聚集一齊嘅地方,下次一定會再黎。
食物方面又唔算差,選擇又多元化叫左份美國肉眼有餐湯同沙律
燒美國穀飼肉眼扒
仲有叫咗個韓式泡菜石頭鍋飯
韓式太陽蛋泡菜海鮮炒飯
而且最重要既係2個人3百幾蚊

燒美國穀飼肉眼扒
在朋友介紹下訂左銅鑼灣一間private cafe room,佢話唔駛同人逼,又有cake食又坐得舒服,仲有獨立空間比你chill 下傾下偈睇Netflix 添。果然又真係幾舒適同埋野食都不錯喎,房間清潔度👍👍👍👍👍岩哂我呢個潔癖怪😊店長話星期六日同假期netflix房每位最低消費係$150,有3小時專享私人房間服務。平日就冇限最低消費。Sakura Cheese Cake ❤️清新又軟綿綿❤️酥炸雞翼必點酥炸雞軟骨Strawberry heaven

Sakura Cheese Cake ❤️清新又軟綿綿❤️

酥炸雞翼

炸雞翼必點

炸雞軟骨

Strawberry heaven
2022-02-18
酥炸雞翼
2022-01-21 1407 瀏覽
同兩個friend子book咗間房,有啲design,靚靚哋好cozy,有sofa有電視,揀好晒歌就邊食邊聽想泥唱k嘅朋友仔就可以邊食邊唱,高級版k房咁嘢食就一般般啦,唔特別好唔特別差咁比起k房頹食,呢度係高一個層次嘅食物樣子同擺盤都美美的反而最細微嘅嘢食就最好食 - 薯條同雞翼係越食越想食嘅個Thai Cha Smoothie就偏淡偏稀,怕甜嘅都唔洗驚Overall如果想同朋友坐得舒舒服服,有自己嘅空間,又想坐耐啲,呢度係不錯嘅 味道:6.5/10 Cosmos 松露巴馬臣芝士薯條 $78酥炸雞翼 $78巴馬臣芝士煙三文魚凱撒沙律 $102燒美國穀飼肉眼扒薯條配燒汁 $208海鮮香蒜橄欖油炒意粉 $112Cheese Thai Cha Bubble $58Thai Cha Smoothie $58 📍銅鑼灣
想泥唱k嘅朋友仔就可以邊食邊唱,高級版k房咁
嘢食就一般般啦,唔特別好唔特別差咁
比起k房頹食,呢度係高一個層次嘅
食物樣子同擺盤都美美的

海鮮香蒜橄欖油炒意粉 $112
Cheese Thai Cha Bubble $58
Thai Cha Smoothie $58

📍銅鑼灣
📍COSMOS🔗銅鑼灣謝斐道482號2樓————————————————————————其實我們上年8月去過一次,因為有半私人空間可以輕鬆一下,觀看YouTube和Netflix,所以今次重試🥰💛最chill是關掉所有燈看音樂視頻,或者觀賞電影🥰Comos就設定好每段時間兩小時,每人最低消費$120。————————————————————————和風茶壺三文魚漬飯定($138)首先,飯的份量偏多,反而主角三文魚的份量較少,很多時只靠醬汁搭救🤔醬汁較為相似甜豉油,但配上三文魚,反而感覺上不相襯😢加上,定食配上大量配料,令人覺得過於繁複😉————————————————————————溫泉蛋蟹籽飯配炸軟殼蟹($138)首先,第一感覺是溫泉蛋蟹籽飯和炸軟殼蟹是不太相襯,即是換上其他配料也沒關係🤔其次,溫泉蛋飯調味偏淡,整體上沒有特色🤔蟹籽只食到口感,但沒有存在感🥲溫泉蛋只令飯較濕潤,但實在不能提升味道,宜配濃味醬汁作伴飯🤔————————————————————————🌟總括而言🌟,這類型的cafe的定位其實十分好,除了顧及想唱K的顧客,還可以提供Netflix和YouTube的觀看服務🏆
📍COSMOS
🔗銅鑼灣謝斐道482號2樓

————————————————————————

和風茶壺三文魚漬飯定($138)
————————————————————————

溫泉蛋蟹籽飯配炸軟殼蟹($138)
————————————————————————
🌟總括而言🌟,這類型的cafe的定位其實十分好,除了顧及想唱K的顧客,還可以提供Netflix和YouTube的觀看服務🏆約下朋友在一個半私人空間享受下咖啡和蛋糕(甜品好食),吹下水,觀賞下電影的確是享受🥰但食物水準卻無奈下降,追不上滿足度🥲因要達到最低消費(每人$120),因此一定要叫到主菜的價錢才達標🤔所以,我們會對主菜的期待較高🤔最後,我們覺得餐聽定位環境服務都是十分好和令人滿意,只需改善一下餐單設計和出菜就沒有問題🥰

性價比指數🎖:7/10
儀式感指數🏆:7.5/10
好食指數☺️:6/10 (甜品加左少少分)
2022-01-01 1101 瀏覽
唔知幾時同red mr crossover 初頭仲以為去錯地方 去唱K但入咗間party room 但啲嘢真心難食!椰菜花濃湯:浠過水意大利麵:勁油 超辣奶涷:笑死 一pat嘢咁溶哂總結:勁伏

椰菜花濃湯:浠過水

意大利麵:勁油 超辣

奶涷:笑死 一pat嘢咁溶哂

總結:勁伏

2021-12-31 737 瀏覽
They have changed the menu and only 20% of their menu is available now, with just THREE choices for main course. The $329 min charge per person means that you have to order duplicate snacks from the limited menu. All of their food are barely warm, taste like the journey from the kitchen to our room took 45 mins . Rooms are getting even smaller and providing two microphones only (used to provide four). Staff with bad attitudes.
2021-12-30
2021-11-17 4327 瀏覽
☆𝘊𝘖𝘚𝘔𝘖𝘚 🤍Café x Private room嶄新唱K聚會好去處今次又來私心推介好地方,這次到訪的是位於銅鑼灣的私人空間咖啡店,其實是red mr的變身🎤以「早上為咖啡店,晚上為酒吧」的概念,客人可以點歌、看Netflix電影、閒聊等,同時可以享受高質美食,十分推薦一班朋友來chill半日~-🫕 Chef recommendation set($228)▫️1 Starter 越式米網蝦春卷𝘾𝙧𝙞𝙨𝙥𝙮 𝙥𝙧𝙖𝙬𝙣 𝙨𝙥𝙧𝙞𝙣𝙜 𝙧𝙤𝙡𝙡作為前菜挺開胃的選擇,春卷表面炸成金黃色,口感香脆,加上甜酸醬汁,味道不錯▫️1 Soup 是日精選餐湯▫️1 Main 韓式炸雞、芝士醬薯條𝙆𝙤𝙧𝙚𝙖𝙣 𝘾𝙧𝙞𝙨𝙥𝙮 𝘾𝙝𝙞𝙘𝙠𝙚𝙣主食點了非常邪惡的炸雞+ 芝士薯條,炸雞搭配甜辣醬很香口,與薯條味道十分夾,但吃到最後有點飽膩▫️1 DessertOreo曲奇木糠布甸𝙊𝙧𝙚𝙤 𝙘𝙤𝙤𝙠𝙞𝙚 𝙨𝙚𝙧𝙧𝙖𝙙𝙪𝙧𝙖 𝙥𝙪𝙙𝙙𝙞𝙣𝙜甜品是Oreo口味的木糠布甸,口感creamy,味道偏甜整體來講這份set 份量充足而且搭配很多,值得一試(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)推薦指數: 8/10.🥪 全日早餐($139)𝘼𝙡𝙡

𝘊𝘖𝘚𝘔𝘖𝘚 🤍

韓式炸雞、芝士醬薯條

▫️1 Dessert
Oreo曲奇木糠布甸
𝙊𝙧𝙚𝙤 𝙘𝙤𝙤𝙠𝙞𝙚 𝙨𝙚𝙧𝙧𝙖𝙙𝙪𝙧𝙖 𝙥𝙪𝙙𝙙𝙞𝙣𝙜
甜品是Oreo口味的木糠布甸,口感creamy,味道偏甜
整體來講這份set 份量充足而且搭配很多,值得一試
(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)推薦指數: 8/10
Oreo曲奇木糠布甸

🥪 全日早餐($139)
𝘼𝙡𝙡 𝙙𝙖𝙮 𝘽𝙧𝙚𝙖𝙠𝙛𝙖𝙨𝙩
這份全日早餐十分豐富,有炒蛋、紐倫堡腸、煙肉、車厘茄、蘑菇、薯餅、茄汁焗豆、羽衣甘藍、法邊豆及烤烘過的sourdough
味道中規中矩,不過擺盤精緻,整體色彩豐富,絕對有加分
全日早餐

🥩 Healthy Bowl($118)
𝙋𝙤𝙖𝙘𝙝𝙚𝙙 𝙚𝙜𝙜, 𝙥𝙪𝙢𝙥𝙠𝙞𝙣, 𝙘𝙝𝙚𝙧𝙧𝙮 𝙩𝙤𝙢𝙖𝙩𝙤, 𝙧𝙤𝙢𝙖𝙞𝙣𝙚, 𝙠𝙖𝙡𝙚, 𝙖𝙫𝙤𝙘𝙖𝙙𝙤, 𝙦𝙪𝙞𝙣𝙤𝙖
想要健康的小食也可以點這份salad bowl,有多種材料,最出彩是烤雞肉,與自家胡麻醬很夾,再加上溫泉蛋,絕對能吃得飽肚
Healthy  Bowl

🍵 Matcha Dirty Coffee ($58)
打卡一流的dirty,頂層的奶泡緩緩流瀉,賣相真的很吸引而且拍照很美
味道方面奶味略為太重,抹茶味偏淡,口味回甘,奶泡口感綿密,再灑上抹茶粉,整體還好
Matcha Dirty Coffee

越式米網蝦春卷

⚠️ Minimum charged is required
❁please support + like + share❁
  • All  day  breakfast
2021-11-15 1471 瀏覽
環境一流,如果想同朋友有私人空間,呢度係值得推介。入到一間裝修有少女風嘅K房,叫咗一杯冷萃烏龍咖啡,非常有新鮮感, 因為喺出面好少有,搞到我心郁郁想買佢哋嘅咖啡豆。然後叫咗黑松露芝士薯條,略嫌黑松露味唔夠濃。然後我朋友叫咗個留心蛋牛油果沙律,色彩鮮艷都相當唔錯。
2021-10-03 2468 瀏覽
知道Red MR開咗個新系列叫COSMOS,卡拉OK咁嘅格局,餐廳嘅運作模式👍🏻首先, Red MR食物質素一向有保證。今次叫咗個set! 一個餐湯,一個前菜,一個主食,再加個甜品(飲品要額外加錢)。前菜係越式米網紙春卷,新鮮炸出嚟,脆而不油膩,再配上少少甜酸汁,絕配呀!主食叫左燒加拿大豬鞍,同蕃茄帶子意粉share。豬鞍分量十足,火喉岩岩好,切出黎仲係粉嫩嘅淺粉紅色😋 外面香脆,裏面嫩滑。意粉都有驚喜,我最怕食淋bac bac嘅意粉,今次意粉嘅硬度煮得恰到好處。另外原來番茄醬同帶子都幾match👍🏻👍🏻甜品係木糠布甸,不過掛住食唔記得影相,哈哈🤣唱K方面同平時有少少唔同,就係一定要戴headphone先聽到咪聲,唔知係咪關牌照嘅問題呢🙄 我哋兩個人去唱呢,就冇乜所謂因為可以一人一個,但如果3個人去的話就唔知點算喇。即使佢有三四個headphone,咁多線喺度都應該會好混亂。🙈

甜品係木糠布甸,不過掛住食唔記得影相,哈哈🤣

2021-10-02
2021-09-14 1820 瀏覽
讚👍🏻前身係k 房所以有獨立房間如果朋友靜靜地傾下計 非常適合仲有可以睇Netflix (要用自己acc登入)但食物就普通2個人食all day breakfast 1份牛扒 翠肉瓜係底正常普通味 無驚喜芝士帶子 塊芝士好大塊 遮住左個帶子🙊🙊🙊

讚👍🏻前身係k 房所以有獨立房間
如果朋友靜靜地傾下計 非常適合
仲有可以睇Netflix (要用自己acc登入)
但食物就普通
2個人食all day breakfast

1份牛扒 翠肉瓜係底
正常普通味 無驚喜
芝士帶子
塊芝士好大塊 遮住左個帶子🙊🙊🙊
因為好耐冇唱k,所以就同朋友一齊上嚟睇下。原來呢度同red mr係隔離,我哋覺得冇咪都唔緊要,有得點歌就足夠,所以我哋揀咗cosmos。決定咗之後職員帶我哋入獨立房間,感覺都幾似k房,係冇咗啲mic同埋裝修比較新。食物方面就比一般唱k嘅豐富,雖然每人最低消費要120蚊,但係出面一個 All Day breakfast 都差唔多,依度仲送一杯嘢飲而且食物質素同出面嘅cafe拍得住呢度兩個人至少可以坐兩個鐘,仲可以點歌聽,唔使理人哋嘅目光,喺自己嘅獨立房間同朋友一齊唱下歌、傾下偈,尤其是而家呢個時期,感覺更加衛生安全,想搵個地方同朋友hea都好抵玩下次有時間都想再上嚟呢。
而且食物質素同出面嘅cafe拍得住
下次有時間都想再上嚟呢。
2021-08-31 1428 瀏覽
COSMOS (銅鑼灣)想搵個私人地方唱下K、睇吓電影、同朋友慶祝吓生日派對?介紹red.mr旗下嘅Cosmos餐廳俾大家啦!😍我覺得呢間餐廳比一般嘅唱K房食物質素好,而且環境優美空間闊落好有私人空間👍👍👍卡邦尼意粉意粉口感煙韌😍煙肉同意粉係非常之好食嘅😍😍d蛋汁同cream嘅味道都好濃郁😍食完想再食唔會有太膩嘅感覺🤤韓式炸雞配薯條韓式炸雞唔會太油膩肉質鮮嫩🤤🤤🤤不過食落就唔脆啦,配上韓式醬好match 春卷個春卷係真係好食嘅😍🥰值得推介入邊隻蝦係原隻蝦大大隻,重點佢唔油膩脆卜卜好好食😋芒果奶蓋/烏龍茶奶蓋我就唔太推介呢兩款嘢飲啦🥲飲品味道非常之淡而且奶蓋又冇乜味道🥲📍COSMOS (銅鑼灣)銅鑼灣謝斐道482號2樓💵人均消費:240(最低消費)✨環境及衛生:8.5/10🙋🏻‍♀️推介指數:8.5/10
COSMOS (銅鑼灣)

卡邦尼意粉

韓式炸雞配薯條

春卷

芒果奶蓋/烏龍茶奶蓋

📍COSMOS (銅鑼灣)
銅鑼灣謝斐道482號2樓

💵人均消費:240(最低消費)
✨環境及衛生:8.5/10
🙋🏻‍♀️推介指數:8.5/10
2021-08-25 1227 瀏覽
COSMOS 去到先知原來係Red Mr嘅旗下,佢係有唔同嘅獨立房,入邊仲有唱K System,私隱度十足。高纖沙律碗 Healthy Bowl $118有雞肉、溫泉蛋同沙律菜,好少醬汁,食落好食又健康。燒澳洲厚切肉眼扒Order咗5成熟,肉質仲好軟嫩,但稍為太肥,好多脂肪。份量都算足夠海鮮香蒜橄欖油炒意粉 $112比想像中好食,有好香既蒜味同橄欖油味,食落仲有少少辣辣地都幾開胃,仲有少量海鮮增加味道酥烤合桃蘋果法式吐司 $98呢款甜品都幾好食,有啲似平時既西多士,但就配料豐富啲Caffe Latte $40人均: $201-400📍銅鑼灣謝斐道482號2樓#日本菜 #西式 #咖啡店 #酒吧
COSMOS

高纖沙律碗 Healthy Bowl $118
有雞肉、溫泉蛋同沙律菜,好少醬汁,食落好食又健康。

燒澳洲厚切肉眼扒

海鮮香蒜橄欖油炒意粉 $112

酥烤合桃蘋果法式吐司 $98
呢款甜品都幾好食,有啲似平時既西多士,但就配料豐富啲

Caffe Latte $40

人均: $201-400