2007-06-27
朋友介紹幫襯,話依間小店唔錯。午飯時間都唔滿,生意唔算得好,而且環境有淺窄,坐得唔太舒服。本蟲一向都有驚去榮華里食晏,事關度鋪頭會爭相拉客,而且生環境一般,我曾親眼目擊有小強老鼠出沒,進食令人有不安。言歸正傳,依度食其實尚算唔錯,雖然份量偏少,但味道幾好。不過介紹朋友就表示大失所望,事關佢話上次幫襯時質素更好。例如以往有美味南瓜湯飲,現今就變好酸蘋果沙律。上次佢時候食物賣相靚好多,而且味道比如今更加好,加上店內音樂亦由原本悅耳輕音樂變成吵耳搖滾樂,所以印象分大減。佢懷疑鋪頭可能轉手,而就本蟲所見店員配搭都好奇怪,由印巴裔、外籍到本地人都有,而且有仲要唔識廣東話,真係有懷疑佢係咪非法外勞。服務方面店員有散漫同欠缺默契,儘管鋪頭唔大,但不時出現無侍應可叫情況,因為佢一係堆晒門口拉客,一係又走晒入廚房傳菜。總括講,依餐飯整體感覺麻麻,以依個價錢中環仲有好多更好選擇。