2022-02-21
疫情下繼續支持食市,午餐同老婆一齊落街搵食,見今日落雨天氣又凍,經過商場突然遇到 CoCo Ichibanya,對腳好自然自己行咗入去🤣今日只有兩個人,又有啲趕時間,坐底快快就用手機每人叫咗個咖喱飯🍛🔻特制三文魚扒庵列咖喱飯天氣寒冷下,見到呢個咖喱飯,唔多唔少都會覺得有啲溫暖😅,吉列三文魚扒外面炸得好香脆,三文魚仍然好嫩滑,咖喱我哋選擇1分辣,比標準高一級辣度,覺得剛剛好,蛋包飯個蛋同樣做得嫩滑,日本珍珠米煲嘅飯亦都好好味,成碟飯食落去,真係好有喺日本食咖哩飯嘅味道,好食👍🔻吉列豬扒庵列咖喱飯吉列脆皮不用多說了,一樣鬆脆,至於個豬扒,肉質都好鮮嫩,食下食下,好快就成碟食晒😋🔻酥炸魷魚鬚點餐時我哋追加左一份炸魷魚鬚,鬆脆香口,伴咖喱食一樣好夾😊CoCo Ichibanya 庵列咖喱飯,的確有食日本地道咖喱味道,所有點餐攞水都係全自助,侍應只負責傳餐及執枱,其實冇乜直接交流,當然亦唔會有太多服務俾你感受到,會似喺快餐店食嘢感覺,但以一碟飯要成八九拾蚊,兼且要加一,我個人覺得有點偏貴,如果包多一杯飲品會更為合理🤔
🔻特制三文魚扒庵列咖喱飯
特制三文魚扒庵列咖喱飯
🔻吉列豬扒庵列咖喱飯
吉列豬扒庵列咖喱飯
🔻酥炸魷魚鬚
酥炸魷魚鬚
點餐時我哋追加左一份炸魷魚鬚,鬆脆香口,伴咖喱食一樣好夾😊