2023-04-21 34 瀏覽
做完嘢喺朗豪坊揾食,8:45左右啲餐廳好似收晒工咁🫢 好彩呢間仲有得食,快快手叫定幾樣野先🍫Bonfire S' mores好打卡able嘅甜品,原來啲火係用Rum酒點嘅,好勁呀,唔知啲棉花糖會唔會有酒味🤣燒溶棉花糖再用餅乾夾住,加埋朱古力醬,超邪惡又好食🍕Pepperoni Pizza我至愛嘅pizza,料多餅底薄,好好食🍗Wagyu Kabab和牛串燒,唔錯,牛肉好大件,7成熟,口感幾好

🍫Bonfire S' mores

🍕Pepperoni Pizza
我至愛嘅pizza,料多餅底薄,好好食

🍗Wagyu Kabab
和牛串燒,唔錯,牛肉好大件,7成熟,口感幾好
2023-04-19 81 瀏覽
今日老闆唔喺度,即刻同同事去我哋最鍾意嘅Campsite 食個Brunch 慶祝一下🤣!等我介紹一下有咩好食!🐷泡菜豬頸肉班尼迪蛋🍳賣相好靚,睇到已經流晒口水!成個班尼蛋🍳有好香嘅泡菜味🥬,但唔會覆蓋左蛋同豬頸肉嘅味道。味道辣辣地!好惹味🤤🍔露營者漢堡🍟Burger好大個!juicy嘅漢堡扒+生菜+蕃茄+特製醬汁,全部夾埋口感超豐富🤤薯條🍟香脆可口,只要加少少鹽去調味,就已經好好食!🐓唐楊炸雞🍗雞肉鮮嫩無比,咬開仲有勁多汁🤤口感嫩滑。食落去啖啖肉。超正!好快就比我食晒lu🤣🍎Apple yuzu lemonade🍸成杯飲品有好濃郁嘅蘋果味🍎!味道甜甜地,但唔會覺得好漏。俾人一種清新又舒服嘅感覺。我好鐘意呢!

等我介紹一下有咩好食!
🐷泡菜豬頸肉班尼迪蛋🍳
🍔露營者漢堡🍟
🐓唐楊炸雞🍗

🍎Apple yuzu lemonade🍸
今次要同大家推介呢一間餐廳位於旺角朗豪坊,主題非常特別係以露營風格為主題,環境超級吸引,而且食物亦都相當有水準✨✨芝士焗管麵❤️非常濃郁芝士,啖啖都食到芝士香味,太邪惡啦!✨鮮蕃茄醬烤麵包❤️烤麵包烤到好香,麵包又鬆軟,加上鮮蕃茄醬,非常美味✨烤鯖魚牛油果意大利麵❤️鯖魚魚肉嫩滑,牛油果非常creamy,其細滑口感配上掛汁嘅意大利麵,正呀!✨軟殼蟹,茴香火箭菜沙律❤️軟殼蟹大大隻,而且非常香脆,蟹肉蟹膏超多!另外加上茴香火箭菜,真係超高營養嘅沙律。
✨芝士焗管麵❤️
非常濃郁芝士,啖啖都食到芝士香味,太邪惡啦!
✨鮮蕃茄醬烤麵包❤️
烤麵包烤到好香,麵包又鬆軟,加上鮮蕃茄醬,非常美味
✨烤鯖魚牛油果意大利麵❤️
✨軟殼蟹,茴香火箭菜沙律❤️
2023-04-19 42 瀏覽
朗豪坊有一間以露營為主題嘅餐廳,非常有創意有獨特,餐廳環境舒適,仲有好多有心思嘅設計打卡位,非常值得去呢到食嘢兼影相📸️🐄牛肉醬管麵滿滿牛肉醬味道好香濃,酸酸尾尾好開胃呀,仲有啲芝士香味,因為加咗好多芝士粉上去,令到味道更加提升!🌸豆腐柚子櫻花麵呢個麵嘅配搭都幾特別,櫻花麵係粉紅色!好靚!味道都有淡淡花香!而且配上豆腐柚子比較清新嘅組合,好鐘意🐓唐楊炸雞炸雞好香脆,岩岩炸好keep到熱辣辣!而且外脆內軟,仲keep到有滿滿肉汁,太出色!🥬XO醬炭烤蘭花苗簡簡單單嘅蘭花苗,加上味道濃郁嘅XO醬,超級入味!
🐄牛肉醬管麵
🌸豆腐柚子櫻花麵
🐓唐楊炸雞
🥬XO醬炭烤蘭花苗
簡簡單單嘅蘭花苗,加上味道濃郁嘅XO醬,超級入味!
2023-04-18 40 瀏覽
👉🏾放假比較休閑👈來到這邊覺得這餐廳風格優美,環境清幽,放鬆一下,幸好時間尚旱,未到放飯時間,即入便有位。👉🏾鮮蕃茄醬烤麵包👈個蕃茄🍅醬係用新鮮蕃茄做出來,份量都好多,連埋麵包一啖咬落去有爆汁嘅感覺👉🏾蒲燒鰻魚溫泉蛋意大利麵👈擺盤都好有心思,用一塊板晾起鰻魚,咁就容易分菜喇,意粉🍝唔硬又唔淋,個質感啱啱好,鰻魚就甜甜地,煮得幾入味👍🏽👉🏾照燒花菜👈個菜燒得好香,我從來都未食過燒菜,原來係咁好食㗎👉🏾鑄鐵鍋煙燻黃油雞飯👈用鐵鍋上好熱辣辣,讚一讚先,雞肉嫩滑,米飯又吸收左雞肉D汁,再讚!
👉🏾放假比較休閑👈
👉🏾鮮蕃茄醬烤麵包👈
👉🏾蒲燒鰻魚溫泉蛋意大利麵👈
👉🏾照燒花菜👈
個菜燒得好香,我從來都未食過燒菜,原來係咁好食㗎
👉🏾鑄鐵鍋煙燻黃油雞飯👈

好食嘅餐廳真係值得推介俾大家‼️人氣主題餐廳CAMPSITE 分店終於開到嚟旺角,而且仲要係中心地區✴️朗豪坊✴️,方便大家行完街睇完戲收工放學過嚟✅🍺🐷脆皮啤酒豬手❇️同出面食到嘅豬手好唔同,跟咗4件台灣刈包,俾你塞啲豬手肉入去食,有驚喜❗️一隻豬手多種食法,唔會咁易膩🆗🔥🐷烤白豚肉串 & 🔥🐮烤和牛肉串❇️ 烤得恰到好處🉐肉汁喺炭火上烤製時滲出,配上醬汁或蒜頭一齊食,更勝一籌💯🍅🍞鮮蕃茄醬烤麵包❇️ 看似簡單,但味道絕不簡單❗️烤出來嘅麵包鬆軟有嚼勁,上面塗滿酸甜蕃茄醬,每一啖都有濃郁番茄香氣♨️大🈵足‼️
2023-04-16 212 瀏覽
就到夏天想Camping? 露營主題Campsite 餐廳🏕 喺旺角鬧市區,話去就去😜 店內以真植物樹叢裝飾🌴設有木桌木椅🪑波波吊燈吊椅💡背包等等,營造滿滿露營氣氛⛺️好有大自然感覺🪴🦞GRILLED WHOLE LOBSTER 烤原隻龍蝦 $398 店員將成個爐放喺枱面,直接喺爐上面燒原隻龍蝦🦞 燒個陣勁香噴噴!燒完之後放上木盤慢慢享用,木盤上有已烤好嘅蔬菜包括蘆筍、紫薯、粟米🌽等等~ 鋪滿芝士嘅龍蝦肉爽口彈牙,龍蝦鉗肉好易夾出嚟啖啖肉好爽!🥦TERIYAKI CAULIFLOWER 照燒花菜 $68大大個燒椰菜花,已經切開哂,入口帶微脆好香口啊!食完都想再食!🍝TOFU YUZU SAKURA SOBA 豆腐柚子櫻花麵 $158櫻花麵條放喺一個大盤裡,猶如一朵朵櫻花盛開🌸浸滿柚子醬汁,櫻花麵入口彈牙酸酸美味好開胃!喺冷麵嚟嘅~~豆腐另外放喺一個石盤上面,旁邊有蒟蒻絲及薑絲,豆腐外層帶少少脆皮,裡面好幼滑!🥛Dirty $48Camping都要似返杯Dirty!Nutty味較濃嘅一杯~☕️Mocha $50Mocha 味道相對甜身啲,表面有朱古力醬花花都幾靚!以木盤呈上營造露營感覺

Grilled  Whloe  Lobster

Teriyaki  cauliflower
Teriyaki  Cauliflower
Dirty
Mocha
以人氣大熱露營為主題的Campsite插旗於旺角朗豪坊餐廳舖滿人造草皮配以綠色植物作為裝飾更設有多種類型座椅,打卡必備的鞦韆吊椅打造鬧市中的小綠洲ꔐ唐揚廣島蠔紅椒腸醬($98)廣島蠔炸到酥脆,裡面仍保持juicy蠔肉飽滿,要小心爆汁紅椒腸醬咸咸香香,幾惹味ꔐ肉眼扒烤小綠椒 ($238)肉眼坑紋幾靚仔,切開是5成熟的粉嫩感肉質幼嫩軟腍,油花脂肪豐富小綠椒一點也不辣,剛好中和一下牛扒的膩感ꔐ烤原隻魷魚($188)烤肉/海鮮菜色有幾款,店員會在桌旁幫忙加熱同處理食材配搭上小火爐,非常有camping的儀式感很適合挑一款來打卡拍照原隻魷魚很厚肉,柔軟有彈性魷魚鬚燒到帶焦香,非常出色ꔐ營火朱古力棉花糖夾餅($88)超喜歡這款甜點,初初以為是店家已經燒好原來是要自己動手,即時變得趣味起來燒到外脆內軟糯,配上餅乾再沾滿朱古力邪惡但是很令人開心滿足ꔐCucumber Lemonade ($68)加入青瓜蓉,很refreshing的飲料ꔐSANGRIA($58)酒味不算太重,充滿果香
以人氣大熱露營為主題的
Campsite
插旗於旺角朗豪坊
餐廳舖滿人造草皮配以綠色植物作為裝飾
更設有多種類型座椅,打卡必備的鞦韆吊椅
打造鬧市中的小綠洲

ꔐ唐揚廣島蠔紅椒腸醬($98)
廣島蠔炸到酥脆,裡面仍保持juicy
蠔肉飽滿,要小心爆汁
紅椒腸醬咸咸香香,幾惹味

ꔐ肉眼扒烤小綠椒 ($238)
肉眼坑紋幾靚仔,切開是5成熟的粉嫩感
肉質幼嫩軟腍,油花脂肪豐富
小綠椒一點也不辣,剛好中和一下牛扒的膩感

ꔐ烤原隻魷魚($188)
烤肉/海鮮菜色有幾款,店員會在桌旁幫忙加熱同處理食材
配搭上小火爐,非常有camping的儀式感
很適合挑一款來打卡拍照
原隻魷魚很厚肉,柔軟有彈性
魷魚鬚燒到帶焦香,非常出色

ꔐ營火朱古力棉花糖夾餅($88)
超喜歡這款甜點,初初以為是店家已經燒好
原來是要自己動手,即時變得趣味起來
燒到外脆內軟糯,配上餅乾再沾滿朱古力
邪惡但是很令人開心滿足

ꔐCucumber Lemonade ($68)
加入青瓜蓉,很refreshing的飲料

ꔐSANGRIA($58)
酒味不算太重,充滿果香
2023-04-14 35 瀏覽
今年媽咪生日,佢話想食啲特別嘅嘢😍所以我特登揀咗係旺角嘅Campsite同佢食生日飯!呢間餐廳每一次黎都會有surprise!我相信媽咪都一定鍾意!❤️❤️小食類: 🏅鮮蕃茄醬烤麵包 & 🏅 吉列蝦先講鮮蕃茄醬烤麵包🥯,廚師自家製嘅蕃茄醬🍅味道十分鮮甜,配埋烤到脆卜卜嘅麵包一齊食。口感豐富。吉列蝦🍤。炸粉超薄,蝦肉好長好大!咬落去外脆內爽。加埋特製醬汁。滋味無窮。👍🏻主菜類: 🏅豆腐柚子櫻花麵 & 🏅 烤鯖魚牛油果意大利麵豆腐柚子櫻花麵🌸,豆腐🫘煎到啱啱好,外脆內軟,再配柚子醬🍊,味道清新。櫻花麵🌸口感好爽,而且成個麵散發出好香嘅櫻花味。成個配搭俾人一種好清爽嘅感覺!烤鯖魚牛油果意大利面🍝。鯖魚🐟好新鮮。魚味香濃。牛油果🥑意大利麵口感幼滑,食完成個口充斥住滿滿嘅牛油果味,同鯖魚嘅味道好夾!👍🏻飲品類: 🏅Long black coffee叫咗個Long Black coffee ☕️,入口有好香嘅咖啡味,但完全冇苦澀味,用佢來做結尾真係perfect!!媽咪對呢餐好滿意,佢話想下個星期再嚟食多次🤣
小食類: 🏅鮮蕃茄醬烤麵包 & 🏅 吉列蝦

主菜類: 🏅豆腐柚子櫻花麵 & 🏅 烤鯖魚牛油果意大利麵

飲品類: 🏅Long black coffee

媽咪對呢餐好滿意,佢話想下個星期再嚟食多次🤣
2023-04-14 25 瀏覽
今天在旺角準備睇模型,收獲豐富,與友人來到旺角一間餐廳享受用餐,望見環境上挺舒服,於是決定進場用餐,餐單中款式眾多,經我們挑選下,挑選了幾道菜式,以下是我們的感覺評價:「烤鯖魚牛油果意大利麵」烤鯖魚和牛油果真係一個完美既組合,搭配意大利麵更是美味無比,烤鯖魚既鮮味和牛油果的濃郁加上意大利麵的口感,真係令人一試難忘!「馬斯卡彭蕃茄沙律」馬斯卡彭蕃茄沙律係一道清新既沙律,以馬斯卡彭奶酪和新鮮的蕃茄為主要材料,清爽美味,早午晚都是頭盤之選!「芝士焗管麵」芝士焗管麵係一道經典的義大利美食黎架,以管麵為主要材料,加上香濃的芝士醬和香料,入口濃郁香滑,令我地食到回味無窮!味道評分👄👄👄👄👄👄👄
「烤鯖魚牛油果意大利麵」
「馬斯卡彭蕃茄沙律」
「芝士焗管麵」

味道評分👄👄👄👄👄👄👄
星期日Family Day👨‍👩‍👧‍👦睇完電影後又差唔多夠鐘食嘢,行咗一陣搵到依間啱哂一家大細嚟嘅餐廳🍴餐廳環境都幾舒適,有好幾張大木枱,亦都有啲卡位,空間感十足,一家4口坐綽綽有餘😚小朋友最❤️香口嘢,所以叫咗{吉列蝦}脆卜卜麵衣唔算太厚,幾抵食👍🏼另一個係{炸意大利辣腸薄餅}唔算好辣,小朋友都應付到,餡料豐富😋主食叫咗{鑄鐵鍋煙燻黃油雞飯}燻香味道十足,黃油雞油份滋潤咗成鍋飯,我自己就好鍾意啦☺️{烤鯖魚牛油果意大利麵}幾哂飽肚,牛油果醬creamy甘香,烤鯖魚肉質柔軟,小朋友爭住食😆最後試咗碟{XO醬炭烤蘭花苗}蘭花苗特別嫩,加埋香辣XO醬,味道有層次😍

2023-04-13 54 瀏覽
餐廳大而整潔,以露營為主題,座位寬敞而舒適,環境也開揚,心情都感到放慢腳步了~唐揚炸雞~炸雞的醬很特別,是抹茶味的沙律醬,感覺解膩又開胃,炸雞更是香脆不油膩,份量也不少~肉眼扒烤小綠椒~小綠椒烤後很香,吃起來不太苦,比預期好吃更多;而肉眼扒選了7成熟,內裡粉紅肉,吃起來超鬆軟,油脂及牛肉味也很濃郁~蒲燒鰻魚溫泉蛋意大利麵~意大利麵上放了一隻流心蛋,跟醬汁拌勻吃一流,而鰻魚非常少骨,基本不用理會照吃就行,吃得很舒服~焦糖燒波羅雪糕~菠蘿完全沒渣,加了焦糖燒,令菠蘿更香甜,而雪糕的雲尼拿味香濃又柔滑,跟平日雪糕車吃到的味道很相似,超好吃~檸檬撻~酸酸甜甜,飯後吃真的一流,檸檬味很香~特濃朱古力奶昔~是朱古力奶那種奶昔,感覺較輕身,內裡還有很多碎朱古力,令奶昔味道更濃郁,多一種口感~鮮奶咖啡~咖啡濃而滑,有拉花的,拉得超靚,喝後心情會更靚~

檸檬撻~酸酸甜甜,飯後吃真的一流,檸檬味很香~

鮮奶咖啡~咖啡濃而滑,有拉花的,拉得超靚,喝後心情會更靚~
2023-04-13 35 瀏覽
Lunch time約咗同事嚟呢間餐廳食飯,同事一早幫忙book枱,lunch time可以book枱真心覺得好,平時經過都見好多人幫襯1. 烤鯖魚牛油果意大利麵✨離遠已經聞到烤鯖魚既香味😋牛油果醬汁質地幼滑creamy,意大利麵軟硬適中,有口感,好掛汁,每啖都真係可以充滿着唔同食材,啖啖滿足!好鍾意呢個囗感😍2. 鮮蕃茄醬烤麵包✨個蕃茄醬一啲都唔酸,配埋烤麵包一齊食,好清新🤩3. 吉列蝦✨🍤好好味,佢個炸粉一啲都唔厚,而蝦肉彈牙,一啲都唔梅,趁佢仲係熱辣辣🔥咁食,真係好正❗️4. 鑄鐵鍋煙燻黃油雞飯✨雞肉香嫩,米飯索晒雞肉啲汁,野菌同埋雞嘅精華,香甜美味❗️用上鑄鐵鍋+木蓋,保溫一流👍🏽呢間餐廳用camping⛺️為主題,啲餐具🍴都係露營餐具十分特別,餐廳真係有心思🥹

前天同朋友去咗依間露營風裝修嘅餐廳✨Campsite✨一入餐廳,已聞到淡淡嘅木頭香氣🪵店內佈置亦相當有心思,周圍都充滿各種露營裝備同野外用品⚒️露營必備嘅波波燈掛滿成個天花板,有feel有feel🪩我同朋友叫咗兩道招牌嘅鑄鐵鍋菜式🥘廣島蠔飯&海鮮飯🥘令我諗返起露營時都好興用鑄鐵鍋煮嘢食🔥熱氣騰騰嘅🥘鑄鐵鍋廣島蠔飯飯粒軟糯入味,食起來十分滿足,蠔肉更係新鮮多汁💦🥘鑄鐵鍋海鮮飯非常新鮮,尤其係大蝦,蝦肉爽脆彈牙,飯底吸收晒海鮮汁嘅精華,超鮮味🌊✨Campsite✨不論係味道定係賣相都💯分,店內環境舒適,絕對係一個能讓人放鬆身心、享受美食嘅好去處❤️

有沒有跟我一樣,因為怕蟲、怕熱、怕不方便,所以不會去露營🫣,但其實我也很想試試在營地料理🥰~ 露營主題餐廳 ℂ𝕒𝕞𝕡𝕤𝕚𝕥𝕖🏕 在旺角朗豪坊開幕啦!! 餐廳選用新鮮和可持續發展的食材,製造創新的營火美食。之前到訪過鰂魚涌店兩次,覺得好好吃😆,難得旺角開店,所以又來來試試啦~而且環境裝潢充滿特色,好適合打卡呀📸!! 「 唐揚炸雞🍗$78 」 香脆可口的炸雞,肉汁鮮嫩,味道不錯 「 營火芝士玉米片🌽$75 」 玉米片大大盤,有芝士🧀、牛油果醬🥑、酸忌廉,與朋友談天必備呀~ 「 大蝦明太子意粉🍝$178 」 裏滿大量明太子的意粉,鹹香惹味,深得我心🥰。大蝦大大隻,熟度剛剛好。  「 烤和牛串🍖$175 」 烤和牛串比想像中更好吃,和牛肉厚又腍嫩,面層微焦,內有肉汁哦~ 「 營火朱古力棉花糖夾餅🍫$88 」招牌的s’ᴍᴏʀᴇ,有得玩有得食呀👅! 棉花糖可以自己燒,再蘸上朱古力醬和夾上餅乾,又香甜又邪惡。 「 自家製曲奇聖代🍪$58 」 聖代的賣相好有營火特色🤣,頂層有塊香甜而不膩的雙重朱古力曲奇,下層則有雲尼拿雪糕🍦,配搭起來好好吃~

露營主題餐廳 ℂ𝕒𝕞𝕡𝕤𝕚𝕥𝕖🏕 在旺角朗豪坊開幕啦!!

而且環境裝潢充滿特色,好適合打卡呀📸!!

「 唐揚炸雞🍗$78 」

香脆可口的炸雞,肉汁鮮嫩,味道不錯

「 營火芝士玉米片🌽$75 」

「 大蝦明太子意粉🍝$178 」

「 烤和牛串🍖$175 」

「 營火朱古力棉花糖夾餅🍫$88 」

「 自家製曲奇聖代🍪$58 」

2023-04-03