2018-02-15 146 瀏覽
同事介紹有間喺尖沙咀嘅樓上西餐廳,雖然位處鬧市,但佈置清新,食物都唔錯,所以就過去試試。我同朋友決定叫1個小食,加2個主菜 share。Co-DS 小食拼盤 - 呢個拼盤有水牛城雞翼、意大利牛肉丸、德國腸、炸魚手指同炸洋蔥圈,樣樣都有啲,2個人食就剛剛好。雞翼辣辣哋酸酸哋,牛肉丸咬落有口感,德國腸食到香草味,炸魚手指係吉列嗰種,點茄汁食就最夾,洋蔥圈外皮好脆,中間嘅洋蔥好甜,炸物完全唔覺油膩,再食埋加咗黑醋汁嘅沙律菜,即刻覺得無咁熱氣。西班牙黑毛豬串燒配甜番薯條 - 黑毛豬保留咗好多肉汁,食落好腍,中間夾咗蕃茄仔,下面就有薯蓉,仲有我最鍾意食嘅番薯條,加埋配上嘅肉汁,好惹味! 招牌黑松露菌麵包蟹蓋意大利飯 - 食到黑松露味,飯裡面加咗蟹肉同蟹膏都食到,意大利飯炒得乾身香口,食落輕盈唔會膩,原本睇落以為好少飯,但食吓食吓都夠飽,唔錯!

我同朋友決定叫1個小食,加2個主菜 share。

Co-DS 小食拼盤 (小)

2018-02-12
外賣送餐
Co-DS 小食拼盤 (小)
2018-02-15 108 瀏覽
麻雀雖小,五臟俱全,一入到黎就有一種舒服嘅感覺,呢度播緊既音樂好適合同朋友傾計,亦都好適合自己一個人安安靜靜坐一陣。 今晚就係想自己安靜咁樣食個飯,搵間似樣啲嘅餐廳,食自己係鍾意食嘅嘢,然後行下海旁。 平時真係好少留意到海港城對面都有啲咁樣嘅餐廳,海港城入面既餐廳好多多好多人,同埋好嘈。呢D小店真係咁岩遇到。晩飯既選擇都唔少,二人set就更加抵,不過今次得一個人,咁我就食個main course算啦。 聽到隔離D客人同店員傾計,呢到應該係有得taylormade食邊幾個餸菜。先上既係一杯焦糖牛奶。 其實佢呢到出名係咖啡,但我唔飲咖啡既。焦糖味好重,個人覺得甜咗少少,但同牛奶都幾match,冬天飲更覺得暖笠笠。我揀左個招牌意大利飯,寫得叫招牌,特别想試下去有幾招牌。個presentation好靚, 係個蟹蓋上面,睇落去以為幾細份。食落食落又覺得好飽好大份。所以話女人都係眼闊肚窄嘅表表者。 蟹肉唔算好多,但少少咁分佈係個飯入面,夾埋食都幾香幾鮮。 我鍾意佢啲菇,爽口好味。 個sauce唔會太搶,亦都唔會太漏 上面的黑松露分量啱啱好,提升咗成個飯嘅level!呢到似係一班後生仔創業嘅地方,成

呢到似係一班後生仔創業嘅地方,成個餐廳感覺都好有生氣,好Young. 唔知下次幾時可以再嚟支持下呢?
2018-02-14 109 瀏覽
今日近過年度度都人多去SHOPPING,今晚在尖沙咀行完街決定搵間上樓既店食餐好坐低左之後就慢慢睇下有咩岩食啦今晚叫左以下幾樣野食CO-DS小食拼盆,西班牙黑毛豬串燒配甜番薯條,招牌麵包蟹意大利飯CO-DS小食拼盆--有水牛城雞翼,意大利牛肉丸,德國腸,炸魚手指,炸洋蔥圈水牛城雞翼辣辣地隻味唔錯,令到成個味都好香口醒胃意大利牛肉丸,德國腸--牛肉幾香牛肉味,腸仔咬口唔錯而味都幾香炸魚手指,炸洋蔥圈--炸物都好脆口,個脆漿唔會太厚西班牙黑毛豬串燒配甜番薯條--個黑毛豬夠晒味,幾好味喎,中間有埋燒過下既蕃茄更加係正而個蕃薯條都比較特別,唔似平時食薯條咁,幾香口又脆脆地咁,加埋個汁就更正喇有薯蓉中間加左CREAM去打出黎,所以好滑身招牌麵包蟹意大利飯---一埋枱就聞到黑松露既香味,個飯有蟹肉既炒飯,加埋黑松露真係好正
坐低左之後就慢慢睇下有咩岩食啦
今晚叫左以下幾樣野食

CO-DS小食拼盆
水牛城雞翼辣辣地隻味唔錯,令到成個味都好香口醒胃
炸魚手指,炸洋蔥圈--炸物都好脆口,個脆漿唔會太厚
西班牙黑毛豬串燒配甜番薯條
有薯蓉中間加左CREAM去打出黎,所以好滑身
2018-02-12
CO-DS小食拼盆
2018-02-14 82 瀏覽
地方中意有張大桌可以好多人一齊食, 整體黎講呢間cafe 主做食野為主, 唔係for boardgame,所以呢到其實就無野玩, 大家要注意!呢到價格正常, 唯一要改善可能係人手不足既問題, 因為有時會太多人, 出野食比較慢小小~蘑菇算不錯, 算係多汁, 唔會太乾, 本身飯汁比較多, 所以食起上黎完全唔會乾!第2, 個飯很香, 唯獨洋蔥陣味比較奇怪小小配搭上, 因為洋蔥係甜身, 但係雜菌飯味道不應以甜為主~ 但係夠香 整體好味~ 雜菌飯主要睇味道香唔香唔香既雜菌飯就無咩太大意思卡邦尼係正既, 蛋黃味反而不算太濃, 但係汁夠痴身, 意粉煮到小小硬, 岩我食, 我本身就係中意偏硬小小, 爽口感比較大, 呢到特飲都係整得好出色既, 尤其如果有沙冰個D既話, D冰係好幼,整體飲落去感覺係好滑,我推薦特飲可以試下~整體環境同食物係唔錯, 可以一試~
所以呢到其實就無野玩, 大家要注意!
呢到價格正常, 唯一要改善可能係人手不足既問題,
因為有時會太多人, 出野食比較慢小小~

唔香既雜菌飯就無咩太大意思

卡邦尼係正既, 蛋黃味反而不算太濃,
但係汁夠痴身, 意粉煮到小小硬, 岩我食,
我本身就係中意偏硬小小, 爽口感比較大,

呢到特飲都係整得好出色既,
我推薦特飲可以試下~

整體環境同食物係唔錯, 可以一試~
2018-02-13
2018-02-13 73 瀏覽
Co Dining的位置很方便,就在北京其中一家樓上餐廳。美國有機大啡菇雜菌意大利飯頗creamy,飯粒粒分明,不會太腍;大啡菇多肉汁,幾彈牙。本來打算和朋友share一份意大利飯,但份量有點少。小食拼盤(小)包括水牛城雞翼、意大利牛肉丸、德國腸、炸魚手指和炸洋蔥圈。炸魚手指和炸洋蔥圈炸得外脆內軟,魚手指魚肉夠滑;牛肉丸啖啖肉,口感不錯;雞翼醃得夠入味,連裡面的肉都夠咸,微辣栗米忌廉湯幾足料,啖啖都有栗米碎,香滑又濃郁北海道3.6純奶昔奶香好濃,奶昔幼滑,好快就溶,要襯冷飲。核桃布朗尼配藍眼淚雪糕賣相不錯,布朗尼唔會太甜,食到核桃小粒,如果口感再實d會更好;藍眼淚雪糕係Tiffany Blue色,真的好漂亮
Co Dining的位置很方便,就在北京其中一家樓上餐廳。

栗米忌廉湯幾足料,啖啖都有栗米碎,香滑又濃郁

北海道3.6純奶昔奶香好濃,奶昔幼滑,好快就溶,要襯冷飲。

2018-02-03
2018-02-12 141 瀏覽
簡直不能相信這麼難吃的東西,竟然沒有負評!不過服務態度真的抵讚,想到這就不忍心給負評了,waiter真的很有難貌,環境也很不錯,適合和朋友聚餐心太軟完全是心太硬,太驚人了,用叉吉下去的時候已覺不對路,吉下去的時候,更是沒甚麼朱古力流出來,實在不值這價錢。老實說所有的東西也非常難吃,完全是一個不懂煮食的人煮出來的東西。吃了個意大利飯,自問也不是要求高的食客,但我覺得飯質很硬,也沒有味道,其實不像在吃意大利飯。
簡直不能相信這麼難吃的東西,竟然沒有負評!
2018-02-08 157 瀏覽
偶然間在Openrice發現這間餐廳,今日便與朋友來聚一聚,位置是十分便利的海港城對面,餐廳採用簡約但又不失高貴的裝修風格,座位不多,不會過份吵鬧,讓人感覺很舒服,而且這裡有酒牌,適合想淺嘗聊天但又不想太吵的人當晚這張最大的檯沒有人坐,很多人用木牆為背景,輕易就可以拍出很美的打卡照充滿回憶的即影即有相片也有張貼在店內當晚我們order了三個main course,一個甜品,首先第一個上的是煙肉芝士牛肉漢堡配薯條 ($158)很簡單的一個名字,這道菜的配料一目了然,麵包烘得脆,但也不會太乾剛剛好,其他的配料其實也實屬普通,是一般漢堡的水準,唯獨有驚喜的是竟然採用了黑醋汁,可以減低油膩感!不得不提的是配角薯條,有點搶了風頭成為主角的感覺,薯條咬下去夠熱,表皮十分酥脆,名符其實的外脆內軟!招牌黑松露麵包蟹蓋意大利飯 ($198)這個果然是招牌!一定要推介給大家一上桌便有陣陣香味傳出,飯的質地偏硬,一口咬下去,蟹肉的味道和芝士的味道融為一體,再帶有淡淡黑松露的香味,簡直是絕配,令人好想一口接一口吃下去,美中不足的是份量不多和價錢較進取,但絕對值得一試西班牙黑毛豬串燒配甜蕃薯條 ($192)最後

充滿回憶的即影即有相片也有張貼在店內

煙肉芝士牛肉漢堡配薯條 ($158)
煙肉芝士牛肉漢堡配薯條

招牌黑松露麵包蟹蓋意大利飯 ($198)
這個果然是招牌!一定要推介給大家
招牌黑松露麵包蟹蓋意大利飯

西班牙黑毛豬串燒配甜蕃薯條 ($192)
最後一個主菜,串燒有三串,每一粒黑毛豬肉的份量都不少,中間夾著車厘茄,黑毛豬咬下去有汁不會乾,有口感又不會硬,還帶有陣陣炭烤味,喜歡的話可以蘸一些燒汁,又是另一種口味,除此之外發覺這家餐廳的配菜的確不錯,蕃薯條同樣炸得酥脆,微甜的味道剛剛好,再伴以薯蓉一起吃,令人回味

西班牙黑毛豬串燒配甜蕃薯條

心太軟配藍眼淚雪糕 ($78)
打開餐牌,你會發覺所有甜品都是配藍眼淚雪糕,當然不能錯過,在心太軟和朱古力布朗尼之間掙扎,最後還是選擇心太軟,心太軟朱古力味很香濃,而且流心度足夠,朋友都吃到不停口,藍眼淚雪糕是雲呢拿口味,質地較實及奶味較重,慶祝生日的話,可以預先向餐廳預約甜品(+$20),會寫上Happy Birthday和名字,還會有微型花火!
心太軟配藍眼淚雪糕

三杯飲品都是中規中距,沒有什麼特別
蜜桃冰茶 ($38)
蜜桃冰茶

焦糖咖啡 ($42)
焦糖咖啡

比利時特濃朱古力奶昔 ($54)
比利時特濃朱古力奶昔

最後值得一提的是,這間餐廳服務態度很好,有位哥哥不停幫客人拍照,還會細心等待看了照片,滿意才離開,最後我什至看到他出了門口幫客人拍照,十分有熱誠,另外要注意這裡只收現金,記得要先提款!

2018-02-07
煙肉芝士牛肉漢堡配薯條
招牌黑松露麵包蟹蓋意大利飯
心太軟配藍眼淚雪糕
蜜桃冰茶
2018-02-05 83 瀏覽
海港城對面原來有棟大廈,有不少樓上食肆。大啡菇雜菌意大利飯 $128名符其實的大啡菇,真的幾巨型,而且菇香濃郁,咬落去仲很 juicy ,不錯呢!小食拼盤 (小) $168洋蔥圈外皮炸得很脆很粉又不會太油,裡面的洋蔥仍能保持爽脆。意式肉丸口感稔軟好吃,蕃茄醬濃郁入味。炸魚魚味很足,入面的魚肉口感滑嫩。德國腸也很 ok, 腸仔皮不會太膠太韌,肉味亦唔會有醃肉那種腥。還附有沙律,菜都幾新鮮。Hazelnut latte $42 杯墊是木製的,不會燙到手,真貼心! Latte 很滑,榛子香和甜都令人暖入心。甜品則要了布朗尼和藍色眼淚 $88藍色的雪糕很搶眼,半溶的時候更像淚水。很濃滑的牛奶香。布朗尼也很美味,不會太甜,可放心。是日餐湯是粟米忌廉湯湯中有不少粟米蓉,又甜又 creamy, 冬日暖暖之選。
海港城對面原來有棟大廈,有不少樓上食肆。

大啡菇雜菌意大利飯 $128

小食拼盤 (小) $168

Hazelnut latte $42

甜品則要了布朗尼和藍色眼淚 $88

是日餐湯是粟米忌廉湯

湯中有不少粟米蓉,又甜又 creamy, 冬日暖暖之選。

2018-02-03
2018-02-01 110 瀏覽
約閏蜜gathering食生日飯,尖沙咀方便就腳又易搵。上網搵到呢間西餐廳,個場好開揚好舒服😍 坐正窗口位,半落地玻璃望落廣東道鬧街。食物選擇適合大眾。我地三個一人揀咗個main course * 原隻美式燒春雞配燒汁* 美國有機大啡菇雜菌意大利飯* 拿破崙船長海鮮燴意粉美國有機大啡菇雜菌意大利飯黎得最快,order 完唔洗十五分鐘就有得食啦!真係好大個菇好正 視覺上已經好吸引😍 食落係比一般既菇香既,意大利飯唔算太硬,我覺得個軟硬啱啱好👍🏻👍🏻拿破崙船長海鮮燴意粉,有豐富海鮮加埋硬硬地既意粉,我本身鐘意硬少少既意粉,比較有嚼口!最後黎埋隻燒春雞!超大隻雞,燒到隻色都好靚又好香😍,我幫手切,一路切一路出煙 又好易切得甩👍🏻先食隻脾肉,同我平時食既雞好唔同,肉質好嫩,不是'鞋鞋'地既肉!再食埋雞胸肉都唔係'鞋'👍🏻 真心好好味😋😋最後上埋生日蛋糕,Tiffany blue 雪糕加埋brownie ,事前book 仲可以寫埋名,夠晒心思👍🏻侍應點火即成為全場囑目,不是普通蠟燭,好靚既花火!由於食埋隻雞好飽,brownie 細細份三個人食就啱啱好!唔會太甜,而Tiffany blue 雪糕似

我地三個一人揀咗個main course
* 原隻美式燒春雞配燒汁
* 美國有機大啡菇雜菌意大利飯
* 拿破崙船長海鮮燴意粉

最後上埋生日蛋糕,Tiffany blue 雪糕加埋brownie ,事前book 仲可以寫埋名,夠晒心思👍🏻侍應點火即成為全場囑目,不是普通蠟燭,好靚既花火!由於食埋隻雞好飽,brownie 細細份三個人食就啱啱好!唔會太甜,而Tiffany blue 雪糕似係波子味汽水👍🏻好特別!

2018-01-28 100 瀏覽
香港近年大量樓上cafe,今日三兩知己聚會,上左黎尖沙咀既co-dining!餐廳係簡約樸素風格,同朋友靜靜地傾下計食飯岩哂入邊四四方方,整理又舒適唔洗太多花巧野已經舥得好好~ 同朋友揀左野食先!menu種類都好多,但都係常識既種類,希望食落有驚喜!先點左一份白酒忌廉青口!忌廉唔洗講! 佢白酒味超香濃,厚身既忌貳汁中帶有酒香同微甘,正!而且青口肉比較大粒同彈牙,係一份唔錯既開胃菜我地三個人先點左一份燒春雞!雞都幾大隻,絕對夠4個以上既人食,而且見佢外皮都燒得唔錯外皮香脆,雞肉多汁又嫩,如果覺得唔夠味,旁邊仲有一個sauce俾你調味個人覺得乜都唔洗加已經好好味,如果想食濃味少少可以加sauce我最鍾意係墊底既薯蓉!幼滑又香薯仔味,超正!大啡菇risotto呢個risotto既飯好好食! 因為佢唔會太軟,仲帶少少微硬,比較有口感大啡菇我覺得點整都係好食既!! 本身菌類煮完都好軟身又多汁最鍾意呢一種口感,加埋risotto黎食更濕潤,so good~食完唔夠喉,點多左份carbonara係上邊加多一隻溫泉蛋既好少見,但係我識知之中,加蛋先夠正宗有D直頭用生既蛋漿撈!溫泉蛋我最鍾意,因為可以食
餐廳係簡約樸素風格,同朋友靜靜地傾下計食飯岩哂

入邊四四方方,整理又舒適

唔洗太多花巧野已經舥得好好~ 同朋友揀左野食先!

menu種類都好多,但都係常識既種類,希望食落有驚喜!

先點左一份白酒忌廉青口!
而且青口肉比較大粒同彈牙,係一份唔錯既開胃菜

我地三個人先點左一份燒春雞!
雞都幾大隻,絕對夠4個以上既人食,而且見佢外皮都燒得唔錯

我最鍾意係墊底既薯蓉!
幼滑又香薯仔味,超正!
大啡菇risotto

大啡菇我覺得點整都係好食既!! 本身菌類煮完都好軟身又多汁

食完唔夠喉,點多左份carbonara
係上邊加多一隻溫泉蛋既好少見,但係我識知之中,加蛋先夠正宗
有D直頭用生既蛋漿撈!
溫泉蛋我最鍾意,因為可以食到creamy又香口既蛋汁
呢份carbonara既煙肉同菌都好足料,意粉唔會過腍,彈牙有咬口,唔錯!

我點左杯黑糖奶昔,超好飲!!
奶香味超濃,而且又夠幼滑,同yogurt smoothie一樣質感
2018-01-26 91 瀏覽
尖沙咀,廣東道,都是人來人往,車水馬龍的熱鬧地方又是一片繁華的景象,在此廣東道流尚坊11樓,有間西餐廳,裝飾大方優雅,舒適的座位及餐廳的中間,還擺放著長方形的枱及12張櫈子,都可供友人們在一起樂聚的!前菜是,法式薯蓉焗田螺白色碟的四邊,有色彩鮮豔的沙律菜,中間是法式薯蓉焗田螺,薯蓉很是香,螺肉嫩滑。西班牙黑毛豬串燒配甜番薯條菜上有黑醋汁, 薯蓉,好Creamy好香,黑毛猪肉,極香香的油脂的香味!👏👍😁招牌麵包蟹意大利飯有蟹肉,有蟹肉,有菇菌類,黑松露,黑椒味,飯香香!👍

前菜是,法式薯蓉焗田螺
招牌麵包蟹意大利飯
有蟹肉,有蟹肉,有菇菌類,黑松露,黑椒味,飯香香!👍
2018-01-25 84 瀏覽
生日飯簡左個就腳地點-尖沙咀食飯方便大家👍🏻第一次黎呢到,成間鋪一眼望晒,地方唔大,但係裝飾好簡潔,座位都唔會好逼。我地就叫左1. 原隻美式燒春雞配燒汁2. 拿破崙船長海鮮燴意粉3.美國有機大啡菇雜菌意大利飯我朋友話想食燒春雞,我就麻麻地既。因為食過甘多次燒春雞都係好難食d肉好鞋。但今次食完呢個之後我完全改觀晒。佢個雞皮燒到勁脆,雞肉好滑嫩而且多汁,完全唔會老唔會鞋同無味,再配埋個燒汁一齊食簡直一流👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻海鮮意粉,都好足料,有青口、大蝦、青紅椒。意粉好入味同軟硬適中👍🏻👍🏻👍🏻好大隻大啡菇,個飯好岩我食,唔會話好硬。而且份量同調味岩岩好,唔會食到好膩。驚喜時刻😆😆😆😆放煙花蛋糕😆好開心好驚喜總結,食物質素環境都好好,會再黎👍🏻👍🏻👍🏻
生日飯簡左個就腳地點-尖沙咀食飯方便大家👍🏻

我地就叫左
1. 原隻美式燒春雞配燒汁
2. 拿破崙船長海鮮燴意粉
3.美國有機大啡菇雜菌意大利飯

驚喜時刻😆😆😆😆放煙花蛋糕😆好開心好驚喜

總結,食物質素環境都好好,會再黎👍🏻👍🏻👍🏻
2018-01-18
2018-01-24 73 瀏覽
流尚坊係廣東道海港城對面,地理幾好,買完就食。法式薯蓉焗田螺,外形似甜品。有沙律菜配少少黑醋汁開胃。薯蓉好滑帶creamy,不算太cream。另外有芝士,香濃點。薯蓉包田螺幾得意幾甜。田螺size算大,好軟同林,易入口,但硬身返d更好。招牌黑松露菌麵包蟹蓋意大利飯,好多粗鹽在底,幾有創意。避左下面d粗鹽,但都太咸,唉也,重手左?!意大利飯好濕潤,有菌菇 蟹肉令個飯有鮮味。西班牙黑毛豬串燒配甜蕃薯薯條,上枱都唔同顏色幾靚。小蕃茄好juicy好甜下,配黑毛豬加果味。薯蓉同沙律菜增加飽滿感。甜蕃薯薯條都係嫁,甜甜好食,雖炸,但算啦。西班牙黑毛豬帶點肥,肉汁多又唔乾身,不咸帶香。尖沙咀既樓上店都有窗望外同軟音樂,環境舒服,雲石同木mix and match!
流尚坊係廣東道海港城對面,地理幾好,買完就食。

田螺size算大,好軟同林,易入口,但硬身返d更好。

意大利飯好濕潤,有菌菇 蟹肉令個飯有鮮味。

西班牙黑毛豬帶點肥,肉汁多又唔乾身,不咸帶香。

2018-01-23 3657 瀏覽
約左草根妹妹係去日本之前行一行尖沙咀,驚1月去日本會凍,以防萬一都係買定d禦寒衣物。買完晒野又要諗去邊到食好,呢個時侯又係上ig同op serach 餐廳嘅時間。唔想食連鎖餐廳,俾我地搵到間樓上cafe"Co-Dining Space",見好評都唔少,又好近海港城,決定一於去試一試。餐廳環境簡潔,以木同白色裝修為主,中間有張大枱可以俾一大班姊妹嚟gathering~ 去cafe當然要先點飲品。草根姐姐揀左養生嘅熱飲茉莉桂花紅茶 ($34) 妹妹揀左韓國柚子蜜 ($36)點知桂花紅茶好淡,果然太健康嘅嘢都係唔太適合草根主食叫左2個一齊share~招牌黑松露菌麵包蟹蓋意大利飯($198)Black Truffle Risitto with Bread Crab草根嚟之前做過功課,上網睇左知道蟹飯係會釀入蟹蓋內,所以以為飯量會好少🦀不過一見到有黑松露又忍唔住叫左🙈蟹飯上枱時發現比想像中大,成個蟹蓋都釀滿晒👍🏻味道唔錯,飯中有好多芝士同一絲絲嘅蟹肉🦀意大利飯口感屬於軟身嘅港人口味,飯面有一大匙黑松露,但實質唔太食到有黑松露味,但飯粒吸滿醬汁,好滋味🤤不過價錢就真係比較進取西班牙黑毛豬串燒配甜蕃

去cafe當然要先點飲品。草根姐姐揀左養生嘅熱飲
茉莉桂花紅茶 ($34) 妹妹揀左
韓國柚子蜜 ($36)

點知桂花紅茶好淡,果然太健康嘅嘢都係唔太適合草根

茉莉桂花紅茶,韓國柚子蜜

主食叫左2個一齊share~

招牌黑松露菌麵包蟹蓋意大利飯($198)

招牌黑松露菌麵包蟹蓋意大利飯

西班牙黑毛豬串燒配甜蕃薯條($192)

串燒有3串,以黑毛豬🐖同車厘茄🍅相間。每串嘅肉粒都幾大嚿,黑毛豬嘅肉質明顯比一般豬肉粒柔軟😋燒完都唔會乾,富肉汁,車厘茄又甜又juicy💧仲有薯蓉同蕃薯條做配菜🍟,前者口感軟滑,後者炸至香脆,整體頗高質👍🏻
西班牙黑毛豬串燒配甜蕃薯條

Co-DS小食拼盆(小/大)($158/$208)
(水牛城雞翼,意大利牛肉丸,德國腸,炸魚手指,炸洋蔥圈)

草根另外仲叫多咗個細嘅小食拼盤share, 拼盤有炸洋蔥圈、水牛城雞翼、意大利牛肉丸、德國腸、炸魚手指。草根姐姐本身唔太中意食炸野,加上雞翼整得較乾,味道麻麻地(真心覺得草根爸👨🏻‍🍳整嘅雞翼好食到可以拎出去賣😋❤️),覺得成個拼盤整體只屬不過不失😯可幸其他炸物唔會炸到好乾,只係感覺上食物份量唔算多,腸仔亦只有一條,以價錢而言未算抵食🙈
Co-DS小食拼盆

其實呢間樓上cafe依物質素唔錯,服務同環境衛生都好好╴不過價錢真係比較貴左d,
2018-01-23 66 瀏覽
招牌黑松露菌麵包蟹蓋意大利飯($198)Black Truffle Risitto with Bread Crab草根成日以為蟹蓋飯份量會好少🦀所以一嚟到都俾佢咗嚇一跳🙈份量都唔惹少嫁🙌🏻真係食得出有一絲絲蟹肉🦀雖然黑松露味唔多出🤤不過整體上調味十足😘西班牙黑毛豬串燒配甜蕃薯條($192)Grilled Spanish Iberico Pork Skewer • Sweet Photato Fried西班牙黑毛豬串燒一共有3串,每串都有了3大嚿黑毛豬粒😋黑毛豬肉質較一般豬肉鬆軟👍🏻豬肉味更香🙌🏻真係可以用外脆內嫩去形容!配埋蕃薯條十分可口惹味Co-DS小食拼盆(小/大)($158/$208)-水牛城雞翼,意大利牛肉丸,德國腸,炸魚手指,炸洋蔥圈)Co-DS Snacks Combo (Buffalo Wings, Meat Balls, German Sausages, Fish Fillet Fingers, Onion Rings)小食併盤有5款小食,草根妹妹勁中意食炸物,所以對炸物要求相對好高,細細品嘗過炸洋蔥圈同炸魚手指之後,草根妹妹都認為質素相當唔錯! 特別係炸洋蔥圈,炸得乾
招牌黑松露菌麵包蟹蓋意大利飯($198)

西班牙黑毛豬串燒配甜蕃薯條($192)

Co-DS小食拼盆(小/大)($158/$208)
-水牛城雞翼,意大利牛肉丸,德國腸,炸魚手指,炸洋蔥圈)
小食併盤有5款小食,草根妹妹勁中意食炸物,所以對炸物要求相對好高,細細品嘗過炸洋蔥圈同炸魚手指之後,草根妹妹都認為質素相當唔錯! 特別係炸洋蔥圈,炸得乾身又唔會油膩+冇油溢味!! 不過,炸魚手指質感較特別,係魚蓉泥整成的炸魚手指

韓國柚子蜜 KOREA HONEY CITRON ($36)
充滿柚子味,唔會淡茂茂