2022-05-09 253 瀏覽
一直聽說這家店,正巧今天在銅鑼灣就買來試試看,買了chocolate chip和顏值擔當的紅絲絨,cookie的份量實在太大了,本來怕cookie很油很甜,但是這兩個cookie絕對沒有以上問題,chocolate chip的朱古力也是很多的,而且有種流心的感覺,不過我覺得牛油味沒有想像中突出,價錢也確實比較進取了些
2022-03-31 204 瀏覽
👣 Cookie DPT 👣🍪🍪🍪🍪🍪🍪🍪🍪🍪🍪🍪🍪🍪🍪🍪🍪🍪🍪Cookie DPT應該人人都聽過但我都係今次先真正試試佢滿足吓我想食曲奇嘅慾望🤤佢係銅鑼灣利園一期入面 但店面超 級 細你唔行近都唔知入面原來賣緊曲奇😅⭐⭐Peanut Butter🥜 HKD$40⭐⭐其實都幾大塊中間餡係花生醬夾心翻熱後先會有好少🤏流心效果 完全唔澎湃😂花生醬味幾濃郁 曲奇未到brownie cookie咁軟身 但就有少少煙韌同咬口整體味道都係我杯茶 鹹鹹甜甜的不過我覺得都係貴咗啲味道:🌕🌕🌕🌖🌑價錢:💰💰💰
👣 Cookie DPT 👣

不過我覺得都係貴咗啲

味道:🌕🌕🌕🌖🌑
價錢:💰💰💰
2022-03-24 110 瀏覽
💛 HKG - COOKIE DPT 💛ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ @cookie.dpt ALL TIME FAV !! ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ 🌼 DrinkFlat white ⭐️ Deal@zabank_hk消費一次就有 $122 bonus and % cashback ( code: FDK538 )◇◇◇◇◇◇◇◇◇#cc_cwb #cc_銅鑼灣 #cc_cafe #cc_bakery#eatwccinhk #globaleats
💛 HKG - COOKIE DPT 💛

ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ

@cookie.dpt ALL TIME FAV !!

ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ

#eatwccinhk

#globaleats
Flat  white
2021-10-14 571 瀏覽
女友口裡雖然嚷著減肥😂結果都係俾我引誘到😆#小胖遊銅鑼灣🐠 —————————————————🔹Double Chocolate Chips Cookie🍫 $40用上dark chocolate,每一口都咬到鬆軟cookie同朱古力粒(帶少少溶仲正),食著外表少少脆入面有少少似蛋糕,因為係黑朱古力所以唔會超甜,對味蕾甜度負擔輕左啲🤤.💡2個人食都有點飽,記得唔好獨食😉—————————————————🧜🏻‍♂️口水度:🌕🌕🌕🌕🌖🤑CP值💰:🌕🌕🌕🌑🌑🧚🏻‍♀️打卡值:🌕🌕🌕🌑🌑🥰舒適度:🌕🌕🌗🌑🌑👅再食指數:🌕🌕🌕🌑🌑.♟Overall♟鬆軟可口明顯係滿滿脂肪,真係真係要做運動還債😵‍💫價錢真心唔平,雖然係真材實料👌🏽但我未必捨得再買
女友口裡雖然嚷著減肥😂結果都係俾我引誘到😆
#小胖遊銅鑼灣🐠
—————————————————
💡2個人食都有點飽,記得唔好獨食😉
Double  Chocolate  Chips  Cookie

—————————————————
🧜🏻‍♂️口水度:🌕🌕🌕🌕🌖
🤑CP值💰:🌕🌕🌕🌑🌑
🧚🏻‍♀️打卡值:🌕🌕🌕🌑🌑
🥰舒適度:🌕🌕🌗🌑🌑
👅再食指數:🌕🌕🌕🌑🌑
♟Overall♟
鬆軟可口明顯係滿滿脂肪,真係真係要做運動還債😵‍💫
價錢真心唔平,雖然係真材實料👌🏽但我未必捨得再買
2021-09-05 390 瀏覽
Got this treat from my friend and he said this Nutella flavour is a limited edition to Causeway branch. Particularly love its chewy and moist texture and its giant size! N surprisingly it’s not too sweet as many other cookies do. Feel satisfied to have one and can’t wait for another!

Nutella  chocolate  cookie
Nutella  chocolate  cookie
食完urban嘅蛋撻,行出urban,見到有間曲奇餅店,之前冇試過就試吓…見到塊塊曲奇都好大:面積: 有成個拳頭咁大直徑:大約8cm厚: 大約2cm聞 👃: 好香牛油曲奇餅味味道: white chocolate chip , 有D粉嘅感覺,唔係特別鬆,得個厚字,普通。 Nutella special , 有流心的朱古力🍫,食落啖啖 Nutella 味,食到有幸福的感覺 服務: 個個姐姐都好年輕,有活力的年輕人,可能會見到慢的客人就會火爆D,見你揀耐啲就有D不耐煩,利申,係唔客人係到排隊既 … 服務態度有改善的空間。總結:都係喜歡Eric Kxxxx 的曲奇餅🍪 多D,crunchy and less powder feeling, E 個不過不失啦⋯⋯

見到塊塊曲奇都好大:
面積: 有成個拳頭咁大
直徑:大約8cm
厚: 大約2cm

聞 👃: 好香牛油曲奇餅味
味道:

White chocolate  and  daily  special  Nutella
Nutella  cookie
Nutella  cookie
2021-07-19 334 瀏覽
To be honest, the cookies are too sweet for me but I can still accept the style because American cookies are usually quite sweet.What I was shocked was the service of the staff 😰😰😰… for a high-end cookies place like this, I definitely expect a more friendly service. Quite disappointed and don’t think I will buy again 🙁

2021-07-15 291 瀏覽
吃點「comfort food」治癒一下。S’more、花生醬、紅絲絨,款款味道都喜歡。最深刻是S’more,鬆軟的曲奇餅配合軟糯的棉花糖,朱古力、牛油、棉花糖的香甜,很幸福,香甜甜的。至於花生醬口味,有香濃花生味,而且甜而不膩。還有吸睛的紅絲絨啊!

2021-06-10 248 瀏覽
🍽 4 inch Basque Burnt Cheesecake💰 HK$60 (takeaway)A mini version of the classic Basque Burnt Cheesecake. The texture of the soft creamy center with the firmer outside. Incredibly light and ultra creamy with deep caramel burnt on the top. 🔥🔥Life is too short. Let's eat more Basque Cheesecake LOL Would you down to try this?🥰
💰 HK$60 (takeaway)

2021-06-08 226 瀏覽
真心食過最好味嘅曲奇。銅鑼灣店還可以加熱吃。之前都試過尖沙咀買過2次。試咗5隻味chocolate chip ,double chocolate, chocolate brownie,花生醬曲奇, 白朱古力Nut。5隻味都好好食。 本身我自己喜歡吃黑朱古力不太甜的人, 但我試過double chocolate 朱古力味竟然不太出,所以第一名好食應該就是 chocolate brownie和 chocolate chip.. 曲奇加熱之後做到軟心效果真係好香, 今次食咗2個曲奇當午餐^^ 非常滿足, 食完之後都唔會太膩, 唔似其他曲奇好死甜,好味這個是 chocolate brownie入面是軟軟嘅蛋糕,外面還有牛油香味。🥰這個是 chocolate chip 外面有粒粒朱古力,雖然一件40元, 但真係好大件 好厚, 值得一試, 呢度可以坐低食, 環境都唔錯,有室外座位

chocolate chip

chocolate chip
2021-04-19 355 瀏覽
呢間曲奇食過好幾次,雖然每塊$40 但真係物有所值。 試過紅絲絨/chocolate chips/ double chocolate同brownie,最失望係紅絲絨,本身鐘意食紅絲絨蛋糕既我,真係覺得呢塊餅完全拉唔上關係。最好味既brownie, 曲奇有一寸厚,甜甜咸咸咁,有朱古力粒粒,而入面有軟林林既brownie, 唔會過甜同鎖喉,真係好出色呀!而無影既double chocolate都唔錯,濃濃朱古力味,但就甜dd, 相對brownie失色。

Brownie

Brownie
2021-01-29 743 瀏覽
呢間曲奇舖頭我已經食過好幾次 好似上咗癮咁 雖然一塊都唔平 但係自己又冇焗爐做唔到 佢嘅口味又多選擇 所以得閒就獎勵吓自己食一塊啦😍✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨🍫White Choc Macadamia $40好甜嘅我係超級鍾意食白朱古力 所以我第一次係試咗白朱古力味先 佢嘅軟曲奇係做到又軟又有口感 一咬開除咗係白朱古力之外 仲有一粒粒好大嘅Nuts 更加將塊曲奇昇華咗😍🥜Peanut Butter $40佢入面個餡唔係Hea你 好似平時自己搽花生醬入去塊面包到咁😍 每一啖都食到濃濃嘅花生醬味🤩如果叫我比較鍾意白朱古力味定係花生醬味多啲 我答你唔到😂😂🥭Mango Sticky Rice $40作為泰國粉絲嘅我 見到有芒果糯米飯味就試咗先 仲係期間限定添😬不過有啲失望🤥唔唔係好知自己食緊啲乜😓仲等我專登買去野餐食添😖食到少少芒果 但係啲糯米飯好似又唔係平時食開嘅糯米飯咁 芒果糯米飯變咗做曲奇成個口感好奇怪😥下次都係試返啲正常嘢好啲😅
✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨
🍫White Choc Macadamia $40

🥜Peanut Butter $40

🥭Mango Sticky Rice $40
Bookmark咗呢間人氣曲奇店好耐! 🥺見近排喺銅鑼灣利園一期開咗Pop up store,即刻嚟試試!🤩位置都幾方便,喺的士站🚘直上扶手電梯就會見到。選擇堂食的話,職員會即場焗返熱♨️,大約等待5分鐘左右就有。附近有2張對窗 bar枱設計的枱櫈供客人用餐。同友人坐喺到傾吓計,食件餅,又一個afternoon tea~🍪Brownie filled chocolate chip cookie ($40)    7.5/10Cookie size 有拳頭咁大,焗完真喺做到「外脆內軟」!啲朱古力粒仲融融地😻,入面的brownie 朱古力都好濃。啱哂🍫朱古力愛好者/螞蟻人🐜!對我嚟講,就有少少偏甜了,食完真喺要飲番啖水🙈終於滿足咗想試好耐的慾望🤤,如果下次佢出啲新款又特別嘅口味也可再試~不過,建議同人share食,銀包同身體負擔都輕啲🙊~haha

2021-01-17
2020-12-16 447 瀏覽
-{人氣大塊曲奇🍪}終於出倒港島覓食喇😭食飽飯食個曲奇做甜品~現場試左塊miso matcha ganache🤤Special Flavour🤤 ($40)塊曲奇真心好大塊這 焗完即食係偏軟曲奇質地😉佢係經過左幾次改良個miso味好淡 淡到食唔出🤨而且matcha醬算淡 我覺得一般般👖褲評: 7.5/10下次有takeaway版本嘅cookie.dpt敬請期待🥰性價比: 7.5/10服務: 8.5/10環境: nil🔔小tips: 女仔食一定要share如果唔係一定勁飽😂🚩 @cookie.dpt🚩地址: 中環basehall銅鑼灣利園一期二樓3/F Ocean City #fuudjai #fuudjai小食 #fuudjai甜品 #fuudjai中環 #fuudjai銅鑼灣
{人氣大塊曲奇🍪}

🤤Special Flavour🤤 ($40)

👖褲評: 7.5/10

銅鑼灣利園一期二樓
3/F Ocean City

Speacial  flavour
2020-11-05 676 瀏覽
唔計weekly special既話 經典味道推介brownie filled, red velvet ($40/piece)brownie filled: brownie大大舊 cookie同brownie之間有一層朱古力 食落係比較容易膩 兩份食比人分就岩岩好red velvet: 其實冇咩特別味道 但係咁樣先食到佢曲奇既糖、麵粉、蛋既比例 好食今個星期特別味道係 cinnamon 我唔鐘意隻味 就冇簡到啦 等下個星期先 咁樣出味道既方法令我女朋友好期待😂