2023-05-06 116 瀏覽
——————————————【Take Eat Easy】Hong Kong 🇭🇰 尖沙咀📍ChumChum味 @chumchummi20091———————————————尖沙咀嘅隱世正宗韓式燒肉店燒牛肉嘅韓燒就周圍都有,但位於尖沙咀港匯廣場呢間韓式燒肉店就係必食推介。好彩今次有居港韓國朋友帶路😉如果唔係都搵唔到。主菜未黎之前,梗係食返啲韓式前菜。任意添加之餘仲非常好味。值得一題係嗰個泡菜,唔係太辣,怕辣嘅朋友都可以一試。Modem Gopchang Assorted Korean Beef Intestines 韓牛牛小腸肥腸拼盤 ($630)平日食燒肉就食得多,牛嘅內臟就真係未試過,朋友話呢啲先係傳統美食!總共有四個主角,分別係牛心、牛大腸頭、牛大腸同埋牛小腸。店員好細心幫我哋剪成細件啲,跟住再煎埋,大約6, 7分鐘就食得。食嘅時候自己都要間唔中攪動一下,如果唔係就會煎燶。先頭覺得啲腸比較肥,但煎完之後啲油出咗嚟,食落冇咁油膩之餘仲好香口,喜出望外。除咗四款主菜,仲有年糕、薯仔、雜菌、蔥。佢哋吸收咗啲牛內臟燒出嚟嘅油,變得非常香口!Jasmine Tea 茉莉花茶 (L)($28
——————————————
【Take Eat Easy】
Hong Kong 🇭🇰 尖沙咀
📍ChumChum味 @chumchummi20091
———————————————

尖沙咀嘅隱世正宗韓式燒肉店

好彩今次有居港韓國朋友帶路😉如果唔係都搵唔到。

Jasmine Tea 茉莉花茶 (L)($28) Citron Tea 柚子茶 (R)($28)
兩杯價錢先等如人哋一杯,味道濃之餘亦夠大杯,性價比非常高嘅健康飲品。

多得居港韓國朋友推介,呢餐真係非常滿足❣️ 非常有韓國特色嘅燒肉 🇰🇷 難怪侍應都話自從通關之後,幾乎日日都爆滿,星期六日唔book位都比較難等到。侍應服務非常殷勤🤭好細心準備食物,有問必答。

出邊都有好多戶外位,等凍返少少就可以坐出去,好有氣氛。

———————————————
ChumChum味
📍 Shop 17-20 & 31-34, G/F ,FHP Shopping Centre ,37-41 Mody Road, Tsim Sha Tsui
📍 尖沙咀麼地道37-41號港匯廣場17-20 & 31-34地下
@chumchummi20091
2023-04-26 152 瀏覽
韓牛牛腸實在人間美食啊平時好鍾意睇韓國烤牛腸嘅影片 鍾意肥滋滋牛腸烤到出唒油嘅ASMR 過程超療癒😆每次去韓國亦都必定要去烤牛腸終於發現原來尖沙咀都有得食 可以止止癮先喇!尼間餐廳由韓國人主理 未食已經好期待!韓牛牛小腸肥腸拼盤 $630一盤有齊牛小腸、牛大腸、牛大腸頭及牛心店員服務好貼心 會幫忙先剪成小塊 起初烤嘅時候因油脂太多 真係好容易被油濺到手的烤至油脂統統都出走就食得😋喜歡酥酥脆脆嘅~ 推薦牛小腸喜歡牛脂味濃嘅~ 推薦牛大腸 喜歡煙靭口感嘅~ 推薦牛大腸頭喜歡粉糯口感嘅~ 推薦牛心混合洋蔥、金菇、薯仔、韭菜、蒜片炒埋一齊食好正仲有烤到焦黃嘅年糕條!亦會提供泡菜及3款小菜
韓牛牛腸實在人間美食啊
平時好鍾意睇韓國烤牛腸嘅影片
鍾意肥滋滋牛腸烤到出唒油嘅ASMR 過程超療癒😆
每次去韓國亦都必定要去烤牛腸
終於發現原來尖沙咀都有得食 可以止止癮先喇!
尼間餐廳由韓國人主理 未食已經好期待!

韓牛牛小腸肥腸拼盤 $630
一盤有齊牛小腸、牛大腸、牛大腸頭及牛心

店員服務好貼心 會幫忙先剪成小塊
起初烤嘅時候因油脂太多 真係好容易被油濺到手的
烤至油脂統統都出走就食得😋

喜歡酥酥脆脆嘅~ 推薦牛小腸
喜歡牛脂味濃嘅~ 推薦牛大腸
喜歡煙靭口感嘅~ 推薦牛大腸頭
喜歡粉糯口感嘅~ 推薦牛心
混合洋蔥、金菇、薯仔、韭菜、蒜片炒埋一齊食好正
仲有烤到焦黃嘅年糕條!

亦會提供泡菜及3款小菜
2023-04-25 118 瀏覽
對於韓國食品情有獨鍾的我,韓燒就經常食㗎喇,燒牛腸就真係未試過!難得見到呢度有咁齊款式,就叫來試吓先😋🐂韓牛牛小腸肥腸拼盤🐂一個拼盤有齊韓牛大腸、韓牛大腸頭、韓牛牛小腸、韓牛牛心,真係包羅萬有,仲會配搭年糕、大量韭菜、清陽辣椒、同埋洋蔥🧅一煲過,燒熱就食得好方便!韓牛大腸👉🏻可以清楚見到大腸包住一層厚厚的白雪雪的雪花,形狀好似一個將鼓鼓的枕頭,燒熟之後一放入口,油香噴發,配埋煙煙韌韌嘅腸邊,真係越咀嚼越香。韓牛大腸頭👉🏻質地比較厚實,已經剪成好細塊,所以都容易食,而且口感比較似牛肚咁爽口,自己就最鍾意呢款!韓牛牛小腸👉🏻燒熟左嘅牛小腸煙靭得來都算容易咬開,就咁點鹽油醬已經好好味😋韓牛牛心👉🏻第一次食牛心,原來口感好似豬潤,偏向粉粉地軟綿綿咁樣,味道算唔錯喎!感覺好高鐵質好似幾補身😍

2023-04-24 73 瀏覽
🇰🇷ChumChum味ChumChumMi​📍尖沙咀麼地道37-41號港匯廣場17-20 & 31-34地下 (近K11,係條巷入面,見到jagger(bar)行入去就係)​👉🏻👉🏻menu(今次太多圖,會同食評分開post)​📢店內職員全部外籍人士,入座需要用英文溝通📢落單用QR code​圖1️⃣青葡萄米酒 $170差唔多有1L,果汁味較重,蓋過米酒香味,唔似藥水味,甜甜地,易入口,但係想飲米酒嘅人就唔推薦,下次揀返淨米酒​圖2️⃣前菜 (免費的)兩碟餣前菜(辛奇、翠玉瓜、青瓜&芽菜)嘅味道冇問題,但好似放左一段時間,咬落唔爽脆,麻麻地​圖3️⃣&4️⃣菜包肉 $240😋呢個有驚喜,外表平平無奇,但原來好食。送到黎用gas爐加熱(但d肉本身都熟)五花肉超嫩,用菜包住五花肉&爽脆蘿蔔條,好味,肉嘅份量都幾多,但菜葉唔夠包肉食😅​圖5️⃣冷麵 (北方風味)$110一般,冇冰之餘,食落冇清爽嘅感覺,麵質比較難咬開​圖6️⃣蜂蜜醬油炸雞 (半隻) $100估唔到香港都食到韓國當地炸雞嘅味道,一咬落去個皮又脆又juicy,正​(評分:5杯☕️最高分) 食物:☕️☕️☕️☕️ 環境:☕️☕️☕️(坐室外幾靚,但夏天應該會熱死,見到有
🇰🇷ChumChum味ChumChumMi

👉🏻👉🏻menu(今次太多圖,會同食評分開post)

📢店內職員全部外籍人士,入座需要用英文溝通
📢落單用QR code

圖1️⃣

青葡萄米酒 $170

圖2️⃣

前菜 (免費的)

圖3️⃣&4️⃣

菜包肉 $240

圖5️⃣

冷麵 (北方風味)$110
一般,冇冰之餘,食落冇清爽嘅感覺,麵質比較難咬開

圖6️⃣

蜂蜜醬油炸雞 (半隻) $100

(評分:5杯☕️最高分)
食物:☕️☕️☕️☕️
環境:☕️☕️☕️(坐室外幾靚,但夏天應該會熱死,見到有隻老鼠係隔離棟樓樓梯行落黎(條樓梯面向餐廳室外座位)下次都係坐室內穩陣)
CP值:☕️☕️☕️(埋單加一2人$682,2個人食真係偏貴,建議多人黎食比較好,因為食物都大份)
服務:☕️☕️☕️☕

✨會再幫襯?
會,短期內都唔會去韓國,好想下次食到牛腸🥺🥺
2023-04-07
  • 菜包肉
  • 蜂蜜醬油炸雞 (半隻)
🥗chumchummi salad 裡面有蔬菜, 薯仔, 薯仔,蘑菇, 柚子汁作為dressing, 所以都幾開胃😋酸酸甜甜咁仲叫咗大醬湯, 半半炸雞, 豬肉餃子, 全部都食到一半就好膩😅而且無乜層次, 同埋豬肉餃子係現成嗰啲然後整返熱, 但一客要$100😅
🥗chumchummi salad

2023-04-21 63 瀏覽
朋友平時成日見我鍾意食港式牛雜,特登帶我嚟呢間隱世韓式餐廳試吓韓式牛雜環境勁Chill,似酒吧多個似韓式餐廳不過因為天氣比較熱同多蚊,我哋都係揀咗室內嘅地方涼住冷氣食牆身有好多好得意嘅插畫,唔知係咪出自老闆嘅手筆呢?一坐低就有幾款前菜,泡菜同青瓜都偏辣,比較特別嘅係有甜甜地嘅蓮藕同翠玉瓜💟韓牛牛小腸拼盤$630我哋淨係叫咗一個拼盤,其實其他食物都好吸引,好似韓燒韓牛套餐,炸雞,醬油蟹等等,不過呢個份量實在太大,我哋兩個人都驚食唔晒,所以就冇叫其他產品啦就當日所見,全部店員都係外國人,全程用英文溝通,上菜後,店員會細心過嚟幫我哋將食材剪好一小塊,並介紹每款嘅食材,包括有牛心,牛小腸,牛大腸,牛大腸頭之後只要略為翻炒,等食物表面變得焦香,等6至8分鐘左右就可以食得啦!喜歡內臟中,我最鍾意食嘅係牛心育,因為口感同牛肉好似,牛大腸頭相對比較煙靭有咬口,兩款相對容易入口!而牛小腸就比較粉,牛大腸牛油味濃,油脂感比較高另外年糕煎到外脆內軟,非常香口!
環境勁Chill,似酒吧多個似韓式餐廳
不過因為天氣比較熱同多蚊,我哋都係揀咗室內嘅地方涼住冷氣食
牆身有好多好得意嘅插畫,唔知係咪出自老闆嘅手筆呢?

💟韓牛牛小腸拼盤$630
而牛小腸就比較粉,牛大腸牛油味濃,油脂感比較高
另外年糕煎到外脆內軟,非常香口!
  • 韓牛牛小腸肥腸拼盤
2023-04-19 73 瀏覽
今晚我地黎到尖沙咀嘅韓國餐廳 - ChumChu味食韓國地道烤韓牛牛腸!🐮香港一般韓國餐廳都無賣,因為處理繁複,所以要食就黎呢間餐廳啦😎餐廳位置寬躺,而且食物份量偏大,適合同一班朋友黎食,可以叫多幾款share。而且係尖沙咀鬧市有戶外座位,實屬難得!😗韓牛牛小腸肥腸拼盤🐮經過烤熟同煎炒後,各種牛腸變得入味,各具特色!餐廳侍應重幫我地切細烤炒,非常貼心!牛小腸口感柔軟,牛大腸脂肪濃厚,啖啖邪惡,牛大腸頭口感煙韌,令人食不停口,而牛心就牛肉味濃郁🤭鮮蝦紫菜飯捲🍤炸蝦炸得好香脆,紫菜飯捲重有青瓜、牛蒡、蘿蔔絲,好足料,食落好有口感又fresh!😋餐廳重有韓式小菜:泡菜、薯仔絲、翠肉瓜片同磨菇👍🏼

韓牛牛小腸肥腸拼盤🐮

鮮蝦紫菜飯捲🍤

餐廳重有韓式小菜:泡菜、薯仔絲、翠肉瓜片同磨菇👍🏼
2023-04-18 74 瀏覽
經外賣平台落單。一收到即刻O咗嘴,以為佢送錯嘢。其後親自打電話去問佢係唔係搞錯咗,但佢話係啱喎。成$300嘅韓式豬腳得半盒份量下邊仲要有菜墊底。另外一半係伴菜,但係除咗泡菜正常,原來其他嗰啲全部都係冇醃過,連係咁意用醋浸吓都冇,完全係生食。跟住原來平時食豬腳會夾ge 包飯菜同埋包飯醬都係冇跟埋ge 。都算,豬腳根本就係一早切好,然後攞去番叮,所以啲肉完全係乾爭爭,似柴皮豬肉乾。d皮剩係得色水,但係完全冇味。一d都唔好食,又唔值。見人哋評論話韓國人開,又好似好多人幫襯咁就試吓,點知見面不如文明。喺香港都有啲韓國人開嘅煮韓式豬手同喺韓國食差唔多味,但依間絕對係不知所謂。收得貴唔係問題,食得入口先得㗎。
2023-04-18
外賣送餐
  • 冇嘢值得推介
2023-04-16 63 瀏覽
成日想都好想係香港搵一間可以食韓國牛腸既舖,見到哩間有得食就梗係去試下啦😆依到有室內同室外位,室內係韓式餐廳既風格,室外就係西式餐廳既風格。一坐底店員就會比小菜,有韓國魚糕、西蘭配香腸同辣醃蘿蔔。依個牛腸鍋除咗有3款唔同部位既腸,仲有牛心同好多配料,包括韭菜、年糕、薯仔🥔洋蔥🧅菇🍄泡菜。年糕煎到脆脆地好好食😋牛腸方面,有牛小腸、牛大腸同牛大腸頭。三款腸都十分之爽口,又唔會有牛腥味。牛大腸就有好多油脂,一開始都驚會油膩,但係夾埋韭菜一齊食岩岩好。至於牛心真係第一次食,以為會好腥,點知又唔會喎😲反而好有牛香🐮

一坐底店員就會比小菜,有韓國魚糕、西蘭配香腸同辣醃蘿蔔。

2023-04-02 2010 瀏覽
-ChumChum味🍽-韓國人一向好鐘意食燒牛小腸一卷卷成餅咁煎😂係香港其實就比較少地方有通常都係做燒肉多🤔今次搵到尖沙咀有間係出名牛小腸燒既正宗韓國餐廳🇰🇷-韓牛牛小腸肥腸拼盤 $580拼盤就包左牛小腸/牛大腸/牛大腸頭/牛心😳鐘意食內臟既朋友就岩哂因為呢d牛小腸大腸本身比較多脂肪所以一路煎一路迫哂d油出黎半煎炸咁所以牛腸好香😉小腸個口感就特別d因為入面有d粉狀野但未必個個人都鐘意🤣牛心就好似牛肉咁但肉質較彈牙🤔除左4款內臟配料仲有年糕/薯仔/雜菇😋-🌟評分:🏅🏅🏅🏅📍地址: 尖沙咀麼地道37-41號港匯廣場17-20 & 31-34地下-#foodieluveat#foodieluveat_hk#foodieluveat_尖沙咀#foodieluveat_韓國菜#hkfoodie #foodiehk #foodiehkig #hkfoodblogger #hkfoods #hkfoodlover #foodiegraphy #hkfoodblog #hkfoodbloggers #香港美食 #食在香港 #相機食先 #吃貨 #食好西 #韓國菜 #韓式料理 #韓式燒烤 #韓燒 #韓牛
ChumChum味🍽
韓牛牛小腸肥腸拼盤 $580

🌟評分:🏅🏅🏅🏅
#foodieluveat
#foodieluveat_hk
#foodieluveat_尖沙咀
#foodieluveat_韓國菜
#hkfoodie #foodiehk #foodiehkig #hkfoodblogger #hkfoods #hkfoodlover #foodiegraphy #hkfoodblog #hkfoodbloggers #香港美食 #食在香港 #相機食先 #吃貨 #食好西 #韓國菜 #韓式料理 #韓式燒烤 #韓燒 #韓牛 #牛腸燒 #牛腸鍋 #尖沙咀 #尖沙咀韓國菜
2023-03-27
2023-03-31 117 瀏覽
尖沙咀出名多韓國嘢😍今次fatpig就同大家去到K11 Art House附近呢個比較格攝(要行入行仔再轉左先會見到😮‍💨)但環境氣氛一流嘅韓國餐廳,佢有室內同埋室外兩個位置坐!室外呢就有埋啲燈飾,好靚好有feel🤤好啱打卡!但係因為嗰日比較凍,所以我同友人都係揀咗入室內食🤧🤣-🦀️ 醬油蟹 $220朋友話從來都冇試過食醬油蟹,咁我哋就梗係要點吓佢最signature嘅招牌啦!佢上到嚟係跟一碗麻油紫菜芝麻飯,朋友話淨係聞到浸麻油味就已經食慾大開!😂個蟹佢係幫你拆咗一個殼分好曬四隻腳~ 蟹肉晶瑩剔透,每一隻蟹腳上面都掛咗蟹黃,仲有佢蟹蓋上啲膏,肥美又滋味🤤🤤我覺得真係要必叫🫶🏻-🍗蜂蜜醬油炸雞 $180呢個我覺得都係值得嗌😚佢係炸到好脆,啱啱炸起咁樣啲肉質好嫩滑,蜂蜜同醬油好入味,而且佢啲醬係每一隻雞差唔多都痴晒,同埋佢啲肉係好滑亂但係佢呢度要注意⚠️嘅嘢就係佢哋冇得揀有骨定無骨,一上到黎全部炸雞都係有骨的🤧對於唔鍾意食有骨嘅朋友就要注意啦!我哋係嗌全份嘅份量,我認為係三至四個人食的,我同友人兩個人最後都係食唔晒要打包走🤧😮‍💨-🍜紫蘇油蕎麥拌麵 $120呢個係冷拌面來的,佢有少少似水冷麵,
🦀️ 醬油蟹 $220
🍗蜂蜜醬油炸雞 $180
🍜紫蘇油蕎麥拌麵 $120
呢個係冷拌面來的,佢有少少似水冷麵,但係唔喺水入邊嘅感覺🤣🤣我覺得鍾意食水冷麵嘅人都會鍾意食呢個!佢攞埋啲紫蘇油又係幾香的~都唔差!
🍑桃子米酒 $170
呢個價錢真係有啲嚇親,不過佢嘅量嚟講又幾大嘅,我覺得係適合三到四個人share嚟飲!佢嘅桃味都好出,而且我覺得酒味唔算好濃都好易入口~

📍 ChumChum味 (尖沙咀)

好味指數😋:8/10
服務指數💆🏻‍♂️:7.5/10
Cp值💓:8/10
人均消費💰:$400
Encore: ✅
  • 醬油蟹
  • 蜂蜜醬油炸雞
2023-03-29 100 瀏覽
老友好想食醬油蟹,前一日己訂左呢間,位於#尖沙咀 #麼地道韓國餐廳#ChumChum味。我哋於晚上7點到達,室外及餐廳內都坐左一半人,認真熱鬧😚。落單前店員就送上前菜,有芽菜、腐皮跟薯仔條,同埋我好喜歡食的帶小辣爽脆泡菜。牛排骨湯🥘,牛肉條好淋,內有好多蔬菜🥬,湯帶點辣好好飲,配埋配白飯好快食晒。再黎就係超級正號醤油蟹,蟹色澤鮮明,肉質晶瑩剔透,蟹膏甘香,醃製入味,但完全不會過鹹,入口滑嫩鮮甜,配埋紫菜飯簡單就係最佳配搭。店員都親切友善,過左個愉快的晚上🌃☺️。
老友好想食醬油蟹,前一日己訂左呢間,位於#尖沙咀 #麼地道
韓國餐廳#ChumChum味。
我哋於晚上7點到達,室外及餐廳內都坐左一半人,認真熱鬧😚。

店員都親切友善,過左個愉快的晚上🌃☺️。
2023-03-29
2023-03-29 83 瀏覽
♡每一篇都係很用心寫的食評♡⑅◡̈*!!✿ฺ ♡ ✿ฺ ♡ ✿ฺ ♡ ✿ฺ ♡✿ฺ ♡✿ฺ ♡ ✿ฺ ♡📍尖沙咀區:Chumchumi✿今日上網見到之前有人介紹呢間有得食醬油蟹🦀好掛住韓國嘅味道🥺🥺✿✨!!菜式推介!!✨🦀醬油蟹(1pc) $220呢個價錢比我想像中大份喎!!真係有成隻嘅份量😛😛而且味道都鮮甜😚😚蟹膏多到流出來😆😆撈埋飯食yumyumyum 😋😋🍖韓國豬手(半隻)$55份量好多🥹🥹🥹而且好厚骨膠原😋調味唔會太鹹剛剛好~🍜傳統水冷麵 $120幾鍾意佢嘅調味~酸酸辣辣好開胃😆再配埋幾條雪梨絲😛真係好清新✿ฺ ♡ ✿ฺ ♡ ✿ฺ ♡ ✿ฺ ♡✿ฺ ♡✿ฺ ♡ ✿ฺ ♡✨小編食評✨👧🏻: 終於可以食到醬油蟹,好想去旅行! 👦🏻:What a fantastic restaurant, absolutely adore the crab✿ฺ ♡ ✿ฺ ♡ ✿ฺ ♡ ✿ฺ ♡✿ฺ ♡✿ฺ ♡ ✿ฺ ♡📍餐廳評分:味道:💗💗💗💗價錢:💗💗💗💗地點方便:💗💗💗💗💗餐廳服務:💗💗💗餐廳整潔:💗💗💗💗CP值:💰💰💰💰回頭率:80%✿ฺ ♡ ✿ฺ ♡ ✿ฺ ♡ ✿ฺ ♡✿ฺ ♡✿ฺ ♡ ✿ฺ ♡地址📍尖沙咀麼地道37-41號港匯廣場地下17-20,

♡每一篇都係很用心寫的食評♡⑅◡̈*!!
📍尖沙咀區:Chumchumi

今日上網見到之前有人介紹呢間有得食醬油蟹🦀
好掛住韓國嘅味道🥺🥺

✨!!菜式推介!!✨
🦀醬油蟹(1pc) $220
呢個價錢比我想像中大份喎!!
真係有成隻嘅份量😛😛
而且味道都鮮甜😚😚
蟹膏多到流出來😆😆
撈埋飯食yumyumyum 😋😋

🍖韓國豬手(半隻)$55
份量好多🥹🥹🥹
而且好厚骨膠原😋
調味唔會太鹹剛剛好~

🍜傳統水冷麵 $120
幾鍾意佢嘅調味~
酸酸辣辣好開胃😆
再配埋幾條雪梨絲😛真係好清新

✨小編食評✨
👧🏻: 終於可以食到醬油蟹,好想去旅行!

📍餐廳評分:
餐廳整潔:💗💗💗💗

CP值:💰💰💰💰
回頭率:80%
地址
📍尖沙咀麼地道37-41號港匯廣場地下17-20,31-34 號
📍葵涌葵昌路51號九龍貿易中心2座2樓214號

👧🏻👦🏻我哋係一對成日周圍食嘢嘅couple,
希望可以分享更加多好食嘅嘢俾大家!😋💗✨

#852foodie #hkfoodie #hkfood #hkfoodie #hkfoodblog #hkfoodstagram #hkfoodlover #hkfoodpic #hkfoodporn #hkfoodieblogger #hkfoods #food #foodiehk #foodstagram #美食 #美食推薦 #美食日記 #香港美食 #香港好去處 #情侶好去處 #觀塘美食 #旺角美食 #荃灣美食 #尖沙咀美食 #太子美食 #couplefood
2023-03-27 618 瀏覽
大隻仔今次覓食嘅店舖就係💥 ChumChum味 💥 朋友想食醬油蟹,打開OpenRice 見地點方便,就揀咗呢間餐廳。大隻仔玻璃胃食完醬油蟹之後有輕微肚瀉3次🥲🥲,但同行嘅朋友就冇事。餐廳地方大,有室外同室內,入到室內好大陣韓燒油煙味同埋地下好油,好易滑倒。⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯5⭐️ 超班3⭐️ 一般1⭐️ 差味道 ⭐️⭐️⭐️抵食 ⭐️⭐️⭐️服務 ⭐️⭐️⭐️環境 ⭐️⭐️⭐️⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯🔥 醬油蟹 $220(另加一服務費)醬油蟹味道可以,唔會太鹹而且醬油蟹好入味,有蟹膏,肉質夠滑。還會配上一碗白飯,但白飯比較濕。🔥 蜂蜜醬油炸雞 + 大蒜醬油炸雞 $180(另加一服務費)咁多樣食物最推薦炸雞,其實兩款炸雞都係醬油炸雞,只係一個加咗蜂蜜拌勻,另一個就加咗炸大蒜片。炸雞唔會好乾柴,但又未去到十分嫩滑,外皮炸得夠酥脆而且非常入味,幾好食的。大隻仔最欣賞係蜂蜜醬油炸雞,用上傳統方法,加入蜂蜜拌勻,每件炸雞都有蜂蜜包住,比起而家新興用蜂蜜shake shake 粉更加好食。🔥 鮮蝦紫菜飯捲 $75(另加一服務費)材料豐富,但味道偏淡,炸蝦好油,唔太
大隻仔今次覓食嘅店舖就係

抵食 ⭐️⭐️⭐️
服務 ⭐️⭐️⭐️
環境 ⭐️⭐️⭐️
⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯

🔥 醬油蟹 $220(另加一服務費)
還會配上一碗白飯,但白飯比較濕。
醬油蟹
醬油蟹
白飯

蜂蜜醬油炸雞 + 大蒜醬油炸雞
大蒜醬油炸雞

🔥 鮮蝦紫菜飯捲 $75(另加一服務費)
材料豐富,但味道偏淡,炸蝦好油,唔太好食。
鮮蝦紫菜飯捲
鮮蝦紫菜飯捲

🔥 西柚汽水 $42(另加一服務費)
好普通,純粹係雪碧汽水,加一片西柚,飲唔出西柚味道,如果用西抽汽水代替雪碧會更加好。
西柚汽水

蜂蜜醬油炸雞 + 大蒜醬油炸雞
大蒜醬油炸雞
  • 蜂蜜醬油炸雞
2023-03-25 67 瀏覽
/阿肥🦁阿瘦🐰推介/今次嚟到哩間喺尖沙咀嘅韓國菜🇰🇷,位置比較隱蔽少少,但一入到去餐廳嘅室外用餐區令人好有驚喜🤩!昏黃嘅燈光配上小燈飾,座位係舒適嘅梳化😌,整體好有氣氛✨。每枱都會配上三款韓式小食同泡菜,食物方面水準幾好,阿肥🦁阿瘦🐰都好滿意🤤!🦀醬油蟹 $220 🌟🦁推介蟹係餐廳嘅招牌菜,一隻都幾大隻,好厚肉!甜甜地嘅醬油醃得好入味😌,唔會太鹹亦唔會有腥味👍🏻。撈埋紫菜飯一齊食更加正!🍲雪濃湯 $130 🌟🐰推介即係牛骨湯🐮,湯底奶白色,有牛骨嘅香味,味道幾濃,飲落好暖胃好舒服👍🏻。入面仲有牛展同米粉,另外仲附上白飯🍚,加埋入去變湯飯都唔錯😌。🍗蘋果調味炸雞(半份) $100半份都唔細,有7-8件。上枱時剛剛炸起熱辣辣🔥,肉質仲保持到唔會炸到乾晒,味道方面酸酸甜甜咁,算係重口味。阿肥🦁覺得都幾辣🥵,但阿瘦🐰就冇問題🤣。餐廳仲有提供膠手套🧤,方便拎住食😌。💸人均消費:~$250📍ChumChum味 尖沙咀麼地道37-41號港匯廣場17-20 & 31-34地下 #koreanfood #koreanstyle #醬油蟹 #炸雞 #韓國 #韓國菜 #尖沙咀美食 #尖沙咀好去處 #尖
/阿肥🦁阿瘦🐰推介/

🦀醬油蟹 $220 🌟🦁推介

🍲雪濃湯 $130 🌟🐰推介

🍗蘋果調味炸雞(半份) $100

💸人均消費:~$250

📍ChumChum味

#koreanfood #koreanstyle #醬油蟹 #炸雞 #韓國 #韓國菜 #尖沙咀美食 #尖沙咀好去處 #尖沙咀韓國菜 #美食推薦 #晚餐推薦 #打卡餐廳 #foodiehk #hkfood #香港美食 #香港好去處 #chumchummi #soysaucecrab #koreanrestaurant #hkkoreanfood #delicious #tsimshatsui
2023-03-22