2006-07-25
呢度好full 0架,我試過同日既早上book位同早一日book位都book唔到,今次早4日book就成功\0左。不過,接電話既Coco 就有點\'duk\',打到去book位時,拒就叫我等等,之後就put 0左我on hold,然之後再接電話時,又講番同一番開場白,我再示意話想book位,拒就話\'啊~~系!\' 電話號碼講0左兩三次,到拒repeat 0的資料時都仲系錯,唉~~~~~~是日set lunch系燴牛柳反,什麼什麼salad,同羊架。三樣最吸引都系羊架,但男友叫0左,所以我都系叫第二0的野。我散叫要0左個南瓜湯,Surf & Turf (龍蝦加牛柳),同心太軟蛋糕;男友要0左set lunch 既龍蝦湯,羊架,同cappuccino。我個南瓜湯無0羊特別亦無南瓜味,唔得,但set lunch既龍蝦湯就好濃好有龍蝦精華。個羊架好好食,綠色既薄荷汁上放左3件lamb chops,食入口軟林林,唔hai唔亦唔乾,好新鮮。而個Surf & Turf 既牛柳就唔多掂,我叫0左5 成熟,但來到時,起碼有8 成熟,我試0左一舊,好hai,所以都系麻煩0左個服務員幫我換過。個龍蝦都唔錯
我個南瓜湯無0羊特別亦無南瓜味,唔得,但set lunch既龍蝦湯就好濃好有龍蝦精華。個羊架好好食,綠色既薄荷汁上放左3件lamb chops,食入口軟林林,唔hai唔亦唔乾,好新鮮。而個Surf & Turf 既牛柳就唔多掂,我叫0左5 成熟,但來到時,起碼有8 成熟,我試0左一舊,好hai,所以都系麻煩0左個服務員幫我換過。個龍蝦都唔錯,分量有半隻。剛剛食完龍蝦,件牛柳又再上臺喇,時間0岩0岩好。件牛柳都ok 啦,但好多水,一切開就好明顯有水滲出來,成个碟都系水。甜品系心太軟蛋糕,拒地叫心太軟做布丁,好采個服務員問清楚如果唔系我地就叫錯0左一件件既朱古力蛋糕。心太軟裏面0的朱古力醬好特別,有的細細粒既橙皮,朱古力醬帶點橙味,好唔好食都系見人見志,平時用雪糕畔碟,但呢度就用0左荔枝sorbet,健康就健康,但當舊sorbet溶時,水汪汪,成個蛋糕底都攪到濕灑.
總體來講,都系ok啦,今次個set lunch就好好味,但散叫果0的就覺得好多餐\廳好過呢度。